Sari la conținut

Dan For

Membru
  • Număr conținut

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Dan For

  1. In cazul in care as m-aș orienta sa cumpăr un vilbrochen sh, cum as putea măsura gradul de uzura? Sa masor cu un micrometru diametrul 'crankpinurilor'? Ar mai fi și altceva ce ar trebui sa iau în calcul?
  2. Da, vilbrochenul trebuie schimbat obligatoriu, am găsit pe ebay la 250-300 euro. Eu as prefera sa îl repar decât să cumpăr alt motor sh, așa macar am garanția pieselor și calității. Cu un alt motor sh nu îmi garantează nimeni că e in stare buna, iar sa mă pun sa îl desfac și să verific tot din nou ce si cum.. Carterele le-am schimbat cu altele de la dezmembrări, in stare buna. Tot ce mai trebuie pe lângă e un alt piston, biela segmenți și cuzineți. Mulțumesc pentru răspuns!
  3. Si eu am un zx6r 2005, nu am toba stoc. Am eliminat componenta și am cumpărat servo buddy de pe ebay și nu s-a mai aprins niciodată becul.
  4. Salutare prieteni. Am decis sa "reînviu" acest thread sa vin cu niste noutăți, poate va ajuta pe cineva, și nici mie nu mi-ar strica niste păreri și sfaturi. Am desfăcut motorul și am constatat următoarele: se pare ca un cuzinet s-a sudat pe biela și arbore și a rupt-o in doua făcând puțin prăpăd prin zonă, mai exact, arborele e compromis complet, o mica spărtură in carterul inferior și una mare in cel superior . Cilindrii sunt in stare buna, pistoanele și bielele la fel, cu exceptia ăluia unu. Ar fi o problema daca as schimba doar 1 biela și 1 piston, și toți segmenții bineînțeles? Sau ar trebui sa ii schimb pe toți în set, in sensul că ar fi într-un fel sau altul nevoie sa aibă o uzura uniforma toti? Carterul inferior are o spărtură, însă am bucățile lipsa și sunt destul de încrezător că ar putea fi sudate la loc și aduse la cota. A incercat vreodată cineva așa ceva? Cel superior nu mai are nici o șansă. Am sa atașez niste poze pentru referință. Până la urmă, paguba cred că ajunge undeva pe la 3000 de lei, plus minus, implicând faptul că eu fac toată manopera. Daca cineva s-a mai ocupat de un rebuild de genul la o motocicleta și are orice fel de sfat care m-ar putea ajuta , as aprecia mult. Mulțumesc și asfalt uscat!
  5. Uleiul mai avea câteva mii până la următorul schimb, becul de ulei nu s-a aprins niciodată.. nu zic că nu ar fi posibil sa fi fost prea puțin totuși. As tinde și eu să cred că ar fi fost o problema mai veche totuși. Urmează să desfac motorul și să văd ce și cum, am sa verific și uleiul până atunci oricum. Mersi mult pentru răspunsuri
  6. Va mulțumesc mult pentru răspunsuri. Cu cea mai mare amagire, am depistat problema pana la urmă. E gripat motorul, e blocat complet Am sa sun un mecanic sa văd dacă are vreun rost și/sau se merita sa mai fac ceva cu el. Până atunci daca cineva a trecut prin asta și mi-ar putea spune cam cat m-ar costa sa îl repar sau daca s-ar merita. Sau mai degrabă schimbat cu altul.
  7. Salutare. Detin un Kawasaki ninja zx6r 2005. După o plimbare de aproximativ 20km, pe o porțiune de drum întins am inceput sa îl turez moment în care pe la 7 mii de ture a început să piardă putere iar după 2 secunde s-a oprit complet si m-a lăsat cu ochi in soare. Cu puțin miros de ars am avut impresia. Când am incercat sa îl pornesc scotea un bâzâit (ca un electrosoc) de la releul de pornire, semn că bateria era moartă (e aproape nouă). Am legat-o la bateria de la mașină(oprita) și acum releul face doar un click și nu se întâmplă nimic. Electromotorul nu învârte deloc. Pompa de benzina primează, bordul se aprinde totul pare in regula. Am testat releul de încărcare, statorul, par sa fie in regula. Curățat majoritatea contactelor pe care le-am văzut la îndemână Electromotorul i-am dat 12v a învârtit. In schimb tot aceeași brânză, când apas pe butonul de pornire face doar un click și atât. Pe releul de încărcare și stator nu sunt 100% că sunt în regulă, neștiind cum să le testez calumea cu multimetrul daca motorul nu pornește, dar și dacă erau defecte nu ar fi trebuit motorul să pornească legat la o baterie încărcată? Daca m-ar putea ajuta cineva cu vreun sfat sau ceva as aprecia mult, eu cam am rămas fără idei. Mulțumesc mult și asfalt uscat!
×
×
  • Creează nouă...