Sari la conținut

Septimius

EX+
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Septimius

  1. Buna ziua Am o motoreta Garelli de tip mai vechi pe care am pus-o la puct asta iarna si merge excelent. Problema este ca din fabricatie nu a fost prevazuta cu vitezometru. Stiu deasemeni ca la vitezometrele analogice (cu ac indicator) roata din fata este prevazuta cu un sistem melc-roata melcata de unde pleaca un cablu de torsiune si pune vitezometrul in functiune. Din pacate nu gasesc o asemenea roata prevazuta cu mecanism pentru vitezometru...daca presupun ca o gasesc si ca este perfecta dimensional se pune problema ca nu este la fel cu roata din spate, ceea ce ar da un aspect urat motoretei. Intrebarea mea este daca exista vitezometre digitale cam cum sunt cele de la biciclete (Cyclo computer) care sa se poata adapta la roata din fatza a motoretei mele fara ca sa fie pereturbate de catre undele electromagnetice parazite de la magnetou. In caz ca aceste vitezometre exista va rog sa-mi spuneti une anume le gasesc. Am incercat sa pun un cyclocomputer cu vitezometru folosit la bicicleta dar nu functioneza bine din cauza undelor electro magnetice parazite ale magnetoului. Va multumesc pentru intelegere si ajutor. Multa sanatate si toate cele bune!
  2. Buna ziua Sunt scutere si mopede de tipuri mai vechi, care au ambreiaje centrifugale care lucreaza in ulei. Am auzit deasemeni ca exista un ulei special pentru acest tip de ambreiaj. Care este marca lui si unde se poate procura, in caz contrar ce ulei de ambreiaj imi recomandati ? Cineva spunea ca ar merge si uleiul motor in 4 timpi 10 W 40. Va multumesc pt ajutor.
  3. Buna ziua Spuneti-mi va rog ce benzina recomandati pentru un motor de scuter in 2t de 49 cc., in asa fel incat sa nu deterioreze sau sa decalibreze prea rapid bujia. Eu folosesc bujii ngk, cu rezultate destul de bune. Va multumesc pentru ajutor.
  4. Iti multumesc din inima pentru informatie si recomandare,... cat de curand voi merge sa caut uleiul de transmisie Motul HD SAE 80w90, pe care il voi si eu la motoscuterul meu la primavara, cand voi incepe din nou sa merg di nou cu el. Inca o data mii de multumiri.
  5. Iti multumesc pentru mesaj si sfaturi. Ambreiajul meu nu este uscat ci este intr-o baie de ulei si nu am curea de transmisie....roata din spate de la scuterul meu are un butuc simplu cu pinion prins de janta rotii cu spitze...model vechi....si motoscuterul meu este vechi. Din pacate nu sunt in Bucuresti, locuiesc in provincie. Imi pare rau ca n-am cum sa-ti dau uleiul pe care mi l-ai solicitat. Iti urez multa sanatate si inca o data multumesc pt. mesaj.
  6. Buna seara Am o mare rugaminte la dvstr. puteti sa-mi recomandati o marca buna de ulei de transmisie, pentru un scuter, cu ambreiaj centrifugal si cutie de viteza hidramata (ambreiajul este scufundat in uleiul de transmisie, impreuna cu pinioanele de viteza). Momentan folosesc ulei de transmisie T90, de care nu sunt chiar atat de incantat. Mentionez ca atat timp cat uleiul este mai rece, scuterul meu intra foarte bine si in acelasi timp lin in viteza a doua, atunci cand accelerez. Cand uleiul incepe sa se incalzeasca (cred eu neuniform) iar eu accelerez, scuterul meu intra in viteza un pic mai smucit. Cand uleiul s-a incalzit suficient si uniform, scuterul meu intra perfect in viteza a doua, fara nici un fel de probleme si merge foarte lin. Sunt convins ca uleiul de transmisie T90 este de vina, caci am observat ca este cam vascos si, cred eu nu se incalzeste uniform. Cineva mi-a recomandat uleiul de transmisie 85W90 de la REVA Bucuresti... Ce parere aveti ? Va multumesc pt. intelegere si ajutor. Multa sanatate si asfalt uscat!
  7. Buna ziua Am un motor in 2 timpi de 49 cc cu aprindere clasica cu platini in magnetou. Fiind un motor de tip mai vechi amestelul carburant il prepar eu din benzina si ulei. Toata vara am mers cu motorul fara probleme si pornea cam la a doua sau la a treia pedala...pana aici toate bune. Acum, de cand s-a racit vremea, porneste foarte greu desi am inchis shocul...dau la pedala de pornire si abia porneste. Cand motorul s-a incalzit suficient porneste de la prima pedala fara shoc ca si cum nu s-ar fi intamplt nimica. Ce sfaturi imi puteti da pentru a face motorul sa porneasca cat de cat mai bine si pe timp mai friguros ? Sa fie de vina uleiul pt motoare in 2t Arrol 2t de provenienta ungureasca sau trebuie sa pun o bujie ff calda ? Va multumesc din inima pt. ajutor, sfaturi si intelegere.
  8. In primul rand iti multumesc din inima pentru informatiile privind uleiul folosit la motorul in 2 timpi. Eu folosesc uleiul Arol 2t unguresc si pun 25 ml la litru de benzina, dupa indicatiile de pe bidonul cu acest ulei. Din pacate nu stiu ce fel de ulei este Arol 2t (daca e mineral sau semisintetic) stiu doar ca este unguresc si are culoare rosie. Am intrat pe link-ul pe care mi l-ai indicat, in legatura cu experinta folosirii mai multor uleiuri pt. motorul in 2 T. Intr-adevar ceea ce am citit este ff interesant. Mi-ai spus ca folosesti in mod curent uleiul Motul 2 T semisintetic, despre care spuneai ca este accesibil ca pret si care nu depune foarte multa calamina. Am si eu cateva intrebari: 1.Spune-mi te rog de unde pot procura si eu Uleiul semisintetic Motul 2T (ma refer de la care anume companie petroliera) ? 2.Spuneai deasemeni de uleiul sintetic Motul 2 T Power, ca nu se depune calamina. Intrebarea mea este daca motorul merge mai bine cu uleiul sintetic decat cu cel semisintetic Motul 2t. La motorul meu care este de tip mai vechi trebuie sa prepar eu insumi amestecul carburant. Care este proportia de ulei semisinteitc Motul 2t la litrul de benzina ? Dar proportia la litru pentru uleiul sintetic Motul 2t Power ? Inca o data multumesc pentru ajutor si sfaturi.
  9. Buna seara Am un scuter Garelli de tip mai vechi, cu un motor in 2 timpi de 45 cm cubi la care folosesc bujii NGK B6HS. Motorul meu merge perfect cu aceste bujii. Astazi am avut oarecari probleme cu motorul, caci se oprea in regim de relanti (murea in intersectie), iar apoi nu mai pornea deloc, desi motorul era cald si ar fi trebuit sa porneasca imediat la prima pedala, fara folosirea socului. Am incercat sa elimin pe rand cauzele acestui incident…despre condensator nu putea fi problema, deoarece l-am inlocuit cu unul nou, vechiul condensator era deja strapuns. Relantiul era perfect reglat de catre mine. A doua problema pe care mi-am pus-o a fost inecarea motorului, drept care am scos bujia afara, dar bujia era uscata, am verificat scanteia, care era destul de slaba, dar ceea ce am vazut era ca bujia este ancransata de calamina produsa de functionarea motorului, din cauza careia nici scanteia nu era prea buna. Am inlocuit bujia ancransata cu una noua tot de tip NGKB6HS, iar motorul, care aproape ca s-a racit, a pornit imediat fara probleme si acum functioneaza perfect, fara alte probleme, am parcurs deja distante mari cu el fara probleme. Deci cauza era bujia NGK ancransata care nu dadea scanteia cum trebuie si din cauza careia motorul nu functiona prea bine, pana cand n-a mai pornit deloc, dupa cum v-am povestiti mai sus. Intrebarile pe care vi le pun sunt urmatoarele : 1.Daca bujia NGK ancransata cu calamina, mai poate fi curatata si apoi refolosita, deoarece nu ma indur s-o arunc, caci este destul de scumpa si se gaseste destul de greu. 2.Daca bujia NGK poate fi folosita, va rog sa-mi spuneti prin ce metoda o pot curata de calamina, fara a o deteriora. 3.Daca bujia NGK deja curatata de calamina, va functiona corect si fara probleme. Va multumesc mult pt. ajutor si imi cer scuze pentru mesajul meu prea lung. Toate cele bune si « Asfalt uscat »
  10. Va multumesc tuturor membrilor forumului, pentru ca m-ati sfatuit sa utilizez bujiile NGK la vechiul meu scuter Garelli. Tot ceea ce pot spune este ca motorul meu merge excelent, parca este altul. Inca o data mii de multumiri, multa sanatate si toate cele bune.
  11. Iata adresa unde poti gasi catalogul in limba franceza pentru bujiile ngk: http://www.scoot-boost.com/html/modules/sm....php?itemid=213 Acest catalog mi-a fost recomandat tot de cineva care este membu al acestui forum. Sper sa gasesti bujia potrivita pt. motorul tau. Mult succes si asfalt uscat. PS ATENTIE Am incercat sa accesez adresa catalogului scrisa mai sus dar dupa ce am dat click imi apare mesajul de eroare ca nu gaseta site-ul sus mentionat. Incearca te rog sa intri pe un mesaj mai vechi de al meu de pe pag 2 care are subiectul Bujii Bune Pentru Motoarele De 49 Cc ...in acest vechi mesaj vei gasi din nou adrea sus mentionata si daca dai clic de acolo din vechiul mesaj o sa-ti apara sigur site-ul cu catalogul de bujii ngk in franceza. Imi cer scuze daca nu s-a putut accesa de aici din acest mesaj adresa cu catalogul. Te rog sa-mi spui intr-un viitor mesaj, daca ai putut accesa adresa cu catalogul. Dupa cum se stie, si pe internet pot aparea probleme.
  12. Buna ziua Am si eu trei intrebari ? 1.Imi poate spune cineva in ca consta examenul pentru luarea permisului A1 ? 2.Eu am facut si cursul de legislatie rutiera pt. scuterele de 49 cc si am adeverinta care imi da dreptul sa circul. Pentru permisul A1 mai trebuie sa reiau din nou cursul de legislatie rutiera pe care tocmai l-am facut, sau ma pot inscrie direct pt examen cu adeverinta mai sus amintita? 3.Cum se desfasoara acest examen si cam cat costa? Pe cursul de legislatie rutiera am dat 1.000.000 lei vechi. Va multumesc
  13. Buna ziua Mai de mult am intrebat ce bujii pot folosi la un motoscuter cu motor in doi timpi de 49 cc si mi s-a raspuns ca bujiile NGK sunt bune. Am consultat si un catalog in limba franceza recomandat tot de acest forum si mai apoi am cautat bujia potrivita in magazinele de profil, unde am gasit bujia NGK B6HS, care ca format si dimensiune este asemanatoate cu bujiile de Dacie, si care se potriveste perfect tipo-dimesional la motorul meu in doi timpi de 49 cc, care este un tip mai vechi cu platini nu cu aprindere electronica. Intrebarea mea este daca bujia NGK B6HS este buna pentru motorul meu...ce parere aveti ? Va multumesc.
  14. Buna seara Am un motoscuter Garelli de tip mai vechi cu motor in 2 timpi de 49 cc. Motorul merge foarte bine, problema care se pune este bujia. Stiu ca pentru o buna functionare a motorului trebuie o bujie mai calda cu coeficient termic mare (1,45 dupa o notatie mai veche) pe care sa nu fiu nevoit sa le curat f des. Pana acum am folosit bujiile Sinterom de Dacie, dar nu sunt prea grozave. Cineva mi-a dat o bujie cu ceoficient termic mare, am pus-o pe motor si merge excelent, dar din pacate pe bujie nu scrie decat marca (care este un pic stearsa) si pana acum n-am gasit o bujie echivalenta sa am si de rezerva. Am fost pe la magazinele auto dar nimeni nu stie mai multe despre cele mai bune bujii pt. motorul in 2 timpi de 49 cc de scuter. Va rog sa-mi recomandati niste marci de bujii recomandate pentru motorele in 2 timpi de 45 cc, eventual cu un cod si o marca, care sa-mi permita sa le gasesc in vreun catalog. Va multumesc pentru intelegere si ajutor. Multa sanatate si toate cele bune.
×
×
  • Creează nouă...