Sari la conținut

shackalu

Super Membru
  • Număr conținut

    1.467
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de shackalu

  1. La 06.02.2019 la 18:18, unycorn a spus:

    Are cineva idee, pompa de frana fata (Nissin) la Kawa zx636c din 2006 din ce material e facuta? Aluminiu sau magneziu? De ce intreb, ca am luat un Motul RBF660 si scrie ca nici RBF600, nici RBF660 nu se utilizeaza in cilindri de frana sau rezervoare de magneziu. Acum am in sistem RBF600, iar cand am apasat zilele trecute pe maneta (dupa ce a stat pe dreapta vreo 5 luni) era moale si ajungea pana la manson. Am invartit de roata si am apasat maneta iar roata s-a blocat. Dar, totusi, este moale maneta. O sa schimb pompa de frana, ca am alta la fel, si o sa pun Motul RBF660, de-aia intreb.

    Si pompa mea face la fel, desi nu i-am dat ceva lichid cu "figuri". Care a fost rezolvarea? Ma dispera pompa aia de frana, ca e prea elastica, si pe undeva prinde si aer, ca daca ii fac o aerisire odata pe saptamana, iese cate o bulicica mica, dar tot nu se intareste maneta...tot elastica e.

    Oare sa iau un kit de reconditionare, sa incerc sa vad daca se rezolva asa?

     

  2. Baieti, va multumesc tare mult pentru sugestii, toate suna super. Cred ca reusesc sa-mi fac un traseu dragutel dupa indicatiile voastre. Nici nu cred ca o sa apuc sa ajung sa ma bucur de toate :peace:, mai las si pe alta data.


    » Post actualizat in 26 Jun 2018 14:45

    Si evident ca o sa fac multe poze si o sa va povestesc ce am vazut misto, ce mi-a placut si ce nu

     

    :pics:

  3. Salutare colegi,

     

    as vrea sa fac o tura de vreo 4 zile, pornind din Cluj, catre Maramures, Bucovina, Cheile Bicazului si retur pe Sighisoara-Tg. Mures.

    Daca aveti sugestii de obiective turistice de vizitat (gen Cascada Cailor, Cimitirul vesel, etc.), eventual ceva sugestii de cazare (pensiuni rustice, cu mancarica traditionala ), drumuri de evitat din cauza starii proaste a asfaltului (merg cu speed, deci vreau asfalt bun :P ) sau orice fel de indrumari legate de un posibil traseu, le primesc cu drag. :transport-040:

     

    Multumesc anticipat! :cheers:

    Util

    Oare care are de vanzare suruburi de carene? Imi lipsesc cateva si le-as pune la loc. Mi-a picat si un surub de prindere de la sa, mi-ar trebui si unul din ala...sau ambele, daca vin la set.

  4. salut. dat fiind faptul ca acest topic e vechi as vrea si eu un update legat de un mecanic bun, pe electrica mai ales, din cluj/floresti, pt un bandit 400 care are o scanteie slaba si e nepornita de mult timp dar nu ii dau de cap cu slabele mele cunostinte in electrica. Caut un mecanic nu vreun service mare, multumesc.

    Vezi sa nu fie oxidate fisele, daca zici ca e slaba scanteia. Desfa-le si uita-te la ele, daca sunt oxidate/intrerupte se schimba relativ usor.

    Am un prieten, tot cu un bandit de 400, care a avut aceeasi problema si asa s-a rezolvat.

  5. Mda..motorul meu nu a mai vrut in niciun chip sa porneasca azi. Este posibil ca dupa un schimb de toba (stock cu sport carbon) sa nu mai porneasca motorul?

    Nu cred ca are vreo legatura, al tau nu are prea multa electronica pe el (daca e cel de la profil).

    Ai benzina? :tomato:

  6.  

    Restaurant Indigo cauta
    1) SPALATORI de VASE cu norma partiala
    (orice varsta, orice sex, fara alte conditii)
    2) AJUTORI de BUCATARIE cu norma intreaga
    (orice varsta, orice sex cu preferinta pentru masculin, engleza obligatorie)
    3) OSPATARI
    (aproape orice varsta, orice sex cu preferinta pentru masculin, engleza obligatorie, constituie avantaj limba maghiara)
    Salariile oferite sunt peste salariile medii oferite in zona Clujului pentru aceste posturi.
    pentru detalii astept mesaj

    Gusti, indienii astia-s "dosniaci"? Numai preferinte pentru masculin...pfuuuu :crack:

  7. Are careva o sursa ok de tuica de prune? Ma intereseaza doar de prune, fara amestecuri sau alte cele si peste 50 de volti. Preferabil sa se poata degusta inainte de achizitie. As cumpara acum 8-10L, si ma intereseaza si pe viitor.

    Multam fain, Nick.

    Vii la mine, degustam pana ne saturam, si daca iti place te duc la sursa :)

    Pretul e foarte bun si are de la 52 de Volti in sus :)

     

    P.S. Si-asa te-ai cam tras pe fese in ultima vreme, asa ca musai sa ne vedem la o tuicomicina :alcy:

  8. Ce să spun, ”cei 7 ani de acasă” e o problemă un pic mai complexă...

     

    Fără a fi nostalgic al vremurilor trecute, părinții din epoca mea (cea în care am fost copil, mai mult de patru'j de ani în urmă), aveau timp de educația pruncilor. Serviciul era 8 ore pe zi, nu erau ore suplimentare, toți mergeau în concedii cu copiii, că-i trimitea sindicatul, primeau casă, nu aveau rate împovărătoare la orice (casă, mașină, plasmă, smartfon, etc.).

    După cei 7 ani, exista autoritate (respectată!) a învățătoarei, dirigintelui, profesorilor, ceea ce însemna că procesul de educare continua.

     

    Acum, din păcate, părinții aleargă de la un job la altul, goana după mijloacele necesare vieții are un ritm infernal. Copiii sunt trimiși la after-school (deh, nu-și mai pot face temele acasă, așa cum le făceam noi), cursuri de limbi străine, pian, balet, sport, încât și ei intră într-un ritm drăcesc, de mici. Totl trebuie să se întâmple repede sau foarte repede, se ard faze necesare dezvoltării instinctelor și gândirii.

    Timp de educație nu mai are nimeni...

     

    De aceea ajungem la derapaje din astea, în care copiii cred că viața reală are ”Reload”, iar dacă greșești poți da CTRL+Alt+Del.

     

    :10:

     

    Perfect adevarat...dar parca nici timpul nu mai e la fel de "lung" cum era cand eram copii...acum parca trece fantastic de repede, si parca n-ai suficient timp pentru tot ce ai de facut, parca ziua e mai scurta, parca timpul se comprima :D

  9. Acuma, eu inteleg ca o fi incepator, dar nici pe bicicleta nu s-a dat pana la varsta asta? Cu bicicleta iei curba aia cu viteza mai mare decat a avut el cu motoreta. Pai ala a intrat in panica cu motorul aproape drept si a facut Target fixation pe duba, clar. Noroc ca a fost doar o duba si ca au scapat intregi.

  10. [...] NImeni nu poate sti cu adevarat ce a fost acolo,insa viteza si extremism cu siguranta au fost.[...]

    EXTREMÍSM s. n. Atitudine, a unor curente, mișcări, persoane politice care, pe baza unor opinii, idei, păreri exagerate, unilaterale, extreme, urmăresc prin măsuri violente sau radicale să impună programul lor. – Din fr. extrémisme.

     

    O fi fost ungur soferul de pe jiiip si Bogdanel asta vroia sa-i puste una de sa-l zboare din Ardeal, bag sama...

  11. Eu am citit ca pasagerul nu avea casca...

    Unde ai citit?

     

    Deci e clar ca viteza a fost foarte mare la momentul impactului la cum arata motocicleta aia...dezintegrata, pur si simplu.

    Daca pasagerul n-a avut nici casca iar pilotul circula cu viteza asa mare nu pot decat sa zic ca erau amandoi inconstienti (inainte de impact, evident).

  12. Shakal, tu nu iei in calcul ca incepatorul e "prost" (toti am fost). Se panicheaza mai usor, uita ce are de facut, inca nu are reflexele formate... daca-l pui sa calce spatele, frana de motor si dupa aia fata, toate intr-o secunda, si sa mai si vada pe unde merge in tot timpul ala, s-a pierdut instant. Reflexele se formeaza in timp, intr-un nr de km. Nu mai zic daca e pe vreo mobra mare si groaie...

    Eu nu am zis ca un incepator va executa perfect franarea de urgenta, clar nu are cum. Eu am zis ca e bine sa invete sa faca asta de la bun inceput, cu timpul va fi un reflex neconditionat, o va efectua fara sa se gandeasca, deci nu mai poate "uita" ce are de facut :peace: .

  13. Sambata 23.07, o tura mica pe traseul Cluj-N -> Alesd -> Zalau -> Cluj-N. Cam 300 km, cu pauza de masa, "pauza" de Meses si orice propuneri mai intervin pe parcurs.

    Ora de plecare inca nu e stabilita. Dati de stire care sunteti amatori.


    » Post actualizat in 18 Jul 2016 08:50
    Harta

    post-36624-0-34156800-1468831779_thumb.jpg

  14. [...]

    insa sa sfatuiesti un incepator sa lase gazu, sa puna spatele, nu prea tare, nu prea usor, si abia dupa fata si sa debreieze ... il omori pe ala. situatiile de urgenta trebuie abordate de urgenta, nu ai timp de gandire, etc. ai percutat sau ai percutat in obstacol...

    [...]

    Eu nu vreau sa intru in polemici despre franare aici, cand exista topicul ala dedicat, dar explica-mi te rog si mie de ce ai impresia ca secventialitatea asta explicata mai sus iti ia o vesnicie sa o aplici in practica? Ai zis ca ai 100K+ km...deci ar trebui sa stii ca TOATE manevrele explicate mai sus se pot executa secvential sub o secunda, aproape instantaneu...iti ia mult mai mult sa le citesti decat sa le executi, ca de aia ai 2 maini si 2 picioare. Pana la urma totul tine de reflexul pe care ti l-ai format de-a lungul timpului, si de aceea e bine sa inveti corect de la inceput. De cate ori in 100k km ai franat cu fata inainte sa inchizi gazul? Eu o singura data si atunci am intrat in voblaj din cauza asta, ca nu apucasem inca sa debreiez. si asta era pe la inceputuri, inca nu aveam 5000 km la activ.

    Sincron pe partea dreapta a corpului, in timp ce inchizi gazul apesi si pedala de frana spate, deja ai incarcat fata, apoi franezi cu fata si nu debreiezi ca te folosesti si de frana de motor cateva fractiuni de secunda, apoi debreiezi complet. Daca ai ceva experienta mai dai vreo 2 inferioare inainte sa debreiezi complet, ca e mai eficient. Cam in cate zecimi de secunda crezi ca se pot efectua toate operatiile in ordinea corecta?

×
×
  • Creează nouă...