Sari la conținut

Cristinelu_motorelu

Membru
  • Număr conținut

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Cristinelu_motorelu

  1. De astazi mai adaug si eu o categorie pe permis, categoria A, iar acest lucru fiind bifat, iar echipamentul cumparat, incep sa ma orientez spre achizitionarea unui motor.

    De studiat am tot studiat, de la cilindree, la tipul motorului, avantaje/dezavantaje in viata de zi cu zi, in oras, in afara, etc. Nu am devenit specialist, dar mi-am facut o idee si stiu spre ce sa ma orientez.

     

    M-am oprit la urmatoarele 3 modele: Honda Hornet 600, Suzuki Bandit 600 & Suzuki SV650.

    Ca optiune mai indepartata ar fi Kawa Er5, Ducati Monster, GS500.

     

    Ceea ce urmaresc la primul meu motor e sa aiba undeva la 500-600cc, sa fie de prin anii 98-02 iar ca pret, limita superioara e 1500e. Am vazut ca se regasesc modelele de mai sus in aceste filtre si spre asta vreau sa ma orientez.

     

    Saptamana viitoare voi da o fuga pana la motomus si la sermoto sa vedem ce oferte au si ei (altele decat cele pe site) insa vreau sa vad si pe la diferiti useri ce oferte se arata.

     

    Lasati linistiti un PM sau un reply aici si am sa incerc sa va raspund. Multumesc !

    Un sfat de la un prieten...da tu consideri ca te descurci cat de cat, un 250 este prea de ajuns pt. moment (asta daca tii la viata ta )

  2. Multumesc inca o data tuturor ce au binevoit sa-mi stearga ceata din fata ochilor...asta va fi pana la urma numai sa gasesc una bunicica.



    Dr 800s varianta pe care am avut-o eu este ok, poate ceva lipsa de putere la o accelerare mai rapida, urca foarte repede la 7-8000 ture, si e superba la drum intins. Personal la pietris mai mare si noroi mi-a dat ceva emotii. Consum la drum intins 4.5-5l/100km . De-a lungul unui sezon i-am schimbat rulmentii la jug (am luat-o cu rulmentii uzati) si mi-a sarit odata electrodul de la o bujie. Da , nu e greseala , a plecat numai cuiul metalic din interiorul bujiei. Schimbat bujie = totul ok.

    Zi-mi te rog cat ai completat ulei per sezon raportat la nr. de kilometri?

  3. Salut! eu sun Incepator si in noembrie mi-am luat un DR 750s BIG... acelasi drac putin mai domol. Stock inaltimea seii este la 876mm fata de sol deci la 1,76 ai tai dacai ai cracii lungi ar fi ok sa zicem. Eu am 183 si 76kg si ajung cu toata talpa jos dar nu pot sa zic ca am cine stie ce aderenta cu bocancii mie ok (au talpa mai groasa). Trebuie sa te gandesti ca e greu de ridicat... are 179 de kg la gol + 2,7 litri de ulei, daca ii mai faci si plinul 29 de litri ajungi lejer 220-230 de kg. Eu am scapato pe jos dar m-am descurcat. Sfatul meu e sa ridici cu picioarele nu cu spatele... e bine pt sanatatea ta :)

     

    De mers nu prea stiu ce sa iti zic... eu am mers doar zile cu ea ca a venit zapada si mi-a stricat distractia.

     

    LE: a zis si colegul mai sus... se poate cobora putin din suspensie

    Apropo cat te-a ajuns vacuta daca e public?

     

    in alea 5 zile de mers eu nu am avut probleme cu strecuratul printre masini la semafor in bucuresti... e capra inalta si oglinzile trec peste oglinzile masinilor mai nasol cand nimeresti o duba sau ceva suv

    Inca o intrebare...care ar fi diferentele intre 750 si 800 asa ca necunoscator despre acest model intreb? (Aveti va rog rabdare cu mine ca-s prost in ceea ce priveste acest model!!!)

  4. Inaltimea, ca inaltimea, dar trebuie sa te ti foarte bine pe piciore nenica ca-i o mobra al dracului de grea, vre-o 220kg si rezervorul (generos de altfel) destul de sus, altfel eu la 1.85 si 80kg m-am simtit ok pe dansa desi a fost prima mobra. Minunata de altfel durdulia, nu-i pot reprosa decat ca ma chinuia al dracului de tare ridicatul dansei de pe jos (mi-a iertat multe si m-a tinut in sea si atunci cand nu mai speram ca o va mai face) :cheers: mi-e dor de grasana...

    Pai eu am 1,76...1,78 al naibii ca nici nu mai stiu si 65 de kapagheuri sper sa reusesc sa o domolesc nu de alta da pe loc mi-e cam asa ca dupa ce se invarte roata e ok pt ca am destula experienta pe coclauri...recunosc cu comuniste de-al de ij-uri, nipre, minsk, mz, etc...aaa si am mers multisor pe o Cagiva Canyon de 500.

  5. Buna sa va fie inima dragi compatrioti inoculati cu virusul "M"!

    Cum urmeaza sa imi achizitionez un model de Suzuki DR 800 dupa 'jdemii de cautari de informatii si pareri despre acest model (hotarand ca este cel mai potrivit pt. stilul meu) as dori sa va intreb ,caci nu am gasit informatii(sau poate ca nu am "scotocit" unde trebuie) ce inaltime este minima recomandata din experienta dvs. pentru a stapani acest calut atat de drag mie? Eventual alte pareri sau sugestii sunt bine venite.

     

     

     

     

    Cu respect, ma inclin.

  6. Un ij pus la punct se comporta excelent.

    cu un raport de transmisie si cu reglaje corecte e bestial pe teren. trebuie doar sa stii sa il duci acolo unde vrei sa ajungi.

    am un ij 56 cu cutie de viteze la rapoarte originale. nu imi da emotii la nici o panta desi am pinion de 21 cu roti de 18. cauciucuri russesti.

     

     

    pe langa asta mai am un bmw f650 dakar. nu il simt in stare sa ajunga unde merge ijul desi in minim 80% din locatii ajunge mai rapid.......

    intr-adevar asa este, eu am o corcitura de ij festival(motorul) cu planeta 5(cadru sha etc) pe care l-am facut special pentru dealuri deoarece locuiesc intr-o zona de munte (orashul lu' PINALTI) si e pacat sa nu exploatez la maxim aceste locuri minunate. motocicleta a ramas aproape la fel ca varianta originala doar ca i-am inlocuit pinioanele(fata-spate) lantzul(de kawa zxr) pentru ca sunt facute sa reziste la un cuplu destul de mare, cauciucul pe spate e de ktm 640 lc4 exclusiv pt off-road telescoape inaltate si intarite respectiv aprinderea e de mink datorita problemelor de incarcare la regimuri joase de turatie si deocamdata cam atat dar mai am niste planuri cu ea. promit sa pun shi niste poze.

×
×
  • Creează nouă...