Sari la conținut

big_boy

Membru
  • Număr conținut

    422
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de big_boy

  1. Eu stiu, in general, ca sunt cauciucuri ok PR4. Daca daca te tin in jur de 14~15k km mai bine ma lipsesc.

    Eu am 21k cu scorpion2 si mai duc pana prin primavara.

     

    Analizand profilul, imi creeazi impresia ca au mai multa carne Scorpion2.

     

    intrebare de baraj: Cine a mai patit sa ii plece o crapatura (circulara) pe tot peretele lateral la tourance next?

    nu pierdeam presiune dar nu imi mai inspira incredere...

  2. Am si eu o parere despre Pirelli Scorpion Trail II. Le-am luat la recomandarea "sponsorizatului de mai sus" (Fabio) pentru o tura de vreo 10k km prin Europa. Pana sa plec in plimbare, am reusit si am facut vreo 3000 prin tara, si eram dezamagit de ele, pareau sa nu aiba suficienta aderenta, eu trecand de la Tourance-uri, dar am avut incredere in Fabio si am plecat asa in "lume". In momentul in care am incarcat motocicleta, s-a schimbat treaba, nu mai aveam nici o problema de aderenta, nici macar pe ploaie sau pe serpentine. Am reusit sa adaug 10 mii de km intr-o luna, iar cand am ajuns acasa si am dat tot bagajul jos, a revenit problema lipsei aderentei. Ce-i drept, si eu merg mai agresiv decat e recomandat, cu plecari de la semafor si franari spate mai puternice, dar totusi nu se compara cu ceea ce am simtit pe tot parcursul lunii in care am fost incarcat cu bagaj si pasagera. Cauciucurile inca au carne suficienta, deci nu e asta problema. Sper sa ajute pe careva gandul asta.

    P.S.: Nu e nici problema de presiune in roti ;)

     

    Ba da, presiunea este problema. Incearca sa o mai scazi.

    Bine ar fi sa vezi si suspensiile cum sunt reglate

  3. Am vrut sa-mi pun si eu asa ceva in anvelope (RideOn, nu Slime), dar mi s-a spus de la un service ca nu e recomandat, pentru ca blocheaza valva de la roata si nu se mai poate citi presiunea, uneori nu mai intra nici aerul cum trebuie. A mai auzit cineva de asa ceva, sau sunt povesti ?

     

    Teoretic scoti(desurubezi) valva cand il introduci in cauciuc.

     

    Eu am folosit( cu succes) kit-ul cu snur-uri de la Slime.

    Doua gauri dupa un drum de 17km de off rezolvate in aprox 20min intr-o parcare.

    Am avut probleme cu cartusele de CO2 dar am recurs la o pompa clasica.

  4. va salut. in urma unei scurte plimbari (dupa ~25km) apare urmatoarea problema: pun contactul, se aprind toate cele, cand sa dau la automat se taie curentul peste tot. bun, verificat toate sigurantele, toate bune, asa ca ma pun la impins motorul (200m) pana dau peste un service auto. ajuns acolo punem un starter (sau cum se numeste chestia care porneste motorul cand ai bateria slaba) si motocicleta o ia fara probleme. verific incarcarea => 13v la relanti, scade pe la 8-9v la acceleratie. banuiesc rectificatorul, asa ca il rog pe tipul de acolo (ii multumesc pe aceasta cale, motociclist si el) sa punem bateria la incarcat. o punem, dar nu imi arata sa incarce la aparatul lui. la borne 13v. cand pun contactul bateria scade la 6v, asa ca o pornesc asistata. hotarasc sa plec cu motorul dupa ~20min de stat la incarcat, dupa 100m se opreste mobra (cand sa schimb a 2-a si nici ca nu mai porneste).

     

    fiind aproape de un magazin care au si baterii de motocicleta hotarasc sa iau una. o iau, o las la tip la formatat (eu plimbat 2h), pus pe motor, totul ok. cand sa merg sa imi dea garantia la baterie, tipul de acolo spune ca nu imi poate da asta (dupa masuratori, bineinteles), fiindca la relanti incarca 12.9, iar pe acceleratie maxim 13.5v. tipul de acolo imi spune ca trebuie sa ajunga la 14 pe acceleratie ca sa imi dea garantia

     

    acum, la valorile astea sa ma gandesc la schimbarea rectificatorului? intreb asta fiindca si la anteriorul motor (funduro) tot cam valorile astea le aveam cu un rectificator nou si nici ca nu am avut probleme in 5 ani de zile cu el (schimbat o baterie).

    si e normal ca o baterie sa cada in halul asta, asa deodata? stiam ca e mai batrana (mi-a spus-o vechiul proprietar al mobrei), dar nici ca ma asteptam sa pice in felul asta

     

    va multumesc pt rabdare!

     

    Eu as verifica prima data statorul.

    Daca multimetrul iti zice ca este ok acolo totul as incepe sa ma gandesc la releul de incarcare.

  5. Nu-i chiar asa...in ciuda accesoriilor montate (manare incalzite, proiectoare, prize, etc), ambele statoare mi s-au ars fara sa folosesc nici un accesorii (practic le-am pus doar de fitze).

    Mai mult decat atat, la al doilea stator, anul trecut, am urmarit exact daca acesta ar fi motivul, deci nu are legatura.....se ard ca sunt prost facute....e o problema tipica SUZUKI, intalnita si pe alte modele (GSXR, B-KING, etc)....

     

    Te contrazic. Tu vorbesti de o problema de proiectare. Modelul dupa 2011 a avut o buba recunoscuta de suzuki si se schimbau pe garantie chiar.

    Este cu totul altceva decat ce zicea Fabio.

     

    Hai se zic cu alte cuvinte ce a zis si el: Daca tragi mai mult curent decat a fost proiectat sa scoata il incalzesti si prajesti.

    Degeaba iti adaugi un releu de incarcare bun daca "alternatorul" ( stator + rotor) nu iti scot cat vrei tu sa consumi.

  6. Alternative ai garla in ziua de azi. Plecand de la FZ1, Z1000, GSR750/1000, bandit1250 la tracer si asa mai departe...

     

    De regula motocicleta o cumperi dupa suflet nu neaparat dupa specificatii.

     

    Tehnic nu este o motocicleta de varf, nici nu cred ca au avut intentia asta.

     

    Nu am mers cu una si nu pot zice daca este sau nu puturoasa, dar pot zice sigur ca nu este genul meu( fara sa jignesc pe nimeni).

     

    Poate ne zic posesorii ce motociclete au avut inainte(daca au avut) si cum se compara cu ele

  7. Salut si bine ai venit.

    Din cate tin minte alternatorul de V-Strom are undeva peste 150 W rezerva.

    Eu tind sa cred ca e din releul de incarcare. Ai pus OEM sau SH775?

    Eu am pus la mine SH775 de la roadstercycle si tensiunea sta constant intre 13.8 si 14.0 indiferent cati consumatori sunt (drept e ca nu am prea multi)

    Daca stingi proiectoarele care e tensiunea de incarcare?

    Sa nu fie si altceva. Nu ar trebui sa iti faca asemenea probleme la 56W.

    Ca sa testezi daca nu e si altceva poti masura tensiunea de incarcare cand dai flash. Tinand butonul de flash apasat iti merge si faza lunga si faza scurta. Deci vei mai adauga 120W la consum (2x60W).

     

    Foarte bun sfatul, si pe langa asta sa mergi la un mecanic sa iti verifice cat scoate statorul. Trebuie sa iti scoata o anumita temsiune alternativa relativ egala pe toate cele 3 faze.

×
×
  • Creează nouă...