Sari la conținut

KinKade

Membru
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de KinKade

  1. Problema a fost rezolvata prin cel mai stupid mod posibil, pe speedometer aveam mereu eroarea " Fail1 " Pompa de ulei a fost anulata intr-un mod incorect. Am montat o pompa si porneste oricand motorul chiar si cand cade.

     

    Revin cu o noua problema ciudata pe care nu a inteles-o nici mecanicul la care a fost motorul intre timp.

     

    Power Valve - Nu intra in mers niciodata, si la relanti doar cand vor ele vad 12.000 RPM sau 13.000 RPM, in rest in mers mai mult de 7500 RPM nu pot obtine in nicio viteza. Ambreiajul este nou kit+cablu de ambreiaj nou.

    Cand motorul are benzina oprita si este aproape spre sfarsit intra la relanti. Problema poate fi de la o supra alimentare cu benzina?

    fail1.PNG

    fail11.PNG

  2. La 13.06.2022 la 9:20, pinnochio a spus:

    Nici o muzicuta nu inchide ermetic la liber.Ele inchid doar pe motor,mai exact,coborârea pistonului formeaza o presiune in carter,acea presiune inchide muzicuta,si forteaza amestecul carburant sa o ia in sus,in cilindru,prin baleaje.

    Am inlocuit lamelele cu unele de carbon noi noute, problema persista..

  3. O sa fac maine altele, revin intre timp cu o intrebare legata de baterie, daca nu am pornire la buton iar bateria este descarcata, nu folosesc sistemul de amestec automat cu pompa ci fac amestecul benzina+ulei direct in rezervor.

    Trebuie schimbata bateria sau o pot lasa goala? Are vreo influenta asupra la scanteie?

  4. Acum 9 ore, mircea.cazachevici a spus:

    Pistonul nu arata foarte rau, dar nu e nici nou. Daca nu stii cand a fost schimbat ultima data, exista metoda masurarii compresiei. De exemplu, la un 300 compresia de nou e 12-13, iar pentru compresie sub 9 deja trebuie schimbat pistonul.  Pentru 125 trebuie cautat pe net ce valoare are de nou si sub ce compresie deja se schimba.

    Cum a inceput chestia cu pornitul greoi? Dintr-o data, sau pe parcurs, prima zi ai dat 20 pedale sa o porneti, dupa o luna trebuia sa dai 50 pedale, dupa inca o luna trebuia sa dai 100 pedale? 

    Cam astea sunt detaliile pe care trebuie sa le dai ca sa te ajute cineva. Cum a inceput totul, ce operatiuni ai facut inainte, ce operatiuni ai facut dupa, ce s-a rezolvat si ce nu. 

    Cat despre power-valve, nu vad prea bine din poze, totusi o piesa de aluminiu nu se topeste in motor asa, singura. Fara sa se topeasca si restul pieselor de aluminiu (gen cilindru). Aia pare mai degraba rupta si tocata in motor, din poza. Detaliaza si aici, te rog, ce s-a intamplat. Ai auzit vreun zgomot, ceva? Sau doar ai gasit pv-ul rupt cand ai desfacut motorul, fara sa fi simtit ceva?

    In continuare cred ca e ceva de la carburator. L-ai curatat bine? Scos jiglerele si suflate, si uitat pe ele sa nu fie infundate?

     

     

    Nu am auzit niciun zgomot, eu am desfacut motorul crezand ca rezolv problema asta cu "muritul cand cade"

    Da a fost curatat bine, desfacut cap coada curatat suflat cu aer pe fiecare gaura si desfundat.

    Deci doar cu un test de compresie pot verifica pistonul/segmentul?

    Chestia cu pornitul greoi a inceput treptat, nu dintr-o data.

  5. La 01.06.2022 la 9:41, mircea.cazachevici a spus:

    Detaliaza putin, te rog.

    Powervalve rupt in cilindru? Adica bucati de metal rupte in cilindru? Cam ciudat, totusi, powervalve-ul nu atinge de nimic in interior. A mai stricat si altceva, ai recuperat toate bucatile de fier, sau inca plutesc libere prin motor?

    Pisonul cand l-ai schimbat? Probabil stii ca pistonul se schimba la enduro la maxim 150 ore, ca si mentenanta. Iar primele simptome la piston uzat sunt pornire un pic mai grea si fiert apa mai repede in radiatoare. Bine, nu ar trebui sa nu porneasca decat impinsa, insa merita investigat.

    Bujie iridium e fix degeaba, la enduro 2T nu face nicio diferenta. Ce bujie ai pus? Poti incerca sa pui la loc bujia veche si sa vezi daca nu cumva ai ales gresit bujia cu iridium. Cred ca cea veche ar trebui sa fie BR7ES, nu?

    Si mai ales da-ne si noua culoarea bujiei dupa ce iesi odata. Scoate-o si pune o poza a electrodului aici. Culoarea spune multe despre amestecul de benzina-aer, poate ai reusit sa dereglezi ceva la carburator cand l-ai curatat. Poate plutitorul, poate vreun furtun infundat (ma gandesc la cel de evacuare a benzinei din carburator, adica atunci cand cazi benzina din carburator sa nu mai curga pe pamant, ci sa se scurga direct in cilindru si sa iti innece motorul).

     

    Per total eu pariez pe benzina in exces alimentata  in motor, ceva de la carburator.

     

     

     

    Si inca ceva. Daca nu dai informatia toata, nu poate nimeni sa ghiceasca si sa te ajute. In primul post spui ca nu merge dar ai facut o revizie, in al 2-lea post spui ca ar fi inceput dupa un timp sa aiba probleme, fara vreo operatie anume....Pana la urma cum e? Cand au inceput simptomele si ce legatura exista intre simptome si revizia ta?

     

    Deocamdata nu stiu nici eu ce informatie sa mai dau, revizia am facut-o din cauza problemei pe care am explicat-o, nu s-a rezolvat nimic insa.. Power valva a fost topita in cilindru cumva, nu a scapat span si nu a cauzat nicio problema in cilindru/motor.

    Bujia veche era BR9EG, am schimbat-o doar pentru ca am auzit ca e mai buna de iridium.

    Am niste poze cu cilindrul si cu valva rupta, si cu pistonul pe care nu stiu daca l-as masura cu un subler as avea cea mai sigura masurare? Sunt destul de "incepator", am facut totul singur din cauza ca voiam sa ma dau iar aici in Sibiu fiecare service este mereu ocupat, cu timpi de asteptare de 2 luni chiar.

     

    Din poze vi se pare uzat pistonul meu ?

    received_424428846158626.jpeg

    received_668515017582806.jpeg

    20220418_070230.jpg

    IMG-20220502-WA0001.jpeg

  6. Acum 22 ore, patrick1 a spus:

    Mno ... carburatorul nu a fost proiectat cu flotor capabil să închidă valva de benzină (cui poantou) și în poziție orizontală.

    image.thumb.png.1afeff19ffe7bfb1f739f9ffab440bf2.png

    Dacă o trântești des (”trântor”? :)) ți-ar trebui un robinet de benzină vacuumatic. Ăsta închide fluxul de benzina spre carburator când motorul stă și când rider-ul uită să închidă robinetul manual..

    image.thumb.png.7f53ee21844c2c3e935d5381790938f5.png

     


    Multumesc tuturor pentru raspunsuri, am inteles in principiu faza cu flotorul, este vreo posibilitate sa rezolv problema intr-un mod " romanesc "? ideea e ca la achizitie nu facea asa ( anul trecut ) a inceput la un anume timp fara o activitate anume.

     

    Iar cu robinetul nu cred ca am nevoie, mereu opresc benzina din robinetul rezervorului cand il las oprit 1-2 zile si inainte de ultima oprire il las pornit pana se arde toata benzina din incinta, si problema tot apare dupa.

  7. Salutare, detin o Husqvarna WRE 125 2012 2T, recent i-am facut o " revizie " cu inlocuire PowerValve ( am avut una rupta in cilindru nu stiu inca cauza ), garnituri cilindru noi, bujie noua iridium, curatare carburator si inlocuire filtru de aer.

    Problema pe care o mai am acum este urmatoarea:

    Prima pornire, mereu dupa ce sta 1-2 zile e extrem de grea, 100 de pedale sau doar impins. Dupa ce porneste o data, de cate ori il opresc porneste la prima pedala.

    Fiind o motocicleta de teren mai merg cu ea pe teren accidentat, de cate ori o trantesc nu mai porneste niciodata doar impinsa cu simptom de inecare, cauza la problema asta nu o gasesc deloc.

     

    Multumesc.

×
×
  • Creează nouă...