Sari la conținut

gabel629

Membru
  • Număr conținut

    59
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de gabel629

  1. Stai linistit omule si eu am cumparat din Germanica in 2009 un 1100rt din 2000 cu 28 000 km/la bord primul drum de aici din tara l-am facut la Bmw Pipera sai fac o revizie [tarif pe masura ] dar au garantat baieti starea tehnica si km .

    Asfalt curat si multii km de acum incolo .

    Vik 55 .

    Stau linistit crede-ma, dar ce nu inteleg este reactia ta ?!( poate nu am fost prompt in a te felicita sau.. habar nu am) Mea culpa, ma bucur la fel si ptr tine si investitia ta, asa cum o fac alaturi de posesori de BMW-uri ! Sa ne auzim cu bine !

  2. Salutare !

     

    Urmaresc de ceva timp topicul asta pentru ca ma interesa un motor BMW. Acum cateva zile am reusit sa devin posesorul unui R 1100 RT. Azi am reusit sa fac si cateva poze ca sa am cu ce ma "prezenta oficial" :D

    Motorul este din '96 cu 29.000 km. In mod sigur o sa postez cat de curand fel de fel de intrebari :)

    Sa il stapanesti sanatos ! Frumoasa piesa !

  3. "Ar fi interesant de aflat ptr mine daca domnul cu "Harley=mult zgomot ptr ce ofera" si-a fundamentat parerea printr-o experienta proprie cu Harley-ul sau nu.

    Toti avem pareri, si in general exista clisee si legende urbane legate de cam orice marca. Domnul are un BMW - exista niste clisee frumusele foc legate de motoarele BMW si de posesorii lor.

    Dar o sa ma abtin ptr ca nu-i cinstit ca bazandu-ma pe experienta mea limitata cu BMW-urile sa ard un bocanc plin de namol in botul oricarui posesor de BMW".... Asta ai inteles din cele cateva cuvinte ce am scris?! Gata de scandal...Oare de ce ? Daca citim bine ce ai scris in aceste pagini cred ca este evidenta nemultumirea ta relativ la HD...Si nu cauta a transforma acest loc intr`un camp de expresii ce nu isi au locul ! Din pdv`ul meu poti sa iti stapanesti cu placere HD-ul...{ Nu esti singurul cu aceasta parere legata de BMW`uri si posesorii lor ! Eu nu am facut nicio trimitere la aceasta marca de moto in ceea ce am sris,nu am comparat si, chiar nu vad de ce as documenta in fata ta o parere personala !} Cat despre bocancii tai de noroi murdari...se pare ca este un mod de viata ! Nu ma intereseaza raspunsul tau, am intrat azi din intamplare aicisi, nu voi repeta gestul !

  4. Bine ca ai scapat tu fara avarii serioase, fiarele..."se face" chiar daca te ustura punga ! Colentina si , in special zona respectiva, este o mare problema din pdv al traficului ! Daca treci de bucur fara un " pasager" cladestin pe coarnele moto, te mananca micile capcane de genul culoarele ptr tramvai, treceri de pietoni (turbati) si, nu in ultimul rand soferii grabiti, frustrati nervosi.. Sa auzim de bine si, succes la rep moto...

  5. 'gabel629' deci nu e chiar asa ....bagi tu mana in foc,ca s-a mai intamplat acelasi lucru pe un alt topic cu exceptia acestuia? da macar un exemplu

     

     

    =))

    Cu siguranta nu este sigurul topic in care se "rezolva" alte probleme decat cele impuse de subiectul dat ! Desigur, fiecare face si spune ce poate, cum poate... Atat timp cast se vede "postat" pe forum ! Prea multe evenimente cu motociclisti accidentati (din vina lor sau nu) ... asta ar trebui sa ne dea de gandit, cum sa traim printre conserve, cum, atunci cand suntem in conserva sa ii vedem si pe ceilalt mai mici decat noi...

  6. Multi dintre cei ce posteaza cred ca o fac din bucuria de a se auzi " vorbind" ! Shit happens alis, pisica alba, ceasul negru... Este bine ca vatamarile corporale sunt usoare...Dupa experientele cu sexul frumos, in special in trafic, as putea fi , pe buna dreptate , misogin! In trafic de ex, ultimul flagrant l`am avut cu o doamna care si`a dorit la modul total, sa se urce pe mine dar, nu a avut rabdare sa coboare din masina si... BOOOOOM in plin, in laterala stg a moto....Nu stiu cum , prin ce minune divina , m`am ridicat, mi`am scos motorul de sub tramvaiul in care a ajuns, mi`am facut inventarul oaselor... erau k cam toate, (mai putin o coasta ptr care am suspinat mult timp cand stranutam...) Si astazi sun amic cu tanti, ce sa ii fac ?! Sa ii fi facut rau, era cel mai simplu....Asa a inteles poate, o lectie noua ! Si tot dragi imi sunteti. . Las`o in pace pe mamaia aia... si`a invatat si ea lectia despre moto, cateva zecimi de sec fiind si ea motociclista alaturi de tin.. ;)

  7. Conform stirilor ProTV (LINK), masinile de pe banda 1 si de pe banda 2 au oprit sa acorde prioritate pietonilor, motociclistul de pe banda a treia nu a mai apucat si i-a luat in plin. Toti trei la spital.

    Bla bla bla... din nefericire numai teorii avem in cap. Practic, omoram oameni nevinovati si, uneori, ne mai sinucidem prin conduita noastra! Am destui kmtri ( aproape 30 de ani ) rulati cu moto, apoi auto dar, nu pot sa nu ma ingrozesc la rubrica accidente... Prea multi retarzi stapanesc cai putere, multi cai putere, prea multi cai putere ! Primul acccident l`am avut atunci cand, realizand ca troleibuzul de pe banda unu , a oprit in dreptul unei treceri pietonale, am reactionat si am oprit si eu, cu moto , pe banda 2. Din spate s`a auzit un mare scart urmat de un sut in "pupa" in motocicleta mea...Un idiot a crezut ca 2 idioti au oprit asa , aiurea ,la trecerea de pietoni , considerand ca `mnealui are universala prioritate! Motorul mi`a zburat de sub mine si, am cazut fix in poponeata in fata idiotului...Minune mare ca pietonii nu au fost secerati de motocicleta ce se indrepta rasucindu`se spre ei ! Al doilea ...?! Deja simt ca este prea mult, sezonul abia daca are o luna de la deschidere si, facem avere POPILOR ! Nu va mirati ca nu voi raspunde saluturilor dvs in trafiq! Nu ma identific . . . ! O solutie la care m`am gandit este sa nu mai intru pe acest forum...

  8. Salutare tuturor

     

    De vreo 2 luni sunt posesorul unu HD Sportster 1200 Low cumparat nou de la repezentanta. Inainte de Sportster am avut un naked japonez - Suzuki GSR 600.

    Topicul asta este ptr a scrie impresiile mele legate de Sportster, legate de trecerea de la tehnologie japoneza high-tech la traditie americana, cu toate plusurile si minusurile. Pe bune, fara ascunzisuri, cinstit.

    Inainte sa iau Sportsterul am cautat o multime pe net dupa cineva care a fost in situatia mea - naked sportiv -> HD. Nu prea am gasit ceva consistent si coerent - doar informatii disparate.

    Data fiind lipsa asta, o sa incerc sa umplu golul cu ceea ce am experimentat pana acum.

    Deci, am avut Suzuki GSR 600. Vreo 2 ani. Cam 70% mers in oras. Am avut 2 motive princicpale sa trec la alta categorie:

    - cu cat deveneam mai experimentat, cu atat faceam mai multe chestii riscante cu GSR-ul. Pur si simplu ma indemna la mai mult. Viteza tipica de mers in oras devenise 120 . Bineinteles ca 180 nu era nici o problema, tot in oras. In afara am dus-o la 240. Poate ptr multi 240 inseamna putin. 240 cu GSR-ul, fara nici un fel de parbriz, inseamna risc si chin - culcat pe rezervor, vibratie continua, casca se lipea de nas/gura, ghidonul trebuie tinut si controlat ferm, etc.

    - sotia mea nu a avut niciodata curajul sa mearga cu GSR-ul ca pasager.

    Mai e un motiv ..as zice "Matrix reason" - GSR era prea buna, as zice secant de previzibila - facea tot ceea ce ii ceream de o maniera exemplara...Parca fara personalitate.

     

    Deci am hotarat sa ma linistesc. Sa iau ceva traditional si mai "bleg"....chiar daca vreau eu, sa nu poata motorul. ( La GSR era ceva de genul - Eu(gsr) mai pot, tu mai poti ?). Deci cruiser/chopper sa fie - ... Cum imi plac lucrurile originale si cinstite, am zis Harley sa fie. Original ca V-TWIN la 45 se fabrica din 1909. Cinstit are aripioare de racire si chiar e racit cu aer - spre deosebire de o multime de choppere/cruisere japoneze, care sunt foarte high-tech dar simuleaza low tech-ul ( aripioare de racire, dar racite cu aer ?...)

    Ok, deci HD sa fie. Ce sa imi aleg din panoplia de HD ? ... Eu imi doresc sa merg cu motorul, zilnic daca se poate, chiar daca ploua/ninge, in oras, in afara, nu conteaza ... deci ca aspect practic, am zis Sportster, ptr ca e cel mai manevrabil.

    Bineinteles ca si pretul a contat.

    Dintre Sportster-e, preferatele mele au fost Iron 883 si Nightster. Aspect brut, garajastic, fara mult crom. Nu sunt genul - hei uitatva la jucaria mea lucioasa si frumoasa, nu-i asa ca sunt jmeker ? - Back to basis - un strigat inapoi catre baietii din anii '50-'60. Din pacate, ambele motoare au niste mici neajunsuri.Nu au sa pasager si nici scarite - deci daca voiam sa merg pasager, trebuia sa cumpar niste extra-uri - care nu sunt deloc ieftine. In plus, rezervorul peanut care arata superb, are numai 12,5 litri ...cam putin totusi. Asa ca am sfarsit cu un Sportster 1200 Low Negru. Am tinut mult sa am motorul de 1200 - diferenta de cuplu intre 883 si 1200 e de aprox 30 Nm.

    Si in plus e fun ptr mine sa stiu ca am 2 bucati cilindri de 600 cmc in loc de 2 bucati de 400-si-ceva.

     

    Impresii generale:

    ----------------------

    Se conduce foarte usor, ajung bine cu picioarele jos. La partea asta avantaj Spostster fata de GSR - la GSR nu am ajuns niciodata cu talpa jos complet, cu ambele picioare ( am 1.71 metri).

    Cum am perceput cuplul de la ture joase : am simtit ca sunt cu un tanc sovietic, zgomotos, vibrant dar care trage puternic. Tractoristic, brutal, necizelat. Vibreaza, dar placut.

    Sunetul:...mmm de la 90 de km/h nu se mai aude...se mai simte doar vibratia. Am inca esapament stock.

    Aspect practic...ei, aici se simte o maaaaare diferenta. Pot inca sa ma bag printre masini - dar limitat, comparativ cu GSR, as zice ca din cauza amaptamentului/unghiului furcii, ca de lat, nu e mai lat. Am invatat sa stau la rand, sa ma depaseasca dubite, camioane, Dacii... Exista viata si daca te depasesc alte masini :)...inainte se intampla rar sa ma depaseasca cineva. Cu sportsterul de cele mai multe ori stau la rand. Am incercat sa fac flic-flac-uri cu el - adica serpuiri rapide stanga-dreapta-stanga-dreapta .... mmmm nu e ptr asa ceva. E greoi. E ca un brontozaur. Fac flic stanga, si pana sa il culc pe dreapta, trec ani ...:P

     

     

    HOG ( Harley Owner's Group) si experienta mea cu ei

    ---------------------------------------------------------------

    Cand iti cumperi motor nou, esti inscris automat in HOG

    Si in Romania exista HOG, si mai fac din cand in cand iesiri. La inceput am fost susceptibil - ce incredere sa am intr-un grup de oameni care sunt legati doar de dreptul de proprietate ? Parerea mea e ca daca nu te intalnesc pe strada, degeaba imi arati o hartie de proprietate, ca nu esti motorist ptr mine.

    Pana la urma mi-am calcat pe orgoliu si am mers o data - mi-am zis,poate am ocazia sa intalnesc pe cineva pasionat, ca si mine. Parerea traditionala despre detinatorii de HD, este ca sunt niste ingamfati, plictisiti de viata,, cu bani multi, care zic ceva de genul -" care e cea mai scumpa motocicleta de pe aici si pe care o stie tot prostul ? HD ? De asta imi iau."

    Ce sa zic, mi-au cam confirmat preconceptia asta. Poate am nimerit eu intr-o zi proasta ? ... Grup eterogen, oamenii nu din cale afara de prietenosi sau politicosi. Fite. Multe fite. Duhnea a figuri si mai putin a motociclism.

     

    Intalnirea cu ei

    Poate are si un aspect social, nu stiu, dar HOG-ii cu motoare mai ieftinache ( sportster-e) au venit primii si parca erau mai normali, mai abordabili. S-au prezentat, au fost politicosi. Restul au venit mai tarziu - vorba aia, oamenii importanti se lasa asteptati.

    Trebuia sa mergem la Cheia - eu stiam ce insemna Cheia de la GSR: distractie, curbe luate cu genunchiul la pamant, motor urland intre 9000-12000 ture, sport, adrenalina. Si un imens sentiment de satisfactie dupa. Asa ca am icnercat sa ma pregates...mi-am reglat amortizoarele, presiunea in pneuri - ma si gandeam, mamaaa, sa vezi senzatie, daca cu o sportiva e normal sa te dai pe curbe, ca de aia e facuta, sa vezi cu Harley-ul ce challenging si fun e ... O laie...s-a mers cu 30-40 la ora, in grup...mergeam cu o mana la un moment dat... fu**ing shit imi ziceam, oamenii astia merg la Cheia doar ca sa zica si ei ca au fost la Cheia, dar rateaza toata distractia. La intoarcere, am cerut permisiunea sa ma despart de grup -si cu mine s-au mai despartit un tip cu un Buell si un tip cu un V-ROD ( nu stiu ce model). Este fun si cu Harley-ul pe curbe... Numa' sa te duci cu oamenii potriviti :blink:

    In total, m-am despartit de vreo 2 ori de grup ca sa ii dau un pic gaz si sa raman si cu altceva decat figuri/fite/discutii despre bani/averi. Se pare ca limita e doar o data - adica doar o singura data "ai voie" sa te desparti de grup si sa te dai in stilul tau, ptr ca am generat ceva animozitati.

     

    Probleme

    -------------------------

    - pe la 2000 de km, s-a stricat senzorul de rezerva combustibil - asa ca lumina de "low fuel warning" sta tot timpul aprinsa. Am fost la service, mi-a examinat-o tipul de acolo si a comandat un nou senzor cred. Astept sa ma sune cand vine - sper sa ma sune el/ei....

    - au inceput sa apara mici pete de rugina - la 2 luni si 3000 de km. Tin motorul in fata blocului cu husa. E adevarat ca am mers pe ploaie cu el. Sunt de parere ca HD e in primul rand motocicleta si trebuie sa "performeze". Cand i-am zis dealerului ca au aparut pete de rugina cica - a, pai o tii afara ? :moto:) Probabil ar tebui sa o tin in casa cu mine, sa dorm cu ea in pat :hug:)

    - Inainte sa imi iau cruiser, mai multi chopperisti ziceau ca o sa ma cam doara spatele dupa un timp. Intr-adevar, au inceput ceva dureri. Sper sa tina de obisnuinta.

    Tot la capitolul probleme, ceva neasteptat ... am facut bataturi (BATATURI) la mana stanga de la ambreiaj. Maneta e foarte groasa, si cere ceva forta comparativ cu japonezele. Bineinteles ca baietii/fetele care conduc HD din an in paste, si numai prin afara, o sa fie surprinsi. EI, eu o conduc zilnic, in trafic, trafic greu si stiu ce vorbesc.

     

    Manual de utilizare:Facut ptr americani...Cum sa spun...ptr chestiile mai iesite din comun - "Call the dealer"... Baga-mi-as... Un exemplu care ma racaie - la GSR era specificat clar jocul la maneta de ambreiaj ... la Harley nu e...

    Trusa de scule ? Niet. Cumperi daca vrei. Macar cheie de reglat amortizoarele ?...Niet, cumperi.

     

    Amortizoare XL 1200 Low - proaste. Ajung repede la limita ( sunt puse pe pozitia 3 din 5).

     

    Frane : sunt ok, fac fata, dar trebuie hotarare cand sunt stranse/apasate. Folosesc preponderent frana fata

     

    Mers pe ploaie/umed - ok, m-am simtit mai increzator decat cu GSR-ul.

     

    Oglinzi: sunt mai utilizabile decat la GSR; la GSR aveam 2 pozitii - una de oras si un de autostrada - ptr ca pe autostrada stateam culcat pe rezervor. Aici am o singura pozitie

     

    Consum: aprox 5-6. La GSR era 8-9 la suta

     

    Factorul distractie:...avantaj GSR. Flic-flac-uri, bagat printre masini, stoppie, wheelie, genunchi la pamant pe curbe, Cheia "facuta" "chirurgical"

     

    Lumini: mai bune la Sportster. La GSR trebuia sa merg cu faza mica + butonul de PASS apasat ca sa vad cat de cat. La Sportster, faza lunga e suficienta

     

    Controale:americanii sunt idioti la categoria asta: semnalizatoare - am 2 butoane separate, pe fiecare maneta - unul de stanga, unul de dreapta. Are si lumini de avarii dar se actioneaza (cuvant urat) - trebuie apasate concomitent cele 2 butoane de pe cele 2 manete timp de o seunda. Inchiputiti-va sa faceti asta intr-o situatie de urgenta ....Deci sunt de nefolosit.Butonul de claxon e pus idiot. Puncte GSR

     

    Accesorii:

    - preturi mari, comparativ cu SUA. Calitatea in schimb e ok.

    In plus nu prea pare dezvoltata piata de accesorii HD.

     

    Reactii in trafic:

    Oamenii sunt mult mai curiosi decat la GSR. O data un taximetrist uitase sa plece de la semafor uitiandu-se la Sportster

    In ordinea aparitiilor:

    1. Cea mai deasa reactie - e semnul ok sau ceva de genul - misto motor

    2. Chiar e Harley ? Nu, e Mobra, i-am pus eu un abtibild ...

    3. Cat a costat ? 10500 ? Doar atata ? Credeam ca astea sunt vreo 30000...

    4. (rar) Cat prinde ? 100 zic io ( si in gandul meu... Who cares ? )

     

    Cea mai secanta reactie.

    Vine un nene cu un scuter langa mine la semafor. Un nene cam de varsta tatalui meu - cam 65 de ani. Echipament ok, scuterul inscris ( 250 cmc). Intram in vorba.

    El: - Frumoasa motocicleta

    Eu:- Multumesc

    EL:- Da' nu merge bine. I-auzi cum se aude ...

    - E normal, e Harley, asa se aude, e traditional...etc

    - Nu, nu, n-are cum. Nu se aude rotund. Trebuie dusa la mecanic. Eu ma pricep la chestiile asta

    Plecam ...la urmatorul semafor ( omul era bine intentionat, nu am nici o indoiala)

    - Trebuie sa o duci neaparat la mecanic...Uite si cum vibreaza motorul...Nu e normal

    - ....

     

    Sunt curios daca o sa mai gasesc un tampit/a ca mine, fara prea multi bani, care si-a luat HD nou, nu ca status symbol, si pe care il foloseste ca pe o motocicleta, zilnic daca se poate.

    HArley, "mult (prea mult) zgomot ptr ce ofera! Nu inteleg de ce ai nevoie de o comunitate anume ptr a te simti bine, nu suport "bisericutele", .....Ride alone, ride free

  9. Trist eveniment in chiar prima zi( noapte ) frumoasa ! Poate sa ne fi un avertizment la debutul sezonului , sa fim atenti la drumurile noastre "dragi" la cei ce ne devin dusmani atunci cand nu mai suntem patrupezi ca si ei ! Circul in sezon 70-100km /zi pe doua roti si sunt satul de agresivitatea BIZONILOR ... SA moara si capra vecinului ! Atata ura, ostilitate, numai la un popor rroman poti afla! Fac referire la forumul din zdreanta de gazeta libertatea... la discutiile din forum ! (http://www.libertatea.ro/stire/doi-tineri-motociclisti-au-murit-aseara-pe-splaiul-unirii-280979.html) R.I P ..

  10. in loc sa aratati cu degetul si sa va contrati pentru a da dovada care mai de care de o inteligenta scapatata,mai bine ati incerca sa dezbateti substratul intamplarii si ce ar fi de retinut de aici.

    de ce sa nu judecam si pe pasager, poate stia statutul soferului(sau poate nu)?

    ati incercat vreodata sa dati sfaturi corecte unui incepator?sau orgoliul umflat peste noapte de un 160/h in 5 secunde v-a impiedicat sa rationati?

    vad ca unii pe aici au motor care prinde vreo 120 la vale si dau o groaza de sfaturi...numai ca la misto!

    maturizati-va odata oameni buni...

    sunt multi care s-au urcat pe motor inainte sa isi ia permisul,numai ca aia nu au avut ghinionul copilului respectiv.care de fapt e un complex de imprejurari,nu trebuie vazut numai la suprafata.

    o seara buna!si mai putina rautate...

    Hmmm.... Esti super membru.... Nu te limita de a gandi ca un membru ! Analizeaza rational si rece cauzele, circumstantele... Hai sa invatam din greselile altora....( macar ) , altfel nu mai apucam durerile in genunchi etc.... ! Gandeste cu premeditare !( de la academia catavencu citire...)

    Mesaj completat

    Si, imi cer scuze fata de replay`ul catre otto... dar... am cunoscut un baietel cam la vreo 23 de ani , din Braila, motociclist si el, numai ca, avea o placa de titan in cap, pe abdomen o operatie de la nivelul sternului pana ... destul de jos, epilepsie si , mi`a povestit cu a dat el motoreta lui( o vitezana ceva, parca r6...) sa o conduca un ... tembel fara de permis( ca si cel din Mures ) Baietelul in speta, pasager..... pana la SPITAL... etc... Dupa ce cunosti, intelegi, drama unui om ( copil, la 23 de ani...) nu mai esti atat de indulgent cu situatiile de acest gen !

  11. Multumesc...

    Duminica am dus-o langa Buzau,in comuna Sarata Monteoru, la casa de la tara... Distanta 120 km.

    Senatia este ciudata rau: Trage de rupe ( comparativ cu un KLE500), in toate treptele de viteza, la toate turatiile si nu iti dai seama de viteza pe care o ai.

    Zgomot mic, protectie la vant buna.

    Manerul incalzit face toti banii ( spun manerul, ca numai cel de la dreapta functioneaza). ABS-ul, din fericire nu l-am testat si nici nu am de gand sa o fac. Este foarte sensibila la comenzi: reactioneaza ferm si bland.

    Franele sunt de nota 10.

    Din pacate, la comenzi, este cam "pe invers" :

    -semnal stanga pe manerul stanga, iar semnal dr pe manerul din dr oprirea semnalului se ridica degetul drept in sus si se apasa pe un buton

    -claxon: se ridica degetul stang...

    La prima vedere, este ciudat, dar cred ca o sa ma obisnuiesc...

     

    Poze mai multe voi pune cat de curand.

    Va urez multa sanatate si drumuri bune!

    Lucian.

    Si eu am avut manmerul din stanga fara incalzire dar, l-am desfacut si, am reusit sa il fac sa mearga. Are o nichelina ce , este posibil sa fie intreruppta... Iti recomand sa pui mana sa il desfaci si, vei avea calda si mana stanga ! ( mai caut si acum o hartie termorezistenta, ceva genul celei folosite in transformatoare, bobine... etc. asta era cam stricata la mine datorita tenditei manerului de a ceda la torsiune. am gasit inauntru totul facut ghem...)

  12. Esti sigur de asta? la mine e tocmai invers ( clipesc pe rand ) si merge foarte bine ABS ( probat pe nisip atat fata cat si spatele ).

    Este posibil ca bateria sa nu fie ok ! Chiar daca porneste fara probleme motorul , da eroare in calculator si, astfel computerul ABS nu functioneaza ! Undeva pe aici in forum au mai fost discutii legate de stingerea sau , dupa caz nu , a martorilor ABS. In cazul meu am rezo;vat situatia schimband bateria clasica , cu una cu gel (recomandata de altfel de bmw) Succes

  13. ..da, de obicei asta se intimpla!...

    ...nu-i asa tragedie mare, cauzele nu sunt relevante cit sunt modalitatile de reparatie!..

    ...cea mai scumpa varianta este cea in care se schimba cu totul...

    ...urmatoarea costa mult mai putin, aprox 280-300lei si consta in schimbarea statorului cu altul nou dar aceeasi problema va apare f curind...deci,..

    ...cea mai simpla si ieftina rezolvare consta in relipirea magnetilor cu ajutorul unor resini epoxidice, acum se gasesc atitea variante incit mi-e si greu sa dau un exemplu anume!...trebuie doar curatata foarte bine suprafata de contact intre resina si magnet sau tabla de la stator, eventuale striatii ar putea fi benefice operatiunii!..

    ...ar mai fi o varianta dar mai trebuie sa o caut, e vorba despre confectionarea unei colivii care se baga in interiorul statorului, ea va tine magnetii la locul lor chiar daca se dezlipesc!...magnetii au nevoie doar de a sta intr-o anumita pozitie, de aia sunt lipiti!...cind se dezlipesc ei prin atractie se unesc si datorita muchiilor ascutite se incaleca si rotorul ai ia la frecat....deci o colivie care sa-i tina separati ar fi cea mai buna rezolvare...

    ...am sa atasez o poza cu un stator rezolvat!...definitiv!...

    Un pic intarziat raspuns ! Cat despre cat de repede se strica un stator nou , raportat la lipirea magnetilor ( de unde sa ii gasesti numai pre ei )... sincer, am rezerve ! 450,00 ron stator nou, electromotorul functioneaza ok( desigur , ramane de vazut cat timp... ).... cred ca este decent ! Dar...(It`s up to you )

  14. Cred ca baga de la el. Pe al meu l-a reparat prin aprilie si a fost primul la care a lucrat pana atunci. Calitatea executiei a fost buna si d'asta l-am recomandat. Dar a fost prima data cand am facut-o, acum, cu tine. Iar mie mi-a luat atunci 450 RON.

     

    As for the record, da, electromotoarele Valeo au tendinta sa crape fix asa, se dezlipesc magnetii. La mine s-a intamplat, cel mai probabil, deoarece am ramas oprit intr-un vad si am incercat sa repornesc mobra.

    Uzunu, multumesc ! Astazi am recuperat electromotorul de la Mustafa, mi-a pus stator nou, absolut nou ! Si , i-am dat 4.500.00 lei( i-am amintit , chipurile , ca a realizat acelasi lucru ptr 4.500.000 si, nu a comentat ! Motoreta porneste super astazi... Multumesc !( cand ma mai limpezesc un pic, voi atasa foto cu stator defect...acum am pe tatl meu la spital...urat bolnav. Un urolog, sa opereze prostat caut ptr tata ...off topic )

  15. Stiu ca dureaza ceva drumul, dar de ce nu comanzi doar "carcasa" cu magneti? http://www.motoren-israel.com/product_info...Boxer.html&

    Sau daca vrei intreg e-starterul la 159 euro fara transport. http://www.motoren-israel.com/product_info...-1150-1200.html

    Multumesc ! Acum trebuie sa plec dupa electromotorul gata reparat ! Desigur, daca nu era problema de timp, alaegeam o varianta de acest gen sau cea de la Dan-cata ! Va mai povestesc dupa ce pornesc ( sau nu ) motoreta ! ( adica p.m.)

  16. pune o poza sa vedem si noi cum arata ;)

     

     

    in alta ordine de idei, daca chiar ai nevoie de mobra, da electromotorul jos, izoleaza firele (neaparat!!!) si porneste-l impins o zi pana ti-l repari :)

    Acum m-am intors de la " Mustafa " turcul cu electrica... Se pare ca este un defect frecvent la electromotoarele de bmw, acesta fiind al doilea numai in duoa saptamani ! Am avut oarece dificultati in a gasi service-ul , situat pe Cutitul de Argint, in incinta unei unitati service ITP... ce se pare aca este in proprietatea autogarii filaret !Regret ca nu am facut foto, era interesant de postat ! Desigur, l-am pornit si impins dar, nu este tocmai usor de dat peste cap un asa motor, astfel incat mai astept o zi...( noroc cu traficul redus pe week end . am scos masina...) Costul reparatiei ? 500,00 ron ( Oare ce pret are unul de la AB !? ) Va multumesc ptr ajutor !

  17. S-au dezlipit magnetii din stator, nu?

    DAAAAAAAAA ! Inteleg ca nu sunt un caz izolat ! Ma gandeam ca, avand un electromotor "made in france" as fi un caz relativ izolat ! Intentionez sa incep cautarile dimineata, desi, nu am inteles prea clar unde este "turcul" da, sper sa ma descurc in zona "cutitul de argint " Nu stiu daca se mai poate face ceva, nu pre cred, cu electromotorul meu ! As fi tentat mai degraba sa caut un altul ! Ar fi interesant sa fie compatibil mits-colt ! Of, si aveam atata nevoie de bavarez, am de facut zilnic 2-3 drumuri la tata la spitalul fundeni...( acolo m-a si lasat...) Inca odat multumesc !

  18. Ia-l in brate si du-te cu el pe Cutitul de Argint, aici: http://wikimapia.org/#lat=44.412463&lo...amp;l=0&m=b Du-te in interior si vezi ca pe dreapta e un service specializat Citroen. Chiar langa are atelierul un turc care face o treaba excelenta. Te va costa 450 de lei.

     

    Asta sau cauta la dezmembrari un electromotor de Mitsubishi Colt.

    Mesaj completat

    Ah, inca o chestie pe care am uitat s-o zic. Inainte de a-l scoate, deconecteaza bateria. E foarte important ;)

    Multumesc, sper sa ma descurc ! O iau din loc maine devreme sa il caut. Am desfacut electromotorul si, am gasit in interior destul de urat, s

    Mesaj completat

    Multumesc, sper sa ma descurc ! O iau din loc maine devreme sa il caut. Am desfacut electromotorul si, am gasit in interior destul de urat, s-a dezlipit unul din magnetii din jurul rotorului... ( made in france ) Interesanta ideea cu mitsubishi... Multumesc !
×
×
  • Creează nouă...