Sari la conținut

Stefan Gheorghe

Membru
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Stefan Gheorghe

  1. La 24.04.2021 la 9:46, Aion2014 a spus:

    E normal, pe la 41° scade turatia. Vezi la cat se aseaza optim ar fi pe la 1300rpm, daca nu e pe acolo foloseste ajustorul care se afla ascuns dupa carena de pe partea stanga.

    Multumesc tare mult...Am rezolvat cu turatia motorului, dar as mai avea nevoie de un sfat. Ce bujii ar trebuii sa folosesc? Aș  vrea sa le schimb. Acum are denso iuh 27d 

    P.S. Foarte mișto forumul asta...Am reusit sa remedieze câteva probleme, singur, acasă...mi se pare foarte tare 🥰

  2. 1 oră în urmă, easy ride on! a spus:

    Avantaj: poţi pleca din loc fără să accelerezi  :D şi poţi controla viteza din "hebel" (de ambreiaj) ca la ATV-uri (spre înainte creşte viteza). Doar că "hebel"-ul e pe stânga  :crack:

    Ai (probabil) un contact prost la cupla cu 2 pini (sau termistor defect) la senzorul de temperatură a aerului (IAT).

    Rezistenţa termistorului (NTC) scade la creşterea temperaturii. Dacă ai un contact prost /oxidat la cuplă (cu rezistivitate parazită peste cea a termistorului) atunci "prostul" îl vede rece şi ţi-l turează să se încălzească.

    Dacă ai noroc: 

    "Disconnect the IAT sensor 2P connector. Measure the resistance ... Cheek for loose or poor contact on the IAT sensor connector."

    https://www.kappabikes.xyz/honda-cbr-600-f4i/pfv-i.html

     

    Dacă nu ai noroc ... "Replace the ECM with a new one, and inspect it again." 

    Orientativ:

    iat.thumb.gif.0bcefdf9fbb154aabb75da758cdd3ccc.gif

    Pe caracteristica asta (din diagramă) ar trebui să ai cam 3-4 Kohm pe termistor la +20 "C. Dacă ai o lipsă de contact la cupla cu senzorul (sau o întrerupere) şi suma rezistenţelor (reală + cea parazită) ajunge spre 5-20 Kohm ... ăsta se crede pe la - (minus) 20"C şi "dispune" ca miliţianul  :crack:

     

        

    Dacă ai totuşi senzorul defect, îl poţi "păcăli" prin montarea unei rezistenţe adiţionale (potenţiometru de 10K) în paralel cu el (sau în locul lui) astfel încât să poţi controla tu toată "mustăria" asta şi să îi compensezi "prostia".

    Valoarea uzuală a rezistivităţii senzorului IAT (la Honda) la temperatură ambientală normală ar fi între 0,4 şi 4,0 KOhm.

    Baftă!

    (Localizarea fizică a senzorului cu pricina o găseşti descrisă manual.)

    1811_83_268.thumb.jpg.37d8eaf84458241d66250b0c9e11d629.jpg

    Multumesc frumos. 🙏🙏

  3. Acum 22 ore, easy ride on! a spus:

    Adică o membrană îmbătrânită şi fisurată (la regulator) îţi va umple agregatul cu benzină (fără să ştii) pentru a gripa mecanismele rămase fără ungere şi/sau pentru a asigura un eventual incendiu. Superb concept!  :baldy:

     

    P.S. Ceea ce mă surprinde este cum de nu s-au spart pistoanele şi nu strâmbat bielele dacă a intrat benzină lichidă şi s-a comprimat în cilindrii ...

    Probabil că ai demontat (preventiv) şi bujiile. Altfel ...

    Asa este...am scos toate bujiile, și am învârtit motorul cu ajutorul roti...am pus o in dreapta patru și am împins o putin...altfel...

  4. Acum 42 minute, easy ride on! a spus:

    Incredibil!

    Dacă tot atâta benzină este adunată şi în motor ... :(

    Japoneze cu injecţie ... brrr!

    Cred ca problema a fost supapa de presiune...probabil ca toata benzina de pe retur a ajuns în motor, prin furtunasele de vaccum

    Acum 11 ore, TNG a spus:

    Ceva este neregula in mesajul tau...ai spus F4i..asta inseamna injectie. Deci nu carburatoare,nu benzina in camera cilindrului,nu in evacuare,nu baie...etc.

    Daca spui F4 fara i..atunci da, se explica si ai nevoie de o revizie pe carburatoare si sistem alimentare.

     

     

  5. Acum 27 minute, easy ride on! a spus:

    Asta numai dacă e pe carburatoare şi ai lăsat-o cu robinetul deschis (sau defect) sau dacă e pe injecţie şi a rămas pompa de benzină pornită (de vreo doi ani) pe redresor  :lol:

    Şi eu m-am trezit cu rezervorul gol după 2-3 ani la "mobrele" de rezervă. Dar 1 litru de benzină în tobă nu am găsit (încă).

    Da mi o adresa de email sau un nr de tel sa ti trimit un video...sa te convingi...asa pt cultura ta generală 

  6. Este modelul pe injecție...cu injectoare pe fiecare post în. I am desfăcut filtrul de aer și acolo se vede clar benzina. Din galeria de evacuare cred ca a curs cam un litru de benzină. Într-adevăr as avea nevoie de o revizie.

    Acum 3 ore, TNG a spus:

    Ceva este neregula in mesajul tau...ai spus F4i..asta inseamna injectie. Deci nu carburatoare,nu benzina in camera cilindrului,nu in evacuare,nu baie...etc.

    Daca spui F4 fara i..atunci da, se explica si ai nevoie de o revizie pe carburatoare si sistem alimentare.

     

    Am pornit motorul cu supapa anulată și vad ca functioneaza mai bine. Dar tot as avea nevoie de cineva care se pricepe pt o revizie la sistemul de alimentare

×
×
  • Creează nouă...