Sari la conținut

jokkergsm

Membru
  • Număr conținut

    52
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de jokkergsm

  1. am ajuns la bv cu noul cdi ...l-am montat pe motor am scos firul de plus de pe incarcare pt ca imi baga extrem de mult( vo 45v ) si am inseriat cu un bec sa imi taie din cei 45v a pornit motorul...DAR ....nu merge rotund si nu trage deloc... am verificat ...si scanteie pe toate cele 4 bujii exista....dar e posibil sa nu fie la momentul care trebuie...(posibil cdi sa nu fie pt modelul meu)... am urcat motorul intr-o masina si acu is cu el la bucuresti (sa merg la tomina sa incerc cu alt cdi)...pt ca imi era frica sa plec cu el asa la drum...si nici sa ma fatai buc-bv si tot asa pana ii dau de cap... o fi de la cdi problema cu mersul "oval" ?
  2. pai de verificat as putea sa verific doar la rece sa vad daca am aceleasi valori pe rezistenta interna a regulatorului....nu ? m-am mai gandit si la o alta varianta ...as putea sa bag un regulator de tensiune cu un ic 7812 care sa imi asigure 12v separat (special pt cdi)...teoretic ar trebui sa functioneze....nu ? am fost azi la tomina si am verificat cdi meu pe alt motor si intradevar de la el este problema.... am luat altul de la ei ...la 150e ....mai aveam o varianta pe ignitech.cz ...ceva mai scumpa ce-i drept...plus drum si timp...dar era programabila aci era plusul maine o sa plec iar spre brasov sa o montez pe motor...DAR : avand in vedere ca s-a belit de la incarcare ....ma gandeam sa viu numai din baterie pana acasa(CT) ...evident cu farurile scoase numai cu ceasurile si luminile de pe bord semnalizari si ce o mai fi...sa scot din functiune modulul de incarcare....sa evit posibilitatea de a praji si cdi asta......oare imi ajunge bateria ??? acasa cand oi ajunge...o sa am io grija sa ii dau de cap la problema cu incarcarea.... ... CINE ar putea sa imi spuna cu siguranta daca merge varianta cu regulator de tensiune numai pentru cdi separat ...eventual daca merge o sa pun si o siguranta separata 10x!
  3. bobinele le-am verificat si au rezistenta proprie...undeva pe la cateva zeci de ohmi .... am fost la un service si mi-a verificat daca imi vine impuls de la motor catre cdi..si cica ar fi in regula...(asta nu am mai stiut sa o verific singur:P ) am scos si bujiile de le-am curatat. ...mi-era sa nu fie inecata... cum pot sa verific releul de incarcare daca nu montez un alt cdi ....atata timp cat nu porneste fara cdi ? acu am venit in bucuresti cu al meu cdi sa il probez pe alt motor...vineri se va intampla asta...
  4. honda rvf400 se gaseste?? ...in special partea electrica ma intereseaza... am gasit ceva cu microfise ..dar nu e clara si nici nu intra in detalii pre mult ....probabil daia ii spune microfihe multam!
  5. Sal tuturor! ...sa o iau de la inceput : am fost la intrunirea din Bv de weekendul acesta (2-3 august)...am plecat catre o plimbare spre moldova cu inca 4 prieteni...iar pe la miercurea ciuc...in timp ce mergeam s-a oprit ca prin minune... am oprit sa vedem care e problema ...am observat ca bateria era umflata...dar fiind duminica cam greu am gasit un service sa ne ajute ... intr-un final am dat de un nene care si-a facut mila si mi-a dat o baterie care o avea prin service si mi-a zis ca e posibil sa nu fie buna de nimic ....(lucru care l-am observat si noi dupa...) am montat bateria lu` nenea pe motor (totul functiona inca)....am montat si o alta baterie buna de la alt motor sa o putem porni...am pornit hadughia in ideea de a o lasa sa incarce cat de cat ... dupa vo 3 min cat au stat amandoua bateriile si am conchis noi ca ar fi incarcat cat de cat ...am hotarat sa o scoatem pe cea buna si sa o lasam doar pe cea de la nenea... in momentul cand am scos bateria buna ...sa o lasam doar pe cea de la nenea sa incarce...motorul fiind pornit si turat pe la vo` 4000 de ture ...s-a produs o mica deflagratie ...specifica oricarei intreruperi de cicuit electric....moment in care a murit ...si de atunci tot mort a ramas... intre timp am gasit o baterie noua a, cumparat-o ..dar tot degeaba.. Acu sa trecem la partea tehnica : avand in vedere ca la automat invarte, am inceput sa iau la verificat tot ce se putea verifica ...adica : -sigurantele -consum in gol ...contact pus, conectate toate ceasurile si becurile din bord ( mai putin farurile)...consum undeva pe la 170mA -trasee de la cdi catre bobine...exista tensiune pe bobine dar continua -am conectat ampermetru in serie cu bobinele sa vad daca am consum pe ele in timp ce dau la automat...si nu este nici pic de curent -pana la urma mam riscat si am pus mana pe fisele de la bujii si nu e scanteie deloc -tensiune pe mufa de la cdi exista -toti conectorii electrici i-am verificat sa nu fie oxidati (am gasit un service manual cu traseele electrice. care unde duc...si am purecat tot) -am mai verificat inca multe alte trasee de continuitate si eventuale scurturi...dar acum chiar nu imi vin in minte acum nu stiu ce sa mai zic decat traditionalul romanesc ...HELP ME! Mersi anticipat!
  6. am zis si io asa rapid ..doar nu stateam sa dau toate variantele de raspuns...
  7. countersteereing`u banuiesc ca e faza aia de a evita rapid ceva prin impingerea coarnelor... nu ?
  8. Accidentul a fost in orasul Basarabi langa Minimarket (unde era targ cu ceva ani in urma), Elvis era prieten cu mine..si intradevar ..nu stapanea prea bine motorul din pacate Din ce spuneau politistii si martorii aseara, se pare ca a vrut sa depaseasca 2 tiruri care erau pe banda 1 si 2 pe senul lui de mers ...si ar fi intrat pe contrasens...moment in care soferul tirului in care a intrat ...doar ce a plecat de pe loc ...incadrandu`se pe banda 2(probabil ocolea o alta masina parcata in fata lui )...adica exact pe unde venea el ... Posibil totusi sa nu fi intrat direct in tir ..cica ar fi perdut contolul dinainte(in curba)...sincer nush c sa zic... ...nu putem decat sa speculam... astazi la ora 14 este inmormantarea .... Sa`i fie tarana usoara
  9. sincer nu mia trecut prin cap ca recipientii se pun toti odata ...ma gandeam ca se desfac si se toarna fiecare pe rand ....(recipientii aia erau sigilati intr`o punga) ...doar nu ma puneam sa desigilez in carrefour...sa verific ? acu tu daca ai mai cumparat mai multe...brava ...io fusai virgin in treburi deshtea..
  10. iote 1 exemplu. .. acumulatorii aceia mici de walkman sau telecomanda sa zicem.... pe ei scrie 1.2v....DAR....incarcati la maxim ajung la 1.6v ... pe bateriile de telefon scrie 3.6v....dar de multe ori nici nu iti porneste telefonul daca au atat in el ...pe la 4.2 is full acu lasand teoria la o parte ...fa si tu calculul ... iar daca te uiti pe orice casetofon/cd etc.. de firma o sa vezi ca e trecut ca functioneaza intre 12 si 15v
  11. cum ai ajuns la concluzia ca nu am citit ??... poate nu aveam ce citi...sau poate nu erau complete informatiile... oricum s`a rezolvat .. era ultima baterie ...si mi`au dat banii `napoi ...pe motiv ca altcineva a luat gresit lichidu`(pt o bat mai mica)
  12. cam asta imi parea si mie ...dar nu eram sigur ... d`aia am postat inainte sa torn lichidul in baterie.... mersi pt raspunsuri ..o sa ma duc inapoi la carefourr...ca de acolo o luai....cam nasol la astia cu supermagazinele astea mari ...ca pana se ocupa cineva de tine ...te apuca toti dracii
  13. sal mi`am luat baterie noua ...si la prima vedere imi pare ca imi lipseste capacul care acopera locasurile unde se pune lichidul ... o sa atasez o poza cu tot ceea ce am primit in pachet...(acumulator, recipienti lichid si capacul de la recipienti...nicidecum capacul care ar trebui sa fie pe acumulator) capacul de la recipienti...este mult mai mic comparativ cu acumulatorul...cum se vede si in poza...doAr sa tai eu separat si sa`i montez pe fiecare in parte ...kiar si asa ...nu par sa fie foarte ficsi... cineva care si`a mai cumparat poate imi da o idee ... multzam` !
×
×
  • Creează nouă...