Sari la conținut

leonard

Membru
  • Număr conținut

    50
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de leonard

  1. Intrebare:

    Sonda de temperatura care se gaseste langa contactul de ventilator ce utilitate are (se conecteaza undeva)?

    La modelul cu ceas in bord!

    Ma batea gandul sa schimb ceasul, cu termometru, pare mai util.

    Intreb pana sa dau rezerervorul jos sa vad unde se duce firul.

    Ideea este daca firul se afla "in aer", sau poate fi folosit cf. schemei electrice legand direct termometrul.

     

    http://faq.f650.com/FAQs/AftermarketInstru...0a%20USA%20F650

  2. ciudata treaba,

    mie de exemplu din cind in cind ( din cauza filtrului de benzina, banuiesc) in mers se opreste motorul si nu se mai tureaza.

    stau un pic pe loc si isi revine.

    oricum, ii dai tu pan' la urma de cap.

     

    :D

     

    Incearca sa verifici pipele de la fise.

    Ele au o rezistenta de 5Kohm. Practic nu este nevoie de ea, deoarece se folosesc bujii care au deja aceasta rezistenta din constructie.

    La mine, interiorul unei pipe era cocsat, cu rezistenta 0 Ohm, intrerupta si dadea scanteia pe exterior, iar cealalta indica 700Kohm.

    Le-am exclus inlocuind rezistentele cu un corp din alama, dupa ce am curatat pipele in interior si le-am "ajutat" cu WD40. Mersul mototului s-a schimbat considerabil in bine.

    Poti sa verifici cu un ohmmetru pipele, daca arata 5Kohm sunt OK.

  3. treaba cu "mersul in gol" si carburatorul din stanga, marturisesc ca nu o stiam.

    ce stiam e ca trebuiesc reglate concomitent, la acelasi nr de ture, respectiv 3.5

    tu spui ca cel din stg tre sa aiba alt nr de ture fata de cel din dr ?

    nu inteleg, nu te supara pe mine..

    poate ne lamureste careva, mai mecanicos...

     

     

     

    bafta !

    :rock:

     

    Am spus ca initial le-am deschis 3.5 ture pe amandoua iar apoi am incercat un reglaj fin la cel din stg.

    Nu cred ca este identica valoarea turelor la desurubarea a doua motoare diferite (datorita variatiilor de conicitate ale varfului). Dar am obsevat doar ca plaja de reglaj este foarte mica.

    La ralanti, cel putin, practic nu cred ca se deschide al doilea carb. el lucreaza prin depresiunea data de primul.

    Alimentarea la ralanti se face numai prin jiclor-ul de amestec, care "arunca" combustibilul dupa clapeta, care este in pozitia inchis, si prin depresiunea formata amestecul este aspirat in cilindru.

    Circuitul de soc are o alta cale prin care alimenteaza, la fel ca si cel de putere.

    Vorbesc doar de mersul in gol.

    Cine are informatii mai pertinente (sau poate corecte, daca ma insel) este invitaul meu.

  4. Nu stiu ce mi s-a intamplat de nu mai merge socul. Il trag, dau la automat dar nici un efect. Daca il ajut cu acceleratia la pornire sare turometrul la 2000 de rot/min ca si cum ar merge socul. Si asta dintr-o data. Cablul nu cred ca este rupt ca daca il trag cand motorul este pornit si cald creste turatia motorului. M-am gandit sa postez ca poate s-a confruntat cineva cu problema asta. Numai bine :rock:

     

    Si eu sunt curios, si la mine se manifesta acelasi lucru. Dar, initial aveam o pipa de la una dintre fise defecta, mergea cam neregulat la ralanti si mergea cu o usoare hopuri in plaja 3-4000 rot/min, i-am reglat surubul de aer la carburatorul din stanga. Apoi am reparat fisa si nu am mai facut nici un reglaj. Cand am timp voi incerca sa reglez din nou surubul de amestec.

  5. Montand un pneu mai lat, creste stabilitatea. Compozitia cauciucului duce la o aderenta mai buna sau mai proasta. Nu cred ca schimband pneul (cu unul mai lat) se micsoreaza viteza, decat daca poate circumferinta lui este mai mica decit a celui anterior (poate are "talonul" mai ingust). E o parere. La demaraj , la fel ca si la franare, nu conteaza "suprafata amprentei" la sol, decit, ca si element de stabilitate.

  6. discursul e foarte complicat

    nu mereu o suprafata de contact mai mare genereaza o aderenta mai mare

    foarte imp sunt compozitiile cauciucului, temperatura de exercitiu si porozitatea asfaltului, transformarile care au loc la suprafata de contact dintre cauciuc si asfalt.

    era mai interesant sa vorbim poate de un lucru pe care foarte multi dintre motociclisti nu il cunosc:

    compozitiile gumelor si temperaturile de exercitiu.

    hard ....temp scazute

    soft....temp ridicate

     

    intrebarea de ce in pista este aleasa combinatia asta?

     

    Forta de franare, fie ea de alunecare roata blocata sau de rostogolire, roata in miscare dar nu blocata, nu depinde de suprafata de contact, ci numai de greutate - este direct proportionala (cea perpendiculara pe plan, din imaginea de mai sus) si bineinteles de coeficientul de frecare. Intradevar, functie de guma se obtin coeficienti de frecare diferiti. De ce franeaza mai bine pneul neblocat, simplu coeficientul de frecare la rostogolire este mai mare decit cel la alunecare.

    Principiul de mai sus se poate aplica si la tractiune.

     

    Iar la explicatia de mai sus , cea cu figura, consider ca avand aceeasi greutate descompunerea fortelor se face identic, componentele sunt egale.

  7. nu-i adevarat, e vina constructorilor care au pus 1-n-2 in loc de n-1-2. a doua chiar si la schimbari normale e mai abuzata decat celelalte viteze. si a-ntaia daca ai obiceiul sa schimbi in mers si sa mergi cu 80...

     

    Inginerii e prosti....

     

    presupun ca daca schimbi a 2 a pana in maxim 4000 nu face asa urat

     

    Omul a intrebat ce este cu cutia, am incercat sa ii dau un raspuns pertinent. Da daca este exploatata in regim de ture inalte, mers cu treapta a I-A in jur de 8-10000 rot/min si apoi schimbat brusc ( cu debraiere rapida deci timp foarte scurt de folosire a ambreiajului) a II-a apare in timp fenomenul uzurii pinioanelor- aici motorul are aproape puterea maxima ce este cedata prin cele doua pinioane spre roata. De ce nu in a I-a, deoarece se foloseste mai mult regimul patinat al ambreiajului la plecarea de pe loc si uzura este mai mica. Mai poate apare cu timpul si la a III-a dar mai rar.

    Raman la parerea ca fostul proprietar a fost umbra lui Rossi...

    Rezolvarea este cum am spus schimbarea pinioanelor dar nu asta este problema caci ele sunt ieftine, ci reparatia in sine , trebuie dat jos motorul desfacut cutia, ceva timp si bani din cate aam auzit in jur de 700-1000lei. Sper sa ma insel eu...

  8. Biker-ul este satanist= vinovat!

    Politia rutiera= dumnezeu (am scris cu litera mica...)

    Asta sa se inteleaga din ceea ce scrieti???

    Am mai spus-o motociclistul poate este un idiot, dar, se creeaza un precedent de actiune a Politiei cu un raspuns mult mai puternic la infractiunile motociclistului (cumulate).

    Ca nu avea numar de inmatriculare este clar este infractiune, dar si aici este discutabil, daca voi pierdeti placuta si nu stiti de lucrul asta ,poate sa va traga la raspundere ca circulati cu un autovehicul neinmatriculat??

    Noroc ca pe langa Garcea mai exista si procurori si judecatori....

     

    Nu ii iau apararea, asta ar insemna sa fiu de acord cu tampeniile care le-a facut, dar nu pot fi nici de acord cu modul criminal de interventie al politistilor respectivi.

  9. Astazi in jurul pranzului aud la radio, citez din memorie: "Politistii au trebuit sa actioneze cu fermitate impotriva motociclistului, deoarece acestia sunt un pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic"

    Astea spuse din gura Purtatoarei de cuvant a IJP Iasi.

     

    Cum dracu este posibil ca niste MILITIENI sa acrosesze un mototciclist sa il bage in bordura sau sant si sa sara cu genunchiul in pieptul lui.

    Nu tin parte motociclistului, poate era un idiot, dar asa ceva este INADMISIBIL.

    Puteti fi oricare dintre voi intr-un precedent ce se poate creea.

  10. Manual nu avea?

    Daca nu, cauta pe net, sigur gasesti ceva. In general are in jur 55CP, adrenalina OK, la greu.

    Depinde acum de tine daca il poti stapanii. Bicicleta este extrem de manevrabila si stabila, dar motorul este exploziv la acceleratii. Ca orice monocilindru si in particular ca KTM, vibreaza.

    Ca nu are demaror, asta nu prea te avantajeaza, ca spui ca vei merge cu el mai mult pe sosea, dar daca asa l-a facut fabricantul...

    Eu am SMC, uleiul si filtrele se schimba la 4500Km.

  11. catalin vrea sa org un eveniment moto la gr.a mai fost ceva in toamna dar acum vrea sa iasa cu liniutze, traseu de cross, gratare. daca va incanta ideea .....hai sa l anuntam.....

     

    Pastrama din aia buna???? Este?

    Il anuntam...

    :wave: :crack:

     

    Sacalii nu mananca gratar. Asa ca Teo, pe ei nu ii invitam, ca vin singuri. :burnout:

×
×
  • Creează nouă...