Sari la conținut

road_runner 1400

Super Membru
  • Număr conținut

    577
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de road_runner 1400

  1. Acum 20 ore, magarusulmarius a spus:

    salutare

     

    Bogdan  - mi-ar face placere sa mergi si tu, n-am mai mers de mult, ultima tura a fost pana la sighisoara, cand am prins gheata neagra pe jos in zona comarnic- azuga :)   A mers si Luigi cu noi, iti amintesti ?

     

    DiarM ,  eu pot merge pana la urma si duminica,  numai daca vremea sambata va fi cu nori / ploaie 

     

    am intrat intr-un usor sevraj si am nevoie de o iesire

     

    cel mai bine hotaram sambata dimineata pe la 8 45 aruncam o privire ce cer spre sud si vedem ce facem

     

     

    Salut Marius,da imi amintesc, au trecut multi ani de atunci.

     

    Mi-am dat seama ca sambata am treaba, voi merge duminica pe traseul Calarasi-Chiciu-Tutrakan-Ruse-Buc.

     

    Duminica va fi cald, deci bine si ma bucur ca s-a hotarat lumea pentru duminica, poate ne potrivim si la traseu.

     

  2. Initiatorul topicului ar trebui sa stie ca "a refula" si "a defula" sunt termeni total diferiti.

    Evident ca limba romana este limba straina pentru el, insa poate face totusi un efort sa citeasca intelesul cuvintelor din Dex daca tot le foloseste astfel incat

    sa nu se mai faca de ras in continuare la cei care dau intamplator peste titlul ales foarte doct de el.

    https://dexonline.ro/definitie/refulare

    https://dexonline.ro/definitie/defulare

  3. George M "GTR1400 are un mare minus la sistemul de franare CBS. Valva de proportie nu e reglata cum trebuie si, la franare pe curba, inclinat, se comporta ciudat (se spune prin review-uri). Ce am condus pana acuma cu CBS, Deauville 700 si FJR, se comporta foarte natural in franarea pe curbe."

     

    Nu are absolut nici o legatura cu realitatea. Franarea pe viraje( ceea ce nu recomand nimanui, ideal este sa te joci cu frana inainte de viraj, insa toata lumea greseste) este exemplara deoarece franeaza prin sistemul K-ACT(Kawasaki Advanced Coactive-braking Technology).

     

    Ceea ce stie sistemul asta sa faca explica mai bine WIkipedia:

     

    "From launch the 1400GTR had the option of an anti-lock braking system (ABS). In 2010, Kawasaki added KTRC, a traction control system, and replaced the previous ABS systems with K-ACT (Kawasaki Advanced Coactive-braking Technology), an improved system with power-assisted brake force redistribution.[7]K-ACT is also a combined braking system in which both the front and rear brakes are applied in differing amounts depending on whether the front brake lever or rear brake pedal is used. The rider is able to select, using a handlebar switch, the amount of front brake force applied when the rear brake pedal is used.[8] The traction control uses the ABS sensors to detect when the front and rear wheel speeds differ—reducing rear wheel speed by telling the engine management system to reduce power output."

     

    Faza cu cauciucul spate iarasi e un basm, am mers cu PR3 pe spate peste 20000 km in conditiile in care majoritatea turelor au fost cu pasager si bagaje, asta a fost recordul, acum il schimb undeva intre 16 si 18.000km

     

    Eu cred ca daca reuseai sa faci un test cu GTR inainte sa iei FJR nu mai cumparai altceva decat Kawa.

  4. Pe bune ca m-am dat eu cu GSA la Zarnasti ??? stai rau tati cu memoria .......................nu te mai obosi sa te bagi in seama cu un raspuns .

     

    Seara buna omule .

     

    Ai fost in prima grupa cu mine sambata, ai luat noul GS pe care l-ai dat pe jos si ramaneai in urma de ungurul care ne conducea a ajuns sa-si ceara scuze celorlalti ca trebuie sa se intoarca dupa tine.

     

    Nu stiu ce-ai facut duminica, irelevant.

     

    Grupul te-a asteptat de cel putin doua ori pe traseul enduro de acolo, ptr ca ori ramaneai in urma ori te varsai. A fost prima si ultima oara cand ungurul a mai condus vreun grup pe traseul enduro de acolo in cadrul acelui eveniment.

     

    Evident, nu conteaza, nu dadeam proba de indemanare acolo, insa ai bunul simt sa recunosti macar.

     

    Voie buna.

     

    Scuze Mihai ptr off, iti doresc sa ai drumuri bune pe acolo pe unde te duci, permite-mi totusi un sfat, ai grija cu cine pleci.

  5. se pare ca GTR 1400 se cumpara de clienti pe acelasi "calapod"

    daca pe celalalt proprietar il inteleg .....

    Amice, esti suficient de incuiat sa crezi ca cine nu posteaza pe forum poze si impresii din ture, nu exista sau nu face ture lungi sau scurte.

     

    Mentalitatea ta nu o comentez sau judec, ea se vede cu ochiu liber de catre oricine care-ti citeste posturile.

     

    Nu voi intra in polemica pe care o propui din putul gandirii tale si anume ca ai facut nu stiu cati km si binenteles ne vorbesti de la un for superior tuturor.

     

    Sunt oameni pe forumul asta care iti dau clasa la ceea ce ai impresia ca esti bun, km multi, abilitati de conducere a motocicletei, etc, insa acei oameni au niste calitati care iti sunt total straine si anume, modestia, politetea, in general educatia sau cum se spune "cei sapte ani de acasa".

     

    Iti dai seama ca nu ai cum sa inveti la varsta pe care o ai asa ceva.

     

    Daca e sa ne masuram in km, deoarece mintea ta numai asta vede, iti spun ca nu ai calcat si nici nu o s-o faci in viata asta, pe unde m-a purtat pe mine providenta, dar, desigur, asta e alta poveste.

     

    Tu prin posturile tale esti tare amuzant, cand, febril cauti si cersesti atentia altora pe forum, celor care-ti canta in struna si-ti alina orgoliu de mare motociclist.

     

    Esti disperat sa provoci pe toata lumea cu care crezi tu ca ai ceva, sau care ai impresia ca nu te-a laudat suficient, sau ca te ignora.

     

    Esti patologic baiatule, dar iti multumesc pentru interesul acordat.

     

    A zis bine Doru ce te-a caracterizat in doua randuri cand tot asa provocai pe toata lumea, ca esti atat de frustrat incat devii penibil.

     

    Din respect pentru cel care a initiat topicul, voi incheia aici raspunsul la elucubratiile tale.

     

    Voie buna.

  6. Quote

    comparatii pentru

    ture in vama veche....

    sau ture cu remorca pt super GTR 1400???????

    Desigur poate prea usor ptr altii, insa prea greu ptr tine, eu ma refeream strict la cazari, insa e greu sa-ti dai seama de asta de la inaltimea unui "guru" al motociclismului romanesc avand atatia aplaudaci care te fac, desigur, sa te simti unic.

     

    Scuze de off-topic.

  7. Baiatul asta a ramas cu fixatia cu remorca, nu se mai vindeca, desi inteleg ca a tras si el o sforaiala in tren de la Hamburg la Viena.

     

    Facand un total conform celor scrise in dreptul fiecarei zile ar fi: 2 nopti Paprika 80, 5 nopti St. Anton 310, 1 noapte Chamonix 90, 1 noapte Vacheresse 60, 1 noapte Val d'Isere 70, 1 noapte Le Sauze 60 si 3 nopti Ventimiglia 270. 14 nopti cu 940 euro.

     

    Fa-ti un bine si ignora latraturile lui.

     

    Da, am zis sa faci tu calculul crezand ca a mai fost ceva, dar se pare ca voi ati stat numai la hoteluri si ati cheltuit mai putin decat altii care au stat la pensiuni unde pretul este cu mult mai mic mai ales daca

     

    faci rezervari cu trei luni inainte ptr a primi si discount.

     

    Interesant si merci de informatii.

  8. Vad ca te roade tare treaba cu remorca, poate ca mai sunt si altele de zis in afara de asta.

    Oricum, in caz ca ai citit pe sarite, remorca a ramas in Sankt Anton, 2 tari mai la est.

    Cat despre Turul Frantei, banuiesc ca motocicletele si masinile oficiale sunt aduse de sponsor in mod organizat pina la start. Poate ca Skoda isi aduce masinile pe trailer, iar Kawasaki in remorca. Ma indoiesc ca vei gasi parcata la Alimentara sau in fata la Louis vreo masina sau motocicleta oficiala, parte a unei competitii.

     

    Lasa-l, e limitat. Atat poate.

     

    Cine stie, poate ii raspunde cineva la provocarile pe care le lanseaza.

     

    Cel mai bine este sa-l ignori.

     

    ...

     

    Se pare ca desi ati stat numai la hoteluri si nu pensiuni, pretul pe camera nu a fost astronomic.

     

    Ma intreb oare cam cat era pretul unei camere la pensiunile din zonele tranzitate?

     

    Clar mai mic decat la hoteluri, mai ales daca alegi sa faci rezervarea cu trei luni inainte cand poti negocia si un discount.

     

    Se pare ca interpretezi vremea din ce in ce mai bine din moment ce ai evitat udatul pana la piele. Statia meteo de acasa e sfanta.

     

    Keep going!

  9. citez din ceea ce ai scris chiar tu (textex)pe alt topic".........dar cand citesc asemenea interventii, nu stiu de ce, dar imi aduc aminte de bancul cu balbaitul: pu-pu-pu-pupati-va, incur-incur-incur-incurajati-va..".

    zcuze de off... dar nu m-am putut abtine....!!!!!!!

    Nu vrei tu sa fii primul care o face? Sunt absolut sigur ca ai cunostinte vaste in domeniu.

     

    Stiu ca e misiune imposibila pentru tine sa respecti un topic, suntem alaturi de tine sa stii, se pare ca ai nevoie de ajutor.

     

    Scuze de off-topic.

  10. In afara de motivele descrise deja, sa mai adaugam:

    - parerea partenerei de drum;

    - dorinta de a cumpara diverse chestii, de la maruntisuri (inclusiv deo, sampon - acelasi pret ca la noi, dar de 3 ori mai bune) pina la chestii voluminoase (de exemplu, mi-am luat mobilier de camping de la Louis).

    In plus pot adauga plictiseala oricarui motociclist de a merge mii de km pe autostrada. Nu e distractiv deloc si in plus mai patratesti si cauciucul aiurea, in loc sa te pastrezi (daca ai posibilitatea) pentru drumuri virajate si atragatoare.

     

    Sunt multi care chiar daca ar face la fel nu ar recunoaste ca uneori este o idee excelenta varianta aleasa de tine.

     

    Intai cateva raspunsuri scurte.

    Dupa cum am spus, asinii si-au facut datoria cu brio pina la St Anton. Misiunea lor s-a incheiat pentru 10 zile si i-am bagat la grajd. Deci nici o grija, nu ramane geterelul neutilizat.

     

    attachicon.gifDSC00280.JPG

     

    De tren nu mi-am pus problema niciodata, ala te duce doar pina in gara si te lasa cu catrafusele pe peron.

    GTR dus pe remorca sa nu se uzeze - da, in special cauciucurile. La o greutate totala pe care am estimat-o la 550 kg, cred ca a fost o decizie corecta. Oricum, am cam calculat-o gresit si nu am schimbat pneurile inainte de plecare (aveau 11000 km). Am zis ca mai merg macar 3000 km si o sa vedeti cum arata la final. Nu mai zic de spatiu si confort, plus loc pentru cumparaturi la intoarcere, deci consider ca am facut un bun compromis.

    In rest, multumesc pentru aprecieri si sa continuam relatarea

    Din cate stiu eu personajul "geterelu" era altcineva!!!

     

    Sa inteleg ca v-a insostit si in acest concediu?

  11. Bravo Vlad.

     

    Sunt in asentimentul tau cu metoda de petrecere a concediului imbinand comfortul din masina, cu placerea de a merge cu moto.

     

    Noi am mai vorbit si stii ca iti impartasesc ideea de concediu in felul acesta petrecut.

     

    Astept cu interes relatarea despre preturile din zonele parcurse de tine la cazari si cat de usor sau greu este sa le faci singur, fara alte sfaturi ale unor asa-zisi experti/ghizi care nu stiu decat sa jumuleasca naivii.

     

    Astept urmarea.

  12. Majoritatea traseelor pornesc din Poiana Cristianului (Cum urci din Rasnov spre Poiana, dupa aprox 8-9 km iesi intr-un varf de panta unde si apoi ai o coborare) - uite aici pe harta :

     

    <https://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=45.586605,25.514224&spn=0.00315,0.004823&t=h&z=18&vpsrc=6&layer=c&cbll=45.586712,25.514245&panoid=iYywDQbyqxiyU8sF_26pWQ&cbp=12,3.52,,1,7.66>

     

    <https://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&vpsrc=0&layer=c&cbll=45.586712,25.514245&panoid=iYywDQbyqxiyU8sF_26pWQ&cbp=12,114.94,,0,5.61&ll=45.586796,25.514261&spn=0.00315,0.004823&z=18>

     

    Odata ajuns aici, pe partea dreapta (cum urci din Rasnov spre Poiana) se face o poteca, marcata cu 2 dungi albe si una albastra intre cele 2 albe - se vede in poza din google Maps. O iei pe poteca aia si in principiu incearca sa urmaresti marcajul si ajungi fix la partia de biatlon/trambuline de pe Valea Carbunarii. Pe parcurs sunt multe "intersectii" cu alte trasee, pe majoritatea am fost, pe unele inca nu. Dar pe toate pe care am fost pana acum dau la un moment dat fie in Rasnov, fie mai departe spre Coltii Cheii.

     

    Ca si posibilitati de a lasa masina, poti sa o lasi fie sus in Poiana Cristianului fie jos in Rasnov. Eu as recomanda sa o lasi in Rasnov, urci si cobori pe bicla si ajungi la masina. Daca o lasi sus, va trebui sa urci dupa ce ai coborat (evident :)) si nu stiu cat chef de dat la pedale in sus mai ai dupa coborare :)

     

    Daca esti din zona, lasa-mi un PM cand ai chef sa mergi si daca sunt liber facem o tura amandoi, sau macar ne intalnim si iti explic mai pe indelete.

     

    Spor(t)!

    Multam de info, am fost de mult ori cu moto dinspre Rasnov spre Poiana, stiu curba aceea.

     

    Am retinut si marcajul. Fara indoiala, e de lasat masina in Rasnov.

     

    Trimit PM cand sunt prin zona.

     

    Multumesc.

  13. Faine ture bagati!

    Eu in ultima vreme, din lipsa de timp nu prea am facut ture lungi, dar imi gasesc in fiecare week-end cateva ore sa urca in Poiana si apoi o iau la vale spre Rasnov prin padure. Sunt multe trasee de bitza p-acolo, multe din ele depasind clasa XC si se incadreaza mai mult la AM/DH.

     

    Cam asa arata unul din ele, cu precizarea ca "filmul"deformeaza un pic realitatea, in sensul ca in realitate pare ceva mai hard-core :)

     

    http://www.youtube.com/watch?v=DbdIN66fhHE

     

    Drept pentru care trebuie sa imi schimb cat de curand Focusul meu HT pe un FS All Mountin, dar momentan nu sunt finante...

     

    EDIT:NU stiu sa pun Embed :( poate imi dati niste indicii in acest sens va rog!

    Salut, imi poti spune te rog de unde incepe traseul asta si unde se termina?

     

    As vrea sa-l fac si eu insa nu cunosc foarte bine traseele de bicla in zona Rasnov.

     

    De ex. daca as veni cu masina si as lasa-o in Poiana dupa care m-as da pe un traseu de genul facut de tine, am posibilitate sa ma intorc la masina?

×
×
  • Creează nouă...