Sari la conținut

dragos11

Membru
  • Număr conținut

    128
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de dragos11

  1. motor second ,dar cu piese bune,mult mai bune ca ale mele si cutie , distributie mai bune ca ale mele... 150 e - acum depinde cum il gasesti.

    manopera - dat jos motor vechi,desfacut motor vechi+motor nou si combinarea celor doua motoare plus cutie refacuta si montare motor refacut -250 e

    rectificare chiulasa - vreo 150 ron

    a mai trebuit ulei nou - si ala undeva la 100 si ceva lei

    am mai schimbat ceva rulmenti roata spate,

    si tot asa ...

    daca luam piese noi ar fi costat mult,plus ca mapopera tot trebuia platita ca este aproape la fel de lucru .

     

    Ai facut chestia asta in service? Chiulasa ce avea de ai rectificat-o?

  2. Pai...uite ce simptome am:

    Am joc si la relantii(se aude un tacanit,metal pe metal,ca si cum ai bate cu cheia pe rezervor,dar foarte incet) si numai ~4.000rpm se aude un super tacanit....de nu imi mai vine s-o accelerez deloc!

     

    Urmari:

    am dat jos capacul de la chiuolasaam verificat supapele,lera de 0,10 intra fara sa opuna nici un fel de rezistenta(normal,jocul este intre 0,03-0,08) nu stiu in ce proportie conteaza jocul acesta la tacanit..

    Intinzatorul de lant imi pufaie ulei(la modu'...cand imi da un rateu,pulverizeaza ulei pe langa el,pur si simplu)

    Lantul de distributie...nu stiu cat de uzat este,daca e s-o iau dupa mine,nu e ,ca nu are burta/joc prea mare...

     

    Nu stiu cum sa pun la punct distributie,ca acum mi-as smba pastilele...

    Oricum,in iarna,desfac motoru din toate oasele ptr. vopsire,si atunci o sa-i fac si un RK.

     

    Legat de distributie nu e greu sa o pui la punct exista semne pe axele cu came si jos pe aia care da scanteia . Nu e greu uita-te in manualul de reparatii si gasesti acolo un desen cum se pune la punct . La mine avea o bataie cand revenea la relanti ziceai ca bati cu ciocanu in chiulasa dar nu mereu . Daca acceleram nu avea nimic . Ulei pe la intinzator a inceput sa dea dupa ce l am desfacut sa ma uit la el . Nu am reusit sa ii fac nimic ca sa nu mai dea pe acolo . Probabil ca trebuia curatat bine de ulei dar nu prea ai cum . Cand descoperi ce are da niste detalii aici . Legat de joc la supape la fel se masoara in anumite pozitii dar daca zici ca intra lera de 1 ar cam trebui schimbate pastilele . Mare grija cum masori pt ca s ar putea sa ai surprize , adica sa nu masori bine si atunci nu mai inchide deloc supapa si nu stii ce are de nu mai merge .

  3. Salut!

     

    Aveti probleme la robinetul de benzina...la mine asa a fost.

    Pe pozitia PRI,benzina curge in continuu,numai este actionata vacuumatic(de accea se umplu camerele de nivel constant ale carburilor,si puteti porni).

    Desfaceti robinetul,si suflatil puternic(de preferat un compresor).

     

    Mi-e mi s-a intaplat ceva si mai frumos....mi s-a indoit lantul!(lant RK,pastele lui)

    O sa fac deseara niste poze...sa va minunati! :moto:

     

    Treaba buna a fost ca mi s-a intaplat la vreo 20km/h....s-a blocat roata si am mers cu ea blocata circa 3-4 metri(prima data am crezut ca am calat motoru) apoi am scos-o dimn viteza,si motorul a pornit perfect.

     

     

     

    Am si eu o intrebare.....

    Motorul a inceput sa aiba un sunet ciudat,incepand de la 4.000rpm.Nu prea stiu ce sa fie....jocurile de la supape?lantul de distributie?

    Daca poate sa-mi spuna si mie cineva...cum se verifica/regleaza lantul de distributie,si jocul la supape.

     

     

    Numai bine!

     

    Lantul de distributie nu se regleaza . Intinzatorul se poate schimba e undeva la 30 euro ( nu prea poti sa il reglezi e pe principiul ceasurilor vechi pe care le intorceai si mergeau o perioada - are un arc in forma se spirala care impinge un fel de tija si asta impinge patina pe care merge lantu iar cand se duce arcul ala nu mai tine lantu intins) . El si cu patinele de pe lant mai pot intinde lantul dar din ce am vazut eu rar apar probleme la ele ( e aceeasi forta tot timpu nu e ca la lantul de transmisie el tre sa invinga forta arcurilor supapelor si atat). Jocurile la supape le poti masura fara sa dai motorul jos se da capacul la chiulasa jos exista un tabel in manualul de reparatii al gs -ului unde iti arata cum sa masori jocul la pastile ( e mai greu sa scoti pastila veche pentru in functie de ce scrie pe ea + ce masori cu lera intre pastila si axa cu came vezi ce iti da te uiti in tabel si comanzi noua pastila ). O pastila costa in jur de 10 euro ( eu am comandat la mymoto _ bucuresti) , dar iar nu e mare diferenta pentru ca jocul se mai regleaza si din presiunea de ulei . Oricum daca ai joc la tacheti se aud la turatii mici daca o accelerezi nu prea se mai aude . Oricum trebuie sa studiezi bine problema inainte pentru ca altfel o sa bagi o gramada de bani si nu rezolvi problema . Eu am schimbat si lantu de distributie eu am dat undeva la 300 de lei (romymoto sau asa ceva ) dar nu a avut niciun efect .

  4. Salut,

     

    Nu prea poti sa compari o moto din 1996 ( gandita prin '88 acum trebuie sa recunoastem ca nu s au schimbat multe de atunci) cu una dupa 2000 . Daca vrei sa nu dai prea multi bani poti sa iei dominator daca vrei sa ai o moto mai noua ia BMW . Pentru diferenta de bani pe care o dai sa stii ca nu e mare diferenta . BMW e mai confortabil la drum lung si are ABS . In rest nu e nicio diferenta cred chiar ca dominatorul e mai bun pe drumuri neasfaltate ( e mai subtire + roata fata mai mare ) . La consum sunt la fel ( am prieteni care au BMW si sub 5% nu au scos ) cei care spun ca consuma 3,5% ori nu spun adevarul ori au pinioanele schimbate ( stiu pe cineva care se tot lauda ca consuma putin dar uita sa spuna ca a schimbat pinioanele ) . Desi se tot lauda lumea ca BMW sunt fiabile nu sunt chiar asa . Poti sa te trezesti cu radiatorul spart chiar si de la o piatra sarita in mers . Garnitura de la pompa de apa cedeaza destul de des , daca umbli la tobe cele pe injectie nu mai merg ( nu mai sta la relanti si porneste foarte greu pentru ca sonda lamda nu mai da informatii corecte )si alte chestii .Daca vrei ceva mai mult enduro BMW are prea multe chestii care se pot strica in cazul in care cazi cu ea . Are o piesa electronica ( nu stiu exact ori aprinderea ori incarcarea ) chiar in fata jos plus furtune de apa ,rezervor din plastic pus pe laterala si alte chestii . Eu am dominator si nu am avut probleme cu el (chiar unu din 96) , face aceleasi lucururi ca si BMW doar ca la un cost de achizitie mult mai mic.

  5. Nu vreau sa fiu rau dar daca nu ma insel vei fi nevoit sa iti pui pofta in cui legat de injectie.... exceptie cazul in care acel GS e facut de cei de la BMW. Eu am GS 500 din 2007 si tot mikuni scrie pe carburatoare :D

     

     

    Atunci de ce anumite persoane vand gs pe injectie ? Eu am zis de injectie pentru ca am vazut ca anumite persoane vand GS pe injectie . Oricum merge si cu carburatoare doar ca injectia te scuteste de sincronizat si alte chestii care pe la noi nu prea se fac cum trebuie .

  6. este ca arata bine GS-ul meu!!??? :D (nici nu sunt modest :P ) ma gandeam sa trec pe transalp sau pe SV

    pe transalp nu am mers si nu stiu cum e iar la bugetul meu cel mai probabil gaseam unul din '95-'97

    (stiiiu replica... Honda e Honda) dar nici cu Suzuki nu mie rusine! BA din contra! parca imi place mai mult. SV-ul e un motor frumos care trage din ture joase si merge bine si la drum lung dar pe coclauri nu poti intrece transalpul, recunosc :laugh:

    daca GS-ul nu vrei sa mi-l cumperi:P, macar poza de la avatar sa ti-o dau :P o pui pe desktop

     

    Honda e honda pana la consum . Daca ai bani si nu ai ce face cu ei ia honda daca nu ia suzuki . Eu am avut si suzuki si honda . Am avut hornet pe care l am dat dupa cateva luni pentru ca avea consum cam mare si avea rezervorul prea mic . Ma uitam numai dupa PECO pe drum . Acum am un dominator pe care il vand si pe asta tot pentru consum . Are prea mare consumul pentru ce ofera . Urmatoarea moto cred ca va fi un gs dupa 2003 si daca imi permit poate unul carenat si pe injectie.

  7. pai,,,,,daca il pui dupa semne,,,,,nu poti sa il pui decat la PMS,,,,,,,,,,,,

    Mesaj completat

     

    daca ai pus semnul T la pozitie, pistonul tre sa fie sus, in PMS, iar pinionul axului cu came, cu cele doua semne I aliniate pe orizontala, cu marginea chiuloasei,,,,,,nemaicontand daca e cu OUT in sus, sau nu,,,,,

    e simplu si usor

     

    Fiecare face cum vrea pana la urma doar ca in cazul in care nu porneste nu mai stai sa te stresezi ca nu porneste din cauza distribuitei in cazul in care o montezi cum scrie in manual cauti problema in alta parte .

    Mesaj completat

    Vine cineva la intrunirea de la Paulesti (Ploiesti) ?

  8. Pai si compresia si evacuarea se petrec cand pistonul e la PMS (punct mort superior), adica sus. Robyb intreba de PMI (punct mort inferior), adica jos. Eu cred ca conteaza daca pistonul e la PMS sau e la PMI cand montezi axa cu came.

    [/quote/]

     

     

    In manual este explicat foarte clar modul in care se monteaza axa cu came . Nu cred ca merge oricum pentru ca altfel nu mai faceau niciun semn pe axa si pe arborele cotit . In mare scrie ca arborele cotit trebuie pus cu semnul T aliniat cu linia de pe carcasa iar axa cu came cu semnul OUT in afara (spre evacuare). Cand semnul T este aliniat cu carcasa axa cu came trebuie sa fie cu semnul OUT spre evacuare si exact in dreptul marginii chiulasei .

  9. Model 96 (de fapt 92-03), rezervor standard, 16L utilizabili. Capacitate fizica vreo 17.5L, daca il intorci invers cu dopul pus si il implii stutul de benzina. Daca ai ajuns sa pui 16L, ai mers PREA mult timp pe rezerva. Fa-i plinul mai des ca rugineste mai greu cand e plin cu benzina :baldy:

     

    Pareri impartite. Ia 110 si vezi cum pica. Montezi fara sa nituiesti (se poate,da), intinzi cum trebe lantul (ca la carte) si vezi daca intinzatorul e spre bascula sau trecut de jumate. Daca e trebut de jumate ai ceva cam multe zale. Mai rade vo' doo'. Sau il lasi asa si mai scoti din ele dupa 10.000km cand se mai intinde oricum.

     

    Da' mai bine vb cu dilly ca stie el ce si cum.

     

     

    Mersi pt raspuns.

    Mesaj completat

    Apropo de jocul la supape . Cat trebuie sa fie ? 0.1mm - admisie si 0.12mm evacuare ?

  10. Cam aceleasi preturi ca la dilly.

     

    Prima generatie (88-91, rezervor 13L si semnalizatoare externe carenajului): 15-45

    A doua generatie (92-94, rezervor 16L si semnalizatoare integrate in carene): 15-47

    A treia generatie (95-03, rezervor 16L, capete de tobe si jenti argintii si semnale externe): 15-46

     

    Incearca si la dillypoint.ro

     

    Lantul cate zale trebuie sa aiba ? Am intalnit pareri diferite adica ori 110 ori 108 . Ma refer la modelul din 96 . Rezervorul are 16 litri cu tot cu rezerva ? Eu am bagat in al meu 17l .

  11. Eu bag fix doi litri de fiecare data (schimbat cu filtru cu tot -- mai bine ma abtin de la 3 beri si intretin calumea motocicleta).

     

    E bine sa mai ai si pt completari pe parcurs. Poti ajunge la 250ml la mia de km si sa fi in parametrii.

     

    Vad ca cei de la MyMoto au o promotie la ulei Motorex 4Stroke stii ceva de el ? Pe site la Motorex nu apare uleiul asta apare doar Motorex Formula la semisintetice .

  12. Cam greu se misca lumea pe aici . Eu propun sa stabilim o data pana la care fiecare sa se hotarasca ce vrea . Daca se stang destui doritori pana la data aia de un anumit produs (ma refer la Crash-bar - in special , parbriz ) ca sa merite efortul vedem cum facem si mergem la baietii de la Cluj daca nu o lasam balta . Cine chiar vrea chestiile alea nu cred ca trebuie sa se gandeasca nu stiu cat timp. Personal pe mine ma intereseaza si portbagajele pentru coburi dar nu cred ca mai vrea cineva asa ceva . Astept parerile voastre si eventual propuneri pentru data limita .

  13. Daca e nevoie ma duc EU acolo, fac sablon pe motoru meu si pe baza lui se mai fac inca 10 la fel. Tocmai ca sa nu se duca fiecare cu motoru, facem lista aia.

     

    @dragos11 -- daca vrei ceva de la baietii de la cluj, baga-te pe lista si vorbim pentru toti odata. Oricum pretul exact il aflii doar cand baietii au terminat munca de proiectare, de aia e si trecut cu aproximatie la ei pe site.

     

    Eu le am dat mail si le am pus si modelul pe care l am postat aici cu niste mici modificari ( inca o teava intre partile orizontale ) si mi au raspuns ca il fac doar ca au nevoie de moto iar pretul 50 euro . Oricum daca ajungi pe acolo ma au si pe mine in vedere ,dar poti sa ma treci si pe mine in lista ca sa vezi exact cati vrem din astea .

  14. Pai am vazut ca faceti liste pentru cricuri, parbrize, crash-uri... Dar mi s-a parut ca citesc si ceva de genul "sa mearga unul cu un nx la x-ulescu la fabrica sa vada cum poate fi facut..." Deci, intrebam daca ati vazut vreunul cu cric central pt ca poate mergeti la baieti si spun aia... nu merge nene.. Nu am unde sa-l pun... :(

     

    Ideea e ca exista niste modele dar e nevoie de o motocicleta ca sa nu stai dupa aia sa dai gauri sau sa pilesti la el 2 zile ca sa poti sa il prinzi . :D .

×
×
  • Creează nouă...