Sari la conținut

banagamihai

Membru
  • Număr conținut

    54
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de banagamihai

  1. salutare,

    postez aici poate cineva e bun si ma ajuta si pe mine

    am si eu un pegaso 600 cu motor rotax 560 si anul trecut am avut probleme cu cureaua de distributie ...am gasit una de aici de la unu din bucuresti mi-a trimis-o ,am platit pe ea 270 de roni si nu a fost buna(mecanicul spune ca e alt pas la dantura ei ...la o tura calareste dintii pinionului)...apoi am comandat in italia alta prin cineva de incredere de data asta..am platit 72 de euro si din nou acelasi lucru... nu e buna,cind am comandat in italia am luat exact datele de pe ea... am ajuns in impas...si nu mai stiu ce e de facut...anul de fabricatie e 1991...si poate sunt diferente intre curelele de la rotax560 din 1990 si cele din 1991...

    id mess...flufyme sau nr de tel 0735534440

     

    Din ce am vazut pe oemmotorparts.com cureaua de aprilia din 90 are acelasi cod cu cea din 91, deci sint la fel. Vezi ca sub sa pe undeva trebuie sa fie o tablita cu un cod, este codul motocicletei pt piese de schimb, cind comanzi piese in italia le dai codul acela si iti da piesa exacta pt modelul tau.

    post-35153-1276662685_thumb.jpg

  2. salut .si a mea e tot din 94.are in lateral pe capac dar poate e numai de forma ca nu am incercat sa umblu la el.tu de unde ti ai cumparat axul?

     

    axul l-am luat de la un cineva pe net care aduce piese, a costat 1 mil si ceva parca, daca te intereseaza are id mess blackmenmoto, sau la united motors in bucuresti tre sa aiba.(daca nu au pe stoc nu te complica cu ei ca dureaza foarte mult pina aduc)

  3. mersi mult.dar ma gindesc sa nu umblu inca la el daca nu patineaza.am crezut ca se poate regla.dar surubul ala cu cap de piulita de pe capacul de pe partea cu ambreiajul ce rol are? :peace:

     

    Din ce an este pegasul tau? a mea este din 94 si nu are nici un surub pe capacul de la ambreiaj, are 2 suruburi mari dar pe capacul magnetoului care sint pentru reglaj aprindere din cate stiu.

    Oricum e bine sa il schimbi axul acela ca daca se rupe o sa ramai fara ambreiaj(nu o sa mai debreieze), eu am dat pe el parca 1 mil.

    Mesaj completat

    iti atasez o poza cu axul meu vechi.

    post-35153-1274110378_thumb.jpg

  4. nu e de la cablu furca de jos de la ambreiaj prinde numai la capat.dar poate asa trebuie din moment ce ambreiajul nu patineaza.

     

     

    daca furca de jos prinde la capat atunci trebuie sa inlocuiesti axul care actioneaza ambreiajul(este un ax mic dintat care se stirbeste in timp) este nr 25 di poza http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M=Ap...p;L2=AP_PEG5_JK

    am avut si eu problema asta.

  5. In primul rand va salut pe toti posesorii de pegasso . Sunt si eu mandru la inceput nu eram asa entjiasmat de ea ... dar m-am resemnat .

    sunt deja la a 2 a motocicleta prima o aprilia pegaso 650 ML din 97 am vandt-o ieri . acum am o aprilia pegaso 650 ML din 98 ( asta are problema ca nu are acte doar factura care atesta provenienta ) pana rezolv partea cu actele am alta problema :love: adica mai multe poate ma ajutati cu sfaturi idei ..

    prima ar fi : bateria la cealalata am avut o baterie .. nu mai retin numele care a mers .. acum vreau sa iau alta baterie ma gandeam la 14 Ah ce zicei a mai pus cineva de 14Ah ? manualul zice 12 din cate imi aduc bine aminte .

    a 2 a carburatoarele :love: aici e bucurie membrane crapate ( am gasit deja 120 ron vin peste 2 sapt ) si posibil pompa benzina ??? de ce zic asta

    umplu filtru de benzina cu benzina evident suflu sa ajunga in carburatoare si automat ... da semne si moare apoi incerc sa suflu iar iar intra benzina in carburatoare ... aveto vre-o carte tehnica de reparatii sa vad cum sa demontez carburatoarele ?

     

    a 3 a e urmatoarea am nevoie de suporti pt tocase si genti laterale originale aprilia ( sau sa se potriveasca cu gentile care sunt originale)

     

    In rest doar cuvinte de lauda despre motoarele rotax ... asta daca le si dai ce le trebuie . referitor la consum .. am facut transfagarasanu trecut de 2 ori mers la vidraru si revenit cu o medie de 6.5 L 2 persoane e drept nu elefanti :love:

     

    daca are cineva manual il rog sa posteze un linck .. manual de reparatii de utilizare parca am .

     

    Asfalt uscat

     

    Editare :) mai vreau si protectile de vand pt maini daca are cineva si la ce pret

     

     

    eu am piese de cadru pt aprilia pegaso varianta din 92 sau asa ceva am rotile cadru tobe marvin ceva manete .... asta daca e cineva doritor ( piese din motot cilindru si chiuloasa )

     

    http://www.manualedereparatie.info/downloa...-reparatie.html

  6. Am pus acele la prima linie dar jiclerele par "magarite". Nu stiu de unde as putea lua niste jiclere.

     

     

    Ininte sa schimbi jiglerele incearca sa reglezi suruburile de reglaj la 2.5-3 ture, daca nici asa nu merge uitate pe oemmotorparts.com ce jiglere iti trebuie.Pt comanda baga pe mess id blackmenmoto si vb cu tipul asta.(la el am comandat eu pinioanele alea de plastic de la pompa de ulei)

  7. Merci de raspuns,ma gandeam sa schimb jiglerele cu unele mai mici sau chiar cu unele normale (130,5) pentru ca am banuieli ca-s majorate, daca fac o limitare la maneta de acceleratie nu ma ajuta cu nimic,oricat de putin as accelera sare imediat ,e foarte violenta in raspuns,nici nu poti merge linistit cu ea.

    Filtrul e scimbat recent si am avut grija sa nu-l uleiez in exces. Nu stiu cat de departe as putea merge cu micsoratul jiglerelor si nu am gasit nici o referire pe net.

     

     

    Acele de dozaj la ce liniuta sint?

  8. Si mie cine imi spune pana la urma cum reduc consumul de la 10 la 4 ?

    Cea mai rapida metoda ar fi sa o pun pe bikeshop,nu ?

    Ma gandeam sa-i pun alte jiglere mai mici ba mi-a trecut prin cap sa suprim un carburator doar ca mi-a fost teama ca daca nu circula amestec prin supapa de admisie respectiva s-ar putea sa nu aiba racirea corecta si sa se arda supapa.

     

    Salut,incearca sa insurubezi suruburile de reglaj pina la capat dupa care le desurubezi 2.5-3 ture iar cuiele de la carb lasale la prima liniuta de sus, in felul asta ar trebui sa consume normal.Daca vezi ca nu se duce bine poti sa ii mai dai o tura in plus la reglaje. A mea e reglata la 3 ture reglajele si cuiele la prima liniuta si consuma cam 5 afara la 110-120km/h iar in oras intre 5.5 si 7 %. mai verifica si filtrul de aer sa nu fie infundat.

  9. E drept ca in oras la mine intra si mici ture pe dealuri, pe drumuri de pamant. Numai prin oras nu circul cu ea.

    Consum mai mic e la cele cu injectie dar tot nu ajunge la 3.5 ca la F650. Asta din cauza ca Pegaso e supraalimentata, are 5(2intrare+3 iesire) supape fata de F650 care are 4 (si 2 bujii).

     

    Pegaso are 3 supape pe admisie si 2 pe evacuare nu invers.

     

    Proaspat posesor de Aprilia Pegaso 650 , an 1994 doresc sa stiu de unde se poate face rost de piese pentru ea.

     

     

    Salut, eu am comandat de la un baiat are id mess blackmenmoto, are preturi de catalog si timp de livrare foarte bun.

    Nu recomand la nimeni united motors, reprezentanta aprilia din bucuresti, am comandat odata la ei citeva piese si dupa 3 saptamini (atit au spus ei ca dureaza sa aduca piesele) de asteptare piesele nu au sosit si nici nu stiau cind vor sosi. In final am luat inapoi banii de avans si am comandat piesele la blackmenmoto care le aduce din anglia si au venit in 12 zile.

  10. Salut, are cineva un extractor de volanta alternator pt aprilia pegaso 650? Am nevoie pt 2 minute ca sa extrag volanta, daca e cineva din bucuresti pot sa vin cu motorul in portbagaj

     

    salut,,am si eu o mare rugaminte,care ma poate imprumuta pt 5 minute cu(nu stiu cum sa-i spun) sub sha e o piesa electronica care are legatura cu aprinderea, probleama e k nu sunt siguc daca asta e distrusa la mine9 imi intrerupe la turati de peste 3000 rot p min. e treaba de 5 minute,,doar un schimb sa vad daca e buba la ea k sa stiu ce tre sa cumpar,,fac cinste (ma pot deplasa cu ea oriunde daca esti din bucuresti) va rog ajutati-maaaaaaaa !!!!! numai bine (aprilia pegaso 650 an 93)

     

     

    Salut, daca vrei poti sa vi la mine in branesti la 10 km de bucuresti si iti pot da cdi-ul meu ca sa faci proba. 0729 969 992 0762 811 819. Miine o sa fiu cam toata ziua acasa.

×
×
  • Creează nouă...