Sari la conținut

Burg_man

Super Membru
  • Număr conținut

    1.578
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Burg_man

  1. Salutare nene, frumos cadou de craciun!

    Pentru bucsile de la bolturile pistoanelor gasesti la electromotoarele de Dacia sunt putin mai scurte decat capatul bielei dar sunt cu mult mai bune decat bucsile de IJ care sunt din tabla de cupru, sau ce dreaq o fi.

  2. Salutare!

    Grupul e posibil sa fie praf, uleiul ala de culoare maronie nu are ce cauta acolo, din cauza apei uleiul capata culoarea aia maro. Deci nici ungere nu prea a facut cum trebuie.

    Din filmulet reiese ca jocul intre pinioanele grupului este ff mare.

    Deci ca sa nu mai lungim vorba, eu am cardan si grup, modelul asta, in stare excelente, daca iti face trebuinta da un semn.

     

     

    post-15361-0-76417400-1474375285_thumb.jpg

    post-15361-0-63349300-1474375315_thumb.jpg

    post-15361-0-68258700-1474375585_thumb.jpg

  3. Astăzi m-am jucat puțin cu piatra vânătă(sulfat de cupru)după ideea dată de Ursu,deci...capac pompă presiune din aluminiu,uzat la zona garniturilor(pierdea presiune). L-am poponeataățat bine cu biaxu,apoi scufundat în solutie de apă cu piatră vânătă,unde s-a depus un strat de cupru,apoi cositorit,și aia e.Mâine rectificat și gata.Ideea e că se poate cupra cam orice material,am încercat și un carburator.Dacă ai răbdare și timp,poți cupra toată motocicleta,cu costuri minime.

     

    Nu e o idee tocmai ok sa cuprezi toata mobra, nu ca nu ar arata bine dar nu o sa ajungi la destinatie cu mobra in cazul in care ai vrea sa faci turul tarii :laugh:

     

  4. Scanteia la chinezarii e pistol cu apa pe langa alte mobre asta e si una din cauze.

     

    Era prin Afumati acu vreo 10 ani un chinez (Rich-sport) ce aducea scutere atv-uri pochet-bike-uri si tot felul de motorase, eu am lucrat la el atunci cateva luni si tot ce era motorizat prin mana mea trecea inainte sa ia calea magazinelor. le cunosc ft bine stiu ce spun.

    acolo am pornit un poket-bike pe un ger de crapa pietrele... minus 15 grade...stii cum?

     

    apropo's te vad un pic nervos,....nu e cazu man doar discutam si atat.....o zi buna.

  5. Da in special la 2T, dar asta nu contrazice ce zic eu, daca motorul nu se comporta anormal de ce s-o schimbi? Bujia care ziceam ca la 25k (nu a fost curatata niciodata) e lacrima, o am pe un motor china, carburatie de 125cc, daca era s-o schimb la un sezon inseamna ca pana acum "papa" 5 bujii.

     

    Nu discutam in contradictoriu man, ne expunem parerile poate nepotu ce a deschis topicul intelege ceva si reuseste sa-i dea de cap la mobra lui.

     

    Chinezariile in general au scanteia slaba se mai adauga o benzina ce a stat cateva saptamani in rezervor un amestec de ulei inadecvat o bujie imbacsita de amestecul slab si de aici incep problemele pt flacaul ce a deschis topicul.

     

    el trebuie sa inceapa in ordine de la cea mai usora si accesibila componenta a motorului pina la cea mai greu accesibila, incepe cu filtru de aer si termina cu supapele asta in cazul in care nu rezolva problema intre timp. nu se apuca de supape direct cu ciocanelul sa le bata ca pe sapa in speranta ca poate....o ia...

     

    filtru de aer tre splat sau schimbat, dupa caz, garnituri verificate, carburator curatat spalat, garniturile de la carburator verificate, schimbate, s.a.m.d.

  6. E na, o bujie se schimba cand e cazul, nu te lua dupa tot felul de pareri, adica daca dupa 30K de exemplu arata ca noua motrul porneste la sfert merge si trage normal nu e cazul de schimbare.

    Am avut un fake NGK care m-a lasat dupa 2k, s-a mancat electrodul central, sau un LG cu rezistenta ce s-a intrerupt, dar de exemplu ultima pe care am pus-o la 25k rulati e curata lacrima, ca sa nu mai vorbesc ca Cielo pe care l-am donat la 110K avea bujiile originale si doar ii aratai cheia ca sa porneasca.

     

     

    Face parte din air induction system, trebuie sa pui un capacel ceva dar vezi ca mai ai asa ceva pe cotul admisiei, verifica sa fie astupat.

     

    La scuterele si mobrele pe carburatie trebuie schimbate sau curatate mai des (la fel se recomanda curatare de calamina la camera de ardere, capul pistonului, chiulasa) decat cele de pe un motor cu injectie asistata electronic, bujiile au o viata mult mai scurta, daca nu sunt schimbate la timp forteaza altceva de ex centralita, scuterul meu (Suzuki burgman 250 pe acrburator) tusea de mama focului si cateodata nu vroia sa porneasca, din intamplare am ajuns la centralita frigea de nu puteam sa tin mana pe ea, cum am schimbat bujía a mers ca uns.

     

    Imi aduc aminte ca pe vremuri curatau batranii la bujii de ajungea electrodul ala exterior ca un ac de ascutit, deci o alimentare deficioasa ca si calitate, benzina si asa slaba calitativ la care se mai adauga ''uleiul'' ce numai ulei nu era ancrasa bujía inainte de termen.

     

    Acum sunt uleiuri speciale pt 2T ce ajuta la ardere si si ungere mult mai buna decat cele vechi puse in cantitatea specificata de producator nu dupa ureche.

     

  7. Bujia are o durata de viata limitata, indicat este ca dupa un sezon sa fie schimbata.

     

    Jiclerul de dozaj, ala central pe care coboara cuiul de dozaj cu subarul de aer, trebuie scos si tinut la flacara de aragaz pina cand isi schimba culoarea, pe urma curatat cu o perie de sarma,

    din cauza diferitilor aditivi din benzina pe respectivul jicler se formeaza o mazga, película fina, care obtureaza gaurelele alea si asa destul de mici si de aici pornire greoaie sau porneste obturand admisia de aer.

  8. Carburatorul ala se mai curata si el din cand in cand, in special dupa o perioada de nefolosire a mobrei.

    Bujia se curata la flacra de aragaz, pina cand arde toata imbcaseala aia (amestecul de ulei, calamina). si pe urma dat cu perie de sarma....delicat....finut.

    eu totusi cred ca ai umblat in carburatorul ala si l-ai ciufulit, daca nu, tre sa umbli dar cu grija si in ordine...adica sa stii sa pui píesele la loc cum au fost

  9. Daca ai aprinderea clasica cu platina tre sa schimbi izolatorii de la platina ( vezi foto) la IJ-ul meu intra in scurtcircuit cand se incalzea, izolatorii originali din fabrica rusesti sau ce dreaq o fi fost, am facut din placa de textolit de 1,5 mm, si nu am mai avut probleme cu aprinderea.

    ai verificat bobina de inductie cand nu mai porneste? cum e rece? calda?

    deschidere platina cel mult 0,4 mm. daca platina sta prea mult deschisa incalzeste bobina si nu mai da scanteie.

    scanteia o poti verifica la mana, tii bujía in mana si invarti usor de rotor ( invarti tu ...nu pui pe altcineva ca daca invarte repede si da o descarcare puternica ai ocazia sa te intinzi pe jos) cu o cheie, tre sa simti impulsul puternic ce incordeaza muschii mainii nu intepatura.

    pastilele de platina sa nu aiba joc pe ciocanel si suport, daca au pierd din intensitatea scanteiei ( la fel incalzeste bobina cu timpul) le poti nitui cu un ciocanel pe o bucata de plastic sau cupru, aluminiu.

    spor.

     

    post-15361-0-54779600-1464535590_thumb.jpg

  10. Izolatorii electrici de plastic sunt pagubosi din cauza lor se poate ca dupa scurt timp de functionare sa intre in scurtcircuit, nu stiu ce aprindere ai pe mobra acum, ai mers pe clasic? sau ai adoptat una noua electronica?

  11. cumpar platou platina mz rt 125

    multumesc

    » Post actualizat in 22 May 2016 14:25

    piesa din imagine incercuita cu galben o caut ...

     

    ofer pretul cerut

     

     

    attachicon.gifpost-10-1343496466_big.jpg

     

    Mane...scoate bucata aia de tabla chioara de acolo si mergi cu ea la o fabrica unde are laser si taie de inox de 3 sau 4 milimetri, gaurile pt suruburi fale de 5 mm, suruburile tre musai de inox ca sa poti strange pina iese zeama din ele si nu mai ai probleme cu reglajul platinelor...veci, eu asa am facut la IJ si reglam avans si deschidere doar daca schimbam ceva piese prin motor.

  12. Salut

    Ideea e ca nu merge la schimb, numai daca vrei sa cumperi, marfa se gaseste. Asta din poza e a doua care o intalnesc. In parcul ala mai sunt cateva relicve daca este dorinta de restaurare, printre care si un r 45.

    Model K 75 sunt mai multe si mai ieftine in comparatie cu R, vazusem una intr-un atelier, arata super la 1700 euro. Daca mai am drum prin zona o sa trec sa-i fac cateva poze.

    spor.

  13. Nu se poate monta invers pt ca e montata pe axul pedalei cu pana si stift, se scoate dupa ax numai daca se vrea schimbata din cauza uzurii sau alte motive.

    cutia de viteze e gandita cu punct mort (pe liber) intre viteza 1 si 2, cum se intampla acum la colegu o sa ramana pe liber si intre treptele 3 si 4 la trecerea din treapta 2 in 3.

    Omu poate verifica daca nu e la punct....baga a 1 a si la trecerea in treapta a 2 a sa nu duca pedaua pina la capat, daca intra in a 2 a....aia e.

    La montajul cutiei eu faceam cel putin 2 probe inainte sa inchid motorul.

  14. Treaba e ca acolo locuiesc parintii mei si implicit acolo am locuit si eu pana acum cativa ani. Cand aveam vreo 10-12 ani aveam o Jawa cu care mergeam pe camp (avem un rau foarte aproape de sat unde mergeam cu prietenii mei bikeri, toti pana in 15 ani). Tot atunci (adica acum vreo 15 ani) intr-un sat vecin era un barbat la vreo 50 de ani care avea motocicleta asta Zundapp de care va zic. Am vorbit acum cu un vecin de-al mosului si cica inca ar avea-o. De aia zic ca ma duc diseara sa verific. Tot din zona aia am luat si Hoinarul.

     

    Daca arata ca asta Zundapp ul cautat de tine, o sa ai ceva de lucru la el.

    Mai avea Tata o vorba, daca ai necaz pe cineva, nu trebuie sa-l bati...arunca-i un ceas stricat in curte, ca pe urma o s aiba ce face, tot asa si cu tine ti-o cauti cu lumanarea. :D

     

     

     

    post-15361-0-14225700-1457555998_thumb.jpg

  15. Pot fi multe cauze acolo de trece asa usor de treapta a 2 a, la fel facea si Ij-u meu d'aia am intrat si am expus parerea.

    Cauza? nu era pus la punct selectorul cu semiluna aia dintata.

    Nu e nevoie sa fie deviat mult de la punct numai un dinte pus decalat ca selectorul sa faca o cursa mai lunga decat trebuie si sa nu se opreasca fix acolo unde trebuie atunci cand semiluna este la capatul cursei.

    Spor.

  16. La selectorul de viteze( tamburul ala care misca furcile) si semiluna aia dintata ce e pe axul cu pedaua de la schimbator sunt puncte din fabrica ( marcaje) si trebuiesc montate fix una in dreptul celeilalte, altfel sare din viteze intr-o veselie.

×
×
  • Creează nouă...