Sari la conținut

marioneta

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marioneta

  1. multumesc la toti. din pacate nu am avut timp in ultimele zile sa mai incerc dar revin si mai postez cum evolueaza.
  2. Salut. Cam asa m-am gandit si eu. A fost montat asa, dar din pacate nu ajunge. Schimba in sus, dar nu si in jos. De aia suspectez ca mai e ceva ce nu imi dau seama si nu fac bine. Mai incerc o data. si 2 trebuie sa fie intre bratele arcului 1? ca in prima poza? corect?
  3. Salutari! Ma poate ajuta cineva cu niste instructiuni de asamblare a cutiei de viteze? Concret: am ajuns pana la inchiderea capacului de la cutie. In ruptul capului nu reusesc sa o inchid in asa fel incat sa si schimbe vitezele si in JOS. In sus merge. Nu stiu exact cum se numesc piesele asa ca le-am numerotat ca sa ne intelegem mai bine. Daca aveti nume pt ele cu atat mai bine :). Teoria mea este ca arcul 1 nu impinge "gheara" 3 in locul ei 8 in momentul cand pedala e apasata in jos. Ce nu inteleg este: Unde se sprijina bratele arcului 1? E corect cum e in poza sprijinit pe 2? Cum trebuie asamblat in functie de 7? Sau sta pe 6?! Piesa 4 are o pozitie anumita pe axul 5? Daca da, unde? Sau lipsesc piese? E indoit arcul cumva cum nu trebuie? E montat ceva gresit? Multumesc pt orice ajutor! Mai pot face poze daca e nevoie.
  4. Revin cu inca 2 intrebari: 1. la colivia cu bile cu roti dintate de la cutia de viteze am 15 bile de un diametru si o bila ceva mai mica. stie cineva ce e cu aia mica? de unde vine? sau e doar o reparatura "cu sarma din gard"? Sau am pierdut una? 2. am 2 motoare din care incerc sa fac unul bun. pinionul care intra in cosul cu placile de ambreiaj de la un motor intra fara probleme in cosul de ambreiaj (ala fara rulment pe el), la celalalt nu intra (ala cu rulment). Asta e valabil pt ambele pinioane care dupa mine au aceeasi dimensiune. Asa ca gaura e diferita. Intrebarea care e bun si cum ar trebui sa fie. Stiu doar ca cutia de viteze functiona la cel din dreapta (fara rulment).
  5. Theogs vezi pm. Da, raman dator. Cu mare placere postez poze. Poate si pe parcurs. Azi am comandat rulmenti si inca niste maruntisuri. Asa ca, mai dureaza ceva. Actual motorul arata cam asa:
  6. Multumesc. Nu sunt in ro. Dar platesc bineinteles si transportul daca mi le-ai putea trimite cu posta in Timisoara. De acolo ajung cumva la mine. P.S. nu contenesc sa ma mir ce lume faina pe aici
  7. As mai avea o intrebare - in continuare aici sau mai bine topic nou? Arborele cu gauri pt schimbat vitezele (nu stiu exact cum ii zice) nu arta optim - vezi poze. Sa il mai folosesc sau sa il schimb. Daca mail bine sa-l schimb, are cineva unul in stare buna?
  8. Doamnelor si domnilor, am biruit. L-am desfacut fara sa stric nimic. Ca sa fiu fair, punctul merge la johnny_awj . am modificat presa pe care am facut-o dupa youtube in loc sa prinda de gaurile de langa aprindere sa prinda chiar in locul suruburilor de la aprindere. Cred ca inginerii care au copiat motorul de zündapp nu s-au prins ca gaurile alea tre sa aiba filet pe partea cu aprinderea. Filetul de 4 de la aprindere mi se pare cam filigran pt asa o manevra. Dar cine sunt io sa-mi dau cu parerea?! Hai multam la toti. Am senzatia ca o sa mai am nevoie de sfaturi Acum incepe distractia.
  9. In primul rand, multumesc la toti pt contributie. Ma bucur de orice sfat primesc. Am incercat sa confectionez o presa dintr-o bucata de lemn mai gros. Fara prea mare succes. Cu presa nu se misca nici un micron. Am incercat, cu grija, cu ciocanul si s-a departat cam 1mm. Inca nu am stricat nimic si m-am oprit. Ma ocup cum am si eu timp. Mai revin cu noutati.
  10. Se scoate asa pur si simplu? Eu am tras asa un pic de "oala" dar nu se misca deloc. E vreo smecherie sau trebuie sa iasa cu putina munca de convingere?
  11. Ceva de genul ma gandeam si eu dar imi e mila sa dau cu ciocanul ;). Am gasit un video (cam pe la minutul 12. https://youtu.be/0IGMmhCmaIM?t=697) al unui tip care desface un motor de Zündapp (in germana dar se intelege ce face). Ala desface cu o presa artizanala.
  12. Ok. Am gasit cheie de 27, am dat jos tot ce am putut sa dau jos. Nu reusesc sa deschid mai departe (fara sa stric). Nu imi dau seama de ce nu se deschide de tot. Pot cracana deschizatura, totul se misca un pic, dar ceva mai tine. Poate sa imi zica cineva ce mai trebuie sa fac ca sa pot deschide de tot motorul? Ah da. Si piesa care imi lipsea initial, am gasit-o plutind in spatele cutiei care tinea discurile de ambreiaj, plutin prin ulei mai mult sau mai putin solidificat.
  13. multumesc pentru raspunsuri. din pacate, dupa ce am mai deschis un pic cutia de viteze, imi este acum clar ca cineva a umblat la ea si a pus-o o loc gresit si / sau numai de ochii lumii. lipsea piesa mentionata, in carcasa cutiei de viteze pluteau niste saibe, in caseta de ambreiaj plutesc niste chestii pe care nu le-am identificat inca (pt. ca imi lipseste o cheie de 27). cred ca o voi deschide doar sa mai vad ce mai e pe acolo, nu imi fac mari sperante ca o voi mai putea folosi, poate eventual pt ceva piese de schimb.
  14. Multumesc. Vad piesa si din pacate la mine lipseste. Nu imi dau seama insa din poze cum arata in rest. Pacat ca Tibi. nu a mai continuat threadul ala. Intrebarea este daca o pot inlocui cu un surub normal? Eventual rotunjit capul?!
  15. Salut, am un motor de Mobra 50 Super pe care vreau sa-l reconditionez. Sunt aproape convins ca lipseste o piesa aici: vezi sageata. Ma poate ajuta cineva cu niste poze cum ar trebui sa fie, poza la piesa, ceva?! Multumesc
  16. Poate interesant pt altii: pana la urma am comandat Polini P176.0311 125x25mm si se potrivesc OARECUM. A trebuit sa adaptez cu pila rotunda la capatul rotund ca sa se centreze mai bine sabotii in janta. La partea care se cracaneaza, sunt cam 1mm prea lati si au trebuit piliti si acolo.
  17. Asta cu motorina o sa fac. De ce motorina si nu benzina? Ar trebui sa curete mai bine?! Prea agresiva pt garnituri? Ce-i drept, motorina e mai unsuroasa. O sa dau raportul cum a decurs operatia . Oricum multumesc pt sfaturi.
  18. Poate trebuia sa zic de la inceput ca acum o reconditionez. Nu am mers inca cu ea. Asa ca nu stiu daca schimba bine vitezele. Din cate am incercat pe loc, pot schimba, doar din 2 in 1 merge mai greu. As desface sa vad daca nu e uzura vizibila, ulei, mizerii solidificate samd. Nu pierde ulei. Nu am mai descfacut nici un fel de cutie de viteze pana acum :). Multumesc. Va trebui probabil sa o deschid ca sa imi dau seama ce mi-ai scris :). Poate trebuia sa zic de la inceput ca acum o reconditionez. A fost a parintilor mei. Nu am mers inca cu ea. De mers, stiu ca ultima oara mergea. Am reusit sa o pornesc dupa ce am curatat carburatorul, schimbat toata instalatia electrica, bujia, si reglat aprinderea. Acum eram la capitolul: motorul merge, hai sa dau o tura pana la colt. Din pacate cu ambreiajul asa cum este acum e destul de greu pt. ca moare motorul cand o bag in viteza, sau nu o pot porni - de aia problema mai sus. As vrea sa reglez ralantiul si amestecul dar din cate am inteles cu motorul rece - degeaba. Problema e ca nu pot merge cu ea nici sa incalzesc motorul, nici cutia (ou / gaina). Ce ulei e in ea nu stiu. Mai am o Mobra ca donator de organe, dar as prefera sa pun piese noi daca as stii de la ce Zündapp se potrivesc, ca deastea mai gasesc. Sunt din Timisoara, dar actiunea nu se petrece in RO :).
  19. Salut! Multumesc. Suna foarte plauzibil. O sa incerc asa. Alta intrebare: oricum voiam sa schimb uleiul din cutie ca habar n-am daca a fost schimbat vreodata. Sa ma incumet sa o deschid sa curat pe acolo, sau risc sa nu o mai pot pune la loc?
  20. Cine imi poate explica si mie cum se regleaza ambreiajul? Am urmatoarea problema: daca il reglez sa intre in viteza fara sa haraie, patineaza pedala de pornire. Daca il reglez sa nu patineze pedala de pornire, haraie cand o bag in viteza. Am incercat cam dupa cum scrie in manual.
  21. aha! ok o sa incerc. multzam. dar diametrul axului este semnificativ mai mic decat gaura din amortizor, chiar si daca e strans surubul la max. sigur nu e ceva acolo in care intra axul in furca? cam asa arata la mine
  22. perfect. multumesc. despartitorul din partea cu frana cred ca e prea lung. iese afara opritorul ala din capacul de la frana din locul lui din amortizor.
  23. Salut. Imi poate trimite cineva poze (ambele parti) cu prinderea originala a rotii din fata in furca la mobra 50 super. am impresia ca la mine ceva a fost modificat. lipseste o bucsa sau asa ceva.
×
×
  • Creează nouă...