Sari la conținut

Shoricel

Membru
  • Număr conținut

    52
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Shoricel

  1. OK,eu sunt cimpanzeu` si tu esti "intelectu`",dar inceteaza odata ca oricum postezi numai ca sa te bagi in seama si nu esti interesat de adevarata framantare a topicului! :crack: :crack: :bigstar: :)

    Mesaj completat

     

    Tocmai ai pierdut fro doua minutele pretioase din viata ta scriind acest post,da` nu asta e problema,ci faptul ca la randul tau m-ai facut si pe mine sa pierd din timpul meu!Acuma probabil astepti ceva premiu si tu pt desteptaciune!

    Mesaj completat

     

    Nu am dat o lege,pt ca nu am facut absolut nici un calcul din care sa rezulte ce am scris mai sus,dar aceasta idee a pornit de cand am schimbat ambielajul la aprilia si am observat un sistem destul de complex de rotite de transmisie din plastic,care la randul lor antrenau pompa!Dupa cum probabil nu v-ati dat seama,nu incerc sa invat pe nimeni nimic,ci vreau doar sa imi lamuresc o problema care de mult timp ma freaca.

     

    Pai hai sa ne gandim logic... Zici ca pompa de ulei isi mareste debitul odata cu cresterea turatiei. Ok...si in cazul in care uleiul este pus in benzina cantitatea nu creste odata cu turatia? La ture mai mari intra mai multa benzina in motor automat si mai mult ulei. In plus la majoritatea motoretelor care au pompa de ulei acesta ajunge tot in carburator si se amesteca cu benzina.

  2. SAl, faine poze man !! aha am cam intales ce vrei sa spui cu lantu ala carei -- ca + de unde :)

    tu lai intins , el are vreo tensiune anume cat trebe sa joace intre 2-3 mm !! din cate am auzit !! multe aud putin adevar!! sau trebe intins pana se intareste putin???? :) !!

    La mine are intre 8-9 mm joc cam mult spune si tu!!

    deci treaba cu intinsu lantului sta in felul urmator: se zlabeste patina din alea 2 suruburi mai mari, si ala mic din lateral. In momentul ala arcul din spate o trage inapoi cat e nevoie. Tensiunea pe care o aplica arcul este cea de care are lantul nevoie. Nu se strange mai mult de atat. apoi se asigura cu surubul mic dupa care se strang si cele mari. daca tot zornaie e lantul uzat(in role) si nu ai ce sa ii faci decat sa il schimbi. poti sa il strangi oricat ca tot se va auzi.

  3. Fi mai explicit ca nu stiu chiar asa de mult despre dr!!! :makeout:

    pai , eu in principiu sunt multumit de motorul de DR... imi place , trage, e fiabil a suportat aproape 3 ani de chin la mine si inca merge f bine DAR: mi se pare o idiotenie sistemul ala de echilbrare cu 2 arbori antrenati de lant. Lantul ala se uzeaza si zornaie, trebuie intins la 5000 KM dupa manual si cand il intinzi si tot zornaie il schimbi. Daca nu il schimbi la timp se poate rupe. A patit-o un prieten si i s-a blocat motorul. Mi-ar fi placut un sistem ca la 350 sau alte monocilindre care nu au lant si au un singur arbore actionat de pinioane. Alta parte slaba ar fi Ambreiajul: eu sunt la al 3-lea, in conditiile in care nu-l actionez aproape deloc. + ca majoritatea care le-am intalnit si sunt destule aveau aceeasi problema. Mi se pare subdimensionat pt motorul ala.

    Acum am pus un EBC Dirt Racer cu kevlar si sper sa mearga mai mult. Daca nu imi iau campii. Cam asta despre DR

    post-24237-1251141649_thumb.jpg

    post-24237-1251141760_thumb.jpg

    post-24237-1251141836_thumb.jpg

    post-24237-1251142647_thumb.jpg

    post-24237-1251142685_thumb.jpg

    post-24237-1251142724_thumb.jpg

    post-24237-1251143313_thumb.jpg

    post-24237-1251143404_thumb.jpg

  4. Sal, piese aduce calitate :wink: , dar ii o prob are niste scoruri!! sincer lant distributir did dr 89 600 280 euro!! mia cerut mie si dupa 2 luni mio cerut 120 de euro!!

    Si am cumparat de la cineva din Dumbravita il cheama Adelin nr lui de tel 0720242886! am luat de la el placute frana lant distributie supape set pt dr !!! [ piston cilindru segmenti] am 16 000 km nam niki o problema numa ca yo geniu nu am pus intinzatoru cum trebe !! dar lantu ii stas!!!! merge de sparge!! :makeout:

     

    nu e lant pentru nici un fel de pompe e lantul care antreneaza arborii de echilibrare ( balansieri ):D

  5. Gata, carburator rezolvat - dat jos fixat cuiul pontou pozitia 15 (needle valve) pe arculetul de la tija de la flotor deoarece era iesit - rezultat benzina ramane in carburator.

     

    Reglat pozitia 12 - pilot screw - este pe exterior in fata la 1 + 1/8 si reglat pozitia 7 Throtle stop screw adjuster pentru ca mergea cam turata.

     

    Se mai incalzeste dar nu asa tare ca la inceput, iar in mers se simte o oarecare lipsa de putere posibil din lipsa reglajului la supapele de evacuare.

    pas II de verificat supapele cand motorul este rece.

     

     

    Va multumesc tuturor pentru ajutor si indicatiile pretioase. (

    Succes in continuare si drumuri cat mai placute pe ea:)

  6. Motorul din cate imi dau eu seama are compresie, decompresorul lucreaza cum trebuie pt ca la rece porneste dupa 2-3 pedale. Cand am curatat motorul am observat la carcasa de ambreiaj si chiulasa silicon proaspat - de aici am dedus ca vechiul proprietar a inlocuit ceva piese pe acolo, mai ales ca ambreiajul functioneaza perfect.

    Man daca la rece porneste bine si la cald nu, ba merge si prost e clar ca are amestecul bogat. verifica pozitia cuiului de dozaj sa fie musai la jumatate si pune pilot screw la 1 si 1/8 ture si vezi ca o sa mearga:)

  7. Pretul de achizitie a fost de 500 euro. moto este radiata din Italia si urmeaza sa ii scot CIV-ul pentru inmatricularea in Romania. Se pare ca este versiunea de enduro careia i s-au montat semnalizatoare pentru a putea fi inmatriculata.

    :disappointed:) foarte tare. :kick: daca nu-ti place de ea da un zvon

  8. Multumesc pentru sfaturi.

     

    Bujia am schimbat-o, am uitat sa precizez asta cu un DPR9EA-9, tipul dat de cartea tehnica si ca sa fiu sincer nu am mai verificat-o.

    Daca da rateuri pe toba la accelerare brusca si turatii mari inseamna ca amestecul e prea bogat ?? si inca o chestie - dupa prea multe pedale fara pornire curge benzina pe la furtunasul de preaplin.

    Daca da rateuri pe accelerare nu e bine. verifica jocul supapelor, asta poate fi o cauza. Fa ce te-am sfatuit cu carbul, ( in manual astia dau 1 si 1/8 reglajul la pilot screw nu 2 ture cat am zis eu deci de la valoare asta pleci) si cu benzina care curge fa asa: da capacul de la camera de nivel constant jos( aia de jos unde e plutitorul) inchide benzina de la robinet, si dupa ce ai dat-o jos deschide benzina. atunci o sa inceapa sa curga. ridica plutitorul cu mana pana nu mai curge, asta inseamna ca a inchis. Trebuie sa inchida cand ajunge paralel cu solul. daca inchide mai sus are nivelul mare, daca inchide prea jos il are mic. deci vezi ca are o tablitza din care il puto regla sa inchida la orizontala:)

    PS. Foarte misto motoreta. poti sa-mi spui si mie cat te-a costat ? vreau una in viitorul apropiat

  9. Salut,

     

    Poate unii dintre voi s-au intalnit cu situatia ce o expun:

     

    De curand am achizitionat un Suzuki DR350 an 1993 din Italia. Era intr-o stare deplorabila astfel incat in ultima luna motocicleta a fost demontata, plastice reconditionate, curatat lant, uns cabluri - inlocuit cele rupte, schimbat placute frana, ulei 10w-40 Mobil semisintetic si filtru ulei, spalat si lubrifiat filtru aer, curatat carburator cu decarborol, sudat cot evacuare, gresat complet si surpriza.... cand a fost sa o pornesc m-a cam chinuit cateva ore bune. Dupa ce am reusit sa o pornesc la rece am observat ca se incalzeste foarte tare atat cadrul cat si subansamblele - carcasa motor, cutie, galerie evacuare.

    Cand vreu sa accelerez, motorul se opreste. Dupa ce se incalzeste, inchid socul iar motorul pare sa mearga bine doar ce se incalzeste foarte tare, si da impresia ca merge in contratimp. credeti ca scap doar cu un reglaj al supapelor, carburatorului si aprinderea sau sa ma astept sa gasesc alte vicii ascunse.

    Din cate am citit pe acest forum motorul de DR 350 este unul fiabil, asta fiind unul din motvele achizitionarii acestui model.

    Ceva foto cu motorul inainte si dupa:

    Salut. problema e foarte posibil sa fie din reglajul carburatorului mai ales daca motorul nu scoate sunete ciudate. Scoate si tu bujia, vezi ce culoare are , si daca este alba sau neagra poti da un verdict asupra carburatorului. Cuiul de dozaj din carburator la ce gradatie e? te-ai uitat cand l-ai desfacut. E bine sa fie pe centru, merge cel mai bine cu jicloare stock. Apoi verifica surubul de reglat amestecul. Strange-l de tot, apoi desfa-l 2 ture (asta cu motorul cald) si dupa regleaza-i relantiul cat sa mearga rotund in jurul a 1500RPM cred. dupa ce ai facut asta accelereaza pe loc si vezi cat de rapid revine din ture. Daca revine greu mai strange putin surubul de reglaj, daca da sa moara cand accelerezi brusc mai desfa-l:) Si eventual poti sa verifici si culbutorii dar daca ii reglezi sa ai grija sa nu ii strangi prea tare, poti chiar sa ii lasi putin mai largi decat in manual avand in vedere ca a trecut de mult de prima tinerete. Uite si pagina din manual cu valorile pt '93

    post-24237-1246296625_thumb.jpg

  10. Pentru cei interesati de o vacanta pe litoralul romanesc m-am gandit sa va recomand o locatie in Neptun. Este o zona perfecta pentru relaxare si lipsita de agitatia permanenta din celelalte statiuni. Eu unul am petrecut cateva zile impreuna cu mai multi prieteni si am ramas placut surprinsi. Puteti sa va cazati cu incredere la hotelul Albert. Conditiile oferite sunt foarte bune, iar pretul este unul accesibil, mai ales daca doriti sa petreceti un sejur de mai multe zile.

     

    Hotel Albert format din : 53 de camere si 7 apartamente, clasificat la categoria 3 stele, este o locatie noua, foarte moderna, amplasata in statiunea Neptun, aproape de plaja (200 m).

    Hotelul este situat in apropiere vilelor speciale ( rezidentiale ) ale statiunii, la circa 200 metri de plaja. Complex Albert modern si confortabil, renovat in anul 2009 este localizat la intrarea in statiunea Neptun, amplasat intr-un cadru natural deosebit. Hotel Albert dispune de 53 de camere duble si de 7 apartamente. Spatiile de cazare sunt dotate cu baie proprie, tv cablu, aer conditionat, frigider, telefon. Amplasarea hotelului si serviciile oferite, fac din Hotel Albert unul din cele mai cautate hoteluri din statiunea Neptun. Deasemenea, Hotelul Albert detine salon de mic dejun, bar de zi cu terasa, fantana arteziana , bar la fantana, terase si loc pentru gratar, loc de joaca pentru copii, parcare. Pranzul si cina se poate servi in restaurant ALBERT sau pe terase.

    Camerele sunt dotate cu TV-cablu, minibar, telefon Âşi aer condiționat, iar apartamentele au living cu canapele Âşi fotolii asigurându-se un grad de confort deosebit, fiind adegvate Âşi pentru grupurile care doresc să sărbătorească diverse evenimente împreună.

    Complexul dispune de centrală termică proprie, care asigura permanent apa caldă, iar în sezonul rece si încălzire, fiind posibilă astfel utilizarea lor tot timpul anului.

     

     

     

    Tel: 0721667881/0241 731033

    Fax: 0241 731088

    E-mail:hotel.albert@yahoo.com

    Web: www.alberthotel.ro

  11. m-am apucat si eu de tuning la dr... :) mi-am facut ambreiajul pe lichid astazi merge mai bine acum se trage si mai usor si decupleaza calumea debraiaza bine.acum vreau sa schimb roata pe spate sa pun de 18 cu disc. saptamana viitoare schimb si roata.si as vrea un rezervor ceva mai mic.. gen cel de dr 350...sau ceva asemanator.. ca mai modific eu si apoi modific si saua dupa rezervor. daca aveti careva sau stiti pe undeva sunt intresat!io am rezervor deala mare de 22 litri...caut unu chear si spart sau lovit ca il rezolv eu cumva :baldy: va salut si numai bine :wacko:

    Salut, ia zi crezi ca ai putea sa detaliezi faza cu ambreiajul pe lichid? eventual si cu niste poze... e interesant. Am avut si eu si sunt curios tu cum ai facut.

  12. Buna ziua, tuturor.

    Sunt posesor de DeReu sasecinzeci din decembrie, si sunt posesor de cont de....azi.

    Merge, nu am necazuri.

    Deasemenea nu am nici scut sub motor.

    Aveti careva o schema desfasurata a scutului, sau puteti sa imi dati niste distante (lungimea totala a placii, grosimea acesteia, materialul folosit, latimea placii, modul de prindere). Am vazut poze pe aici, dar nu am scule, nu vreau sa umblu cu sudura, vreau sa fac scutul doar din ciocan si 4 coliere :D .

    Orice idee este binevenita, si sper ca in maxim 2 saptamini sa pun acest scut sus.

    O zi faina,

    Salut , am un scut original de dr 650 daca il vrei da un pm si vorbim

  13. un prim raspuns incarcat de informatii... multumesc

     

    despre transalp vroiam sa spun ca e si mai putin "de tavaleala" decat dominatorul (in rest...numai cuvinte de lauda)

     

    in rest, stiu ca sunt din categorii diferite si repet : idealul meu ar fi un dominator mai usor sau un dr mai "drum (forestier) lung"

     

    cat despre inscris...e f adevarat, se pot inscrie amandoua (daca ai acte) dar oferta de dr-uri cu electrostarter e f. redusa cu atat mai mult cu cat mai vreau (vrem, ca nu e un topic doar pentru mine) si posibilitatea se a fi inscrisa...pe cand cea de dominator e f mare (si chir ai de unde alege) ...intrebarea sau dilema era daca intradevar se merita pandirea fiecarei oferte de dr (si imposibilitatea de a alege dintre prea multe) sau dezechiparea (de plastice si...) unui dominator ...

     

    inca o intrebare... admisia de aer la dr unde sau cum e ? (se poate trece prin apa cat de cat cu el?)

    Admisia de aer la DR e tot sub sha ca si la Dominator:)

  14. de intrerupt...nu stiu exact oricum daca clantane nu intrerupe!!daca ai admisia 0,10 si evacuarea dublu tre sa mearga motorul dar clantane!!regleaza pe amandoua la 0,10 si tre sa mearga.intrerupe ori bujia ori pe la carburatie nu se alimenteaza calumea.....ori ai apa in benzina(patita de mine)

    Vezi ca ea are alt motor fata de ce ai tu (dr 400) si e foarte posibil sa aiba reglaje diferite. Apropo, nici la tine nu cred ca sunt 0,10 admisie , evacuare... in primul rand ca sunt diferite distantele admisie/evacuare... ca merge bine si asa nu te contrazic. Pentru ea ar fi bine sa consulte un manual de service , daca o sa gasesc unul o sa il pun eu aici

  15. Da, e chiar adevarata... si eu vroiam sa zic de ea ca mi sa parut geniala autonomia... sigur nu ramai fara combustibil... :cheers:

     

    In schimb eu cred ca asta e modelul fara tractiune si pe fata ca nu prea vad unde sa bage un cardan subtire pe acolo pe fata... parca ar trebui sa fie mai gros o idee pt. cardan... prin furca ? pe unde ?

     

    Iar daca ii scot un sound cat de cat ok cred ca o sa cam rupa vanzarile... ca diesel ul e si foarte fiabil ca si motor... fata de benzina... :rolleyes: acuma daca vrei sound la ea ii pui toba baritonala cum pun toti la masini diesel de 70cp... asa ca sound ul se rezolva quick :)

    Dar daca ai fi citit bine ai fi vazut ca scrie de tractiune fatza actionata hidraulic (gen Ohlins, yamaha a avut si la Dakar acest sistem):) vezi tu un sistem de tractiune fatza cu cardan?

  16. Cat de tare :) !

    Shoricel, ai grija sa nu te blochezi cu ea in namol si sa ia foc stuful de la galeriile tobei de esapament.

    Mie mi s-a intamplat, toamna, prin frunze ce ajungeau pana sub far :rolleyes: .

    :cheers:) Nu am fost nesimtit , am mers bine pana acolo vre-o 100 - 150 de m...dupa am oprit putin sa vedem ce se intampla si cum e sa nu vezi decat stuf in jur:)) si dupa le-am scos...nu era f mult namol din fericire... oricum a fost fun

×
×
  • Creează nouă...