Sari la conținut

roxanna_ghfx

Membru
  • Număr conținut

    221
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de roxanna_ghfx

  1. Mai omule,toti motociclisti sunt frati cu noi.Suntem ca o fratie.Ca in orice societate sunt si buni si rai.Crezi ca motociclistul nostru este intruchiparea raului?Personal nu ma sui pe motor daca am baut macar o singura bere.Dar te intreb pe tine.Cati dintre ai nostri nu pleaca de la o intalnire cu alcoolul in nas?Nu vreau sa extind subiectul.Omul este supus greseli.Si acest om a gresit ,grav.In ceeace priveste reprezentativitatea noastra sa stii ca incercam sa reprezentam interesele tuturor,inclusiv a celor ce gresesc.Sa te gandesti ca maine poti fi tu in locul lui,fara sa fi consumat ceva halucinogen.Pur si simplu unul din milioanele de pietoni inconstienti,poate sa-ti sara in fata si sa te nenoroceasca pe viata.Cu riscul de a ma apostrofa din nou,o spun si o sustin:ca motociclist ,este fratele nostru,ca drogat ,este fratele drogatilor iar ca infractor este fratele infractorilor.Iar ca frate motociclist imi este multa mila de el.Bunu.

    Mesaj completat

     

     

    Dece nu fata in fata si unde vrei tu.Si nu ma refer la o intalnire de gradul trei ci la una constructiva.

    Mesaj completat

     

     

    Nu.Bunu.

    Daca tu te simti frate cu un carnat fumat care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni e treaba ta. Poate ca unii dintre noi nu vrem sa fim amestecati cu d-astia, doar pentru simplul motiv ca sunt pe 2 roti. Poate ca unii dintre noi ne mai si alegem "fratii"....

  2. In cartea de Morala am citit... (am alte principii dupa care ma ghidez in trafic)

    "obligatoriu fraieru de pe trecere care e pieton el pietonu ca de aia e fraier (pamflet) are rosu...deci...rosu=nu trece oaia dracu!"

    Daca "fraieru de pe trecere... oaia dracu" este chiar MAMA TA, tot asa vorbesti? Daca dai chiar peste ea? Te duci la ea si-i spui, in timp ce zace acolo, "OAIA DRACU"? Te duci repede si cauti inregistrarea video, ca s-o scoti pe ea vinovata?

     

    Si dosarul penal se face conform cartii de morala a lui HD? :laugh: In trafic nu te ghidezi dupa principii, ci dupa niste reguli bine stabilite. Sau poate esti tu mai altfel....

     

    RIP femeii, D-zeu s-o ierte.... :love:

    Cat despre amarul de pe motor.... sa mor daca am ce sa mai zic.

  3. Da,numai ca problema e ca noi stam si nu mai zicem nimic pentru ca nu deranja pe cei indurerati, asteptam rezultatul anchetei, dar ei lasa opinia publica sa creada in continuare ca ea a condus un motor de 250kg cu un pasager de 120kg si ca groapa i-a ucis.

     

    Si fac campanii nationale "Groapa Ucide!" pentru ca opinia publica sa stie ca asta a fost adevarul.

     

    Deci cine asteapta de fapt rezultatele anchetei? Doar unii fraieri de pe aici...

     

     

    P.S. Iar cand vor iesi rezultatele anchetei si nu le va conveni rezultatul, va incepe iar circul...

    :) Gizaz! Cu pastile ai incercat?

  4. Frate de cate ori tre sa spun asta? Scuterele facute de o firma care se respecta si care au o traditie testeaza pe circuit produsele lor la o putere si aproape dubla. Am mai spus asta ca exemplu: citisem pe undeva, poate chiar aici, ca aprilia isi testeaza motoarele de 50 la 140 km/h sau 160 (nu mai stiu) si pe cele de 125 la 210-220, deci oricum sunt cu un pas in fata tuturor. Asa ca lasati chestile alea cu e sinucidere curata sau franele trebuie schimbate. Deja cand bagi 5000 de euro mi se pare normal si de bun simt sa schimbi si franarea, dar in rest, chiar si tuning extrem, franele si cadrul, ROTILE MICI(iar nu inteleg ce aveti cu rotile mici) si alte componente nu vor avea probleme.

     

    Desigur daca mergeti pe chinezarii, acolo pot aparea probleme, dar nu isi tuneaza nimeni scuterele cu "5000 de euro"

     

    Roxanna care a fost rostul postului tau? Ca tot n-am inteles

    N-ai tu treaba. Nu ti-a fost adresat tie. :laugh: N-are voie omu' sa mai fie offtopic....

  5. Viteza nu prea are mult de-a face cu fortele pe directie verticala in jos din pata de contact, adica ce i-a fost fatal baiatului accidentat.

     

    F=m*a

    m - masa automobilului

    a - acceleratia gravitationala ( directie verticala in jos )

    F = G - greutatea -> asta i-a zdrobit capul ( directie verticala in jos )

     

    Pentru un automobil de 900 kg ( era o Dacie din cate am inteles ), G pentru o roata din fata ( mai mare datorita motorului ) nu prea depaseste 350 daN, chiar si la franare maxima. Am cautat sa gasesc date despre ECE22.05 dar nu am gasit mare lucru. Insa, cred eu, ca o casca ce resprecta standardul asta rezista la o forta statica de compresie de 350 daN.

    Asa ca baiatul, daca avea o casca integrala legata si roata nu aluneca sa ii zdrobeasca gatul, probabil, cu putin noroc, scapa.

    a - acceleretia

    g - acceleratia gravitationala = 9,8

  6. ca te gandesti si la tine si poate la prietenii care nu mai sunt..... poate de aia

    Nu ma gandesc la mine pentru simplul motiv ca nu merg pe motor fara permis cu gaborii dupa mine. Cat despre prietenii mei.... toti sunt in viata si au mintile acolo unde trebuie.

    Acum fiecare se gandeste la ce vrea. Io-s mai pragmatica si ma gandesc la cat de inconstient a fost pustanul. Imi pare rau, dar chiar nu pot sa gandesc altfel.

  7. Toate motocicletele au un scop ......dar cum spui si tu SS nu are ce cauta in oras dar nici ENDURO SI TOURING (nu ma refer la in oras la sensul de a trece prin el)

    Ai si tu dreptatea ta... Dar un touring de 600 e ok in oras? ;) Sa nu spui ca nu, ca aflu io care esti si te las fara dinti. :blink:

     

     

     

    daca te gandesti un strop, cu un touring mare de descurci mai greu in oras, la fel si cu un sport. acum ca noi nu ne permitem sa avem o motocicleta de oras si una pentru plecari in plimbari.

     

    Plus ca sporturile si superbike-urile au fost gandite, in general pentru amatorii de circuite sau de mers sportiv in afara localitatilor. Se incing destul de tare la mersul in oras cu semafoare si unde nu poti sa dai mai mult de a 3-a.

    Adevar graiesti. :angry:

  8. ma refeream la automobilistii care tureaza masina la semafor atunci cand vad prin preajma o motocicleta

     

     

    ce inseamna ss alea ?? io nu stie

    in fiecare luna mai apare cate o clasa , nu am cum sa le stiu pe toate dar pe astea , nu am cum sa nu le cunosc

    SS=super sportiva (vitezana in limbajul nostru). Adica motocicleta aia care nu prea are ce cauta pe sosea in oras. Dar asta e doar parerea mea....:blink:

    App, n-ai idee cati tureaza masinile la semafor cand vad o femeie pe scuter... ;)

     

    ma bucur ca ai ajuns la aceasta concluzie

    se dovedeste ca tot timpul ai ceva de invatat, niciodata nu stii suficient

    Invatam, invatam! Abia astept sa invat din practica. O sa vad io peste niste ani daca se va cere ceva mai mare sau nu. Acum nu pot sa sper decat sa ma tina coloana sa pot merge cat mai mult pe motor.

    Sanatosi sa fim! :angry:

  9. no, atunci e parerea ta despre tourerul "perfect" pt tine, in situatia ACTUALA a ta, de incepatoare

    peste ceva timp si km acumulati pe un tourer de 5-600 cmc, vei ajunge la concluzia mea

    sau daca vrei, a noastra, a celor care am trecut prin faza asta aceasta

    stima

    Da, este doar parerea mea si inca nu pot spune ca vorbesc din propria-mi experienta. Ma gandeam (asa...in principiu) ca dupa cativa ani pe Honda DN-01 sa trec la un BMW de 1200. Dar exista totusi posibilitatea de a ramane la 680 cc. Ramane de vazut.

    Oricum, merg pe idee ca touring-ul perfect pentru mine nu este touring-ul perfect pentru altul, si invers. Depinde ce intelegi prin touring, ce vrei de la motorul de-l ai intre picioare si, evident, de varsta si temperamentul pilotului.

    Promit ca atunci cand voi cumpara DN-ul sa vin cu impresii. :angry: Acum e criza economica si tre sa mai astept un pic.....

  10. ...corect!...eu zic ca sub 1ooo nu se pune!...toate tourerele din lumea asta sunt peste 1000!...bmw-ul il are pe cel mai mic, 1085cmc si honda de 1100, atit in rest cit mai mari!

     

     

     

    ;) :D ..nici sa nu o faci!...decit pe un motoras de la geamul electric!.. :D :blink:

     

     

    ...esti pe linga subiect!..aici se discuta despre touringul perfect!... :angry:

     

     

    ...hai sa nu vorbim despre preturi de intretinere!...cind motoarele voastre va vor costa 60ron schimbul de ulei cu filtru inclus sa-mi aduceti aminte de tot felul de risnite simandicoase si motorase de drujba!..

    ...cind ve-ti putea merge 2000km cu viteza de 90km/h cu ulei de floarea soarelui in baia de ulei, sa va aduce-ti aminte ca se poate si mai rau!..

    Giv, ma bucur ca ne reintalnim si aici. Si sa stii ca exista si touring-uri mai mici de 1000 cc.

    De la tine chiar astept sfaturi utile pentru ca stiu ca ai experienta la capitolul asta.

    App, ce-ti mai face Burgmanul?

     

    daca tu compari dezechilibrarea unui autoturism pe 4 roti cu a unei motorete pe 2 roti...... succese nebanuite in continuare iti doresc

    aceeasi idee o aveam si eu la inceput de 600-le meu, dar intre timp am mai acumulat vreo 40000 de km si vreo cativa ani de experienta si mi-am schimbat parerea.

    eu pun punct aici

     

     

     

    io-s curios pe ce motorete ai mers tu pana acum de ai o parere asa de bine conturata despre motoare mai mult sau mai putin puternice/grele

    si cand spun "mers" ma refer la condus, nu la stat pe locul din spate. ca asa, si pasagerei mele i se pare foarte ok mersul pe 600 de cm

    nu de alta, dar undeva la profilul apare un kimco de 50.....

    stima

    Nu merg pasager ca nu-mi place. Chiar am un Agility de 50 si m-am gandit sa-mi iau un touring pana-n mie pentru simplul fapt ca-s incepatoare iar mai mult de atat chiar nu-mi tre. Am luat in calcul mai multe aspecte, de unde si decizia mea.

  11. :angry: Credeam ca posesorii de touring-uri sunt mai destupati. Nu stiu de ce, dar asa credeam.... M-am inselat....

    Cum kil sa spui ca e mai bine sa ai un motor de 1000 cc sau 1000+, ca-i mai greu si nu te "spulbera" camioanele pe drum? Honda DN-01 are 680 cc si 270 kg, iar BMW R 1200 RT are (evident) 1200 cc si 250 kg. Deci? Nu contest faptul ca acei 100 sau peste 100 cp te ajuta, dar totusi.... Da, mergi pe autostrada cu 130-140 km/h (asta afara, ca noi nu avem autostrazi), iar un 600 cc n-are probleme la viteza asta, majoritatea avand o viteza maxima de cel putin 200 km/h.

    Sa fim seriosi, cred ca nici unul dintre voi cand pleaca a plimbarica nu-si ia masina de spalat pe motor.... Poate ai bagaje de 20-30 kg, iar asta nu constituie o problema, culmea nici macar pentru un motor de 600. :blink:

    Speram sincer sa invat ceva de la voi, ceva care sa-mi fie de ajutor pe viitor. Acum imi dau seama ca ce stiu eu e suficient.

     

    Numai bine, domnilor! Asfalt uscat!

  12. pai ..."lagal" ...iti iei amenda + pcte!

     

     

    45km/h e viteza maxima constructiva...ceva de genu`....e o chestie in talon ! :laugh:

    Cum kil sa-ti iei puncte de penalizare? Ai permis pentru moped? :laugh: Si ia uita-te tu in talon, asta daca ai, si spune-ne si noua unde scrie de viteza maxima.

×
×
  • Creează nouă...