Sari la conținut

morarugeorge

Super Membru
  • Număr conținut

    894
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de morarugeorge

  1. nu o sa gasesti schema electrica a bordului in nici un manual, decat pinout-ul in cel mai fericit caz.

     

    ca sa elimini varianta cu alimentarea inversa a bobinei desfa bordul si mergi pe traseu de la bobina spre pinout si schimba-n mufa.

     

    asta in conditiile in care nu exista (cel mai probabil exista) un "mini procesor" care proceseaza informatiile primite de la ecu si atunci va trebui sa desfaci mecanic firele de la bobina si sa le lipesti invers (daca ai sa poti)

  2. Schimba axul pompei, verifica sa se invarta tot usor, pune-i ulei, scoate alimentarile bobinelor si apoi da-i la automat sa vezi daca se modifica nivelul de ulei pe ochiul de nivel.

     

    Motorul probabil a suferit ceva sau nu, o sa afli. Daca se invarte cand dai la automat (fara scanteie) si nu ai sunete de bataie, o sa porneasca (dupa ce ii pui scanteia) si o sa il asculti sa vezi daca bate, daca nu bate esti in regula, schimba-i uleiul la 5000km sau 1 an de zile (inainte de a o baga la iernat) si foloseste un ulei bun.

     

    Ca fapt divers si informatie pentru tine pe viitor, turatia motorului in gol este inutila, mai ales pana in limitare, e doar un gest prin care unii vor sa iasa in evidenta sa-i vada si pe ei lumea ca ce motoreta smechera au (cel putin asa cred ei).

  3.  

    TNG, am avut o problema similara tot la o Honda, pe loc in neutru se tura de mama-mama, ziceai ca e armarsar, in mers (sarcina) pe la 4000 incepea sa dea in nas.. de te scotea din minti.

    Carburi curate ca lacrima, desfacute cu manuta mea, totul minunat.

     

    Dupa scos peri albi si innebunit pe partea electrica (aveam CDI nou, abia cumparat) tot ce a trebuit sa fac a fost sa elimin filtrul de benzina pus pe furtun (nu stiu de ceee?? de fostul proprietar) si motocicleta a inviat.

     

    Eu nu zic ca el e babalau si il cred ca a verificat carburatoarele cum trebuie, dar pot fi lucuri pe care le-a putut omite sau nu le-a testat:

    1 - acele site de deasupra cuielor - daca exista - la carburile de Transalp exista - merita investigat si nu dureaza mult - (oricum e mai simplu decat sa scoti instalatia electrica!!!)

    2 - rasverificat traseul de benzina sa nu se gatuiasca pe undeva

    3 - verificata pompa daca da debitul suficient

    4 - verificate membranele de pori

    5 - verificate suberele de acceleratie daca se ridica uniform cu motorul pornit si fara filtrul de aer montat - daca nu se vede palpat cu degetul, oglinda, etc.

     

    asta as face eu in primul rand.

     

    cum am zis, o problema electrica se manifesta sporadic, nu regulat, fara un pattern pe o perioada lunga - cand apare dureaza o perioada apoi respectivul simtom se amplifica.

     

    Sau un test si mai simplu de facut - montat la fiecare carb in parte un furtunas in stutul de golire si furtunasele agatate in lateral in sus - incat pe furtun sa se vada nivelul din carb - notat nivelul cu un marker pe fiecare cu motorul oprit, si apoi turat si jucat cu motorul si urmarit cat scade pe fiecare carb. :)

    Mai simplu de atat se poate?

     

    Foarte ok ce zici tu BB dar nu inteleg de ce trebuie sa folosesti cuvinte care pot jigni, n-ai putea doar sa scrii ce consideri ca este problema?
  4. cand am dat jos filtru era plin de ulei....problema e ca cu o saptamana in urma l-am pornit si mergea ok se stingea becul!si scotea si putin fum albastrui....ceea ce inseamna ca papa putin ulei!acum nu mai scoate deloc!gasesc de cumparat un manometru ptr ulei?e identic cu cel ptr masini sau....?

     

    orice manometru de ulei isi va face treaba

  5. Exista un surub, pe care-l dai jos, si poti pune un manometru pentru ulei si verifici presiunea debitata de pompa. Daca nu ai resiunea ai gasit problema, daca ai, la kawasaki mai exista uneori situatii (cam dese) in care dupa ce schimbi filtrul de ulei si uleiul becul nu se stinge, amorsandu-se mai greu traseul pana la filtrul de ulei si acesta in sine. Avand in vedere ca motoreta sta de 3 ani este probabil ca filtrul de ulei sa se fi golit si pana o sa-l umple pentru a deschide supapa de presiune din filtru, nu se stinge becul.



    Dar daca zici ca atunci cand porneste motorul nu se modifica nivelul de ulei pe ochiul de nivel, inseamna ca pompa nu face ce trebuie sa faca. Verifica angrenajul pompei sa nu fie rupt.

  6. am observat acum ca eram pe telefon si nu puteam vedea pagina...de gasit multmesc mult dar la asemenea preturi nu prea imi pot permite :( as cauta ceva sh...in speranta ca voi gasii mai ieftin..am gasit un motor din dezmembrari complet...omul vrea 5 mil complet ...dar nu stiu momentan in ce stare este...omul spune ca e bun dar...nu stiu ce sa fac o sa mai caut totusi...multumesc mult incaodata !

     

     

    bun cautant pe ebay am gasit asta http://www.ebay.it/itm/Nockenwelle-Lagerbock-Honda-CBR-125-R-JC34-2004-2010-/331083861252 pretul este incredibil de bun ...acum intrebare...cum pot sa il si cumpar?? astept un raspuns cat mai repede stima!

     

     

    iti faci cont pe ebay pe paypal si il cumperi

     

    la produsul ala este 15 euro transport prin dhl

  7. pai in manual spune asa se monteaza intinzatorul si apoi se ia o surubelnita care se introduce in el unde are un reglaj se roteste spre stanga , apoi am pornit motorul si am rotit spre stanga cat a mers , cand am dat jos intinzatorul de lant am observat cum lucreaza...in momentul cand dai spre dreapta intinzatorul isi face cursa in arc libera poti sa apesi pe el , iar cand rotesti in stanga se blocheaza intr-o anumita pozitie am sa atasez niste poze din manual...

     

     

    bun am gasit problema , mentionez ca piston ambielaj etc sunt intacte nu au nici un pic de joc sau altceva ...problema este alta axul cu came si culbutorii...cand am vazut ce este acolo m-am ingroizit singer nu am mai vazut asa ceva pana acum...eu am reglat culbutorii ca la carte dar nu am observat in ce stare sunt ei...o sa atasez o poza...intrebarea e alta acum unde gasesc eu axa cu came si culbutorii? :( am cautat pe net si nimic...si cine dezmembreaza da motorul cu totul :(

     

    Ai vazut daca ai desfacut, ai descoperit.

    Revin cu cateva link-uri pentru piese ce ai nevoie.

     

    http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M=Honda&T=CBR125R&Y=2004&L=HO-CBR125R4&O=CAMSHAFT/VALVE&F=HO-CBR125RW8-OT&L2=HO-CBR125RW5-OT

     

    Si daca tot ai desfacut sa masori axa cu came si sa verifici sa nu aibe joc in chiulasa.

  8. Are doua busoane de scurgere datorita constructie, uleiul este acelasi si la motor si la cutie. Nivelul il verifici dupa ce pornesti motorul il lasi sa mearga 1 minut, il opresti, astepti 1 minut si verifici nivelul (joja, ochi etc)

     

    La modelul tau intervalul de schimb este 15 ore de functionare sau 6 curse.

×
×
  • Creează nouă...