Sari la conținut

danmihai49

Membru
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2020
  • Motocicleta
    Honda Transalp 700 ABS (XL700VA)
  • Numar Moto
    -
  • Club
    -

Informații profil

  • Motociclete detinute
    -

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

danmihai49's Achievements

  1. Am scris, ajutor cu manopera, cu operatiunea in sine. Multumesc pt detalii si raspunsuri, am gasit un service moto in Militari care a mai facut asta si ma vor ajuta ei. O zi buna!
  2. Salut, merci pt raspuns, stiu ca la offroad mai serios e mai bine cu camere, dar eu merg cam 80/20, si acel 20 e deocamdata light, clar nu namoale sau noroaie, mai am de invatat pana la nivelul ala si oricum merg 90% solo deci daca o scap in namol, am zero sanse sa o scot de acolo la ce vaca e... pana mai fac experienta o sa mai stau pe dinastea mai usoare + asfalt ca tot ai zis de presiuni... offtopic intreb si eu, cum ti se pare faptul ca in manual honda recomanda 2.2 fata si 2.8 spate? mi se pare enorm 2.8, n am bagat niciodata mai mult de 2.4 la moto, nu mi s.a parut necesar... pareri?
  3. Salut motociclisti! Dupa aventurile de anul trecut cu Transalpul - 11000 km in primul an de A, am vandut vaca - in septembrie 2021 - si acum in februarie 2022 am cumparat o Africa Twin 2018 Adventure Sports. Toate bune si frumoase, am accesorizat-o pe bunul plac si sunt foarte multumit de ea - atasez o poza postarii - doar ca am nevoie de ajutor cu o conversie tubeless. Motivele le stiti cu totii - vreau sa fac pana mai usor, sa fie rotile mai usoare, sa reduc masa si inertia rotationala etc, o grija in minus, simplitate etc Problema este ca, dupa mult research pe net, inclusiv un topic aici pe forum, nu am gasit nici kitul respectiv in Romania, nici persoana potrivita care sa ma ajute. Inteleg ca procesul este unul relativ simplu, dar eu sunt incepator dpdv vulcanizare moto si cel mai probabil nu am sculele si cunostintele necesare pentru a demonta, monta 2 roti la o motocicleta relativ noua si scumpa, si as avea nevoie de cineva care sa ma ajute cu aceasta operatiune, fie ca e vorba de un service sau un proprietar de africa twin care a mai facut asta inainte si stie exact ce, cum, si cu ce. Ma poate ajuta cineva cu aceasta conversie? Cauciucurile de pe ea sunt Mitas E07+, cred ca sunt TL dar nu sunt 100% sigur. Multumesc frumos, Dan
  4. Salut; Caut si eu plasticul care vine intre carene la Transalp 700 XL700VA, peste rezervor, sub ghidon. Am atasat poza. Fostul proprietar spunea ca a scos plasticul ala pentru ca tinea apa acolo si ruginea rezervorul... Ma poate indruma cineva catre o dezmembrare sau un contact potrivit pt piesa asta, va rog? Multumesc
  5. cum e baieti, le bagati la iernat sau va mai dati? eu m-as mai da, dar mi-e ca vine carantina dupa alegeri si nu mai ajung la garajul din afara orasului :)) parca a si inceput sa dea inghetul putin noaptea
  6. dau o tura pana la munte cu masina, ne auzim de luni baieti, weekend placut!
  7. Multumesc pt informatii baieti, Am luat azi bateria inapoi de la Speedy (multam!) si am pus-o inapoi pe mobra cu + inainte, - dupa, cum mi-a spus Silver (multam!) - si pare ca este ok. Initial uitasem sa conectez unul din fire si nu mergeau proiectoarele, dar am oprit putin intr-o parcare, l-am pus repede si am dat o tura zdravana prin tot orasul; am pornit-o si repornit-o de cateva ori si pare sa fie ok. Cu fiecare iesire parca ma simt mai bine pe ea :)) incep usor-usor sa ma mai relaxez si s-o simt mai bine; M-au ajutat si discutiile legate de Li-Ion, ma tenta fix bateria aia 14H, dar nu aveam de gand sa o cumpar fara sa stiu mai multe despre ele si despre posibilele incompatibilitati. Dupa spusele lui Speedy, bateria mea este ok, deci urmeaza sa duc mobra la Relu sa verific incarcarea si alte posibile probleme la sistemul electric, cand vine si farul pe curier, sa impusc doi iepuri. Cu alte cuvinte, deocamdata pastrez bateria, si daca o schimb, o sa iau tot ceva pe acid probabil. Ma gandeam sa renunt la mansoanele incalzite, ca nu prea mi-au folosit mare lucru pana acum; voi ce ziceti? daca am handguard-uri mari, manusi de iarna si circulatie decenta, as putea sa ma lepad de incalzitoarele alea? as vrea sa mai simplific putin electrica la ea si sa mai tai un consumator... Ce pareri aveti despre aceste mansoane incalzite de la Oxford? pe alea le am.. aveti, n-aveti, daca v-ati luat, le-ati mai dat jos? Multam
  8. Multumesc, baieti, pt informatii si pt contactul de electrician, o sa apelez la dl Relu la un moment dat. Daca o sa am probleme dupa ce o recuperez de la Speedy, o sa vorbesc cu electricianul si ma duc la el cu mobra cu tot, sa se uite si la instalatia electrica, sa vedem unde e buba. Voi pune aici orice actualizari; multumesc pun aici si specificatiile din manual; inteleg ca cu specificatiile astea vine bateria din fabrica, dar as putea sa-i pun o baterie cu capacitate mai mare, atata timp cat este tot 12v si este de dimensiuni potrivite?
  9. multam postez aici cand am rezolvat cu ambele, poate si cu poze. seara faina!
  10. da, la ea, dar treaba cu farul este ultima mea grija... intai sa rezolv cu bateria ca asta ma opreste din plimbari si ma lasa in drum... discutia cu farul e mai mult preferinta personala, e ultima mea problema acum :))
  11. Salut baieti Ma alatur si eu voua, daca ma primiti. Mi-am luat si eu un Transalp 700 ABS acum o luna, prima motocicleta. Pana acum ne intelegem bine, am facut 5-600km, dar e cam frig si am cateva probleme cu bateria, dar se rezolva. Pun si o poza cu ea; Ne mai auzim, salutare!
  12. - bateria nu am luat-o eu, am luat mobra cu bateria pe ea - garantie exclus...daca il contactez pe om, mai mult ma ia la misto decat sa ma ajute, deci il las in plata lui - redresor lidl "ultimate speed" pe setarea moto - incarcarea a fost masurata la un service auto in voluntari, discutam pe privat mai multe aici - daca ma poti ajuta, as veni azi cu ea in brate sa ti-o las pana maine .. sa-mi spui cat ma costa sau cate si de care beri vrei :)) multumesc pt link! daca voi stabili cu Speedy.K ca am nevoie de alta baterie, o sa ma duc la magazinul ala; am vazut motor cu far LED la un vecin cu un KTM adventure 790, plus alte clipuri pe net cu led-urile de pe ledperf... nu incape comparatie, cu led vad tot la o raza de 20-30m intr-un con larg si cu becurile mele abia disting un caine de o pisica noaptea.. si prefer oricum si lumina mai rece. plus ca o sa am si consum mai mic.. in cel mai rau caz, le pot returna, daca nu imi convin sau ma obliga politia, dar nu cred ca va fi cazul, ramane de vazut legat de li-ion, e clar ca mai am mult de citit despre ele.. o sa intreb si la magazinul de baterii sa vad ce-mi recomanda. totusi, poate revin cu vesti bune cu ajutorul lui Speedy multumesc pentru info!
  13. Salut, multumesc - in continuare oscileaza intre 12.8v si 14.2v in timpul incarcarii pe redresor, dupa o noapte intreaga. Ba zice 3 linii, ba 4.. - ce controller, nu am vazut nicaieri specificat de un controller pt a folosi acc li-ion, poti detalia putin, probabil cu un link? mai caut si eu intre timp - avand in vedere ca am cativa consumatori seriosi, crezi ca ar fi suficient un acumulator de 260ron? ce capacitate are si la care te referi? ms - imi place mult mai mult lumina de LED decat de la becurile astea obosite spalacite.. e mai clara, uniforma si bate mai bine... stiu de riscul cu politistul, mi-l asum. - farul ei mi se pare foarte slab, si imprastie lumina cam chioara intr-un mod neuniform.. - mobra in rest imi place si mie, merci frumos! - da, mai am de invatat cu bad habits, intr-adevar, dar pana atunci poate reusesc sa scap de panica cu moartea bateriei in 2 minute :)) - sper ca cu farul LED - o sa fie si consumul mai mic la contact, desi nu de-asta l-am luat - si mie mi s-a parut deplasat vanzatorul cand mi-a spus ca "ai sulfatat-o cocos"... de cand s-a vazut cu banii, numai in replici acide si mistouri m-a tinut ... aia e, asta e tara - n-am luat 100% de bun tot ce-a spus, pur si simplu am incercat sa aflu de la el daca intr-adevar e bateria luata de 8 luni si daca e normal sa moara dupa 2 minute... i-am cerut si acte de provenienta la ea.. canci - sper sa nu fie si asta bulbucata :)) - unde as putea verifica instalatia electrica la mobra? la service unde am fost, i-au pus multimetru pe ea in timp ce turam motorul si statea undeva intre 12.8V si 13.6V, dar nu mai tin minte exact.. la pornire scadea tensiunea spre 11v parca, desi am uitat detaliile.. trebuie verificat din nou - - cand am pus multimetru pe ea, cu siguranta scadea sub 13v cu motorul pornit, mai ales daca porneam si proiectoarele... la mansoanele incalzite nici n-am indraznit sa ma uit.. desi le folosesc f rar. - sunt din bucuresti, chiar relativ aproape de obor (Titan). daca putem face schimb de numere in privat, ti-as fi recunoscator acum bateria e pe redresor, dar daca zici ca stii sa o testezi cum trebuie, ti-o aduc cu cea mai mare placere multumesc frumos pt oferta!
  14. ma gandeam eu ca e ridicol sa moara dupa 2 minute... stii ceva despre alternativa din postul de mai sus, pe li-ion? sunt bune de ceva astea de la Parts Unlimited? APR 2017 scrie pe ea, desi nu am de unde sa stiu daca a fost fabricata si cumparata in 2017 sau fabricata in 2017 si cumparata in 2020 cum zice fostul proprietar..
×
×
  • Creează nouă...