Sari la conținut

NaigHba

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Franta / Bucuresti / Bacau
  • Carnet moto din
    2023

NaigHba's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Rare

Recent Badges

  1. NaigHba

    FRANTA

    Il pot conduce fără problema dar cu A după ei ca e "mai sus" în categorie ca A2 și ma lovesc de aceasi problema Atât timp cât am dubla naționalitate pot sta 6 luni în Ro 6 luni în FR și poate avea permis romanesc fără probleme. Legea este vaga și marea majoritate habar nu au sa o aplice corect asa ca nu își bat capul. Deh unii din ei "l jandarmi ma refer" încă nu știu ca România este în Eu deci nu le poți cere mai mult, alții se minunează ca în sfârșit vad un permis romanesc adevărat pt ca sunt obișnuiti cu falsuri "purtate" de cine știe ce alta naționalitate dar când le arat și buletinul romanesc nu au ce comenta.
  2. NaigHba

    FRANTA

    Merci @pierrotlefou Nu am permis frantuzesc si nici nu imi trebuie drept sa iti zic. Dupa cum am zis am dubla nationalitate francez/roman dar circul cu permisul romanesc care este perfect valabil. Asigur 3 masini de 16 ani in Franta + acel Can-Am Ryker de vreo 2. Am pornit de la bonus 0% ca dupa 10 ani sa ajung in sfarsit la 0.50% dar asta pe permisul B. Din ce am inteles pt. A acel bonus porneste din nou de la 0%. Ca varianta ma gandeam si eu sa imi iau "motoreta" si sa o inmatriculez in RO cu RCA si sa merg 2 ani cu ea. Dupa cei 2 ani "minunati" sa o pot asigura in Franta si sa aduc ca dovada cei 2 ani de Romania. Dezavantaje la aceasta metoda ... voi fi oprit sistematic la orice control din cauza numerelor de Romania dar na ... Am incercat si varianta sa iau un motor A2 si sa merg cu el 2 ani dar nu le convine ca am A pe permis deci teoretic trebuie sa merg cu A. Dupa cum cred ca ii cunosti pe francezi, le place sa se complice singuri. Cum le schimbi rutina o dau cotita si scapa de tine cu orice pret. Merci
  3. NaigHba

    FRANTA

    Salutare tuturor, Am zis sa nu incept topic nou cu intrebarea mea pentru a nu fi banat de la primul post asa ca incerc aici. Locuiesc in Franta de 16 ani, am dubla nationalitate iar luna trecuta mi-am luat in sfarsit categoria A (criza de 40) in Romania. Detin inca permisul romanesc din varii motive De cca. 2 ani conduc un Can-Am Ryker de 900cc cat. L5e cu permisul B + curs 7 ore care teoretic este acelasi ca si pentru 125cc sau A1. "Problema" mea a venit cand am cerut asiguratorilor un deviz pentru a asigura o motocicleta cu permisul A In Franta chiar daca vrei sa te apuci de A trebuie sa treci prin A2 minim 2 ani pentru a putea face A. Cu asta cred ii raspund si lui @ren03 Ei nu percep ca poti face categoria A "direct" si de aici si confuziile Pe permisul meu romanesc apar categoriile A1,A2 si A la aceasi data ceea ce pe ei ii bulverseaza si pur si simplu nu ma pot asigura inainte de 2 ani ... daca nu am mai avut o alta asigurare moto inainte. Precizez ca Rykerul pe care il asigur deja de 2 ani la AMV este trecut ca asigurat cu categoria B A mai trecut cineva prin astfel de "istorii" si cum s-au rezolvat. Merci !
×
×
  • Creează nouă...