Sari la conținut

Vlad Barla

Membru
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Vlad Barla

  1. Acum 8 ore, MotoS Garage a spus:

    exista service-uri cacalau! nu trebuie sa-ti iei tu un tester de cacao de la yato sau de unde vrei cu care costa doi lei ca sa faci testul de compresie in spatele blocului! in plus, folosit corespunzator de un mecanic, poate fi folosit si ca scula de diagnoza, un mecanic macar p-un sfert competent iti va putea spune daca pierderea de compresie este din chiulasa, din set sau din ambele! tu n-ai face decat sa infingi scula chinezeasca-n motor si sa afli daca ai sau nu compresie (in functie de ce vrea ceakatul ala chinezesc sa-ti spuna). unele sunt bune cat sunt noi, cateva utilizari, altele sunt gata stricate din fabrica! 

    O sa fii surprins, dar testerul nu caut sa-l iau pentru motorul meu. Al meu e bine merci. Nu am consum de ulei, deci atat semeringurile supapelor cât si segmentii sunt ok, pornirea e foarte buna atat la rece cât și la cald, puterea e la locul ei (atat cât are), deci nu ma îngrijorez. In schimb urmează sa schimb motocicleta curând și de la o mobra buna pot trece ușor la una groaznica (mecanic ma refer), mai ales ca-mi plac modelele vechi și aici avem: CB500/CBF500, ER5, SV650. Cu primele 3 nu ma îngrijorez atat de mult, in schimb la SV e alta discuție. La o motocicleta din 1999-2003 cu peste 50-60k ma aștept sa existe defecte mecanice. Nu ca nu m-as putea orienta doar din sunet și estetica, dar având in vedere ca un manometru de 100 de lei îți poate spune cam 50% din informațiile pe care vrei sa le știi despre o motocicleta necunoscuta eu zic ca merita investiția. Așa ca nu văd de ce nu ar merita sa dețin o scula de genul

  2. Acum 4 ore, pinnochio a spus:

    Si a meu tot de la Yato,tot de câtiva ani.E bun👍

    16751484993028182697580675800365.jpg

    Mulțumesc pentru informație

     

    Acum 3 ore, ENEOS a spus:

    Ăsta e ăla imprecis! Am luat 2 și ambele arată ce vor ele, în principiu valori mai mici. Dar folosesc adaptoarele la un ceas nemțesc pe care îl aveam dinainte, dar doar cu filete de 14 și 18 mm. :wink:

     Ce-i drept la cum arată nu-mi inspira încredere. Cred ca o sa-l iau pe cel de la Yato. Merci!

  3. Acum 8 ore, ENEOS a spus:

    Există kit-uri cu 4 adaptoare care au și filet de 10, doar că precizia manometrului e jalnică...

    Tocmai de asta ma gândeam ca îmi poate recomanda cineva care a mai fost in situația actuala un produs decent

    Acum 5 minute, Kristian K a spus:

    M-am riscat sa cumpar acum cativa ani modelul de mai sus din link si primul lucru dupa,am facut comparatie la masuratoare,cu unul de firma(din pacate nu-i mai retin numele,era Manley sau Mahle parca,ceva cu M).Am ramas surprins ca masuratoarea era aceeasi pe manometru.

    Ca atare,ca si home user consider ca e ok. :)

     

     

    WhatsApp Image 2023-01-31 at 08.21.22.jpg

     

    Modelul pe care-l aveți este tot de la Yato? După cum arată cutia (poate între timp au apărut schimbări de design) nu pare sa fie cel din primul link. Spun asta pentru ca am găsit pe eMAG ceva asemanator de la o firma noname. 
     

    BCF3A5AA-B4C2-4678-A424-8B3275D99C75.png

  4. Va salut. Recent am facut reglajul tachetilor la motocicleta mea, acestia fiind mecanici. Totul a iesit bine, insa mi-a fost trezita curiozitatea de a afla mai multe informatii despre tipurile de tacheti. Eu personal stiu de cei mecanici simpli, cu pastile si hidraulici. Asadar am 3 intrebari legate de acest subiect:

    1) Exista si alte tipuri sau sunt doar acestea 3?

    2) Care sunt diferentele dintre ei?

    3) Ce mentenanta se aplica pentru celelalte categorii si cum se face reglajul?

    Multumesc!

  5. Acum 39 minute, patrick1 a spus:

    Nu se pune problema de turații înalte la rulmenți de roată. Temperaturi ”mai înalte” numai dacă se gripează sau se montează strâmb ceva. Sau frână semi-blocată (ar trebui să simți asta).

    Însă vaselina grafitată lasă ceva grafit (coloidal) cu proprietăți de ungere chiar dacă partea petrolieră curge sau se evaporă.

     

    Dacă tot schimbi butucul (înțeleg) nu ar fi normal să montezi și rulmenți noi?

    Bineînțeles. Butucul a venit împreuna cu rulment nou și semering. Are vaselină preaplicata in interior. Pe mine ma interesează sa ung doar partea care face contact cu ax-ul, practic interiorul.

  6. Acum 49 minute, Farfuridi a spus:

    Daca te stii friguros sau cu circulatia periferica  deficitara poti sa-ti cumperi in buget manusi incalzite cu acumulatori precum cele linkuite de userul Bart Bz .Dezavantajul e ca trebuie incarcate periodic ,dar important e ca iti vor tine mainile calde pana iesi din iarna. Un prieten si-a comandat unele pecum cele din link-ul de mai jos,in cateva zile le va primi.

    https://www.amazon.de/dp/B09BCYKN6D/ref=sspa_dk_detail_3?pd_rd_w=i9kVg&pf_rd_p=4f2ceb27-95e9-46ab-8808-db390b56ec01&pd_rd_wg=02sFi&pf_rd_r=XWCW6MRH9XTMK1RXKN80&pd_rd_r=ac5315d7-7de0-4deb-9a46-c2139130c20f&s=sports&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExU0FSNzIzSFBRUjQwJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMjcxNzIzSkRWWFlBVzZaNFMzJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA4MDU5NzAxQlcwUjhLTDdPREZEJndpZGdldE5hbWU9c3BfZGV0YWlsJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ&th=1&psc=1

    Daca nu ai problemele enumerate mai sus comanda-ti unele de iarna sugerate mai sus de ceilalti useri.

    Probleme de circulatie nu am, asa ca o pereche normala cred ca este suficienta pentru mine. Oricum, multumesc de recomandare!

     

    Acum 10 ore, Adrian M. a spus:

    O recomandare in buget , eu le am si sunt ok cu ele:

    https://www.moto24.ro/produse/strada/manusi-touring/furygan-manusi-touring-must-all-season-black.html

     

    Daca esti foarte friguros,atunci poti lua manusi de iarna pentru atv/asnowmobil. Chiar si de ski, cu goretex. Aia e, renunti la protectii...iti asumi asta dar iti e cald :)

    https://www.moto24.ro/produse/snowmobil/manusi-snowmobil/klim-manusi-snow-insulated-inversion-insulated-black-2022.html

    De exemplu, de atv.

    https://www.moto24.ro/produse/snowmobil/manusi-snowmobil/fxr-manusi-snow-helium-gauntlet-black-char-2021.html

     

    Am pus ochii acum ceva timp pe o pereche de la Furygan, dar acum au ajuns la un pret exagerat si nu prea se mai gasesc. Cele de ski ar fi minuntate din punct de vedere al temperaturii, dar vreau sa am protectii in caz de orice.

     

    Acum 11 ore, Bart Bz a spus:

    https://www.revzilla.com/motorcycle/highway-21-7v-radiant-heated-gloves 

    Eu de-astea am. Sunt excelente, recomand cu căldură. 😁

     

     

    Depasesc cu mult bugetul meu, dar sunt convins ca-si fac treaba excelent.

     

    Acum 11 ore, ENEOS a spus:

    Ale mele sunt Modeka Makabi. 

    A, au și ștergător de parbriz pe arătătorul stâng. 😎

     

     

    IMG_20220131_083724.jpg

    IMG_20220131_083708.jpg

    IMG_20220131_083702.jpg

    N-am vazut pana acum manusi de la Modeka, dar stiam ca fabrica echipamente moto. O sa ma informez putin despre ele. Multumesc de recomandare!

  7. Acum 1 oră, Farfuridi a spus:

    Recomandarea mea e sa-ti cumperi manusi incalzite.Ale mele sunt alimentate din priza de bord 12 V si mentin mainile calde pentru 25 km dus 25 intors   naveta zilnica ( sub2-3 grade nu circul cu motorul).Sunt mai eficiente decat manerele incalzite,parerea mea.

    Am cautat niste variante de manusi incalzite, dar cel putin la noi in tara nu am gasit ceva care sa se incadreze in bugetul meu, mai exact 300-400 de lei. 

     

    1 oră în urmă, pierrotlefou a spus:

    https://www.tucanourbano.com/en/pl/man/gloves/gloves

    De 4 sezoane folosesc modelul acesta: https://www.urbanrider.co.uk/tucano-urbano-winter-penna-gloves-black.html. Anumite modele le gasesti la distribuitorul lor (The Bike Hub). 
    Ce mai poti sa faci este sa iti iei si mansoane incalzite. Eu folosesc Oxford HotGrips Premium, tot de atatea sezoane.

    O sa ma uit dupa ele, as dori sa le cumpar din tara si daca se poate cat mai repede :)). M-am gandit la mansoane incalzite, dar sincer m-am gandit sa fie un upgrade pentru urmatoarea motocicleta. Momentan circul doar in oras si nu cred ca si ar merita banii pentru naveta de 20 de km pe zi.

     

    Acum 47 minute, Speedy.K a spus:

    Pentru 25 km la peste 3 grade sunt suficiente manusi de iarna clasice. 

    Alea incalzite nu merita banii decat daca mergi km aia sub -5 grade.

    Eu am si ceva probleme de circulatie periferica si in 10 km la 0 grade tot nu imi ingheata mainile cu manusi normale. De iarna, textile.

    Pe site-urile din Romania am gasit cateva modele de la RST, Speedy si Furygan care par ok, insa am zis sa intreb in cazul in care a mai folosit cineva un model consacrat care inca se comercializeaza.

  8. Acum 6 ore, Cavaleru a spus:

     

    te duci la motodynamics cu cartea, talonul si CI (ca sa demonstrezi ca esti proprietarul) si iti comanzi cheia originala iti vine fix in formatul asta si direct pe butucul original al motoretei si se va potrivii daca nu a fost schimbat butucul :)

    Multumesc de sugestie, n-am stiut ca se poate face asta.

     

    Acum 5 ore, Muretto Grundieg a spus:

    ”Copie identică cu originalul.”  Dacă va fi identică o să te încurci în ele și n-o să mai știi care e copie și care e original. Probabil că va trebui legalizată copia pentru a fi perfect identică. Început de topic de toamnă :)

     

     

    Nu o sa incurc copia cu originala, pentru ca cea originala are o vechime si se pot observa usor pe ea urmele mari de uzura. Pana la urma nu cred ca m-ar deranja daca le-as incurca intre ele atata timp cat functioneaza ambele.

    Acum 1 oră, Papa_Bear a spus:

    Am copiat o cheie identica la MC Business. Sunt prezenti in centrele comerciale din Bucuresti, CORA, Kaufland...etc.

    Au niste magazine cu sigla rosie si inscriptii vizibile cu "SILCA".

     

    Spor...

    Multumesc de sfat.

  9. Acum 36 minute, Adrian M. a spus:

    Am gasit pe mai multe site-uri tipul asta de cheie. Totusi eu caut una care sa arate exact ca a mea, iar tipul acela l-am gasit doar pe ebay momentan. Voiam sa vad daca gasesc si in Romania

  10. La 24.09.2021 la 9:01, Lucian_M a spus:

    A mea a servit destula ploaie, inca merge cum trebuie, de obicei imi alimenteaza telefonul si un gopro. Vine cu un capac de cauciuc, evident, iar cand ploua, scot mufele si pun capacul.

    Un link sau o poza, te rog?

    Acum 3 ore, klocky a spus:

    Mi se pare mai ok asta, are si volmetru (au fost situatii in care am avut probleme cu incarcarea si as fi dat orice sa am un volmetru la mine). Are si capac de protectie, si usb si ce e mai important buton de la care sa iti opresti consumatorii. Si mi-am comandat acum asa ceva!

     

    https://motocorner.ro/accesorii/incarcatoare-si-prize-usb/priza-moto-dual-usb-bricheta-si-voltmetru-negru?language=ro-ro&currency=RON&gclid=CjwKCAjw7rWKBhAtEiwAJ3CWLNRAVKjcXPZF4RRbNWlhbZzFoxf-lsgLGe1UWHJ7BsqP7vI1F9Q1HxoCB8sQAvD_BwE

     

    M-am gandit si la asta, dar nu stiam cat de calitativa este

  11. Salut! Am o Yamaha YBR 125 si as dori sa-i instalez o priza. Nu vreau sa pun ceva extrem de puternic, doar cat sa-mi incarc telefonul la drum mai lung sau sa-mi incarc gopro-ul in mers (din pacate nu am mai multe baterii). M-ar interesa ceva cu 2 iesiri de usb si capac de cauciuc pentru mufe, dar nu extrem de scump. Am vazut prize la care se pun papucii pe bornele bateriei si altele cu releu separat. Banuiesc ca cele cu releu au o putere de incarcare mai mare, dar probabil si generatorul ar trebui sa incarce mai mult. Astept recomandari. Multumesc!

  12. Acum 8 minute, Papa_Bear a spus:

    Salut,

     

    Exact acelasi grafic este si in cartea mea de la Yamaha XV1600 Wild Star. Am utilizat mai multi ani Motul 7100 10W 40. Anul acesta am pus Motul 7100 10W 50 si se aude mai bine la temperaturi mari. Stiu, imi vei spune ca nu este in carte, insa la momentul aparitiei modeluilui, acesta nu era un ulei foarte comun. Din punctul meu de vedere va merge ff bine cu 10W 50, fiind un motor racit cu aer. Acest ulei asigura pornirea la rece la -10°C si asigura o ungere eficienta pana la 50°C, uleiul avand specificatiile intre 10W40 si 20W50, ambele recomandate in fotografia postata de tine. 10W 40 este de asemenea OK, insa vei simti motorul chinuit la temperaturi peste 30°C in Bucuresti. Motorul tau avand o capacitate mica a carterului, iti recomand sa iei cel mai bun ulei disponibi, fiindca diferenta de pret e minima.

    Multumesc de recomandare. Momentan nu am apucat sa merg pe motor cat sa-mi dau seama cum merge motorul cu 10w40. Fiind si primul schimb o sa-i pun ce-mi recomanda in carte ca sa merg la sigur, iar la urmatorul o sa incerc si 10w50 sa vad daca apare vreo diferenta. Oricum, mai am putin pana aleg uleiul. O sa mai fac niste research sa vad daca gasesc ceva pe modelul meu despre diferenta asta. 

  13. Acum 7 minute, Speedy.K a spus:

    Bineinteles, de-aia e si cel mai folosit ulei la mobre obisnuite. Baga linistit, e exact ce trebuie. Nu mineral, dar nici nu da banii pe full sintetic, nu-i foloseste la nimic. Semisintetic de la un producator civilizat e absolut ok.

    Merci de sfat!

  14. Acum 4 ore, farfuridi a spus:

    Colegul se refera ca vara  pe calduri infernale si mers mult prin oras e bun un ulei mai gros(de ex 20W 50) .10W30 -ul e recomandat la temperaturi ceva mai scazute.

    teoretic ar trebui sa fie undeva un grafic explicit.La mine (virago 1100) e asa:20W40 la  peste  5grade C  si 10W30 pana la max.15 grade C. 

    Am înțeles lucrul asta. Tocmai de asta și pun 10w40. In graficul din cartea motocicletei pare sa fie cam cel mai bun ulei dintre toate cele amintite mai sus.

    453C5E37-A9DF-4905-970A-FF5FCF1A4236.jpeg

  15. 1 oră în urmă, TETEA. a spus:

    Eu inca ma minunez cum in 2021 la temperaturile estivale atinse in orasele Romaniei, lumea mai considera 10W40 cea mai buna alegere. Mai ales la mobre care ies rar din oras... 

    Motorul meu accepta si 10w30, 15w40, 20w40 sau 20w50, dar ma gandesc ca sunt mai groase. Ce e drept, cat a fost la primul proprietar, iesita din reprezentanta, pe fisa de service apare doar 15w40 la schimb. 

×
×
  • Creează nouă...