Sari la conținut

ss_blackknight

Membru
  • Număr conținut

    11
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ss_blackknight

  1. Am uitat sa mentionez un aspect destul de important zic eu, asta pentru ca uneori sunt cam zgarcit la vorba dupa cum bine a observat Leobadboy. In toti acesti km am fost insotit de bunul prieten Beltronics RX65 bine infipt in parbriz si nelipsita casca din ureche. In felul acesta am scapat de transpiratiile inutile pe bucatile de drum neinteresante unde vroiam sa merg tare pentru a salva timp. Fara el aveam cel cel putin trei cazuri cu depozit de 1,2 sau 3 luni la banca rutierilor.
  2. Salutare, In mare costul calatoriei s-a rezumat la benzina, aproximativ 480 ron, asta pentru ca exceptand portiunile rupte de drum(cateva bucati ramase neasfaltate pe Transfagarasan, Baia de Arama-Baile Herculane si offroad-ul Costesti-Sarmizegetusa Regia) am mers destul de tare si turat 7000-11000 iar consumul a sarit de7l/100 km. Cazare si masa acasa la Cornea(26 km de Baile Herculane in directia Caransebes) iar restul cheltuielilor au fost nesemnificative. Aveam deja traseul in minte asa ca nu am folosit harta dar este relativ simplu de ajuns avand ca puncte de reper orasele de mai sus. De vazut sunt destul de multe pe acest traseu, vorbind de peisaje(zona Siriu-Nehoiu, Transfagarasanul, Muntii Cernei) si obiective turistice(Horezu, Tismana, Grota Haiducilor si Grota cu Aburi in Herculane, Sarmizegetusa Ulpia, rezervatia de zimbri de langa Hateg, Densus, cetatile dacice din zona Orastie). Din centrul orasului Orastie urmezi indicatorul de Costesti(in dreapta mergand spre Sebes) si ai de mers aproximativ 20 km pe asfalt pana la Blidaru Costesti. De aici poti urca fara motor 45-50 min. pe poteca de munte catre cetatile Blidaru-Costesti si Costesti-Cetatuia sau cu motorul inca 18 km pe drum de piatra pana la Regia.
  3. 1585 km pe Kawa(Bucuresti-Valenii de Munte-Nehoiu-Intorsura Buzaului-Brasov-Fagaras-Balea Lac-Vidraru-Curtea de Arges-Ramnicu Valcea-Horezu-Targu Jiu-Tismana-Baia de Arama-Baile Herculane-Cornea-Caransebes-Sarmizegetusa-Hateg-Orastie-Sarmizegetusa Regia-Sebes-Alba Iulia-Turda-Targu Mures-Sighisoara-Brasov-Cheia-Bucuresti)
  4. Salutare, Am batut 600 km pe drumuri rupte si ploaie sa merg la Timisoara. Era prima data cand cand ajungeam la intalnirea moto de aici si sincer... asteptarile au fost mult prea mari. Nu am avut ce sa remarc...dezorganizare generala, concerte slabe si cateva personaje caraghiase care au animat atmosfera in timpul concursurilor. De data asta zicala "tot Banatu-i fruncea" nu a mai functionat. Va recomand cu caldura un schimb de experienta cu baietii de la Cluj. succese
  5. Asfalt uscat si sa citesti inca multi ani ce mai scrie lumea pe forum. Eu unul recunosc ca de 2-3 ori pe an o mai scurtez pe cate un trotuar dar se intampla sa fie una din acele zile in care nici musca nu incape printre masini iar in agenda sunt planificate prea multe activitati. Este mai rau cand ajungi pe trotuar fara voia ta. Cu 2-3 ore in urma "am acordat prioritate" unui logan care venea din sens opus si in stilul clasic vireaza stanga, fara semnal, la numai cativa metri in fata mea. Dupa o frana violenta am evitat contactul cu loganul dar nu si cu Terra. 30 m de contact cu asfaltul au fost suficieti sa ma opresc langa trotuar. In cazul de fata nici farul, claxonul sau gazul nu m-au ajutat. De baza au fost frana si privirea nepasatoare a soferului, care a decis ca este mai important sa-si contine drumul decat sa-si ajute semenii. Putem sa evitam mai multe accidente tinand seama de propria noastra regula de circulatie: NU AVEM PRIORITATE, chiar daca semaforul sau un anumit indicator ne soptesc sa iutim pasul.
  6. Daca are o conserva cu girofar si doi nasturi in plus pe umeri asta nu iinseamna ca trebue sa ai un stres cu el. Multe noxe si decibeli la geam pentru directionare catre manualul de utilizare al oglinzilor.
  7. Din pacate se pare ca ai dreptate. Dupa cateva nopti petrecute la spital langa Gal, timp in care am tot analizat cu el momentul accidentului, am ajuns la acel moment in care se intreba ce o sa faca pe viitor. Este foarte hotarat sa renunte la motociclism. Respect aceasta parere chiar daca nu sunt de acord cu ea. Un lucru este sigur: accidentul lui Gal si decizia pe care a luat-o ma fac sa fiu mult mai "atent" cu ceilalti participanti la trafic.
×
×
  • Creează nouă...