Sari la conținut

stefanmatryce

Membru
  • Număr conținut

    110
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de stefanmatryce

  1. Salut ...eu am încercat anul trecut sa fac asa ceva in cluj isa din lipsa de timp am cam abandonat si fac doar de hobby. Am aparat de sudura in tig cu butelie de argon si mi-am facut galeria de la TTR din inox . Ce-i drept mi-a luat ceva timp dar in final am fost multumit. Eventual daca vrei sa vezi rezultatul poate găsesc ceva poze de când am făcut-o sa iti faci o idee despre ce e vorba.

  2. salut

     

    eu sunt din cluj si un prieten de al meu si-a facut copie dupa butuc... incearca initial in piata marasti este un mos acolo si daca nu mai este cineva pe Dorobanti si te rezolva sigur..

    E fara chip. E modelul 98 carburatie. Pfff... m-am linistit :)) credeam ca trebuie sa schimb toate contactele pe ea. Daca stie cineva unde as putea sa fac o copie dupa butuc in cluj as fi foarte recunoscator. Trebuie sa merg cu butucul presupun...



    Cosmin mersi de informatie dar m-am mutat din pacate din brasov ca am terminat academia :(. Frumos oras , mai ales drumul pana in poiana :D

  3. putem incerca.....unde este taierea cu laser au si un CNC .... numai ca trebuie de vazut si la ce preturi se ridica sa nu depasesti preturile deja actuale.

    spre ex as fi curios daca poate face o volantadin aluminiu, o oala de ambreiaj sau alte piese care nu necesita taiere pe plan drept ci si alezaer, frezare sau gaurire la anumite cote.

  4. Pai cam asta incerc sa fac... sa evit lucrul dupa ureche... tipii cu care mai povestesc sunt destul de buni in materiale... urmeaza sa le duc un disc sa vada despre ce este vorba si sa vad ce sfaturi primesc... si acuma sincer, voi fi primul care am sa imi montez asa un disc sa vedem cat se indoaie, cum se dilata , ce uzuri are ...etc.

    Problema e ca nu stiu cat de tare o sa il pot solicita pe o yamaha ttr 600 dar ramane de vazut.

     

    316 , defapt toata grupa 3xx este otel inoxidabil Austenitic,

     

    Martensitic este grupa complet diferita de inox, are alte propietati

     

    (sunt 4 grupe de oteluri inoxidabile: austenitic,feritic,martensitic si duplex (aliaje relativ noi) )

     

     

     

    sa incerci ceva care are macar o baza teoretica este o treaba, sa incerci o cretinitate este alta,

     

    un disc de frana nu-i jucarie, gandeste-te un pic

    post-14117-0-33140100-1400646961_thumb.jpg

    post-14117-0-78650900-1400646979_thumb.jpg

    post-14117-0-39484300-1400647005_thumb.jpg

  5. stiu ce zici insa daca nu incerci nu ai de unde sa stii.....si chiar acum povesteam cu mai multe persoane si din documentatie reiese ca defapt majoritatea discurilor de motor sunt din inox 316 cu tratament martensitic.... si as avea acces si la acest tratament.... eu zic ca merita incercat...( sper ca nu vorbesc prostii dar cam asa ceva am auzit de la specialistul in materiale)

    eu te-as sfatui sa nu faci experiente pe discuri de frana, inoxul nu este cel mai bun material pentru frane, se deformeaza foarte mult la caldura

  6. Acum m-am documentat ca pentru discuri de frana ar fi un material bun inox 316 .......as incerca si un disc sa vedem la ce pret iese si cum se comporta pe un motor(probabil pretul ar fi cam tot pe acolo).

     

    unul de 52 si unul de 56 la ce pret ar fi?

    cel mult o difereta de 10-15 ron adica in jur de 100 ron oricum e vorba de cat imi cere tipu pe material si prelucrare...dar poate nici atat nu e....daca vrei mai multe detalii sau sa iti fac un model in soft povestim in PM (modelarea nu costa nimic)

  7. Revin cu poze de la pinionul folosit...a fost montat pe o yamaha xt 600 din 97 si s-a mers din cluj pana in vama veche plus alte plimbari auxiliare...in total aproximativ 2000 km . Dupa 2000 km eu zic ca inca merge bine ..ramane de vazut pe viitor cum tine.

     

    Astazi ma duc sa mai ridic inca un pinion pentru un prieten ...o sa ii fac poze si o sa il postez .. are gravura si forme diferite la decupaje. costurile unui pinion cu gravare si forme mai ciudate ajunge la 90 ron de 45 dinti, in functie si de numaru de dinti poate sa mai creasca pretul sau sa mai scada

    post-14117-0-24149200-1400565136_thumb.jpg

    post-14117-0-75674700-1400565142_thumb.jpg

    post-14117-0-39994100-1400565149_thumb.jpg

    post-14117-0-21771800-1400565156_thumb.jpg

    post-14117-0-38133000-1400565163_thumb.jpg

  8. Softul pare a fi SolidWorks

    Sa vad daca am nimerit :))

     

    Si daca te gandesti sa mai confectionezi si altele, incearca sa folosesti materialul 42CrMo4

    Este un aliaj de otel, deja tratat si cu proprietati bune pentru ce ai tu nevoie

    Zic si eu...

    asa este, e solidul......si ca soft auxiliar am folosit Mechsoftu pentru generarea danturii dar are si un fel de biblioteca pentru asa ceva....

     

    42CrMo4.... sa vedem daca gasesc material..

  9. Duralul nu se cementeaza, ci otelul.. Duralul vine ca prefabricat deja intr-o "stare" care e definita de tramentul termic la care a fost supus. Sunt si aliaje T0 care nu au fost supuse vreunui tratament. Sau T4, T6, T651 si altele, in urma carora duralul capata niste calitati mecanice.

    Tehnologiile pentru cresterea rezistentei la uzura pentru dural sunt eloxarea dura si acoperirea metalica (Cr, Ni 5-10 microni pentru rezistenta crescuta la uzura)

     

     

    Ce curbe ai folosit in programul CAD pentru definirea profilului flancului dintelui? Din poza pare sa fie destul de drept.

    Varful dintelui de asemenea se termina prea ascutit. Ai nevoie de un punct de tangenta mai aproape de centrul pinionului. La pinionul din poze punctul de inflexiune e prea departe si vei avea incovoiere prea mare pe dinte.

    Uite aici un articol cu care sa-ti calibrezi matematica din spatele proiectului CAD/CAM.

    http://www.gearseds.com/files/design_draw_sprocket_5.pdf

     

    Ce inox s-a folosit? Exista aliaje de inox foarte rezistente dar extrem de pretentioase la prelucrare.

     

    Foarte folosit este la momentul actual 7075 T6 eloxat dur. 7010 e un aliaj chiar mai tare dar nu am vazut inca pinioane facute din acesta ca sa stiu cum rezista la uzura.

     

    Succes in continuare si, daca mai produci ceva, posteaza :)

     

     

    Programul are un minisoft ce genereaza rotile de lant ..eu nu prea pot sa modific parametrii decat daca ma apuc sa il desenez de capul meu....oricum si mie mi se par cam ascutiti dintii dar sesi nu se vede in poze au o curbura in partea superioara .....

     

    ca si material eAisi 304 2b.....momentan se comporta destul de bine.

     

     

    Ms de Pdf e super util....de curiozitate o sa incerc una sa o fac si manual

  10. curand am sa revin cu mai multe detalii despre material si tratamentul ce as putea eu sa il fac...

     

     

    ca si prelucrare e taiat la laser

     

    mi se pare important ca ii pot modifica forma in functie de nr de dinti si decupajele interioare deoarece initial il desenez 3D

     

    foaia finala are toate prelucrarile necesare adica si tesirile de pe dantura( sper ca la asta te refereai)

  11. vand honda xl500s motocicleta in stare buna de fuctionare ulei full sintetic schimat recent cauciucuri bune nu are acte este numai pt dealuri merge bine nu scoate fum . Pret 450 euro urgent!!!+inca una identica de piese de schimb(a2a este desfacuta bucatele)

    motocicletele se pot vedea in campulung moldovenesc judetul Suceava

    detalii la: telefon 0741101230 sau mess :matryce_2@yahoo.com :scratch:

    post-14117-1234091793_thumb.jpg

    post-14117-1234091819_thumb.jpg

    post-14117-1234091837_thumb.jpg

  12. am avut un prieten ce avea o honda xl 250 din 81 si o tras de ea nu gluma.. motorul ei merge si acuma chiar ma mir ca maimerge...e trasa prin paduri trantite ar lantul de distributie scurtat lagarele la axa cu came schimbate puse pe rulmenti de mine si inca merge avion..raman la ideea ca honda e indestructibila..sa nu mai zic de uleiul care nu m-a schimbat de cativa ani..bujia la fel... si totusi merge.

     

    dakspuneai mai devreme am avut eu un motor de 250de prin 84 dar la-m dat

  13. am inteles de la discutiile cu un prieten dealer ca preturile intr-adevar sunt acceptabile la motoare noi,dar piesele de schimb si accesoriile sunt mortale la pret ..unele de 2-3 ori mai mari fata de ktm...

     

    PS..ptr colegul care a inceput sa injure ktm.ul chiar la initierea topicului nu pot sa ii raspund decat atat..

    am un 525 exc cu 4500 de km..nu am schimbat in afara de uzuale in 3 sezoane..absolut nimic..

     

    cred ca ai vrea sa auzi faze de genul "schimb uleiul la fiecare 200 de km si il segmentez dupa 3 iesiri.si daca am timp la 5 iesiri pun si piston cu rulmenti noi in motor,telescoapele acum dupa 2000 de km,am schimbat deja de 2 ori pe fata si de 3 ori pe spate...iar bascula am schimbat-o cu tot dupa 400 de km,si daca tot am ajuns la bascula am pus si o cutie noua de viteze ca a inceput sa caraie dupa 600 de km"...

    CE DRAQ AI MA OMULE VREI PORSCHE LA PRET DE OLCIT SI CU FIABILITATE DE TANC RUSESC??? :crack:

     

    SCUZE DE OFFTOPIC DAR DEJA MI-E SILA DE FIECARE DATA CAND AUD FAZE VIS-A-VIS DE KTM..

     

    PS..ktm-urile sunt asa de proaste ca acum 3 ani in valcea nu aveam decat eu 1 mai modern si vreo 2 mai vechi..actualmente(dupa ce s-au plimbat si probat exc ul meu si al lui adelina)sunt vreo 14 exc -uri,si asta dupa ce in prealabil toti aveau jap,sau drujbe,sau italience,...

    deh..daca ktm-ul e asa de prost,asa ne trebuie.... :huh:

     

     

    ktm sunt mult mai mediatizate decat husqvarna si de asta are toata lumea

    dak le vorbesiti la oameni de ktm auzi ceva de genu "da cele mai tari"

    cand le zici de husqvarna iti zic ceva de genu "da tu nu ziceai ca ai motocicleta acu zici ca ai drujba"

    asa ca de aia orice om fie ca nu stie sa mearga pe 2 roti isi ia ktm doar pt ca a auzit de ea...

     

    succes ambelor tabere... :ok:

  14. sper că nu este modelul acela fără pompă de ulei (am avut Âşi eu un 350 din perioada asta) ... în cazul ăsta n-aÂş mai vorbi de fiabilitate ;)

     

    în rest a fost o motoretă OK

     

    baftă

    este exact modelul respectiv si intradevar are o ungere ciudata dar dak functioneaza curect si are in permanenta ulei nu ai treaba cu ea :bow:

×
×
  • Creează nouă...