Sari la conținut

dory da' best

INACTIV
  • Număr conținut

    20
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de dory da' best

  1. am si eu o intrebare , si nu am vrut sa incep topic nou am un peugeot de prin 92 e vechi nu prea are demaraj dar cand prinde viteza peste 40 de odata se schimba totul parca se ambaleaza mai tare fuge pana la 80 max si nu inteleg dc are demarajul asa incet , daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator:).

     

    Posibil sa fie rolele prea grele...

  2. aceiasi problema si eu.Dupa ce mi-am schimbat variatorul si mi-am pus multivar de la malossi a mers bine.a doua zi am schimbat si toate arcurile de la ambreiaj malossi.Un demaraj de te rastorni cu el dar dupa ce se incalzeste motorul bine trag de acceleratia aia pana la capat si nu se mai tureaza.Dupa vreo 50 si ceva se ambitioneaza iar si se tureaza pana la capat si trage iar de rupe.Precizez ca nu am schimbat si cureaua dar nu stiu ce legatura are caci motorul ar trebui sa se tureze oricum...

     

    Ce pot sa spun,incearca si tu sa mai reglezi carburatorul,poate amestecul e prea slab,cum mai spunea cineva pe aici,sau vezi sa nu ai rolele prea grele,la mine asta era una din probleme.Succes!!!

     

    --- Mesaj completat în 19 Aug 2007 22:54 -------------

    am o problema cu un peugeot ludix trend fabricat 2005

    il pornesc merge ce merge si se opreste brusc

    benzina are,ulei are,bujia face scantei,observ ca de fiecare data cand scot bujia este uda

    il las ceva timp incerc la pedala si porneste ,la fel merge ce merg si mergea chiar bine si se opreste brusc

    nu stiu ce sa-i mai fac

    i-am curatat tot, la filtru ...

    as dori sa-mi spuna cineva niste cauze care duc la oprrea motorului ca sa stiu ce sa fac

    Multumesc

     

    Cel mai probabil e ca se ineaca,mai ales daca zici ca bujia este uda,asa pateam si yo la scuterul meu.Cauza principala e k ii vine prea multa benzina,trebuie reglat carburatorul,ii dai mai mult aer ji dupe aia reglezi relantiul,de la jiglerele alea 2ua.Dak nu merge asa,trebuie desfacut carbu' si reglat plutitorul,are debitul prea mare.Bafta!!! :cheers:

  3. Salut 2 allz!!!Fratilor am un MBK Target si am o problema cu el.Cand e rece,are demaraj klumea,rupe tot,insa daca merg cu el 20 min dupa aia e k o "placinta" :-L ....adik demaraj nashpa,ajunge mult mai greu la viteza max.As vrea sa-mi spuna cnva dak asta se datoreaza faptului ca poate sunt terminati segmentii sau e alta cauza :cheers: (mentionez k am role noi,8gr)

    Asphalt uscat!! :o

     

     

    cand ii gasesti buba sa ne comunici si noua... Asfalt uscat

     

    Mda deci pana la urma l-am rezolvat :lol: .Mi-a mai reglat bunicul meu carbu',k se pricepe la d'astea(a avut vreo 3 motociclete la tinerete),ji dupe aia m-am gandit sa-i schimb rolele la variator,i-am pus cele mai usoare kre am gasit si surpriza,mere brici!!!Are iarasi demaraj klumea,rupe tot,oricat as merge cu el :P

    Asphalt uscat si salutari cu halogenu'!!! :D

  4. salut eu folosesc ulei XCEL ceva american la 10 lei litrul e din ala de culoare rosie.

     

    Am pus si yo prima data knd am luat scuteru' ulei d'asta xcel si scotea o pacla zici k era locomotiva,plus k scuipa ulei nears p la toba.Acum folosesc Valvoline SynthPower 2t(45lei/l) si mere brici,nu mai scoate aproape deloc fum si nici ulei p la toba. :cheers:

  5. deci asa am patit si ieu. cand ii dadeam blana si era motoru cald facea urat (ca si cum ar muri, ceea ce a si facut de cateva ori in mijlocu intersectiei). de la inceput am exclus ideea cu uzura segmentilor deoarece cand am cumparat scuteru tragea de rupea pamantu (derapaje de 3-4 metri) si figurile astea a inceput sa le faca dupa 100 de km. asa ca am inceput sa citesc manualu scuterului. acol scria ca tre ajustat relanti-ul o data la 500 de km. deci...am micsorat relanti-ul si am umblat putin la aer (am strans surubu) si iarasi merge ca inainte. ce sa zic, incearca si tu ca nu ai nik de pierdut :). duamne ajuta !

     

    Oks,mersi de sfat,o sa incerk maine sa-i mai reglez carbu',sa-l mai curat oleak,sa vad poate o sa mearga mai bene.

    :lol:

  6. clar!!!.. sau uzat segmentii :moto: .........

    o intrebare!

    cum ai observat chestia asta ca nu mai trage si nu mai fuge,?.... dintro data sau de o vreme tot mai tare! :) ?

    oricum desfa motoru' si segmenteaza-l! :moto:

    Deci sa-ti explic cum sta treaba:acum 2 luni mi-a sarit o siguranta d la piston ji a facut praf cilindrul si pistonul,pe care apoi le-am schimbat :lol: .Segmentii insa nu i-am schimbat ptr k mecanicul a zis k ink mai merg(ceea ce nu se pare).Nah dupa ce am schimbat pistonul si cilindrul a mers bine ~1luna,avea demaraj klumea,insa treptat a inceput sa-i scada puterea si sa fuga mai greu.

  7. vezi daca se incalzeste variatorul si ambreiajul , daca da asta poate fi o cauza a problemei"incins sa nu poti sa pui mana pe el" .

     

    <small>--- Mesaj completat în 13 Aug 2007 00:00 -------------</small><br/>apropo succes

    SI ASFALT USCAT

     

    Se incalzeste putin,nu pot sa zic ca nu,dar totusi potzi sa pui mana p el.Si daca ar fi problema de la transmisie,ce ar trebui schimbat?ambreiaj,curea,role??? :nono:

     

    nu sunt sigur , dar din cate am citit pe aici , Se inginge motorul , si se dilata segmenti . Nu mai face bine compresia , si trage mult mai greu de la relanti :lol:

    P.S Asa aveam eu la ex aprilia sr www , dar avea 32.000 de km , ''31850km sa zic..'' Cand era motorul rece , era tun . :)

    Mda,cred k aici e problema,pt ca cum am mai spus knd e rece motorul trage de rupe(cu scartaieturi :moto: ),iar dupa 20min abia o ia din loc de la relanti :moto: ,cel mai probabil ca se dilata segmentii si pierde compresia,km spuneai si u sica.Cred k o sa ii segmentez motoru',poate astfel o sa rezolv problema.

    Ms pt sfaturi,asphalt uscat !!! :lol:

  8. Asa imi face si mie =)))):D))) :) :moto:

    Bine ai venit in "clan"! :D :lol: :nono:

    Si sa inteleg k nu ai aflat ink care e cauza nuh?Yo i-am pus si ulei mai scump la 50lei/l,am incerkt mai multe feluri de benzina insa tot asa face :lol: . Astept in continuare sfatul unuia care se pricepe la lucruri d-astea,insa cred k o sa ajung sa ii schimb segmentii :moto:

  9. Salut 2 allz!!!Fratilor am un MBK Target si am o problema cu el.Cand e rece,are demaraj klumea,rupe tot,insa daca merg cu el 20 min dupa aia e k o "placinta" :moto: ....adik demaraj nashpa,ajunge mult mai greu la viteza max.As vrea sa-mi spuna cnva dak asta se datoreaza faptului ca poate sunt terminati segmentii sau e alta cauza :lol: (mentionez k am role noi,8gr)

    Asphalt uscat!! :)

  10. Eu ultima oara am pus ulei Valvoline SynthPower (full sintetic,desigur),cam scump(45lei/l),dar se vad clar diferentele:nu mai scoate mult fum,nu mai scuipa ulei p la toba(cum facea knd ii puneam ulei la 15lei),motorul merge mult mai bine.

  11. Arata bine. Eu trebuie sa-l vopsesc pe-al meu. Eu mi-am cumparat nu de mult scuter-ul si abia acum incep sa-i gasesc unele probleme.

     

    De exemplu, astazi mi-am curatat filtrul de aer si am descoperit ca are o problema. Am o observat ca cutia filtrului de aer are trei orificii (deschideri). Una prin care trage aer de afara, alta prin care trage carburatorul aer din filtru si o a treia careia nu i-am identificat utilitatea. Primele doua se afla in partea de sus a filtrului iar aceasta din urma in partea de jos.

    Problema mea este ca din cauza unei lovituri in cutia filtrului, aceasta s-a spart chiar in dreptul orificiului de jos si a sarit o bucata de plastic de acolo. Acesta nu se vede prea bine din exterior pentru ca este orientat spre motor.

    Va rog, poate cineva sa se uite la el si sa-mi spuna ce-i acolo (eventual o poza :) ) ? Care ar fi utilitatea acestui orificiu din partea de jos ?

     

    In plus, am observat un furtunas care pleaca exact de sub carburator, are vreo 10 cm si e lasat in aer (nu duce nicaieri). L-am astupat cu mina la relanti si n-am observat nici o modificare in turatia/comportamentul motorului. Stie cineva care-i rolul lui ?

     

    Merci anticipant.

    Si iti merge scuterul bine cu gaura aia in filtrul de aer? :burnout: Daca zici k s-a spart si a sarit o bucata de plastic pe acolo ar putea sa traga aer fals,ceea ce nu e bine.

    Aaaa,si furtunasul ala care pleaca de la carburator are legatura cu supraplinul de benzina,asa am si yo la al meu,numai k nu e lasat liber,e prins cu o clema :P

    Asphalt uscat si salutari cu halogenu' :hurt:

  12. Salut!Mi-am cumparat acum cateva zile un scuter mbk ovetto si nu stiu exact de care ulei sa folosesc mineral sau sintetic...si nu stiu exact cat sa pun pt ca nu am carte tehnica.Ma puteti ajuta? :)

     

    Cel mai bun ulei pentru scooter este cel sintetic,iti recomand Motul sau Repsol,they're the best.

  13. Sall allz!Yo sunt nou pe aici si as vrea sa va cer un sfat in legatura cu scuterul meu,un yamaha target 50 special edition.Nuj ce are da' nu prinde mai mult de 50km/h :D desi in bord are 100 km/h,mentionez k i-am scos limitatorul de la variator si de la toba.Nuj dc dar la 50 km/h simt k nu se mai tureaza motorul,desi ar mai merge ink un pic,nuj ce poate sa aiba,poate ceva din carb da' nuj sigur....Astept cu nerabdare opiniile voastre!!Multzam'

×
×
  • Creează nouă...