Sari la conținut

B.Catalin

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de B.Catalin

  1. Acum 1 minut, john17 a spus:

    Cu mașina UMBLI, mobra o bârâi pe loc! Adică motorul va funcționa tot rece, că e greu să ajungă la temperatura de lucru, ceea ce nu e bine nici pt o mașină. 

    Întotdeauna vor exista "speciali" care să facă altfel decât li se recomandă, iar dacă n-au pățit nimic până acum înseamnă că 100% procedează bine... :moron:

    Ok Jhon, asta înseamnă ca bagi mobra la iernat si nu o mai pornești pana în primăvară? (Dupa ce o cureți, dai bateria jos, inchizi robinetul la benz, pui mobra pe butuci si i tragi o prelată)

  2. Acum 7 ore, Tornada a spus:

    Dar care e de fapt logica ta mai amănunțit? De ce la 2 săptămâni și nu la una sau la 3? Ori deloc?

     

    Pentru baterie sau de ce? Pentru baterie există redresor.

    Sau ai alte motive să o pornești?

     

    Uite, nu sunt mare meșter, dar se știe că la pornire e cea mai mare uzură la motor, mai ales iarna când uleiul e mai gros și implicit ungerea mai greoaie. Deci e mai bine să nu îl pornești aiurea!

     

    Dacă vorbești de baterie, cum am spus, exista redresoare fff ieftine.

     

    Dacă sunt alte motive, cred că sunt fantezii.

    Ziceam așa doar, ca e o săptămână 2-3 n-are importanță. Bateria e in casa am și redresor, a scris la un moment dat cineva tot pe acest forum, citez :,, si in plus cat o fi iarna de grea, motorul trebuie pornit macar o dată pe săptămână, altfel sa vezi ce inelushe iti fac segmenții pe cilindru, mai ales daca are ceva km setul motor'' din motivul acesta am întrebat:)

    Acum 3 ore, Djenavar a spus:

    Maikulităă da te chinuia ingrozitor problema de ai postat la 4 dimineata🤣🤣🤣 

    Sti cum e cu tergiversarea anumitor lucruri, de vreo 1 luna tot voiam sa scriu chestia asta, de cand cu pandemia si orasul meu e carantinat mi-am cam stricat programul de somn :)) 

    Acum 3 ore, john17 a spus:

    Nu e bine s-o tot pornești, are dreptate colegul cu uzura + că prin încălzire și răcire se formează condens care contaminează uleiul. 

    Dacă zic că ar fi bine să schimbi uleiul înainte de a o depozita la iernat o să-mi sară în cap toți cei care îl schimbă primăvara, cam 75% dintre motocicliști adică (pt că 23% nu-l schimbă nici atunci 😈). 

    Si de treaba asta cu uleiul sunt formate 2 tabere, marea majoritate il schimba la începere sezonului si un porcentaj foarte mic il schimba înaintea sezonului rece, si implicit depozitarea motorului la iernat . Ca o fi chestie de marketing ca nu, habar n-am, au sens ambele teorii:)). 

    Screenshot_20201209-183713__01.jpg

    Screenshot_20201209-182501__01.jpg

    Screenshot_20201209-135026.jpg

    Acum 3 ore, Speedy.K a spus:

    Unde sta mobra, afara, intr-un garaj? Ce inseamna temperaturi scazute,  0, -5, -20 ?

    Stă intr-un garaj, dar e de tablă, nu-i ține de cald atâta tot ca nu o plouă. 

  3. Salutare, am si eu o nelămurire legată de pornirea motocicletei in sezonul rece. Din cate am citit si pe alte forum-uri si ceva site-uri unii spun ca ar fi bine să o pornești o data pe săptămână alții o lasa la hibernat pana in primăvară. Dăunează mototului daca - l pornești cand sunt temeperturi scăzute, cum e mai bine?

     

    Ps( dupa logica mea si cunoștințele mele zic ca e mai bine sa fie pornit macar o dată la 2 săptămâni) aștept cu interes rspunsurile voastre, mersi frumos. 

×
×
  • Creează nouă...