Sari la conținut

Sebiosip

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Sebiosip

  1. Ati inteles gresit...stiu ca nu e bine sa functioneze fara acumulator pentru ca "dadin copite" improasca cu tensiuni mari. Eu am am pornit motocicleta, fara regulatorul conectat, mai exact statorul conectat in mufa regulatorului dar mufa de iesire al regulatorului nu am pus-o. Deci pe scurt, acumulatorul tot timpul a fost pus la loc cu bornele puse, eu ce am masurat este tensiunea complet separata de motocicleta,practic motocicleta a pus in miscare generatorul, am folosit regulatorul si din el am masurat, motocicleta functiona doar de pe acumulator iar tensiunea am citit-o de pe regulator,nu am lasat regulatorul conectat la motocicleta si bornele in aer :))
  2. Chestia ciudata e ca a cui e motocicleta zicea ca a luat acumulator nou, initial el a crezut ca e de la acumulator desi si eu m-am gandit umpic la acumulator pentru ca am incarcat acumulatorul cu redresorul, s-a incarcat maxim si cand am dat la automat cam slab a invartit.... Sa fie defect de nou acumulatorul? Apropo, tensiunea masurata de 16v e direct de pe regulator, nu pe bornele bateriei, mai exact din fufa regulatorului. Acolo am pus un bec de 55w si il aprinde, deci regulatorul cred ca ar fi ok dupa parerea mea atata timp cat a fost in stare sa aprinda un bec de 55w 12v,la 12v 55w ar fi cam 4.5A...dar cand ii pun acumulatorul cade destul de repede la 9v
  3. Revin si eu la problema initiala cu statorul. Pana la urma si-a luat omul un alt stator second, arata foarte bine si nu are continuitate deloc la masa. Problema e ca in relanti pe bobine imi da cam 13...14v, daca pun regulatorul dupa regulator am putin peste 16v, daca pun acumulatorul nu incarca, ajunge pe la 9v pe acumulator....sa fie bulit si regulatorul? Acum nu se mai incalzesc firele de la stator ca inainte.
  4. Pe firele de la bobine, mai exact intre faze, daca o tin turata blana urca pana pe la 27v, de era pe baterie cam fierbea
  5. la turatie vorbesc, nu ajunge nici la 30v, am tinut-o in limitare si avea vreo 27,...v
  6. Stiu cum e cu legarea in stea si triunghi doar ca asa stiam ca la alternatoare e legare in stea si cand am auzit-o pe femeia aia zicand ca a bobinat in triunghi si nu am acces la capetele firelor.... m-a cam pus pe ganduri. Cel mai pribabil din cauza asta am si tensiuniile mai mici 22, 24 si 10...11v, nu am lucrat chiar asa mult la motociclete dar totusi stiam ca tensiunea in gol fara sarcina trebuia sa fie mare spre 60...70v. Deci in concluzie bobinajul ala nu e de nicio culoare, are si continuitate la masa si e si in conexiune triunghi....
  7. Salutare colegi revin. Am vorbit cu cei care au rebobinat statorul, intrebarea mea este, cum trebuie sa fie bobinat in stea sau in triunghi? Ea mi-a zis ca l-au rebobinat in triunghi dar din cate stiu nu ar trebui sa fie bobinat in stea? Ce m-a amuzat a zis ca sa mai verific si eu daca nu se atinge pe undeva firu si daca e nevoie pot sa dau cu ciocanul cu un lemn ca sa imping sarma de unde se atinge, a zis ca pot sa dau linistit ca nu are nimic A zis si ea a intradevar nu trebuie sa aiba continuitate la masa :)) da chestia cu bobinatul in triunghi m-am cam pus pe ganduri ca eu stiu ca astea ar trebui sa fie in stea nu? Sau gresesc eu?
  8. Dupa cunostintele mele as zice ca e mai mult o problema de proiectare, mai exact....pe acel stator vine ulei incins din motor, initial credea ca e spart dar sunt vreo 3...4gauri care se vede ca sunt frezate din fabrica, pe langa asta un alternator tot timpul ar teebui sa fie calculat cu o rezerva de putere nu la limita, deci consumul normal nu ar trebui sa fie o problema. Concluzia care o trag eu este ca e calculat la limita, se incinge plus uleiul incins din motor rezulta un stator "african" asa mai prajit :))
  9. Deci in concluzie bobinator=varza Motocicleta e a unui cunoscut, cand am vazut masuratoriile cu statorul rebobinat si continuitatea la masa asa m-a dus si pe mine gandul direct la stator cu continuitate la masa, am vorbit cu omul i-am spus si am zis sa mai asteptam sa ma mai documentez dar se pare ca e la ce m-am gandit si eu. Ideea e bobinele ar trebui sa fie relativ ca la alternatoarele auto, am vreo 50 de bucati da nici la alea nu are continuitate nici un fir de bobina la masa. M-am gandit si eu sa il rebobinez personal dar am zis ca daca gaseste sa il rebobineze ar fi mai ok ca eu stau mai rau cu timpul... Sarma de bobinat pentru cei interesati eu am gasit pe mivarom daca ajuta pe cineva.
  10. Buna seara. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, este vorba despre o motocicleta honda deauville. Initial nu incarca deloc, am verificat si dupa masuratori am ajuns la concluzia ca e dus statorul, am desfacut si statorul intradevar era prajit rau.... Am trimis statorul la rebobinat, dupa ce a ajuns l-am montat sus pornesc masor, intre faze am 22v, intre alte 2 faze am 25v si intre ultimele am 11v. Firele de la stator cand le bag in regulator dupa aprox 3min incep si se incalzesc, asta fara sarcina, mai exact cu firele de la iesirea regulatorului in aer. Intre firele de la iesire am 16v, daca pun la loc si mufa de la iesire nu mai incarca deloc. Intrebarea e...oare sa fie bobinat corect statorul? Mentionez ca intre fiecare fir de la bobina si masa am continuitate. Am sa postez si niste poze sa vedeti despre ce e vorba E normal ceea ce e la stator?
×
×
  • Creează nouă...