Sari la conținut

dorisbforzainter

Super Membru
  • Număr conținut

    1.065
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de dorisbforzainter

  1. Salutare domnilor....am deja de un an un Hornet, inainte am avut 2 atv, iar acum vreau sa experimentez si latura asta.....motocross. Dilemele ar fi urmatoarele:

    1. nu stiu ce mobra mi s-ar potrivi deoarece sun mic de inaltime (la Hornet ajung cu varfurile picioarelor la sol....e ok, ma simt in siguranta). Problema la cross este ca am vazut ca marea majoritate au inaltimea seii peste 800mm. La 800mm e super ok pentru mine.

    2. mobra trebuie sa fie 4T . Stiu ca multe sunt 2T si ca au putere mare, dar nu vreau sa aud bazaitul sub nicio forma (no offence pentru detinatorii de 2T....fiecare cu pasarica lui)

    3. ca si mobra mi-a placut Suzuki DR 350, dar din descriere pare inalta....nu stiu daca exista posibilitatea micsorarii aceste inaltimi....din suspensie, etc

    4. bugetul, cel mai important aspect.....pentru inceput nu vreau sa depaseasca 1000-1500 euro.....daca o sa fiu atras de aceasta latura moto o sa vad pe parcurs un eventual UP.

     

     

    io zic sa te uiti la xr 250 ala cu 1400 euro din sibiu, doar ca are cauciuce mai de strada, dar alea le iei cu 300 lei si ai motor de 1500 euro sau mai putin, motor cu care mergi unde vrei, si motor rezistent si te joci cu el.

    Mesaj completat

    nu fac reclama dar un xr 250 chiar ca e potent la hard enduro. echilibru care bate puterea unui exc sau cr

    Mesaj completat

    nu -l cunosc pe tipul cu xr dar era un exemplu pt max 1500 euro si motor legenda

  2. Xl 250 chiar e o optiune buna , nu e scumpa si e destul de ieftina . nu stiu cum sta cu piesele oare se mai gasesc ca e un model destul de vechi

    oricum mersi de sfat e o optione buna

     

     

    se gasesc piese. un amic a mers cu ea la enduro fara ulei 3 saptamani si abia acum nu mai are compresie...a gasit segmenti noi si ce trebuie acolo pe comanda

  3. Ba esti offtopic. Ontopic ai fi fost aici.

     

    Dar pentru ca tot ai intrebat si uite ca deja iti raspund: s-au inscris pana 10 persoane (5 motociclete), asta fara sa te includ si pe tine in lista. :)

     

     

    n-am observat ca eram grabit...

     

    faina planificare in detaliu ati facut.

     

    io daca vin vineri dupamasa pe v. oltului nu am sanse sa va prind, asa ca vin pe Transalpina direct noaptea singurel ca am auzit ca e luna plina ;)

  4. Salut enduristi si nu numai . Am deschis acest topic in speranta ca ma veti ajuta sa ajut un prieten sa-si ia o motocicleta . O sa va spun pe scurt despre ce e vorba . Eu sunt din Baia Mare si impreuna cu 4 prieteni facem iesiri regulat prin paduri si detinem urmatoarele motoare : DR 650 SE. Dominator , Transalp si !!! ruseasca Voshod de 175 cm. Cei cara cunosc VOSHODUL stiu ca acesta nu este deloc potrivit pt asa ceva , dar problema mai mare este ca e defect si nu mai merita reparat . Posesorul lui se numeste Vasile , 30 ani si este bolnav cronic (Hepatita C cronica ), este pensionar de boala si are o fetita de 5 ani pe care o intretine, deci nu are posibilitati sa-si ia un motor mai bun . Aici fac apel la voi la toti cei care stiu cum e sa-ti doresti ceva ce-ti place foarte mult ,dar sa nu-ti poti permite si sa stii ca ceilalti vor fi pe coclau iar tu nu . Cred deasemenea ca stiti cat de greu v-a fost la unii cand v-ati cumparat primul motor si cate sacrificii ati facut pt a-l avea , ei bine acest om nu poare sa faca nimic decat sa fie ajutat ,si aici apelez la voi si anume :

    Ar vrea o motocicleta de teren in 4 timpi cu capacitate cilindrica intre 350 si 650 chiar daca nu are acte si nu se poate inmatricula nu conteaza pt ca padurea e aproape . chiar daca necesita ceva reparatii nu conteaza pt ca cineva deja s-a oferit sa repare daca ceva e defect, nu conteaza cat e de veche doar sa se mai gaseasca piese . A vazut dr 600 xt 600 , dr 350 si ii plac foarte mult .

    Are doar 700 lei pe care si i-a pus deoparte, stiu ca e o suma infima si ca un motor cat de cat costa cca 500-600 euro dar daca stiti pe careva sau detineti o astfel de motocicleta pe care sunteti dispusi sa o vindeti la un pret mai mic va rog sa ma contactati pe mail (costel_priala@yahoo.com).

    Multumesc si astept sa ma contactati . Sanatate tuturor si fara evenimente neplacute.

     

     

    cauta o honda XL de 250 sau de cat gasesti, sa fie cat decat intertinut la ulei in motor si sa mearga. sunt ieftine si rezistente. dominatorul e mai mult de forestiere si asfalt naspa, de altele nu iti spun ca nu ma pricep si nici nu ma intereseaza. bafta

  5. Bai, ia hai gata cu offtopicu, ca ne salta cavaleria. O dam in diverse pe topicurile sociale (vezi 'al de Crangasi, dorine), nu acilea.

     

    Aci am reglementat care e treaba cu intalniri (iesiri) si cu cu rezistentele pt LEDuri.

     

    fara off topic, nu mai sunt cititori, publicitatea nu mai merge...

     

     

     

    care ar fi recensamantul alor astora care s-ar baga la o treaba de 1 mai? asa un procent de 50% care cum?

    sau mai bine zis, care intentioneaza sa se alature?

     

    eu fac posibilul de 100 % si cred ca reusesc minim 66% cu marje de eroare

  6. Pai tocmai tu, care nu te temi de ursi (stiu ca bei si cate-o bere cu ei prin padure), te temi de serpi? Apai in cazul asta n-ai ce cauta in zona L. Rosu, ca acolo e plin de veveritze si alea-s si mai periculoase ;)

     

    P.S. Hai sa nu mai facem off-topic pe-aici si, daca e ceva, sa scriem pe topicul deschis pentru excursie...

     

     

    pai ursu bea bere dar sarpele nu prea...

    glumeam domnu. io vin oriunde si in orice conditii numa sa am cateva ore libere sa pot sa ajung.

     

    dar Sorinel nu se baga? anul asta avem oameni de la echipa de tineret si sperante care trebuie sa duca mai departe traditia :)

  7. Raul, multumesc de raspuns...intradevar xr 650 e altceva, dar si pretul...

     

    Kawasaki KLX650 suna tentant, era sa cumpar unul...dar se pare ca honda xr a ramas in topul meu...

     

    Despre husqvarna nu prea stiu nimic...am citit despre ea, e usoara, 140kg la gol, 46CP, dar rezervorul de 9 l si saua nu m-au incintat plus ca nu stiu nimic despre fiabilitate...

     

    Honda xr 600r si Kawasaki klx 650 ala mai usor ramin deocamdata in atentia mea...

     

     

    xr si atat!

    Mesaj completat

    restul sunt lemne de foc...cine ma contrazice face glume proaste

  8. cu toate ca asfaltul e doar ud, nu e recomandat sa mergi pe timpul asta pe doua roti, mai este nisip, oricand poti avea surprize de inghet pe anumite protiuni. treaba fiecaruia. noroc

  9. domnu Enduristu , daca vrei ca bemveul sa mearga pe aici pe traseu de hard, iti zis sa il vopsesti ca cel din imagine si sa scrii pe el dominator :)

    Mesaj completat

    Dragi Dominatori,

     

    Am stat si m-am sfatuit cu foarte bun prieten - unora dintre voi va este cunoscut - ShadowRider despre ce si cum sa facem de 1 Mai 2010 si ne-a iesit urmatorul plan, pe care vi-l propunem si voua:

     

    1 Mai la Baile Herculane - deschiderea amicala a sezonului 2010

    (vineri, 30 aprilie 2010 - duminica, 2 mai 2010)

     

    Toate detaliile, adica: program, traseu, optiuni cazare, mancare, plimbari optionale, poze etc. precum si inscrieri le gasiti aici (nu trebuie decat sa faceti click).

     

    io mai mult as merge prin zona aia catre lacul rosu, lacul sf. ''le''ana ca e mai accesibila din multe directii, in sus pe Oltul superior catre Hasmas ( din amintirule de la ora de geografie) :)

    acolo la Herculane, nu stiu voi dar mie imi e cam frica de serpi ;)

    post-25783-1266231875_thumb.jpg

  10. Baieeeeetii din Sibiu...maine am sa plec din arad spre Valcea, si as vrea daca se poate sa imi dati si mie un update la vreme, si starea drumului adica daca e inghetat, zapada, ninge, ploua etc. nu de alta dar eu nu mai am incredere in ce spun astia la tv sau pe net.... Intentionez sa plec maine dimineata in jurul orei 10 asa ca si de dimineata ar merge un eventual update asupra vremii.... beer.gif

     

     

    pai tu mergi pe motor?

    Mesaj completat

    Baieeeeetii din Sibiu...maine am sa plec din arad spre Valcea, si as vrea daca se poate sa imi dati si mie un update la vreme, si starea drumului adica daca e inghetat, zapada, ninge, ploua etc. nu de alta dar eu nu mai am incredere in ce spun astia la tv sau pe net.... Intentionez sa plec maine dimineata in jurul orei 10 asa ca si de dimineata ar merge un eventual update asupra vremii.... beer.gif

     

     

    pai tu mergi pe motor?

  11. Dragi Dominatori,

     

    Am stat si m-am sfatuit cu foarte bun prieten - unora dintre voi va este cunoscut - ShadowRider despre ce si cum sa facem de 1 Mai 2010 si ne-a iesit urmatorul plan, pe care vi-l propunem si voua:

     

    1 Mai la Baile Herculane - deschiderea amicala a sezonului 2010

    (vineri, 30 aprilie 2010 - duminica, 2 mai 2010)

     

    Toate detaliile, adica: program, traseu, optiuni cazare, mancare, plimbari optionale, poze etc. precum si inscrieri le gasiti aici (nu trebuie decat sa faceti click).

     

    io vin daca am ''vreme'' si timp. oriunde

  12. bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    Mesaj completat

    ce bine sa ai preteni din astia ''cibernetici'' :laugh:

    Mesaj completat

    Salutare tuturor,

     

    sunt proaspat posesor al unui NX 650 Dominator din 1990 si ma bucur sa gasesc atatea informatii pe acest forum. Nu mai pot de nerabdare sa il scot din garaj si sa fac macar catziva kilometri, la mine in Bacau de o luna de zile e zapada si cauciucurile desi sunt destul de bune .. aluneca foarte tare. Imi lipsesc cateva piese la el .. de exemplu pedala de kick start .. ma ajuta cineva sa imi spuna de unde o pot comanda. . sau sa imi spuna ce cod are sa o pot comanda spre exemplu la dillypoint.ro .

    Melucul de kilometraj este dus si el si trebuie sa il schimb.

    Discurile de frana sunt cam "obosite" cel de pe fata e si ovalizat .. dar fostul proprietar m-a asigurat ca prinde destul de bine .. m-ar interesa deasemenea codul acestor piese sa le caut sa imi fac o idee cat costa.

     

    PS

     

    Nu am expierinta mai deloc la enduro .. fostul meu motor era un "animal de CB 750 din 1979" - cu patru carburatoare si era un cosmar sa il pornesc ; pe care l-am schimbat pe okazii.ro pe acest dominator dar fostul proprietar imi spunea ca lantul este de enduro si nu necesita intretinere. Cum pot sa stiu ce fel de lant este al meu? Am citit forumul cu intretinerea lantului si am vazut ca nu exista nici un lant care sa nu necesite intretinere.

     

     

    orice lant necesita intretinere, cu atat mai mult unul de enduro trebuie si ala curatat. eu zic, ai facut o alegere buna sa iei un motor elastic cu care te poti da peste tot aproape. ar fi bine pe fata sa ai discul si placutele in stare foarte buna, discul e cam scump nou, din cate stiu eu :angry:

  13. e bun asa cum ai facut 3 l dar la bidon de 4 l cred ca ieseai putin mai ieftin... vezi ca la schimbul de ulei + filtru va intra inapoi aproximativ 2,2 l ... sa nu uiti sa desfaci si surubul ala mic de sub pedala de schimbat viteze cand scoti uleiul.

     

    Mesaj completat

    acolo la surubul ala jos sub cutie, scut e miezul...

     

    penultima oara de schimb ulei am facut una faina: am incercat sa desfac surubul cu o cheie normala( ce idiot marca inregistrata sunt), am reusit sa rotunjesc surubul , apoi inelara, l-am facut si mai si, frate mai desfa surubul ala daca mai poti!!! Sufletu' lui Avram Iancu nu o mai vazut asa ceva...ca nici tubulara cea mai precisa nu mai vroia... si am bagat ulei peste si noroc bun...fie ce o fi...si la urmatorul schimb am reusit sa-l desfac dupa ce am pus ulei la urechile surubului si am incercat din nou cu o tubulara...dar a fost ceva miracol ca s-a desfacut...apoi mi-am facut alt surub la strung...adica nu eu...noroc cu tata ca io sunt praf la toate...

×
×
  • Creează nouă...