Sari la conținut

stefanmatryce

Membru
  • Număr conținut

    110
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Carnet moto din
    2006
  • Numar Moto
    sv_90_acj
  • Club
    ...

Vizitatori Recenți Profil

277 citiri profil

stefanmatryce's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salutare . iti recomand sa faci o poza la capac... nu imi aduc aminte cum arata desi cred ca mai am abreaj de xl prin pod ... poate daca vad ce e acolo imi aduc aminte cum vine
  2. Salut, Daca al tau nu mai functioneaza poti sa incerci o rebobinare nu e ceva ff greu si poate iesi mai ieftin decat sa cumperi altul. Te pot ajuta eu in sensul de rebobinare...o face tata pt 4-5 beri.
  3. Salut ...eu am încercat anul trecut sa fac asa ceva in cluj isa din lipsa de timp am cam abandonat si fac doar de hobby. Am aparat de sudura in tig cu butelie de argon si mi-am facut galeria de la TTR din inox . Ce-i drept mi-a luat ceva timp dar in final am fost multumit. Eventual daca vrei sa vezi rezultatul poate găsesc ceva poze de când am făcut-o sa iti faci o idee despre ce e vorba.
  4. salut eu sunt din cluj si un prieten de al meu si-a facut copie dupa butuc... incearca initial in piata marasti este un mos acolo si daca nu mai este cineva pe Dorobanti si te rezolva sigur..
  5. putem incerca.....unde este taierea cu laser au si un CNC .... numai ca trebuie de vazut si la ce preturi se ridica sa nu depasesti preturile deja actuale.
  6. aproape orice piesa dar daca ai o idee zi-mi si poate reusimsa o facem.. poate face orice piesa? sau are anumite limitari la dimensiuni sau model (inaltime, latime, lungime)
  7. in jur de 100 ron pentru detalii PM si povestim
  8. Pai cam asta incerc sa fac... sa evit lucrul dupa ureche... tipii cu care mai povestesc sunt destul de buni in materiale... urmeaza sa le duc un disc sa vada despre ce este vorba si sa vad ce sfaturi primesc... si acuma sincer, voi fi primul care am sa imi montez asa un disc sa vedem cat se indoaie, cum se dilata , ce uzuri are ...etc. Problema e ca nu stiu cat de tare o sa il pot solicita pe o yamaha ttr 600 dar ramane de vazut.
  9. stiu ce zici insa daca nu incerci nu ai de unde sa stii.....si chiar acum povesteam cu mai multe persoane si din documentatie reiese ca defapt majoritatea discurilor de motor sunt din inox 316 cu tratament martensitic.... si as avea acces si la acest tratament.... eu zic ca merita incercat...( sper ca nu vorbesc prostii dar cam asa ceva am auzit de la specialistul in materiale)
  10. Acum m-am documentat ca pentru discuri de frana ar fi un material bun inox 316 .......as incerca si un disc sa vedem la ce pret iese si cum se comporta pe un motor(probabil pretul ar fi cam tot pe acolo). cel mult o difereta de 10-15 ron adica in jur de 100 ron oricum e vorba de cat imi cere tipu pe material si prelucrare...dar poate nici atat nu e....daca vrei mai multe detalii sau sa iti fac un model in soft povestim in PM (modelarea nu costa nimic)
  11. Revin cu poze de la pinionul folosit...a fost montat pe o yamaha xt 600 din 97 si s-a mers din cluj pana in vama veche plus alte plimbari auxiliare...in total aproximativ 2000 km . Dupa 2000 km eu zic ca inca merge bine ..ramane de vazut pe viitor cum tine. Astazi ma duc sa mai ridic inca un pinion pentru un prieten ...o sa ii fac poze si o sa il postez .. are gravura si forme diferite la decupaje. costurile unui pinion cu gravare si forme mai ciudate ajunge la 90 ron de 45 dinti, in functie si de numaru de dinti poate sa mai creasca pretul sau sa mai scada
  12. asa este, e solidul......si ca soft auxiliar am folosit Mechsoftu pentru generarea danturii dar are si un fel de biblioteca pentru asa ceva.... 42CrMo4.... sa vedem daca gasesc material..
  13. Programul are un minisoft ce genereaza rotile de lant ..eu nu prea pot sa modific parametrii decat daca ma apuc sa il desenez de capul meu....oricum si mie mi se par cam ascutiti dintii dar sesi nu se vede in poze au o curbura in partea superioara ..... ca si material eAisi 304 2b.....momentan se comporta destul de bine. Ms de Pdf e super util....de curiozitate o sa incerc una sa o fac si manual
  14. curand am sa revin cu mai multe detalii despre material si tratamentul ce as putea eu sa il fac... ca si prelucrare e taiat la laser mi se pare important ca ii pot modifica forma in functie de nr de dinti si decupajele interioare deoarece initial il desenez 3D foaia finala are toate prelucrarile necesare adica si tesirile de pe dantura( sper ca la asta te refereai)
  15. acum are 2000 km si arata inca foarte bine o sa revin cu poze... iar ca si suma inca nu stiu exact ca aveam materialul si prelucrarea le-am facut la o cunostinta dar am sa ma interesez pentru doritori
×
×
  • Creează nouă...