Sari la conținut

cbrxx

Membru
  • Număr conținut

    316
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de cbrxx

  1. salut! de curand am achizitionat si eu un 1190 adventure cu carene de R.

    totul perfect pana acum, deja am facut 1200km.

     

    o intrebare: voua va consuma ulei? mie mi-a mancat aprox 100ml in astia 1200km...dar recunosc ca am tras ceva de ea...inclusiv mers constant 200.

     

    eu niciodata nu trebuie sa completez nimic intre schimburi chiar daca capra e trecut deja de 43mi,la mers mai sportiv.

  2. Hai cu lumea la raport privind tipul uleiul. Eu mai stiu pe cineva care baga Motul 5100 10w40, omul avea niste probleme personale cu Motorex-ul.Orice as baga, tot 10w50-10w60(100% sintetic) as baga avand in vedere cat se incinge pe offroad. Chiar ma gandesc sa ii pun al doilea ventilator si radiator de ulei, costurile sunt mici daca le faci singur si se gasesc piese la dezmembrari.

     

    Rezolvare pentru bruscatul la deschiderea gazului-mai ales sub 3500rpm(cel mai enervant lucru in offroad), in mare parte e o cama de acceleratie progresiva. Mai exact, G2 throttle tube care are mai multe posibilitati(400-300-.....). Avand in vedere ca vin de pe SS, am avut ocazia sa gasesc ca tubul de acceleratie-cama de pe RC8 este de tipul progresiv, adica fix cam ce e G2 400. Doar ca marele avantaj e ca G2 e minim 400 roni, iar ala de rc8 OEM KTM- este 120 roni la orice magazin de aduce piese KTM(inclusiv Dementor). Sa nu mai zic ca la 120 roni primesti ambele mansoane si tubul progresiv. SI mai e si portocaliu tubul.!!! :crack: Se zvoneste ca scade si consumul cu vreo 0.5 l la 100km.

     

    Codul e 69002021100 .

     

    Eu o sa mi-l comand.

    Eu am incercat vreo 6 tipuri de ulei de 10w-40-50-60...si nu am observat nici o diferenta.am un amic in australia care recomanda schimbul la 6 mii,si sa fie un ulei sintetic.si are la activ vreo 160mii pe un 950 din 2004.

     

    @PatrickPentru piese--> vezi la Dementor(sau orice alt redistribuitor) ca sunt fisele tehnice pe net si preturile aferente lor(in roni). Trebuie doar sa cunosti ceva engleza si de ce piese ai nevoie.

    Vezi aici :(alege anul corespunzator)

    http://shop.dementor.ro/schemat/95822/crankshaft-piston-950-adventure

     

    In legatura cu manopera--> costa destul de mult si trebuie sa te interesezi personal la mecanici/reprezentanta. Fara cateva sute de euro bune nu scapi(piese+manopera).

     

    @Pana

    Imi cer scuze ce nu mi-am facut temele la timp. Glumesc si eu. Eu mi-am comandat si ajunge saptamana viitoare la Dementor. O sa vin cu un review dupa ce il montez. Am in gand mai multe cu KTM-ul din dotare pe partea tehnica. Urmatorul pas e un al doilea ventilator, kit-ul e scump-nu face banii(peste 150 euro). Asa ca iar o sa bricolez eu ceva dintr-un alt ventilator+ suportul aferent. M-am gandit eu vreo ora la proiect si e fezabil, plus niste poze pe net. Sa vad unde gasesc o mufa ce se desface in doua ca sa iau curent de la mufa ventilatorului de fabrica. Fara tiganii. Ventilatorul OEM suge cam 4 A, iar cel aftermarket/sh la dimensiunile ce intra spatiul limitat--cam 2A. Asa ca merge pe acelasi cablu. Vedem.

    950-si 990 merg ''hot''.recomand schimbarea busonului de radiator cu unul de 1.8 bari si folosire de Engine Ice.Reduc mult temperatura de fierbere fara a avea nevoie de bricolaje cu ventilatoare second....releul,generatorul si bateria sunt cam subdimensionate...

  3. Am ci C3 si S6 Evo,dar iti zic parca ai lua in mana 2 casti diferite....cat despre voblaj,iti zic ca niciodata n-am avut probleme fara topcase nici la 200+.Ai dreptate ca cu topcase se simte ceva dar depinde mult de forma cutiei,ala original care e asemanator cu un amplificator home system e naspa...dar cu pasager nici cu ala n-ai treaba...Iar la noi, si in afara de Germania nu se pune problema vitezelor peste 150 cu bagaje.Dar gs ul cu topcaseul montat e mai linistit...

    Cred ca este mare diferenta intre niste cutii "ordinare", facute pentru orice tip de motocicleta, si eventual doar pe criteriul "cat mai mare", care se monteaza cu niste suporturi facute de producatorul respectiv doar cat sa se potriveasca si sa se poata monta, si niste cutii facute special pentru un anume tip de motocicleta, gandite sa se potriveasca cu motocicleta respectiva atat ca design dar mai ales si in conceptul aerorinamic al motocicletei.

    Tocmai de aceea mi se pare cu atat mai surprinzator ceea ce se intampla la modelele KTM. Pe de alta parte nu ma mira, atat la KTM cat si la Tiger cutiile originale mi se pare ca arata ca naiba, ies foarte mult in afara.

     

    La cutiile mele vario de GS parca este recomandat 180km/h. Luna trecuta am mers cu toate trei montatate, pline, cu 200+ linistit pe autostrada in Germania si n-am simtit nimic in neregula. Recunosc insa ca cel mai bine mi se pare ca se simte motocicleta la viteza mare doar cu sidecase-urile (pline), fara topcase, mi se pare foarte "asezata".


    » Post actualizat in 20 Aug 2015 08:40

     

    Mi-e greu sa cred ca cei de la BMW s-au gandit ca altii or sa le cumpere cutiile... :)


    » Post actualizat in 20 Aug 2015 08:49

     

    M-ai facut curios si m-am uitat la preturi la TT si cele de BMW (Adv, normal) si costa fix la fel (sidecases + sistem de prindere, cca 1000€). Iar daca tinem cont ca minim 90% de la BMW au de la vanzare sistemul de prindere, ramane o diferenta de cca 350€ in favoarea celor BMW. In plus, la BMW le ai si pe cheia motocicletei, lucru pe care personal il apreciez mult.

     

    Daca vrei mai am un exemplu similar cu castile C3 si System 6, care desi conceptual sunt fix la fel, la BM, dupa ce au fost "tunate" dupa gustul lor, costa cu fix 100€ mai putin. Si singurii cunoscuti de care stiu ca au avut si C3 (cu si fara Pro) si S6 (cu si fara Evo) le considera pe cele de la BMW mai bune. Deci chestia asta ca le ia bembe si umfla pretul este total falsa.

  4. Nu stiu cum trage KTM 950 , n-am avut placerea . Deocamdata, imi place cum trage XRV 750 .

    Iti zic ca e diferenta mare,anul trecut am detinut in paralel cele 2 modele.Ktm more fun cu suspensii mult mai bune...Dar nu in asta consta vraja Africanei......ci in tot "pachetul" de calitate fiabilitate polivalenta...As vrea un Adventure cu fiabilitatea si calitatea Africanei(fara sa intram in polemici ca una e mai buna decat alta)

  5. Nu vreau sa crezi ca as fi ceva smecheras bagator de seama, dar din proprie experienta iti spun ca la pretul asta o vei vinde extrem de greu, chiar daca toata lumea e de acord ca e "marfa"

    Anii isi spun cuvantul, incep sa apara motociclete mai noi la preturi cvasi-accesibile (de exemplu 950-ul tau)

    Nu pot decat sa-ti doresc succes

    :peace:

    Da stiu,chiar ai dreptate,stiu ca o sa stau cu ea mult si bine,nici n-am crezut ca e usoara treaba,ca sunt tot mai putini care cunosc si apreciaza calitatiile unei africane(nu-i un motor de fite si la moda)o sa se vanda mai bine fara accesorii si la pret mai modest...

  6. Cum ziceam, toti vor sa vanda afrikanele anu asta.

    Problema se formuleaza in urmatorul posibil scenariu:

    Noua AT va fi un hit si batrana doamna va avea pret de nik

    Noua AT va fi un shit si toti care or vandut batrana doamna o sa moara de ciuda

    Si combinatii de n luate cate paispe :)

    Frumoasa bestia cbrxxx, pretul pe masura

    » Post actualizat in 23 Aug 2014 15:06

    Ps: acilea nu faceti reclama pt Valeni

    Mersi frate,si crede-ma rar se mai gaseste in aceasta stare(si eu am stat la cautat cam juma de an)din pacate sta pe tusa degeaba..Am un Adventure 950,si o folosesc mai degraba pe aia..iar legat de pret, stiu ca nu e ieftina dar si marfa e pe masura:-)

  7. Atentie ...facet xx105 are debit muuult prea mare si exista riscul sa forteze in cui.

    Eu am studiat mult problema si trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

    - pompa cu un debit max de 2 bari (tre sa caut acasa dar parca sa zic ca atat era ...si sa porneasca de la o anumita presiune...)

    - sa aiba valva de inchidere ca atunci cand motorul sta oprit sa nu inchida in cui.

     

    Diseara ma uit acasa ce am comandat si va spun.

    Corect,Facet 40177 Cube Solid State pump este solutia optima baga intre 1-2 si 2 psi,si are si valva de inchidere.(tot asta merge si pe Transalp)

  8. emilian_rks, on 12 Mar 2014 - 21:56, said:

     

    De vreo 2 ani ma bate gandul sa trec de la VStrom la Africa Twin. Is curios daca e careva pe aci care are experiente pe ambele motoare si argumente pro/contra.

    Ideea e ca merg destul de mult pe drumuri proaste si forestiere cu pasager si simt ca imi bat joc de VStrom pe drumuri rele.

    Daca a mai fost careva in situatie asemnatoare ca asta rog sa scrie aici impresii/pareri.

    Multumesc anticipat

    emilian_rks, on 12 Mar 2014 - 21:56, said:

    De vreo 2 ani ma bate gandul sa trec de la VStrom la Africa Twin. Is curios daca e careva pe aci care are experiente pe ambele motoare si argumente pro/contra.

    Ideea e ca merg destul de mult pe drumuri proaste si forestiere cu pasager si simt ca imi bat joc de VStrom pe drumuri rele.

    Daca a mai fost careva in situatie asemnatoare ca asta rog sa scrie aici impresii/pareri.

    Multumesc anticipat!

     

    Anul trecut,am detinut paralel,un vstrom 650 Abs,din 2007,cu 23500km,si o africana rd07din 93,32700 km(unic proprietar german,arata ca si nou)si pot spune ca amandoua sunt motoare ff reusite.Suzuki axata mai degraba spre asfalt,nici pozitia ghidon-scarite-sa,nici suspensiile nu te ajuta daca vrei sa faci offroad.Pe sectiunea teren africana e net superior.Pe asfalt se comporta asemanator,dar la motoare se vede diferenta de varsta..chiar daca cmc-ul e mai mic,datorita evolutiei si injectiei motorul Suzuki e mult mai vioi,si mai economic,datorita cutiei corespunzator etajate poti merge lejer cu 60 in a 6-a.Se vede ca motorul a fost conceput pt sport touring(Sv),urca lejer in ture,si pare mult mai agresiv si puternic decat e.Saua mult mai comoda la Vstrom(la Africa Twin se poate rezolva cu un sa touring),la AF protectia de vant e imbatabila cu un parbriz Vario,in timp ce Vstrom e mai putin protejat la genunchi in jos.Vstrom are lumini mai bune,franele sunt cam la fel..

    Sincer sa fiu,chiar daca n-ar strica cativa cai in plus,prima optiune ramane Africa Twinul,datorita fiabilitatii,calitatii,simplitatii,si nu in ultimul rand ca e prima dragoste.. :)))...

     

     

    post-2960-0-44364700-1394660311_thumb.jpg

    post-2960-0-94083400-1394660466_thumb.jpg

  9. Uite,eu am facut serviceul la capra,si asa l-am luat ca mai intai m- am uitat la toate detaliile ce constau in estetica si partea mecanica,pompa benzina,pompa apa,cilindru receptor,ambreiaj,tot ce e boala lor,si totul e ok,motorul e impecabil..a fost servisat,toate modificarile dpa Tech Bulletin facute,Epc eliminat...ai observal cadrul,dar n-ai observat si bascula neagra:)).Avea si un set de roti Alpina tot portocalii,nou noute,dar din pacate nu mi-am putut permite si asta..Deja ar fi timpul sa bem berea aia nenorocita,ca de ani buni ne pregatim:)))pe cand erai vfr-ist ..

  10. Cizme Gaerne SG 10,marime 41,purtate juma de sezon,fara rupturi,interior intact,marime 41,sistem de inchidere din bucle de aluminiu inlocuibile, grip guard cum doar Gaerne stie sa faca, protectie pentru calcaie si captuseala din spuma cu memorie, denumite “The perfect 10″ de catre revista Transworld Motocross Magazine. pret 450lei(pret nou 290eu).tel 0744762622

    post-2960-0-37242200-1354378601_thumb.jpgpost-2960-0-62709200-1354378616_thumb.jpgpost-2960-0-44646100-1354378634_thumb.jpgpost-2960-0-16024400-1354378656_thumb.jpgpost-2960-0-77263000-1354378676_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...