Sari la conținut

erikk

Membru
  • Număr conținut

    13
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de erikk

  1. Asta a fost prima chestie pe care am facut-o, inainte de a posta aici. Am pus alta bujie pt. ca desi dadea scanteie, mie mi se parea cam slaba si era si plina de funingine. Cu cea noua da scanteie ok. Am mai bagat o fisa acum spre seara si am reusit s-o pornesc impinsa. Motorul are un sunet metalic, l-ati mai intalnit? WhatsApp Audio 2023-10-27 at 7.31.04 PM.mp4 Prima parte a inregistrarii e pe partea cu ambreiajul, unde se aude foarte urat.
  2. Din pacate nu am avut succes. Pompa de benzina merge, am testat cu metoda sugerata de @emilvef. Am schimbat bujia cu una noua, fara rezultat. Luni o duc la mester, sa speram ca reusesc baietii de la service sa isi dea seama mai bine care e problema.
  3. Multumesc pentru raspunsuri! Am curatat bornele si am incarcat deja bateria peste noapte. Are 13V momentan. I-am mai dat azi dimineata o cheie insa fara succes:
  4. Hai salut din nou colegii dupa inca un an de plimbari minunate si lipsite de probleme tehnice cu Aprilica, azi dimineata a fost mai temperamentala decat de obicei si a pornit mai greu, cu mult fum (care insa nu parea sa fi venit de la toba, asta m-a ingrijorat initial), dupa care s-a oprit si de atunci nu a mai pornit. Inainte de a o duce la service, am incercat eu niste chestii, insa din pacate fara rezultat. Ati mai patit asa ceva? Codurile ECU memorate in ultimii 5000 km sunt: 12, 30, 41, 42, 46. Aveti pe undeva tabelul cu intelesul codurilor? Eu nu am gasit nicaieri, nici in service manual, nici in manualul utilizatorului.
  5. Sa stii ca nu este acelasi stil de prindere, ce avea colegul care a dat motoreta rosie e un suport dedicat care inlocuieste manerul si se prinde in locul lui. Acela este, intr-adevar, realizat dintr-un metal rezistent, fixat de o placa tip Givi, dar manerul te asigur ca este de plastic (cred de fapt ca e un nylon dens, dar nu sunt sigur).
  6. Ma bucur ca ai reusit sa o dai! Legat de senzor, sunt destul de multe pe OLX in diverse stari de agregare, si din astea, si din alea mai vechi cu Rotax. Uite asta de exemplu: https://www.olx.ro/d/oferta/aprilia-pegaso-strada-2006-IDgd1Aj.html Vanzatorul zice ca merge, dar din poze se observa ca ii lipseste bordul, deci am dubii, s-ar putea sa vrea sa il dezmembreze pana la urma si sa iti dea senzorul. Merita o incercare, zic eu. Off topic, aveti idee cum as putea sa montez un topbox de aluminiu pe Pegaso Strada? Am intrat recent in posesia lui (cutia nu are prinderi de niciun fel) si am gasit pe net tot felul de prinderi cu placi generice, precum in imaginea atasata, dar nu mi se pare o solutie nici eleganta, si nici sigura (platbanda de metal stransa pe manerul ala de plastic). Oare unde as putea sa gasesc pe cineva care sa imi sudeze un suport personalizat, si cam la ce pret sa ma astept?
  7. Revin cu un update. Am schimbat bujia ieri si a mers ceva mai bine, dar tot tusea, desi nu mai murea. Am observat ca atunci cand se incalzeste motorul, problema se inrautateste, asa ca I-am reglat relantiul conform manualului si de ieri merg cu ea fara evenimente. Se pare ca asta era de fapt problema, dar, avand in vedere ca inainte a mers ok, nu stiu daca e o solutie permanenta sau doar un workaround. Ramane de vazut pe viitor. In orice caz, ma duc la service cu proxima ocazie si revin cu ce amanunte imi mai dau ei acolo. Multumesc pentru ajutor!
  8. M-am uitat pe pozele ce le mai am si pe portelan scrie CR7E, iar intr-o parte scrie M97B. Altceva nu vad sa scrie. Nu stiu care este indicele, o sa ma mai uit daca scrie si altceva dupa ce o inlocuiesc.
  9. Multumesc pentru raspunsuri. Am curatat bujia dupa ce am facut poza, dar o voi inlocui, pentru ca problema a persistat si nu stiu cand a fost schimbata ultima data. Revin dupa ce o schimb.
  10. Am verificat in conformitate cu manualul (aspect + distanta dintre electrod si varf). Am comparat cu ce am gasit aici: https://ngksparkplugs.com/en/resources/read-spark-plug. Nu stiu cum ar trebui sa verific scanteia, ma interesez si ma uit si la asta. Portelanul arata ok. Uite si o imagine:
  11. Salut stimati owneri de Aprilia Pegaso 650! De curand am intrat si eu in posesia unei astfel de jucarii, este prima mea motocicleta si sunt absolut incantat de ea. De la inceputul verii am mers cu ea aproape zi de zi, inclusiv cateva ture mai lungi, si a mers tot timpul perfect, fara niciun fel de probleme. Insa saptamana trecuta am mers cu ea la mare, si, dupa ce m-am intors, a inceput sa nu mai stea turata la relantiu, merge cat merge si apoi scad turatiile, incepe sa tuseasca si moare motorul. Pana sa apuc sa o duc la service, am mers cu ea asa cateva zile, tinand-o turata cand stateam pe loc, insa acum cateva zile s-a oprit si in timpul mersului, pe la 4000-4500 de ture, dupa care nu a mai pornit, ceea ce m-a determinat sa nu mai merg cu ea. In afara simbolului "check engine" care a aparut datorita faptului ca am trecut recent de 30000km, nu apar alte erori, si am verificat tot ce am stiut cum (antigel, bujie, filtru aer, etc.) si totul pare in regula, dar din pacate experienta mea cu motocicletele e destul de redusa, fiind incepator. Aveti idee ce ar putea fi, sau puteti sa imi recomandati un service/mecanic care sa ma poata ajuta? Multumesc in avans!
×
×
  • Creează nouă...