Sari la conținut

Clasice


hawk
 Share

Postări Recomandate

Ce sa mai... in ultima saptamana un prieten foarte bun a avut un accident cu un taximetrist ce a uitat sa opreasca la stop + ca aud intamplator ce a patit madcox aseara. Totusi, n-a fost suficient. Azi noapte noapte am fost de munca, iar spre dimineata am fost nevoit sa vin spre casa. Am parcat motoreta in garaj, iar de-acolo pana acasa mai am de mers vreo 150 de metri si de traversat doua intersectii. Ajung la cea de-a doua intersectie si ce ghiciti ce vad. Da! un taximetrist ce tocmai lovise un mos de 65 de ani ce circula regulamentar cu minimobra. Taximetristrul venea de pe Eliberarii (din directia varianta), iar mosul mergea pe dezrobirii (spre pod butelii). Adevarul este ca pe eliberarii, strada fara prioritate, se gasesc destepti sa parcheze pe mijlocul drumului, chiar si aproape in intersectie.

 

Bun, revenim la subiect. Ajung la locu' accidentului si il vad pe mos cu minimobra imprasiata pe jos: lantu sarit, pedala rupta, faru zgariat. M-am oferit sa-l ajut,dar mobristu insista ca sa vina politia la el. Am vazut ca nu ma pot intelege cu mosu, si m-am dus acasa. Cand ajung in casa ma uit pe geam si vad alte 3-4 taxiuri ce au ajuns acolo la intimidare. Imi aduc aminte ce s-a intamplat in ultima saptamana, iau cheile de la masina si cobor din nou, sa-l mai intreb o data pe mos daca vrea sa mearga la politie. De data asta s-a hotarat mosu, vrea la politie pentru ca-l durea si picioru putin. In drum spre masina, vad ca avea si mosu un fel de ajutor. Un prieten de-al lui la vreo 45-50 de ani, care a stat mai mult pasiv la cele intamplate si care s-a zgarcit sa ia masina.

 

Ajungem acolo si batranu ma roaga sa-i completez eu declaratia, el nefiind foarte scolit. Am refuzat frumos, pentru ca era acolo si prietenul "pasiv", iar taximetristul mi-a zis ca eu ii vreau doar raul. Asa i-am lasat pe mos si pe prietenul lui sa-si completeze declaratia, iar taximetristu si-a completat si el declaratia cu mici ajutoare de la o persoana ajunsa ulterior la politie. Mosul a declarat totul exact cum s-a intamplat, inclusiv ca-l doare piciorul.

 

Totusi, taximetristul stiind ca nu mai are ce sa piarda, a cerut sa se sufle si-n alcoolmetru ca sa-si arate "transparenta". Bineinteles, mosu' bause cu o zi inainte si a iesit acolo putin. Dupa toate astea politistul i-a facut morala taximetristului ca nu s-a asigurat, iar batranului ca a iesit cu mobra la plimbare desi bause cu o seara inainte. Pe deasupra, l-a trimis pe mos la doctor sa vada daca are ceva la picior. Oricum, babacul era destul de pornit sa puna toata intamplarea in legalitate: politie, medic, politie.

 

Scarbit deja, intreb daca mai pot ajuta cu ceva dupa care eu plec spre casa cu prietenul mosului (mai bine deloc decat un asa prieten), iar mosul se duce impreuna cu taximetristu la doctor. Am luat numarul de telefon, al celui care s-a prefacut ca l-a insotit si ajutat pe mos ca sa aflu amanunte cu ce s-a intamplat. Dar in momentu asta, mi-a pierit tot interesu in legatura cu povestea asta. Deja imi pare rau ca nu am fost indiferent. Ma bag la somn ca am ars gazu degeaba!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Razboiul si motociclismul sunt niste afaceri periculoase fratele meu. Deci, cascam ochii cat cuprinde, ca altfel, o patim.

In legatura cu fapta ta ce-a buna, stii cum se zice - Facerea de bine f... de ma...., ceea ce in cazu de mai sus chiar s-a adeverit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Razboiul si motociclismul sunt niste afaceri periculoase fratele meu. Deci, cascam ochii cat cuprinde, ca altfel, o patim.

In legatura cu fapta ta ce-a buna, stii cum se zice - Facerea de bine f... de ma...., ceea ce in cazu de mai sus chiar s-a adeverit.

 

:bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...