Sari la conținut

Cflorin

Membru
  • Număr conținut

    20
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Cflorin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ok am găsit asta pe un forum despre o problema no fuel/no spark la Yamaha r1. Am căutat cele două fire din mufa de la main switch și le am legat undeva la masa. după ce am făcut chestia a pornit imediat știe cineva sa imi explice ce tocmai s a întâmplat ??? PS ulterior am scos firul meu de ground de pe mufa și acum porneste normal
  2. Nu știu cât se intelege din poza ,dar asta ar fi schema electrica . Este r6 model 99. Toate siguranțele sunt bune,nu am găsit nicio mufa corodata sau înnegrită pe instalația asta . Totuși ce tensiune ar trebui sa fie pe firul respectiv din contact spre cdi? Colegul de mai sus spunea că ar trebui să găsesc ceva intre 5-9V. Manualul l am luat de aici : https://www.manualslib.com/manual/656701/Yamaha-Yzf-R6-99.html diagrama e pe ultima pagina .
  3. Ok deci firul care se duce din contact direct in CDI este negru și are 10.06V în momentul când pun contactul și Killswitch este in poziție "run". Bateria măsoară undeva la 12.7V. Acum despre cel negru-albastru .. el nu se duce din main relay la CDI . Ajunge un negru-albastru in main relay de la pompa de benzina , iar cel din CDI de culoare negru-albastru vine de la pickup coil .
  4. Eu nu cred că modelul asta are imobilizator. .unde ar fi acel fir ?
  5. Am legat așa că să nu mai stau să caut masa pentru a testa scânteia .restul trei bobine și bujii sunt in motor
  6. Toate siguranțele sunt bune ,inclusiv cea de 15A . Și cred că alimenteaza și kill switch ul ,care și el funcționează normal. Nu cred că este vorba de vreo mufa oxidata sau arsa ,le am verificat pe toate ,este totul cum ar trebui sa arate . Din moment ce toate switch urile functioneaza normal ,bobinele de aprindere testează ok , bobina pick up ok , instalația este că noua pe ea,nicio mufa arsa ,înnegrită .. ce mai ramane ? Tot la CDI mă gândesc .. Ps.am și făcut bypass la clutch switch ,sidestand switch ,ignition switch ,kill.switch,neutral switch ... Sa le scot.din ecuație ,dar tot nimic. Am pus firul de la senzorul neutral undeva pe cardu ,la masa ,că am observat că senzorul nu găsea neutrul tot timpul ,,probabil și ăla trebuie schimbat ,și o bujie e legata cu un fir direct la borna minus a bateriei VID_20210520_190240.mp4
  7. O sa verific tensiunea pe firul respectiv . Si da, pompa de benzina porneste in momentul cand actionez kill switch ul in pozitie "run", baga un pic pana ajunge la o anumita presiune si apoi se opreste.
  8. Am incercat sa inlocuiesc si pick up coil , chiar daca ,dupa carte , era ok . bobina ar trebui sa masoare intre 248-372ohm , iar la mine masura undeva la 286ohm . cea noua 291ohm. ambele nu fac nicio diferenta ,tot fara scanteie, deci cred ca problema nu e de acolo . daca continui masuratoarea in mufa bobinei pick up in timp ce electromotorul invarte , pe aparatul de masura valorile se schimba ,apar fluctuatii ,ceea ce ma face sa cred ca bobina e in stare buna
  9. da, e carburatie , dar cartea service ii spune CDI. irelevant cum ii spun acum,,, cutia neagra. Cel pe care l am luat din dezmembrare este absolut identic, are acelasi cod scris pe el , si functioneaza amandoua.. le am testat pe o motocicleta functionala. Ce am constatat cu stupoare acum este ca , chiar daca instalatia mea "originala" era modelul cu doua mufe la cdi, cea noua are tot doua mufe la cdi, si identica cam peste tot , mai putin la releul principal (starting circuit cutoff relay) , in sensul ca pe cea noua , releul este putin mai mare , mufa alba are mai multi pini , cred eu ca incorporeaza si doua diode pe care le aveam la instalatia veche localizate in zona releului . Acum tind sa cred ca poate fi vorba de o incompatibilitate la releul asta.. este posibil ? nu vad de ce ar fi o diferenta, el pare sa functioneze normal ,lucreaza totul normal. pana la scanteie, dar poate are un soi de imobilizator rudimentar, cum a spus si colegul de mai sus . Modelul cel nou are mai multe diode in el, are si o dioda zener din ce am vazut . celalalt nu are . mai jos am atasat doua poze informative de pe net. prima poza cel "original"
  10. Totusi ,daca ambele CDI uri pe care le am au ceva "prajit" in ele, de pe vremea cand eu incercam sa i dau de capat cu vechea instalatie , si cu pompa de benzina in scurt, si cu ce mai aveam ? sau daca cel pe care l am luat din dezmembrari era dus din start ? Am vreo sansa sa l desfac unul sa vad ce e in el ? Mi as smulge parul de ciuda sa stiu ca il cumpar si pe al treilea tot la risc , si tot sa nu rezolve problema.
  11. senzorul de nivel ulei pentru r6 99 este cu un singur fir
  12. inteleg ce spui ,dar stiu ca atunci cand era nivelui uleiului scazut, clipea in bord simbolui de ulei. sau chiar si acum, daca scot firul senzorului, clipeste in bord . asta ar insemna ca senzorul functioneaza?..
  13. nivelul uleiului prea mare sau prea mic ar putea inhiba scanteia? in bord nu mi arata simbolul de la ulei ,dar..
  14. exista o metoda de bypass pentru acel releu? de ar fi acolo problema,,
×
×
  • Creează nouă...