Sari la conținut

crapone

Membru
  • Număr conținut

    0
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de crapone

  1. Poti descrie experienta cu padurarul ? Eu am avut doua intalniri de gradul zero, care au decurs astfel: Zona Telita: eram la a II-a iesire din viata mea. Am gasit un drum vechi prin padure. Am scos o cutitoaie veche, o scula de cojit copacii. Apoi un incarcator gol de Nagant. Foarte bucuros. Din senin a aparut padurarul calare pe un ATV. Avea ochii bulbucati, i se inrosise fata si a racnit la mine: -Ai autorizatie de la ocol ? - Nu, i-am raspuns. - Atunci strangi tot si dispari imediat de aici ! Acum ! Un nesimtit. Putea macar sa dea buna ziua, sa ma intrebe de autorizatie si sa-mi zica frumos, ca nu am voie acolo si ca trebuie sa plec. Norocul lui ca sunt un om calm, mi-am luat bagajul si am plecat. A doua intalnire, aproape de manastirea Celic. Asta a venit frumos, si m-a intrebat de la ce asociatie sunt. I-am zis ca nu sunt de la nicio asociatie, detectez pe persoana fizica, ca Vanghelie. Mi-a cerut autorizatia si mi-a zis ca autorizatia nu imi da dreptul sa detectez in padurea lui. Corect. Mi-a mai zis ca daca vreau sa detectez sa cobor in livada de langa padure, ca acolo nu-mi zice nimeni, nimic. N-am mai avut chef, mi-a stricat oarecum ziua. L-am intrebat de ce a venit totusi dupa mine, avand in vedere ca nu aveam scule de taiat copaci, si se vedea clar ce fac. A zis ca a crezut ca caut trufe. Mi-a facut poza la autorizatie si ne-am despartit cu un salut cordial. A, sa nu uit, am mai avut o intalnire in padurea Parches. Dar, fie era obisnuit, sau se grabea, a trecut cu masina pe langa mine si si-a vazut de ale lui.
  2. Daca stiam ca esti la jumatatea drumului dinspre Constanta - Tulcea, veneam si eu.
  3. Faina piesa dupa curetenie ( unii au comentat pe fb ca nu trebuia curatata, dar mie imi place cum a iesit). Eu nu am mai iesit, asa ca nu am ce sa va arat.
  4. A venit si ziua fiarelor. Am mers intr-o padure, unde este plin de tuburi Mosin. Satul de scos doar tuburi, am parasit zona fara o tinta anume. Am plecat hai-hui prin balarii. Pe o panta foarte inclinata am gasit piesa de rezistenta, pe care o voi preda conform legislatiei ( cred ca este destul de veche ). O frumoasa barda, sau topor de calau sau cine stie ce o fi. Saptamana viitoare va arat alta piesa, care momentan a ramas ingropata la radacina unui copac.
  5. Da, si eu sunt satul de tuburi. Imi fac o colectie acum, in principiu cate un tub din fiecare model. Restul le voi transforma in obiecte diverse le voi face cadou, sau le voi ingropa la locul de detectie. Ma intereseaza un tub de alama cum ai postat mai sus, la mine in zona greu de gasit asa ceva. Semnale bune sa avem ! Am gasit poze cu un fel de trench art, un fluier confectionat de mine, asta daca tot am fost intrebat la ce pot folosi tuburile. Nu vreau sa deviem topicul, dar poate ca merita sa postez acest aspect. Craniul este confectionat tot din tabla de la un cartus, este atasat pe tub prin cositorire. Fanta este creata cu ajutorul unei pile. In locul capsei am dat o gaura si am introdus un ochet de cupru la care am atasat o curelusa din piele. Fluierul este bun pentru "baftosii" care dau nas in nas cu ursul:
  6. Dar... de ce-ti bati capul? Pentru ca am multe tuburi si in timpul liber incerc sa bricolez ceva din ele. de exemplu: Ultimele doua iesiri, pe zone aflate la distanta de 2 km una de alta. In prima locatie tuburi rusesti, Mosin-Nagant, in a II-a tuburi Mannlicher austro-ungare. Sper ca le-am identificat corect. Din pacate nicio alta piesa militara, de gen nasturi, insemne de arma, etc. Tuburile au fost gasite pe un perimetru mic in ambele locatii. Cele cinci tuburi de pe suport erau percutate, cred ca soldatul de plictiseala le-a insirat pe acesta. Fiind percutate nu-i foloseau la nimic.
  7. Oarecum off topic: cum poti curata tuburile de alama, astfel incat sa obtii culoarea alamei ( aurie ) fara a subtia din tub. Am mai multe tuburi rusesti marcaj 16 n ( unde n este de fapt litera P in alfabetul lor ). Fiind foarte subtiri in material, in zona glontului, este dificil sa le cureti cu smirghel. Am incercat sa bag un glont pe tub, iar zona de imbinare s-a faramitat ! Bine, banuiesc ca si alama ruseasca este mai proasta si are o combinatie de cupru/zinc la limita de jos a aliajului ( saraci rusii ).
  8. Felicitari Geo_ZGA. Dobrogea: 5 lei 1942, un lant de aur modern dupa sistemul de inchidere si piesa pe care mi-o doream foarte mult, un amnar ( primul si singurul gasit pana acum )
  9. Inca un obuz ( nu este activ ), o moneda de un leu din 1947 si o bucata de tabla despre care vreau sa cred ca este un scut de mitraliera, desi la cum este decupat, mai stangaci, poate fi o tabla de la un utilaj agricol. Zona de detectie, nordul Dobrogei. Timp de detectie, aproximativ o ora, iesisem de fapt sa dau un spray pe usa de la masina.
  10. Cred ca ultima litera "M" in cazul de fata, se refera la numele fabricii unde a fost facut cartusul: PAB Pirotehnia Armatei / Brașov (Armament Factory / Brașov) (?-1943) – Brașov. PAF – Unknown. PAH – Unknown. PAM – Unknown. PAR – Unknown. PAT – Unknown. Marcajul este identic ca cel din poza atasata ( preluare de pe internet ). Oricum, voi reveni pe zona, am uitat sa specific ca am gasit si bile de la proiectil srapnel.
  11. Ieri, capace de bere, cateva schije, un tub din 1911 PAM, si un banut frumos. Am iesit la un gratar, si daca tot aveam detectorul la mine am maturat o zona relativ mica, "de control". Nu am facut poze la celelalte obiecte, doar la moneda.
  12. Hai sa nu te las singur. Tot in paduricea cu de toate ( probabil alta, nu cea in care cauti tu ), cateva fiare si ceva banuti ! Ultimul tub, nu atiu de la ce provine, am doua, sunt din fier.
  13. Multumesc pentru sfat. Obuzul nu este activ ( a fost prima chestie pe care am, verificat-o ), bilele sunt adunate din zona si bagate in tub pentru poza. Referitor la cartus, l-am asamblat la fata locului, adica i-am pus un varf tot asa, pentru pozaa. Capsele sunt perforate / percutate.
  14. Salutare tuturor. Sincer m-am inscris pe acest forum mai mult pentru zona de detectie metale. Motor n-am, si posibil ca nu voi avea, practic ciclismul, deci tot pe doua roti umblu, foarte des. Felicitari domnului Geo_ZGA pentru topicul deschis si pentru multitudinea de artefacte ww1/2 gasite si prezentate aici. La fel si eu, practic acest "sport" de curand, am cateva iesiri cu rezultate bunicele zic eu, in principal pe zona ww1. Sper sa nu deranjez prin faptul ca voi posta probabil doar in aceasta sectiune si nu in tot forumul motociclism. De asemenea, daca este posibil, ar fi placut sa purtam discutii despre zone de detectie. Eu detectez momentan in judetul Tulcea, pe langa Geo_ZGA. iata si cateva obiecte gasite: -Topor si potcoave, probabil moderne ( la prima iesire dupa autorizarea detectorului ). - Buton sustinere curea german ww1. - Piesa neidentificata. - Nasturi tinuta militara ww1 ( cred ). - Piesa neidentificata, gasita pe zona ww1. - Proiectil ( inactiv ) - ww1. - Tuburi inactive si alte maruntisuri. - Nature regimentul 5 infanterie german ww1
×
×
  • Creează nouă...