Sari la conținut

nordix

Membru
  • Număr conținut

    20
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de nordix

  1. Prima dată te așteapt pe tine să îmi arăți cum se face . Eventual te rog , că văd că ești maestru , să o scoți in marșarier din garaj ... După , ne așezăm la o pălincă de prune și punem tara la cale ...
  2. Bună . Revin cu informații , chiar dacă a trecut ceva vreme de la deschiderea postului . Am dus motocicleta in service și primul lucru pe care l-a observat mecanicul a fost relanty-ul prea jos . Turatiile la relanty erau ( spre rușinea mea că nu am observat ) undeva pe la 950-1000 rpm . A fost schimbat uleiul , filtrul ulei , verificat filtrul aer , bujii , iar la final reglat relanty-ul la 1250-1300rpm . De atunci am făcut ceva km cu ea . Parcă am alta motocicleta . Pana una-alta mă bucur că problema nu a fost complicată și vă mulțumesc tuturor pentru idei si ajutor . Asfalt uscat și aveți grijă de voi ...
  3. Mulțumesc mult pentru ajutor . Acum intrebarea de 100 de puncte . E cimeva din Maramureș sau împrejurimi care poate să imi rezolve problema ? . Mulțumesc mult..
  4. De obicei se opreste in mers , inainte de a aborda câte o curbă mai ascuțită , cand decelerarea este bruscă , urmată de frână de picior pentru a reduce viteza de intrare in viraj ( evident urmată de ambreiaj plus treaptă inferioară de viteză). Astfel că mă trezesc in plin viraj pe modul ,, stealth " .. Uneori cand deceleram brusc chiar și in linie dreaptă , urmata de frana de picior se intampla asta , dar situațiile astea fiind mai rare, ( deoarece am un stil de conducere destul de ponderat ) , nu am băgat de seama că situațiile sunt similare . Ulterior am descoperit că moare și in garaj , după o accelerare bruscă urmata de o decelerare bruscă . Din câte am văzut suntem cam departe , eu in nord , tu in sud . Deci nu am cum veni acolo cu motorul pentru a incerca varianta scrisă de tine in celălalt post ( grup ) . Turatia este peste 1000 din cate țin minte . Mă uit mai exact siy revin cu date . Daca ar fi ceva scurt circuit pe acolo pe circuitul de frână , s-ar opri motorul la fiecare frana , atât in garaj cât și in mers . Ori eu fac km buni cu motorul pana se întâmplă treaba asta . Scuze , cred că am postat aceleași răspunsuri de două ori . Iar chestia cu microcontrollerul , respectiv acel răspuns la ceva post din 2010 nu știu cum a apărut aici .
  5. Bună . Am verificat chestia cu frana atât de picior cât și de mână la statul pe loc . Nu se confirmă . Motocicleta nu a prezentat nici o modificare in comportament . Apropo , nu se aprinde nici un bec suplimentar pe nicăieri . ( Nici măcar in debara )
  6. Înțeleg că , dacă ar fi o problemă electrică , aș putea verifica acest lucru chiar și pe loc , nu neapărat in trafic . Adică , pornesc motorul și apăs frana de picior . Dacă e ceva legătură electrică greșită pe acolo , teoretic ar trebui să taie curentul pe aprindere . Verific și revin cu rezultatul . Cu atât verific și siguranțele .
  7. Apă in rezervor nu este , deoarece la schimbarea filtrului pompei de benzină am golit și rezervorul , l-am curățat , apoi l-am lăsat 24 ore pe un balcon încălzit , lângă un calorifer . A doua zi era uscat perfect cand am montat pompa inapoi .
  8. Initial am observat acest comportament in trafic . Apoi am văzut că se oprea și in garaj , daca de exemplu o acceleram brusc până pe la vreo 4000 ture , apoi lăsam acceleratia . In loc să revină la turația de relanty , motorul se oprea . --- Care bec să se aprindă cand pun frână ? ---
  9. Bună . Am , după cum zice și titlul topicului , o Suzuki GSR 600 din 2006 . Am achizitionat-o anul trecut pe finalul anului și al sezonului moto . In prima lună a funcționat fără probleme , apoi a început să ii moară motorul in mers , la actionarea frânei de picior . Recent am schimbat filtrul de la pompa de benzină din rezervor . Am constatat că nu s-a schimbat nimic in urma acestei operațiuni , deși inițial credeam că asta e sursa opririlor . Filtrul de aer e curat . Ce credeți că ar putea fi ?
  10. Bună . Am inlocuit releul , schimbat bateria , montat totul la loc și pornit jucaria . Mulțumesc mult pentru ajutor tuturor ... Concluzia : NU ÎNCERCAȚI PORNIREA MOTORULUI CU CABLURI DE LA AUTOTURISMUL PORNIT . ( Sau dacă faceți chestia asta , nu țineți apasat butonul de pornire in prize lungi ! Daca nu pornește in prize scurte , căutați motivul ...)
  11. Probabil maine trecem pe la garaj , cu amicul care e proprietarul motorului și ne uitam din nou . Sper să îl găsim . Vă anunț cu privire la progresele făcute . In cel mai rău caz , dacă nu îl găsim , fac poze peste poze , eventual și o filmare , dau rezultatele aici și dau și un id. de messenger . Apoi daca a vrea cineva să povestim acolo și să ne ajute eventual cu video ... Mulțumesc .. Bună . Acum suntem la garaj . Am gasit releul . Am mers pe firul rosu , si uite-l . Mulțumesc mult de răspunsuri și de rabdare ..
  12. Aproximativ in acea locație , dar le partea cealaltă erau cele doua relee din pozele de mai sus .
  13. Bună . Am gasit in manualul de mai sus locatiile astea două ale releului . Una e in lateral la codița , alta in fata stanga fatade baterie . Cele doua relee care sunt in pozele de mai sus ale postului sunt din locatia din fata bateriei . Cel cu seria ,,2UJ-81950-00" este cel care in pozele manualului este denumit ,,relay assembly" . In locația de la codiță nu țin minte să fi fost ceva relee . O să mă mai uit , dar din cate imi amintesc , acolo nu era nimic , altfel le luam la puricat . Deci , e ăla releul căutat sau nu ?
  14. Uite o idee super care o să mă ajute ... Trebuie să menționez că momentan nu mai sunt la garajul unde e motorul iar pozele care le-am facut și le-am încărcat mai sus le-am facut cu bateria de la telefon foarte descărcată . Nu am putut face mai multe poze că mi s-a inchis telefonul . Dar cand merg la garaj am să urmaresc firul roșu să văd care e prima piesă la care ajunge .. Mulțumesc tare mult de ajutorul foarte prompt pe care mi-l dați ..
  15. Am căutat un releu care să semene cu cel din poza pusă de tine , dar nu este ... Sunt doar cele doua din pozele de mai sus . Ce nu am putut identifica este piesa încercuită din poza aceasta . Stie cineva ce e ?
  16. Nu e releul din pozele 4-5 ? Amândouă releele erau in vecinătatea cutiei care contine bateria motorului .
  17. Bună . Am luat azi carenele jos de pe motocicleta , am luat scaunul , chiar și rezervorul . Am încercat să identific acel releu de pornire . Am găsit două relee . Mai jos sunt poze cu motorul , și poze cu releele . Vă rog să imi spuneți daca vreunul din ele e cel pe care ar trebui să il schimb , sau dacă nu , atunci unde ar trebui să il gasesc pe cel defect . Am uitat să precizez că motocicleta e modelul din 1995 .( poate are vreo importanță ) . Mulțumesc ..
  18. Sincer să fiu , nu mai pornise motorul de vreo 3 luni . Acum i-am zis inclusiv să nu forțeze nota cu pornirea de la bateria auto , dar nu m-a ascultat . Zilele care urmează o să verificăm releul și îl schimbăm . Mulțumesc de răspuns .
  19. Bună . As dori un pic de ajutor de la voi , daca se poate și vă rog . Am un amic ce are o Yamaha Diversion . A pornit-o in urmă cu câteva zile de la bateria auto , cu autoturismul pornit . Motocicleta a pornit foarte vreu . Mie mi s-a părut ca a durat o veșnicie . In cele din urmă a pornit , motorul a funcționat normal. A fost lăsat vreo 10 minute in funcționare . Dupa o zi , am mers cu prietenul ăsta la garaj si a încercat din nou să pornească motorul . A cuplat bateria ( care intre timp a fost pusă pe redresor ) , a băgat cheia , a apăsat butonul start , dar nu s-a intamplat nimic . Decat becul verde de pozitie nula a schimbatorului si un bec de la ulei care s-a aprins , apoi s-a stins . A mai incercat , dar nimic . Credeam că bateria e cu probleme . Dintr-o dată , fără să facă nimic la motocicleta , a inceput să învârtă electromotorul , și a pornit . Am incercat să schimbam bateria cu una nouă . Cand conectam a doua bornă , electromotorul pornea să învârtă , chiar și cu cheia scoasă din contact . Daca bagă cheia in contact , pornește motorul . Ce credeți că e dus ? Ce ar trebui să verificam ? Mulțumesc .
×
×
  • Creează nouă...