Sari la conținut

Lauriluri

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Lauriluri

  1. Am mai găsit o piesă care nu îmi dau seama nicicum unde vine montată, nu am gasit nici in manualul de workshop. Poate ma puteți lămuri voi . E din cauciuc.
  2. Vă salut . Vă prezint maxi scuterul meu , un Peugeot Elystar 125cc pe injecție , ABS (dual) din 2004. Povestea lui e următoarea : l-am primit cadou de la cumnatul meu deoarece : El când l-a cumpărat , acest maxiscuter era pe carburație . Fostul proprietar l-a făcut pe carburație din cine știe ce motiv deși acest model e pe injecție din fabrica . Dar scuterul , cu carburație , funcționa normal , mergea bine. Era făcut ok. După vreo 2 ani de umblat cu carburație , cumnatul meu a găsit un exact la fel scuter , lovit frontal ,dar cu injecție din fabrică , și l-a cumpărat la bani mărunți cu gândul să ii pună sistemul de injecție pe cel cu carburație , plus ca i-ar mai fi rămas și alte piese de rezerva . Ok , a chemat un băiat mai priceput să ii facă transferul cu sistemul de injecție , a funcționat vreo 2 zile după care s-a oprit brusc și nu a mai vrut sa pornească deloc. A apelat iar la el să vina sa vadă de ce nu mai merge , și omul nu a mai venit ,după multe promisiuni . S-a inervat și a cumpărat unul nou , un Piaggio Medley S tot de 125. Iar acest Peugeot a stat parcat in curte timp de 2 ani , sub cerul liber , fiind nins și plouat tot acest timp. Apoi intr-o zi (acum 2 săptămâni) mergând la el a zis că dacă îmi trebuie sa îl iau sa fac ce vreau cu el , plus celălat scuter pentru piese . Și așa a început aventura mea in lumea moto. Nu m-am suit in viața mea pe așa ceva , nu știam principiul lor de funcționare , pana acum 2 săptămâni . L-am suit in remorcă și l-am dus la garajul meu , sa văd dacă îl pot face , sa ma pot folosi de el. Am început cu curățirea lui completa , l-am desfăcut complet piesa cu piesa . Când l-am văzut curat și totul in regula , am pus bateria la încărcat , să pot da la automat sa văd dacă pornește . Știind in ca rezervor o fi benzina veche , am zis sa îl golesc sa pun benzina proaspătă și așa am descoperit problema lui , de ce se oprise atunci brusc și nu mai pornea . In interiorul rezervorului e o pompa de benzina de înaltă presiune cu un regulator de presiune vacuumatic . Furtunasul de vacuum de la regulator era rupt și trăgea benzina din rezervor și îneca motorul , de aceea nu mai pornea . Am înlocuit furtunasul , și a pornit din prima . Am pus și un aditiv de curatare sistem de injecție de la Liqui Moly și de atunci motorul merge bine . Doar la relanti , când e rece , se turează și scade turatia singur pana ajunge motorul la cca 40 grade apoi se stabilizează și merge frumos ( nu știu încă motivul , mai cercetez). I-am Încheiat asigurare , i-am făcut Itp -ul , și mi-am cumpărat o cască full face de începător ( Akira). Și aștept sa promulge legea sa pot conduce cu B-ul și aceste maxiscutere A1.
  3. Mulțumesc tuturor pentru sugestii. Intra-devar acesta pare a fi ce trebuie , special construit pentru a putea fi folosit și in rezervor . Când va fi pe stoc voi comanda și revin cu impresii . Asfalt uscat!
  4. Credeam ca sunt deja “pe net”. Unde altundeva as mai putea găsi asemenea informații decât pe un forum de motocicliști la secțiunea “Service” ? Vacuumul la acest model de scuter vine din admisie. Turezi, creste admisia și implicit și vacuumul . Cu cât e turația mai mare cu atât vacuumul e mai puternic și trage mai tare de acel regulator (îl deschide). In funcție de cât de tare deschide regulatorul prin vacuumul creat , creste presiunea benzinei spre injector .
  5. Da , momentan așa am rezolvat pompa , am avut o astfel de pompa de mașina defecta și am putut lua furtunurile de pe ea. As vrea totuși sa cumpăr noi dacă as găsi , ca și rezervă.
  6. Am încercat și acel tip de furtun de plastic transparent . Acesta nu se rupe , însă se umflă când accelerez, se vede clar pe el ca se înmoaie in benzina și se dilată. Mulțumesc oricum pentru idee. Eu caut furtun ca acesta din imagine, încercuit , și nu găsesc nicăieri de cumpărat (ori nu știu eu să caut)
  7. Ești sigur? Întreb si eu. Am desfăcut acel regulator . Sunt 2 găurele in el , opuse diametral. Acele găurele sunt “turul” , adică pe acolo trece benzina spre injector. Acele găurele de alimentare sunt etanșate de acest regulator . Odată cu creșterea turatiei motorului , vacuumul ridică o supapa /membrana și permite un flux mai mare de benzină , pentru putere mărită. Cum scade turația , scade și vacuumul și acea supapa se lasă mai jos , scăzând fluxul de benzină. Eu cred că e pentru economie de combustibil la relanti (mers in gol). Nu are rost să bage presiunea maximă de carburant la turatie mică . Cel puțin asta e teoria mea , din câte am observat la fata locului . Dacă nu e așa , va rog sa ma corectați , e prima oară când desfac un scuter , și mai ales pe injecție. Creste presiunea doar in pompă, până la regulator . Dar nu in întregul circuit de alimentare , până la injector.
  8. Am încercat și Gates , fără succes . Unele site-uri care vand furtunuri pentru benzina , specifică clar că nu sunt pentru rezervor , altele nu specifică. Eu as vrea sa cumpăr din acela de plastic , flexibil, dar nu găsesc nicăieri. Ideea e că aceste furtunuri trebuie sa fie de calitate căci e foarte importantă funcționarea in parametrii buni a pompei. Dacă un furtun se umflă in interiorul rezervorului se simte la acceleratie , are o întârziere deranjanta . La fel și cel subțire de vacuum care merge la regulatorul de presiune . Dacă se îndoaie puțin atunci vacuumul nu va fi insuficient de puternic și regulatorul nu va putea asigura debitul necesar la accelerare.
  9. Vă salut . Am un Peugeot Elystar 125 pe injecție . Acesta are o pompa de benzina in rezervor , de înaltă presiune (3 Bari), pe care se află și un regulator de presiune vacuumatic. Scuterul a stat cca 3 ani pe “dreapta” afară , in aer liber , plouat , nins (fiind abandonat din cauza că s-a oprit brusc și nu a avut cine sa îl repare). Eu l-am primit cadou și m-am apucat de reînvierea lui.(începător in reparații la scutere) . Și am descoperit că pompa de benzină era “dezmembrată” in interiorul rezervorului , împrăștiată toată . Am scos-o și am constatat furtunuri de legătură sparte/crăpate , inclusiv acel furtunaș mic de la regulatorul vacuumatic . Întrebarea e: unde găsesc furtunuri de calitate , care să reziste la benzină , ele fiind scufundate permanent in rezervor? Am încercat vreo 4 tipuri de furtun din comerț , de la magazine de piese auto , care zic ei ca rezista la benzina , dar toate cedează după 2-3 zile de stat in rezervor (se umflă, se dilată, se crapă). Momentan am adaptat ceva de la o pompa de motorina auto (tot din rezervor ) și merge bine deocamdată , pare că rezista. Dar as vrea sa le am acolo pe viitor in caz ca cedează și acestea . Menționez ca cele originale sunt din ceva plastic și sunt flexibile , dar nu am găsit sa comand nicăieri așa ceva. Mulțumesc
×
×
  • Creează nouă...