Sari la conținut

IMPERATOR

Membru
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

IMPERATOR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Am verificat azi la un mecanic (mai mult un amator foarte dedicat) recomandat de un vecin. Nu e joc in rulmentul jugului. A desfacut bucsele. Sunt similare ca forma si marime cu cele de la Harley. Mi-a recomandat sa pun unele din poliamidă. Am gasit pe internet, aftermarket. Nu erau tocite sau rupte, ci doar deveniseră usor moi. Din cauza ca ghidonul are coarnele înalte, se simtea acea mișcare foarte mica. Am facut un test cu o bara dreapta pe post de ghidon, sa simuleze ghidonul scurt al unei moto sport, iar miscarea era aproape nula. In fine, mi-a spus ca pot pune bucse din aluminiu, dar apoi o sa simt in mâini fiecare denivelare a drumului, ca la bicicletele. Pana cumpar bucsele de pe net, le-a scos el si a pus pe ele banda de teflon + pe partea lisă a surubului lung care le străbate, apoi le-a pus la loc fortat cu o mica presa (si cu un prosop, sa nu zgârie vopseaua). Acum miscarea a dispărut, totul ok, dar mi-a spus sa pun acele bucse aftermarket din poliamidă, ca tigania facuta de el nu o sa tina decat un sezon. Jocul reclamat de mine era aproape insesizabil. Asa e, Keeway nu este Yamaha sau Honda, dar in rest nu am avut probleme cu motorul. Am mers cu el constant cu 90-100, București - Adjud (Vrancea), 250 km traseu, doar cu o mica pauza de 15 minute la Buzău. Iar pentru oraș e suficient de agil si are demaraj ok pentru clasa lui. Consumul de 2.5% e excelent pentru naveta la birou si inapoi. Eu l-am luat in principal pentru oras si eventuale drumuri scurte in imprejurimi. Multumesc tuturor pentru răspunsuri!
  2. Mulțumesc pentru răspunsuri. O sa întreb saptamana viitoare la reprezentanta. Daca costa prea mult sau dureaza prea mult sa fie importate, o sa incerc la un strungar. In mers nu se simte nimic, nici pe viraje, dar cum eu imi cunosc "atelajul", simt foarte putin, ca o senzatie usoara, atunci cand franez. Seara buna!
  3. Posibil sa fi exagerat eu. Sa zicem 0.5 cm. In mers nu simt, decat atunci cand trag de ea prin parcare cu motorul oprit sau când franez accentuat cu roata fata.
  4. Am gasit acest filmuleț pe YouTube care exemplifica problema (dar la el mișcarea e vizibila, la mine abia o simt eu, dar o simt...). Treaba e ca nu stiu unde gasesc asemenea piese... O sa intreb si la reprezentanta sau la un strungar.
  5. Salutare! Am observat in ultima vreme un usor joc in ghidon la motociclea mea, un Keeway Superlight 125 Limited, anume se misca usor inainte si inapoi cand o manevrez in parcare si trag/imping de coarne, când franez accentuat. Nu este un joc mare, cred ca maximum 1 cm, dar fiind obisnuit cu ea l-am remarcat. Am vazut ca are coarnele prinse in doua suporturi care la randul lor sunt prinse mai jos prin doua suruburi lungi. Din ce pare si din ce am citit pe internet, acele șuruburi au cauciuc de jur imprejur, fiind deci niște bucse. Știți cum pot remedia situatia cat mai simplu? Sa inlocuiesc piesele? Am vazut pe internet si bucse din metal, dar se spune ca apoi s-ar simți vibrații in ghidon. Multumesc.
  6. Salutare si la mulți ani! Revin cu update referitor la situatia de la sfarsitul anului trecut. Pana la urma m-am decis sa cumpar motocicleta de la persoana din Timis. Am fost si am vazut-o, am probat-o, am verificat actele, totul a fost in regula. Vanzatorul a raspuns complet la toate întrebările mele, mi-a oferit carnetul de service, a reinstalat bateria (nu mai folosea motocicleta de vreo doua luni), mi-a povestit tot istoricul. Din toate punctele de vedere este absolut noua, are doar 8 luni, nu a terminat rodajul (are doar 674 km) si vanzatorul chiar isi cumparase o motocicleta mai puternica, de 750CC. Pentru oras, pentru ceea ce vreau eu, KSL125 este suficienta si arata bine, insa el si-a dat seama repede ca nu e ceea ce ar vrea. A cumpărat-o online, fara sa o testeze. De ce am ales aceasta varianta si nu una de la reprezentanta din București? Pentru ca in Decembrie nu mi-au zis nimic de faptul ca trebuie sa o înmatriculez pana la 31.12.2020, ci am aflat de la voi, pentru ca nu aveam timp sa fac asta, pentru ca nu ofereau CIV ci doar COC si ar fi trebuit sa obtin numere temporare si abia apoi eu CIV, pentru ca nu au revenit la mine cu informații, pentru ca la inceput de Ianuarie anul curent inca nu știau cum sa aplice directiva UE in vigoare din Octombrie 2020 referitoare la motocicletele ramase pe stoc (da, daca as fi cumpărat-o direct de la ei puteam sa o înmatricularez pentru ca pana la urma zilele astea au trimis catre RAR lista cu motocicletele ramase pe stoc), pentru ca efectiv a trebuit sa ma interesez eu pentru ei si sa smulg informațiile de la ei in loc sa fie ei orientati catre mine. In plus, motocicleta cumpărata din Timis e practic 99,99% noua, mai are aproape toata garantia (care s-a transferat la mine), e deja înmatriculata si vânzătorul a avut răbdare cu mine sa imi trimita videoclipuri, poze, facturi, documente, sa facem videocalluri, sa ma lase sa o testez cat vreau si sa ma ajute si cu o platforma ca sa o aduc la București. Acum o voi înmatriculara, imi voi cumpăra echipament si voi schimba uleiul si filtrele la dealer. Va multumesc pentru sfaturile oferite. VID_20210113_151746.mp4 VID-20210115-WA0058.mp4
  7. Multumesc pentru raspuns. Bineinteles, voi astepta o informare oficiala. Voi discuta si cu domnul de la Timisoara deoarece vreau sa inteleaga situatia, sa nu se simta manipulat. Da, mi-as dori o motocicleta 100% noua, dar daca nu se va putea, voi merge pe varianta Timisoara, unde motocicleta este 99% noua :)) Voi reveni cu update cand se va finaliza telenovela. Sarbatori fericite!
  8. Buna dimineata! Am reușit sa discut cu cei de la DRPCIV Sibiu (la București nu raspunde nimeni niciodata) care mi-au confirmat ca exista o cirulara emisa de UE in acest sens, dar ca inca nu a fost distribuita catre ei in mod oficial. Totuși, din experiența anilor trecuti ei cred ca se va face la inceput de Ianuarie 2021, inaintata de producător/dealer catre RAR, care sa contina VIN-urile motocicletelor ramase pe stoc, iar aceasta lista trebuie aprobata de RAR. In CIV se va mentiona faptul ca modelul este sfarsit de serie, iar DRPCIV o poate inmatricula. Aproparea listei poate dura intre 2 si 4 săptămâni. Voi mai discuta azi cu cei de la MyMoto. Ar fi varianta sa mearga ei la RAR fara programare, sa obtina CIV-ul si apoi eu sa merg la DRPCIV fara programare pana la final de Luna sa obtin numerele. Daca nu, astept fie aprobarea acestei liste in Ianuarie, fie voi cumpara motocicleta din Timișoara. Aceasta are o uzura de sub 1000 de KM, 8-9 luni vechime si este cu 300 de Euro mai ieftina decat la dealer.
  9. Am sunat acum la MyMoto si mi-au spus ca sunt in proces de a obtinere la RAR o lista cu motocicletele E4 ramase in stoc pentru a se putea vinde/inmatricula in prima parte a anului 2021. Am sunat, insa, si la Keeway Ungaria, locul unde are loc asamblarea lor si centru care se ocupa de marca asta in Europa. Ei au fost mai expliciti si au spus ca vor obtine in prima saptamana din Ianuarie 2021 un document aprobat de Ministerul Transporturilor din Ungaria cu toate motocicletele lor E4 (indiferent de model) ramase pe stoc pe care apoi pot sa le vanda/inregistra pana la 31.03.2021. Au adaugat ca la fel ar trebui sa fie situatia si in Romania deoarece aceasta derogare vine de mai sus, de la UE, tinandu-se cont ca pandemia de Covid le-a perturbat activitatea normala si nu au putut vinde tot stocul pana la 31.12.2020. Acum sper sa fie asa. Oricum, astept sa vad ce se intampla. Daca nu, am gasit un domn din Timisoara care are un modelul pe care-l doresc eu, deja inmatriculat, cumparat in Martie 2020 si vrea sa-l vanda acum deoarece a trecut la ceva mai mare. Motocicleta are sub 1000 de Km, deci este noua. Mi-a trimis poze/film ca o tine in garaj, ca are toate actele, mi-a aratat si ceea ce si-a luat. Cert este ca voi lua o decizie in perioada imediat urmatoare, in functie de evolutia situatiei.
  10. Multumesc pentru explicatii. Multumesc pentru raspuns. Pfff, ce de acte trebuiesc si ce birocratie mare... Si asta in cazul unei motociclete noi, asa ca banuiesc ca in cazul uneia SH situatia e si mai completata. Dupa ce rezolv, revin cu update.
  11. Multumesc pentru raspuns. Da, ii are montati, insa in multe poze de pe net nu apar. Intr-adevar, ar fi fost ideal sa aiba si ABS, insa are frane combinate si injectie, altfel nu ar fi indeplinit omologarea E4. O voi folosi pentru plimbari de duminica, de relaxare, fara viteza mare. Am 35 de ani si mediul de munca este unul plin de stres, asa ca vreau sa-mi fac acest cadou. Nu imi plac motocicletele sportive, iar de un Indian sau de un Royal Enfield de epoca inca nu am banii necesari. Rebelul arata bine, insa depaseste bugetul meu. Am facut scoala categoria A pe un Honda CF600 sau cam asa ceva. Foarte buna, insa nu imi place cum arata, nu e stilul meu. Multumesc pentru raspuns. Am inteles ca pasii vor fi urmatorii: 1. Platesc motocicleta si primesc factura si certificatul de omologare E4. Motocicleta poate ramane la ei o vreme. 2. Ma duc la DRPCIV cu actele de proprietate, certificatul de omologare, taxa placute numere rosii, RCA 90 de zile 3. Dupa ce DRPCIV imi elibereaza numerele temporare, ma duc la RAR pentru obtinere CIV 4. Dupa obtinerea CIV, ma duc la taxe si impozite S4 pentru a o inregistra acolo pe numele meu 5. Etapa finala ar fi mersul inapoi la DRPCIV cu actele de proprietate, CIV-ul, taxa numere permanente, dovada de la taxe si impozite, RCA pentru inmatriculare, cerere tip pentru eliberare talon, numere permanente si mentionarea mea ca proprietar in CIV de catre DRPCIV.
  12. Multumesc pentru raspuns. Inteleg, deci, ca este legal, dar nu chiar moral fata de cumparator. Este vorba de magazinul MyMoto Cotroceni, iar motocicleta este un Keeway Superlight 125 Limited E4. Fiind incepator, pana mai prind experienta (vreo doi ani deoarece nu voi merge des cu ea), un 125 este suficient pentru naveta locuinta-loc de munca in Bucuresti si drumuri de pana in 20-25 km in jurul orasului. Multumesc pentru raspuns. Sigur, imi poti trimite un PM.
  13. Salutare! Acesta este primul meu post pe acest forum. Posibil sa se mai fi discutat, dar nu gasesc/nu ma pricep sa gasesc. Vreau sa imi cumpar o motocicleta noua, iar vanzatorul (firma) spune ca imi pot oferi doar factura si certificat de omologare, iar de aici trebuie eu sa ma duc la Politie sa obtin numere rosii, apoi la RAR sa obtin CIV. Dupa astea, ma duc la taxe si inapoi la Politie. Asa este? Nu inteleg de ce nu ofera ei direct CIV. Ma puteti sfatui? Multumesc
×
×
  • Creează nouă...