Sari la conținut

actzipild

Membru
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Carnet moto din
    nuam

actzipild's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nu stiu exact cum se solutioneaza cazul, probabil ca o sa aflu. Din ce am inteles se transmite automat dosarul catre Parchet si vom mai fi chemati sa dam o declaratie in fata procurorului care se ocupa de caz. In functie de declaratii si de decizia procurorului se ajunge la NUP (neinceperea urmaririi penale) sau se transmite dosarul catre judecatorie cu propunere de trimitere in judecata. Condamnarile posibile din ce am inteles sunt amenda penala sau ceva cu suspendare. In caz de NUP se aplica legea rutiera adica imi va suspenda carnetul. Sincer prefer varianta cu NUP. Accidentul n-a fost atat de serios incat sa justifice un proces penal, dar nu sunt eu cel care va lua decizia.
  2. Evident ca-l voi ajuta cu reparatia. Am vorbit deja pentru deschiderea dosarului de RCA (din fericire lucrez la firma la care am asigurarea) iar cei de la Daune ma asteapta luni cu fratele lui (proprietarul scuterului). Starea de sanatate nu punea probleme, dar oricum nu il voi ignora.
  3. Salutare. Azi am lovit un baiat pe un scuter. Din fericire nu s-a intamplat nimic grav, are doar o contuzie si pielea jupuita sub genunchi. Filmul accidentului e cam asa: Veneam pe Sos Berceni, dintre statiile de metrou. Pe Oltenitei trafic. Am oprit, neavand unde sa ma duc. Cei de pe Oltenitei s-au oprit lasand loc sa se treaca dinspre Berceni. Eu am plecat de pe loc (m-am asigurat doar din partea dreapta, de unde ar fi venit tramvaiul). Urmarea: baiatul cu scuterul a venit pe langa cei opriti, pe langa bordura si din nefericire l-am lovit. El a ajuns pe capota masinii. Dupa socul initial l-am ajutat sa ajunga pe marginea drumului. S-a ridicat singur dar schiopata si purta casca. Si-a scos-o tot singur. Scuterul tot eu l-am tras in afara drumului, am sunat la salvare/politie. Vina imi apartine, trebuia sa ma asigur mai bine. Totusi nu pot sa nu ma gandesc ca nu s-ar fi intamplat nimic daca n-ar fi incercat sa treaca de coloana care stationa trecand printre masini si trotuar. In orice caz, am invatat "the hard way" sa ma uit de mai multe ori in oglinda cand incerc sa fac o manevra.
×
×
  • Creează nouă...