Sari la conținut

Ustumic

Membru
  • Număr conținut

    92
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Ustumic

  1. Acum 46 minute, Mariusik85 a spus:

    Revin cu informatii noi dupa ce am montat centrala pe butelii .

    Datele sunt urmatoarele : 80 mp incalziti cu 5 calorifere (deci nu am incalzirea prin pardoseala, ceea ce ar fi dus la un randament mult mai bun din pacate) iar consumul este de 2 butelii mari care ma costa 640 lei la aproximativ 17 zile. Probabil la iarna cand va fi si mai frig de atat (adica maxime de 0 grade) o sa ajung la 4 butelii pe luna, adica momentan (pentru ca pretul este in continua crestere) ma costa sa zicem 1300 lei pe luna.

    Temperatura setata pe controler este de 22 grade, cateodata pun la 22.5 grade(este arhi suficient chiar si pentru fetita de 2 ani), iar la centrala am setat temperatura apei la 55 grade, centrala este immergas victrix terra 28. asta daca intereseaza pe cineva. 

     

    Problema este in mare din cauza lipsei izolatiei la casa (pereti bca de 25cm) si intre nivele (doar intr-o camera din 5 am tavan rigips cu vata izolatoare), dar si din cauza lipsei incalzirii prin pardoseala ceea ce ar fi ridicat randamentul destul de mult . Mentionez ca doar parterul este cu calorifere, etajul 1 nu il folosesc (momentan) si va urma incalzit si el probabil tot la anul, sau peste 2 ani ...

     

    Deci, daca nu ai casa izolata, alege alta metoda de incalzire, sau izoleaza cat mai bine casa.

     

    LE : pe de alta parte, mai rau de atat nu are cum sa fie :))

    Salut. Si eu am montat incalzirea pe butelii. Incalzesc 100 m cu 6 calorifere. 2 butelii m-au tinut 3saptamani. Preconizez ca la iarna voi consuma 4 butelii pe luna. La noi buteliile costa 260 bucata.

  2. Acum 4 minute, Silver Arrow a spus:

    Am lucrat si eu cu butelia. Chiar iarna cand erau vreo miuns 10 grade. 

    Normal sa faca cristalele de gheata. Si asa vedeam si noi cat gaz mai are butilia.

    Daca tie ti-a inghetat gazul , asa sa fie. 🥶 Nu acesta este scopul discutiei deschise de coleg. (nici nu te intreb daca butelia ta era umpluta la statia de benzina cu GPL auto)

     

    @Ustumic  daca ti-ai facut o socoteala si ai iesit bine pe butelie, mergi mai departe.

    Intr-adevar ai avantajul cu lipsa cosului de fum. In plus daca pui cu lemne/peleti, iti trebuie o camera separata pentru centrala si un depozit de lemne.

    Nu ma pricep prea bine, dar varianta de centrala GPL nu o poti trece apoi pe gaz metan? Adica cand or baga gazu' pe strada sa poti renunta la butelii?

     

    Asa cum s-a mai spus: izolatie buna si nu o sa mai conteze prea mult cu ce te incalzesti.

     

    Sa nu uiti sa bagi in investitie si un UPS cu iesirea sinus, si un acumulator de vreo 120-150 Ah. Undeva cred ca in jur de 1800 Lei. Sa poti tine pompa/pompele de circulatie in functiune daca iti taie aia corentu'.

    Ba da.Se renunta la butelii. Banii pe acestea se returneaza in totalitate daca nu sunt strambe sau cu supape defecte. In centrala se schimba diuzele sau in functie de centrala se face conversia din soft.

  3. Multumesc tuturor pentru sfaturi. Aceasta casa a fost cumparata in ideea sa mai avem si noi unde iesi intr-un weekend sau sa facem un gratar ceva. Anul trecut cand a inceput pandemia am mers pentru cateva zile sa vedem cum ne descurcam in ideea in care nu aveam nici baie in interior,si de atunci nu am mai plecat la bloc. Iarna trecuta am folosit o soba care incalzea o camera si bucataria. La baia nou construita foloseam un radiator cu ulei. In rest nu am incalzit-o. In medie luam lemne de 380 lei si brichete de 120. La aceste costuri se adauga si boilerul din baia construita si caloriferul electric. Sa zicem un total de 600 lei pe luna. Sincer cu centrala pe butelii as scapa si de boiler si de acel calorifer electric si as incalzii toate camerele in mod egal. Investitia centralei pe gpl cu tot cu calorifere si butelii este de vreo 10000 lei. In banii astia centrala pe peleti nici nu intra in discutie iar la cea pe lemne ai nevoie de un puffer si de boiler cu serpentina pompa de recirculare si horn care sa depaseasca coama casei iar toate astea ar ridica pretul instalarii mult peste acesti bani. Ma gandesc asa: Daca anul trecut am platit 600 lei pe luna, nu mai bine platesc 750-800 si nu mai nici o grija?

    Ps. In vechea bucătărie mai am un instant pe curent care nu il mai voi folosi daca pun centrala pe butelii.

  4. Sunt foarte constient ca depinde mult si izolatia casei.Casa este de vaiuga cu pereti grosi de peste 80cm. Pe o lungime si o latime am construit cu caramida poroterm un spatiu tehnic o baie un hol si o bucatarie. Acestea vor veni izolate cu polistiren de 10. Tavanele sunt false si au vata de 10. Toate geamurile sunt termopane. Eu zic ca izolatia va fi destul de ok. M-ar fi interesat daca este cineva pe forum care chiar are aceste butelii si cum se comporta la ei. 

  5. Nu am nr de telefon dar stiu ca in Buziasului dupa liceul Electrotimis pe dreapta este un service care se ocupa de BMWuri si care are un electrician auto foarte bun.Eu zic sa incerci acolo.

  6. Apel umanitar catre toata tara,urgent!!!!!::::Fratii mei si surorile mele va rog respectos din sufletul meu plapand si din inima mea albastra (cat o mai ramas din ea)care aveti pe acasa,pe la vecini,parinti ,bunici,pretini,neamuri,mosi,stramosi,nepoti sau chiar la NASA,bucati de carena pentru un CBR1000F din ''92(saraca),fie-va mila si aruncati-le spre mine ca innebunesc cat de curand si ajung la Jebel!!! Fie-va mila de un tanar si nu -l lasati sa moara vara asta.Nu cer mare lucru......doar bucata de carena de la bord,cea cu becuri,cele 2 bucati care vin langa rezervor si plasticurile de la crash bar(park asa se cheama).Va implor,va rog ,va cersesc mila............nu stati nepasatori si aruncati un ochi prin pivnita,garaje,cotloane,gunoaie sau pe unde stiti ca aveti aruncate asemenea obiecte.SUNT de mare folos.........plizzzz,plisss,plissssss....Va multumesc anticipat,people buni.Va las numarul meu de telefon pentru caz de urgenta,nu vi-l dau cel de la ,ambulanta ,pompieri,politie,ca mai sper in onoarea voastra de patrioti.0745580551,ori 0744624560.Tank you! :) :lol:

     

    Eu am gasit piese ieftine si ok pt cbr 1000 F pe ebay

  7. Eu zic ca femeia aia ii da ...zda politaiului si la ora asta pentru ceea ce o facut.NU TE LASA FRATICA CA TREBUIE SA CASTIGI ON TRIBUNAL.DEPUI CONTESTATIE SI MERGI PANA LA CAPAT. BAFTA!!!!!

    Si chiar daca te judeci 30 de ani de aici incolo de pierdut nu ai nimic ca tot ai sa castigi pana la urma,si cine pierde plateste tot

×
×
  • Creează nouă...