Sari la conținut

Cheyenne

Membru
  • Număr conținut

    73
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Cheyenne

  1. Daca am nimerit, aia e intersectia Viilor cu Progresului (sau Ctin Istrati), si tu veneai spre Eroii Revolutiei pe Viilor. Daca este asa, acolo nu aveti amandoi verde! Unul din voi a trecut pe rosu. Daca a sarit asa repede la amiabil, cam el... Martori, sau camere daca sunt, dar nu o lasa asa. Mai ales daca stii sigur ca ai trecut pe verde.

  2. Impresii dupa 120 de km de oras, facuti dupa coborarea cuielor:

     

    - la inceput parca nu tragea asa bine, sau mi se parea; acum se simte vana pe deplin, ca inainte, iti intinde mainile in accelerare de la 2000 la 7000 rpm;

    - pot sa o fhut cat vreau prin oras, nu mai da in bot in ture joase cand se incalzeste; merge la fel tot timpul (de asta vroiam in primul rand sa scap);

    - nu mai miros gazele de esapament a benzina si nu mai scoate neam de fum fie rece fie calda;

    - daca ar fi si sincronizate bine carburatoarele ar fi perfect, dar nu e asa deranjant, balbaie foarte foarte putin la relanti;

    - de consum inca nu stiu ce sa zic - am bagat 10 litri in rezervor (ea mai avea vreo 2) si am facut pana acum 120 de km si se mai aude destul de bine benzina inauntru.

     

    Spune-mi si mie te rog, la cat ai coborat acele?

  3. Scuze de intarziere, tocmai ce am trecut de 1000 de km cu noua achizitie. :lol:

     

    Odata cu vacuta a mai venit inca una pentru piese de schimb, aproape completa, motor calat.

     

    Anul de fabricatie, 1994, 45.000 km, merge brici, zic eu. :P

     

    Senzatie... :wacko: Super fericit! :baldy:

     

    A fost mai greu la primul drum de 400 de km, m-a cam dezvirginat... Dar na, aia e, prima oara poate sa doara, acum e ok, ne simtim excelent impreuna. :)

     

    Si 2 poze:

     

    post-26828-1241436506_thumb.jpg

    post-26828-1241436568_thumb.jpg

  4. Pai treaba cu mancatul uleiului nu o sa o afli decat singur, in timp, dupa ce faci ceva km cu ea.

    O solutie buna pentru a avea o idee cat de cat este sa ii iei compresia inainte de a o cumpara si sa vezi daca e in parametri (8-9:1 e mai mult decat ok).

    In rest trebuie sa te uiti cam la tot ce ar trebui vazut in general cand cumperi o motocicleta.

    In special directia (sa nu traga aiurea), urme de lovituri, felul cum calca rotile, zornaieli suspecte sau batai (n-are voie decat maxim un pic de culbutori, e un motor destul de silentios), incarcarea (la Yamaha e o boala sa se duca releele asa ca trebuie verificata cu aparatul de masura fara nici o rusine, sa incarce 12.8 - 13.5 V), presiunea la ulei - are un surub pe partea stanga a motorului, sus la chiulasa - se desface usor si trebuie sa curga uleias pe-acolo, amortizorul spate sa nu trozneasca la denivelari ca de pilda cele de limitare viteze din cartierele rezidentiale, dar merg si gropile mici-medii.

    Alte sfaturi pot da si cei mai experimentati decat mine, deci astept completari/corecturi! :D

     

    Bafta la achizitie!

     

    :D

     

    Multam de sfaturi, m-am inarmat cu ce trebuie. :lol:

     

    Altceva ar mai trebui sa am in vedere? Maine ma duc dupa vacuta.

  5. Salut Super Teneristi! :wink:

     

    Saptamana asta imi voi indrepta atentia spre un astfel de model, si as avea nevoie de putin ajutor.

     

    Am citit aproape tot topicul; mai intai felicitari pentru un topic 98% curat, mai greu gasesti asa ceva p-aici. :wink:

     

    Second, am observat ca si probleme mai dese ar fi consumul de ulei si carburatia. Daca la carburatie o poti simti (asta daca stii cum trebuie sa mearga de obicei...), la consum nu prea stiu cum sa verific inainte de cumparare.

     

    Dati-mi si mie cateva sfaturi, la ce ar trebui sa ma uit, la ce ar trebui sa fiu atent la test drive, pentru un ST 750 din 1997 (probabil 96 an de fabrica).

     

    Multam!

  6. Ma bucur ca va place ideea, fiecare gaseste sau aude de cate ceva si asa putem sa le impartasim si cu altii. Daca nu sti exact ce cauti e greu sa gasesti chestii de genu sau gasesti si nu e nici un seeder.

    Poate se sesizeaza vre-un moderator si muta topicul la discutii generale despre motociclism sau la articole si tutoriale ca aici se va ingropa foarte rapid.

     

    Daca am pus long way down trebuie sa pun si long way round, nu cred ca mai are nevoie de vreo descriere.

     

    Long Way Round feat. Ewan Mcgregor complete

     

    PS: 10x for seeding :yikes:

     

    10x indeed! downloadez cu 3 Mb/s si creste! :yikes:

     

    Cu Long way down am uploadat 64 Gb.

  7. Da da da, un an bun sa fie, pentru toti!

     

    btw, ti-oi fi zis eu deja, dar mai zic: BELEA mobra! hehehe, si cand ma gandesc ca inainte era surioara mai mare alei mele! :o

     

    Zappy, nu zici numai ca maraie, dar mie-mi seamana cu Alien! :(

     

    Hai noroc beer.gif

  8. Salutare si mii de scuze pt omiterea detaliilor despre model, este Kawa GPZ 500s. Are 26000 km an 1994. Intretinerea f buna a motorului si in trecut si in prezent, merge ceas cu exceptia acestui sunet ciudat care apare in momentul in care motorul este rece:(.

     

    Multumesc pt ajutorul acordat:)

     

    Vezi lantul primar de transmisie.

  9. sal

    eu tot zic ca imi iau un gpz si ziua cea mare se apropie, mai exact luni, m-am urcat odata pe el, dar de emotii nu mi-am dat seama, ce se intampla cu mine si stateam acum si ma gandeam, oare nu e un pic cam mic la inaltime, motorul asta, avand in vedere ca eu am 1,85 m si 94 de kg, voi astia care aveti gpz si inaltimea aproximativ cu a mea, puteti sta lejer pe motor?, adica nu e incomod, datorita faptului ca e un motor mai mic de inaltime fata de un tdm (sa zicem)?

     

    merci

     

    Je are 1.86 si 100 kg si ma simt bine pe GPZ, dar pana la urma depinde de fiecare. Mai incearca sa te urci pe unul, fara emotii de data asta, ca sa vezi cum e. :bounce:

     

    Eventual da o tura pe la Arc miercurea, tre sa gasesti pe cineva cu GPZu'. Cel putin sper... Eu nu stiu daca o sa fiu.

  10. eu glumeam.. glumeam cam inspaimantat de teama ca si a mea ar putea lancezi. si asa, vreo doua zile am lasat-o acasa si mi-a fost greu fara ea. mersi pentru sugestie, chiar nu am tratat aiurea postul tau. cauta si tu la bursa, la vanzari, piese, ca sunt cateva gpz-uri la dezmembrat. poate inca mai gasesti alternatorul pe ele. sau daca nu, cauta pe www.electroworld.co.uk, am gasit acolo si releu si stator si rotor de gpz500. si sunt ieftine. de exemplu, releul ajungea la vreo 90 de euro, cu tot cu transport, in tara am gasit cu 130. pana la urma am luat second.

     

    Pfui... degeaba am subscription la topic... :D

     

    Am gasit alternator man, de aici: http://www.usedkawasakiparts.com/

     

    Problema mare este ca nespecificand prin ce vreau sa imi trimita piesa, au folosit ză good-old post... drept urmare, am comandat pe data de 30 Iunie, si inca nu am piesa. De ce? Pentru ca de pe data de 24 Iulie sta in vama din Giulesti! :kiss:

     

    Revin saptamana viitoare sa vad daca merita sa recomand oamenii de la Kawabunga Racing sau nu, in functie de starea piesei. :)

     

    Pretul a fost OK, in conditiile in care in tara mi s-a cerut 300 E pentru stator+rotor, nou e 350 de lire sterline sau 750$, si eu am platit 140 de lire, din care ghiciti... 80 transportul, cel mai ieftin...

     

    Electroworld au piesele noi cumva? :D

     

    Ca si recomandare la orice fel de comanda, daca nu se poate prin DHS, TNT, etc, cereti sa va trimita cu posibilitate de verificare online macar...

  11. /.../

    pai daca o duc la cineva nu vreau s-o duc si sa astept dupa ea lancezind si eu si ea. oricum, e releul, m-a ajutat bogdan_awo sa masor si releu si alternator si tot. oricum, la modelele de pana-n 94 se desprind magnetii, de aia ziceam eu de zgomote ciudate. cand se desprind magnetii se aud zgomote ciudate. am mentionat acolo de zgomote ca sa nu imi zica cineva de magneti, intr-un fel ca sa filtrez posibilitatea de raspunsuri;) merci.

     

    Pai a mea sta si lancezeste acolo pentru ca nu am gasit inca alternator, ma bucur ca ti-ai rezolvat problema, eu doar ti-am dat o sugestie la intrebarea referitoare la mecanic.

  12. l-au ascuns in partea dreapta. e o cutiuta, arata a releu de semnalizare si e langa cutiuta de ignition, in spatele ei, adica spre spatele motoretei. eu am model din 92 si acolo se afla la mine... deci, pe dreapta, in dreptul locului pasagerului, sub carena laterala.

     

     

    si acum, problema mea.. de ieri, gpz-ul meu a refuzat sa-si mai incarce bateria. am plecat bine mersi de acasa, am ajuns in oras si nu am reusit sa-l mai pornesc, caraia releul de pornire. iau niste curent de la tipul de la paula's biker shop, pentru ca chiar acolo ma lasase si tipul avea cablu, si porneste normal. plec si merg la un prieten sa masor daca incarca, eu tot speram sa fie bateria, desi bateria stiam ca e ok si intotdeauna imi porneste "la sfert", chiar si dimineata. masor, intr-adevar, nu incarca.. de ceea ce mi-era cel mai teama nu am scapat.

    nu stiu de la ce este, stiu doar ca nu am auzit nici un zgomot ciudat, deci nu ar putea fi magnetii alternatorului (am modelul de pana in 94 si stiu ca astia au obiceiul sa sara). daca sareau magnetii, probabil ca se auzeau zgomote ciudate.. de la altceva nu stiu ce-ar putea fi.. aveti vreo idee? ati patit asta pana acum? si dati-mi si mie un pont de service bun care cunoaste electrica gpz-ului. multzam mult.

     

    Nu fii asa sigur ca nu e alternatorul, nu se aude nimic suspect cand ti se f.u.t.e... Doar merge pana rupe bateria... :crack:

     

    Du-o la Bogdan Padure zice je, o s-o vezi si p-a mea lancezind p-acolo.

×
×
  • Creează nouă...