Sari la conținut

dumitrasrazvan

Membru
  • Număr conținut

    316
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de dumitrasrazvan

  1. E cam greu sa observi o masina inchisa la culoare intr-o zona umbrita, mai ales la viteza aia. Nu e o scuza pt. motociclist, e doar o observatie. Au avut noroc, mai ales la cum i-a plecat casca baiatului. Sanatate.

  2. Eu imi sustin pct punctul de vedere . Poate este doar o senzatie . . . attachicon.gifStep 1.PNG si attachicon.gifStep 2.PNG . Pe langa asta s-a redus si distanta dintre cei doi de la intrarea in cadru pana la impact . Sa nu uitam ca totusi sunt sportivi cu multa experienta si nu simpli participanti in trafic .

     

    Daca evita prin stanga lua in plin motorul cazut sau prindea iarba si cadea (cel mai probabil lua parapetul). In dreapta nu a avut loc de cealalta motocicleta care nu a degajat destul. Scenarii despre cum ar fi putut evita se pot gasi vazand si revazand filmul dar in realitate s-a intamplat totul asa repede incat nu prea a avut ce face.

  3. a venit ambulanta din Zalau ??? Clujul e mult mai aproape sau nu le place alora de la Smurd sa mearga pe Topa (a mai fost un caz anii trecuti) unii motociclisti merg si prea repede IMO, cel putin pt. conditiile de trafic de la noi si in localitati, trebuie sa fii atent tot timpul, sa dai prioritate chiar daca nu trebuie, sa nu-ti sara/iasa ceva in fata, iar pe langa parcari de astea aglomerate duminica nu mai zic ... daca a fost coloana, bou' ala chiar nu i-a vazut/auzit ? ... .. RIP

     

    dupa ce am vazut filmuletul, cred ca e afara din localitate ... deci viteza era regulamentara ... iar de intors acolo, tre' sa fii nebun, intre curbe, in varf de deal, si sa intri pe sensul tau ti-o poti lua ...

     

    E in localitate, am spus mai devreme. Pe Google Street View se vad panourile de intrare in localitate dupa curba.

  4. Nu. Poate sa fie rece chiar daca este comprimat. Cand comprimi un gaz temperatura lui creste. Dar odata ce ACTIUNEA de comprimare se opreste, caldura se degaja in mediul incojurator. Repet - temperatura creste DOAR atat timp cat se exercita forta de comprimare; cand aceasta inceteaza, cresterea temperaturii se opreste si ea. Functie de cat de bine izolat termic este recipientul respectiv, ajunge la temperatura inconjuratoare mai repede sau mai tarziu.

     

    Daca era cum zici tu, luai premiul nobel pentru inventarea primului perpetuum mobile. Comprima un gaz si voila, caldura gratis for ever.....

     

    Asa este, dar parca vorbeam de "explozii", pneuri, etc. Nu cred ca se mai aplica ce spui tu.

  5. Atunci poate ne explici si principiul motorului Dieselrolleyes.gif

     

    Daca ar avea vreo legatura cu "explozia" cauciucului ti l-as explica. Dar avand in vedere ca in timpul mersului nu-ti mareste nimeni presiunea in pneu ... nu vad rostul.

  6. Deodorantul e rece fiindca atunci cand il pulverizezi isi mareste volumul, ceea ce are ca efect racirea lui. Frigiderul functioneaza pe acelasi principiu. doh.....

     

    Si cand nu il pulverizez (sta in recipient) e cald, nu? Din cauza presiunii...

  7. Nu am ce sa cercetez, e o certitudine : Temperatura creste direct proportional cu presiunea!!

     

     

     

     

     

    Cred ca fenomenul este urmatorul: presiunea mica face ca guma sa fie moale, si sa fie intr-o continua deformare, ceea ce duce la incalzirea ei. E cam ca atunci cand indoi de multe ori o bucata de metal, ajungand astfel sa se incinga.

     

    Lucrul asta poate duce la cedarea/taierea gumei, insa nu cred ca poate fi vorba de explozie propriu-zisa.

     

    In sfarsit am inteles de ce e deodorantul rece. :diggin:

  8. bine ca n-a fost fatal....de la ce poate exploda un cauciuc tubeless?...eu stiam ca doar cele cu camera mai "pusca"...unsure.gif

     

    Crezi ca stie ala care a scris stirea cu ce se mananca lucrurile astea? Probabil "da" mai bine explozia decat pana. Eu ma mir, ca am citit de 2 ori articolul si inca n-am gasit cuvantul "vitezoman".

  9. Exista in momentul accidentului indicatorul drum cu denivelari pe portiunea unde a avut loc accidentul? Daca nu exista, declaratie surorii pilotului, cum ca el cunostea bine portiunea respectiva, nu il disculpa pe administratorul drumului deoarece nu poate dovedi nimeni ca pilotul cunostea pozitia fiecarei gropi din asfalt, avand in vedere ca in RO gropile apar de pe o zi pe alta.

  10. Nu mi se pare o idee buna cu guma 'tare' pe spate.

     

    Cred ca e mai bine sa aiba aceeasi aderenta (compozitie) ambele. Preferabil compozitie mai moale pt aderenta mai buna.

     

    Decat sa ma tina mai mult o guma si sa-mi fuga curu' la inferioare si la gaz puternic, prefer sa am mai multa baza in gume, mai multa aderenta.

     

    Nu trebuie sa privesti guma ca pe un fel de set de discuri de frana pe care le tii nu stiu cati ani...

     

    Inteleg ce spui dar cred ca depinde de stilul fiecaruia de mers. Daca nu mergi la limita nu cred ca risti nimic cu o guma tare pe spate. Multumesc oricum pentru reply.

  11. @Adrian B - Nu stiu exact cum se numeste acel melc.. dar ceva gen "speedometer" sau "speed sensor" ar trebui sa agate ceva rezultate.

     

    @dumitrasrazvan - pt km multi as alege Michelin Pilot Road 2/Pirelli Diablo Rosso 2 (te duc in 15k km fara probleme), daca mergi mai sportiv cu frane violente.. ceva mai moale: un Michelin Pilot Power 2CT/Pirelli Diablo Corsa 2/3(in 7 mii le schimbi).

     

    Alegerea mea personala ar fi combinat clasa touring pe spate pt km mai multi, si clasa moale pe fata pt franari aderente.. pentru ca in oras cam e nevoie :) Oricum subiectul "cauciucuri" e controversat, dar ideea e ca orice cauciuc nou se ridica la nivelul asteptarilor in ziua de azi(din brandurile mai respectate).

     

    :cheers:

     

    Mersi pentru sfaturi. Le voi lua in considerare. Ideea cu moale pe fata si tare pe spate mi se pare interesanta. Nu m-am gandit la asa ceva. :)

  12. Salutare,

     

    Astazi am venit de la Sibiu prin Deva - Varfurile - Damis - Bratca - Borod.

    Drumul, mai ales pe Damis, un vis.

    In schimb in Beznea se lucreaza la drum + canalizare, tot satul e spart.

    Habar nu am cum e drumul prin Tinca - Pocola.

    Oricum, eu o sa ma alatur coloanei in Alesd.

     

    Multumesc.

     

     

    Tinca - Pocola e ok, fara gropi.

  13. Pe unde e Calarasilor asta? A apelat cineva din voi la firma respectiva?sunt ok? ca am si eu ceva de sudat :(

     

    Eu nu am apelat niciodata la ei. Stiu unde e firma pentru ca lucrez in zona. Daca vii din centru pe malul Crisului, pe langa Primarie, Bancpost, City Taxi.... inainte de semaforul de la intersectia cu Decebal pe partea stanga e firma. Google maps: http://g.co/maps/x7avr

  14. Nu am fost prea atent la poze. Am vazut si eu apoi, si am ami aflat inca dintr-o sursa ca venea dinspre Tinca. Foarte ciudat accidentul oricum.

     

    Motocicleta nu pare sa fi intrat in contact cu balustrada podului (cel putin nu cu rider-ul pe ea) deci e posibil sa fi facut un mic high-side ca sa plonjeze peste. Mai observ janta fata stramba pe stanga, deci a luat o groapa sau o bordura serios de tot.

  15. RCA-ul nu asigura pe nimeni in stare de ebrietate. S-a schimbat legea?

     

    Ce vina am eu ca bovina se urca alcoolizata la volan? Firma unde are el RCA ma despagubeste pe mine ca victima (daca nu sunt baut). Motociclistul, din cate am citit, nu era baut. Asta inseamna ca soferul vinovat putea fi in coma alcoolica la volan, RCA-ul lui e obligat sa-l despagubeasca pe motociclist.

×
×
  • Creează nouă...