Sari la conținut

ACA

Membru
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ACA

  1. Salut,

     

    Plec cu mașina in Polonia, la Cracovia si vreau sa știu dacă pot lua Eurovignette sa-mi asigure taxa de drum in Ungaria, Slovacia si Polonia, fără a mai lua pentru fiecare țara in parte.

    Văd ca-i 20euro pentru 4 zile, cât am nevoie.

    E in regula?

     

  2. 33 minutes ago, Speedy.K said:


    Vezi ca de vreo 5 ani FS55 nu mai vine cu gresor la reductor. Nici 56, nici 70. Pentru ca au bagat meltenii vaselina de care au nimerit si le-au distrus. Si da, gresarea e o treaba importanta. Lu vecinu nu i s-a stricat dupa un an pentru ca n-a gresat-o, ci pentru ca a cosit cu ea hectare sau i-a pus discuri din piata sau a dat cu ea in toate buturugile. FS55 are nevoie de gresare la reductor o data la vreo 2-3 ani daca o folosesti la suprafete si vegetatie pentru care e ea gandita. La 1 ha cred si eu ca o gresezinla fiecare coasa, aia e treaba ei pentru 5 ani.

    311 nu e foarte grea, cred ca are vreo 7 asa, la mana. Dar cu ce ham vine?! Impartind greutatea pe ambii umeri nici n-o simti fata de alea de 5 kile care vin cu chinga pentru un umar.


    Da-i tu cu fir metalic si sa vezi ce amuzant o sa fie cand o sa scoti bucati de metal din tibii, ochi sau, si mai nasol, ochii vreunui copil de prin vecini...

    Ham pe ambii umeri, gros... la fel, cum zici, n o simti.

    55 pe care l am nu are gresor si i dadeam jos "capu" reductor la fiecare gresare... deci, m a tinut si forjata 10h/zi cu pauza "de o bere" la fiecare plin :)

     

    mai bine dai un ban... cred ca 700 de lei a fost, nu mai stiu exact, 750?

    Dar isi face toti banii.

  3. 3 hours ago, Speedy.K said:


    Pai eu n-am recomandat 91? Ca 90 nu se mai fabrica de ani de zile... Si n-am intrebat si de tipul de vegetatie?!

    Si sa spui ca 55 se tine lejer dupa 90... plm asa ajungeti cu ele bucati pe service si dupa aia va plangeti ca va costa un reductor cat juma de motocoasa.  Stiu firme care lucreaza cu 55 zi lumina, dar le schimba in fiecare an. Le convine mai mult decat sa bage 4000 de lei intr-o profesionala care sa-i tina ani de zile.
    Sfaturile nu sunt (numai) din teorie. Am avut 55 si rasufla greu dupa 1000 mp. Acum am 111. Avion! Nicio legatura, desi diferenta de cai e foarte mica, doar 0,4 in plus. Dar costructia e cu totul alta, transmisie, reductor, motorul 4 mix.

    Si inca ceva: ti se pare 90 cea mai buna pentru ca n-ai pus mana pe un 311. La suprafetele tale ar merita.

    Normal ca merge, Ruris nu e tot China?! Intrebarea la chinezarii e cat te tine scula?! Aici depinde de noroc, am drujba chinezeasca care ma tine de 7 ani. Dar am prieten cu exact aceeasi drujba caruia i-a sucombat intr-un an si 10 ore de taiat.

    Si cate kg are 311?

    90 e perfecta putere/calitate/greutate/ergonomie.

    Si 55u' gresat dimineata (cati din cei care se plang ca li s o futut reductorup au gresat o de cand au luat o?, am vecin care din cauza ca n a gresat o i s a stricat, dupa 1 an), inainte de orice lucrare si folosit corespunzator m a tinut fara probleme. O am de vreo 5 ani. 90u' de vreo 8-9... d aia nu stiu ca nu se mai fabrica... ca n am avut nevoie de alta :)

    Rasufla dupa 1000mp? xD

  4. 3 hours ago, Speedy.K said:

    In primul rand motocoasa aia nu are 7 cai in vecii veeeecilooor amiiin! Daca are 2 e mare smecherie. Cea maismechera motocoasa Stihl vanduta pe piata romaneasca , FS511, are 3,3 cai, are vreo 11 kile si costa vreo 6000 de lei. Chinezaria aia a ta are 7 cai chinezesti, care sunt muuult mai mici decat caii normali, si chinezii fiind mai mici de felul lor. 
    In al doilea rand orice motocoasa taie iarba si cu firul. Ca de-aia are fir. Entry levelul de la Stihl are un cal si face treaba perfect. Diferenta intre o motocoasa din gama mica fata de una profesionala se face la timpul zilnic de utilizare si asta prin materialele folosite la transmisie, reductor si motor, marimea si greutatea capetelor taietoare suportate, etc. Motocoasele profesionale bune taie inclusiv copacei de 5-10 cm diametru, dar cu cutitul, aparatoarea si tehnica corecta. 
    In concluzie nu-ti mai bate capul cu chinezaria. Ori iti iei alta chinezarie la 300-500 de lei, ori iti iei o scula de marca. In functie de cat teren si ce vegetatie ai de ingrijit. Daca 8mi spui chestiile astea pot sa-ti spun si cam la ce model de la Stihl sa te uiti simapoi te hotarasti daca ai buget pentru motocoasa de marca sau ramai la chinezarie. Ca idee, cea mai mica motocoasa Stihl, FS55 costa vreo 850 demlei si e recomandata pentru suprafete de maxim 800 m2, fara vegetatie grea gen lastari, boscheti etc.

    Cam asta e pe scurt. Pe lung, daca chiar ai nevoie de sfaturi, intreaba si iti raspund. Aici sau pe PM.

    PS Daca are un an inseamna ca e in garantie.

    Asa i cand dai sfaturi "dupa" manual :)

    Am fs 55 si fs 90... Cu 90u' am cosit intr o zi cel putin un hectar, 10000mp? Cu 55 te tii lejer dupa 90, diferentele in putere se vad la tipul de iarba / vegetatie cosita.

    Chinezaria aia de Procraft chiar se duce in juru' valorii de 7cp, e prea puternica, iti trepideaza in mana, materialele folosite se simt ieftine, de aici lipsa calitătii... (am cosit si c o d'aia) + ca e foarte grea.

    Fs 90 e cea mai buna cositoare, in orice situatie + curatat arbusti, braduti, lastari (si cu disc si cu stea), mai ergonomica decat Husqvarna (cosit si cu d'alea).

    Ce zici tu de maxim 200mp e dupa manual? :)

  5. 2 hours ago, Adrian M. said:

    Salut,

    indiferent de ce iti raspunde cineva, tu nu cauti sursa oficiala? daca iei un raspuns de bun, si apoi constati ca nu poti iesi din tara, ca nu ai documentul x, desi asa ti-a spus colegul forumist x?

    Scrie si tu in google: Conditii calatorie ___________AICI PUI TARA______ , si iti apare site ul MAE. Acolo ai informatiile oficiale.

    vezi ca mai este cel putin un topic a cuiva care a fost, si pusese si foto, traseu, etc. Incearca sa l cauti pe forum, via functia search-Auschwitz, si de acolo te poti inspira eventual.

    Bafta.

    Nu ma refeream strict la actele de calatorie, ci, la ce sa ma astept, daca ar fi ceva aparte... experientele cuiva.

    O sa caut topicul, merci!

  6. Salut,

    Vreau sa fac o tura pana la Auschwitz, plecare din Oradea și as vrea sa-mi spuneți, va rog, inafara de buletin+actelele obișnuite am nevoie de altceva?

    La ce sa ma aștept?

    Cel mai frumos traseu? fără autostrada.

     

    * prima ieșire inafara tarii.

     

  7. 27 minutes ago, pierrotlefou said:

    Atunci spre Oradea e bine sa mergi întins.

    Bucuresti - Pitești- RmValcea - Sibiu - Sebeș. De aici 2 opțiuni

    1. Sebeș- Alba Iulia - Abrud - Arieseni - Oradea.

    2. Sebeș- Deva - Vârfuri - Oradea.

    Ambele variante cam 8h de stat în sa de la București pana la Oradea.

     

    La întors e mai bine Oradea - Gilau - Alba Iulia - Sebeș și te prinde seara, iar apoi duminica dimineața la prima oră Sebeș- Obârșia - TA - Ranca - Rm Vâlcea - Curtea de Argeș- Clung - Târgoviște- București.

    Multumesc! M-asteapta drum lung 😁.

  8. Buna ziua,

     

    Vineri tre` sa merg pana la Oradea, cu motocicleta, si as vrea sa-mi recomandati, va rog, un traseu (Bucuresti-Oradea); cel mai favorabil.

    A doua rugaminte e legata de ce locuri as putea sa vad, faine, pe traseul de intoarcere. De precizat ca ma intorc pe Transfagarasan.

     

    Multumesc!

     

    *poza cu "setupu`" 

    1.jpeg

×
×
  • Creează nouă...