Sari la conținut

manu01

Membru
  • Număr conținut

    11
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de manu01

  1. Votez munte...daca nu e prea tarziu. Nu stim cum va fi vremea la mare, cel putin la munte avem ceva de vizitat.
  2. Prefer Semenic, insa in functie de perioada exacta , nu exclud nici Bulgaria. Am avut o experienta neplacuta cu politia bulgara si as vrea sa nu mai am treaba cu ei.
  3. Vin si eu cu nevasta. Venim din Bucuresti. Votam pentru Romania la munte, insa fara cort. Sunt cam hahalera de felul meu si nu prea imi arde de munca fizica...prefer un pat , un dus si o sticla de vin sec. Cand se stabileste lista completa, va rog sa lasati ceva date de contact pentru rezervari. Apropo: se poate face ceva care sa includa si Transalpina ? Nu am fost , insa trebuie facuta...
  4. Detin unul fabricat in 1999. 1. 2003 2. 120 Km/h ( la peste 140 consuma cam 7.5-8) 3. 300 km, pana se aprinde rezerva ( 5l rezerva) 4. Placute frana , 750.000 lei vechi setul ( iti trebuie 3 seturi.) 5 lintri de ulei . revizie generala , cam 10 milioane pe an. Bineinteles , depinde ce alegi ca si piese . Daca vrei mai ieftin, se poate . Insa nu e recomandat. Set transmisie 7.5 milioane lei, fara montaj. (Lant, disc dintat spate si pinion fata.) 5. O am de 2 ani si nu mi-a facut probleme. Sper sa nu apara acum. 6. Stiu ca exista o piesa care face probleme. E vorba de o componenta electrica care se monteaza inainte de baterie si supravegheaza cat de mult este incarcata. Imi scapa denumirea. Stiu ca aceasta piesa nu este asezata undeva unde nu se face racirea bine, din aceasta cauza arzandu-se daca fergi mult in oras. Nu este motocicleta de oras !!!!! Este gandita pentru drumuri lungi ! Daca mergi peste 80% in oras , mai bine mergi pe o varianta mai mica. Transapl-ul, sau DL-ul de 650.
  5. Budapesta , Principatele Unite mai exact. Varadero 1000 si Majesty 250...
  6. E o greseala in articolul revistei. Varadero are la gol 245 Kg. Partea proasta este ca in oras, avand centru de greutate foarte sus, e dificil de tinut la viteza mica. Dupa 20 de km/h, devine bicicleta. Iar confortul ...e la inaltime.Am plecat 3 motoare in tara: un BMW 1100 RS, Suzuki Intruder 800 si un Varadero 1000. Am fost cu sotiile. Daca pe primele doua , fetele nu au stat chiar confortabil, la mine pe Varadero, nevasta-mea....era sa adoarma. In comparatie cu DL-ul, se pare ca cei de la Suzuki nu s-au gandit ca poate il bagi si pe teren mai accidentat..pentru ca nu prea face fata. La Varadero, singura piedica apropo de aceasta , este experienta driver-ului. Care trebuie sa fie bogata........concluzie: pe asfalt, in afara orasului,Varadero e regina in comparatie cu DL-ul.
  7. Am cumparat un Varadero de curand. Tocmai am facut un traseu ceva mai lung. Bucuresti , Curtea de Arges, Transfagarasan, Sibiu, Fagaras, Brasov , Sinaia , Bucuresti. Am si urcat cu ea pe un drum forestier. Acum, problema se pune, pentru ce iti trebuie motocicleta. Ce anume vrei sa faci cu ea !? La drum lung, pe autostrada sau drum judetean, se comporta exemplar. Greutatea mare nu se simte, este manevrabila, franele sunt de vis, confortul este aproape excelent si protectia la vant foarte buna. Motorul nu este galagios, tobele se aud superb. In curbe intra foarte bine, daca nu vrei sa alergi ca la curse. Insa in afara asfaltului, pe un drum pietruit , greutatea mare se transforma imediat intr-un dezavantaj major. Pune probleme foarte serioase daca nu exista experienta vasta. Nu am cauciucuri speciale, iar puterea mare face ca aderenta sa se rupa foarte repede. Si daca ai 259 kg sub tine, nu vrei sa iti plece roata de pe spate instantaneu daca tragi un pic mai tare de acceleratie. Concluzie, fara echipame cu cauciucuri, nici o sansa sa faci enduro. Parerea mea este ca nici macar soft enduro nu prea tine. Problema cea mai mare este consumul. 10-11 % in oras nu este normal pentru un motor de 1000 Cred ca este exagerat de mare. Afara , consuma intre6-8 % , in functie de stiulu de mers. Si asta am testat personal.2 persoane, bagaje, Transfagarasan, mers mai intepat-8%. Aceleasi conditii, mers relaxat-6% Oricum , nu este genul de motor cu care sa alergi. Mergi linistit, te bucuri de peisaj, ferestii idiotii care se baga aiurea si totul este foarte frumos. Ce imi place foarte mult , este poate cara in draci si nu te deranjeaza in urcare la munte. Poti sa te bazezi pe ea. In oras, e dificila. Trebuie atentie mare, datorita dezavantajului greutatii. E inalta, ceea ce te ajuta sa vezi mai mult in trafic. Si sa fii vazut. Iesi in evidenta deasupra capotelor masinilor de langa tine. dar consumul rupe .E imens. Nici masina nu consuma asa mult. Si e totusi motocicleta. Eu am ales Varadero, deoarece KTM-ul nu are confort asa bun pentru a doua persoana, si DL-ul nu are aceeasi reclama ca fiabilitate. De asemenea, imi place tehnica BMW, insa la partea estetica, GS-ul arata urat. Nu e pe gustul meu. E adevarat, am vazut ca cei care cauta asa ceva, pentru drumuri foarte lungi, aleg BMW-ul. Reclama, fiabilitate reala, nu stiu. S-ar putea sa fie ceva adevar in asta. Insa probabil asta poate spune cineva care a avut ambele modele si le-a tinut ceva timp.
×
×
  • Creează nouă...