Sari la conținut

biela

Membru
  • Număr conținut

    249
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de biela

  1. Care pe unde ati fost in weekend?

    salut voios, vreau sa spun ca sunt putin dezamagit, am fost la Mamaia la intrunirea Seawolfs printre altele si pentru a schimba cateva cuvinte ''live''cu alti posesori de Aprilici, insa spre surprinderea mea nu am mai vazut nici un pegasist intre atatea sute de motoare...se pare ca am tinut singur steagul sus :peace: ...sau a mai fost cineva si nu l-am vazut?

  2. Era doar o gluma,sper ca nu te-ai suparat.Nu conteaza ce categorie de motor ai,ci conteaza ce ai in suflet.Oricum cei ce vor sa vina,sunt din toate categoriile.Cu stima,Cristi. :cheers:

    Nu Cristi,nici vorba,sunt imun...poate era bine sa pun o poza cu aprilica daca tot intru pe sectiunea asta dar vad ca nu e la "moda",doar Remu mai tine steagul sus :ok:

     

    pana la urma a fost ok toata ziua. m-am intors acum pe noapte, m-a si oprit politia la verificare, am gatat si primii mei 95 km :grinbandit: am devenit mai putin imprudent si-mi dau seama ca trage foarte bine. imi intra si in a 3-a pe la 80 km/h. so all is good! frumoasa aprilica. m-am indragostit.

    salut, nu mi-o lua in nume de rau, insa ti-as face o recomandare,nu numai tie,ci ci celorlalti care pot fi interesati,si stau in zona,pe la inceputul lui Iunie,de cinci ani incoace niste oameni inimosi din oradea organizeaza pe cheltuiala lor, din sponsorizari, cum pot ei, cursuri de indemanare si perfectionare in conducerea motocicletei,cu instructori motopolitisti autorizati din ungaria,cursul este gratuit numai trebuie sa urmaresti forumul de bihor pentru inscriere.

  3. "Cine si-o mai lua pegaso de acum incolo..." Deci si prin urmare... Cum ziceam mi-a crapat motorul. Buun. L-am desfacut (capacul de la chiuloasa). Minune! Ce sa vad? Lant Moale ca (cuvant urat) magaralui, sarita de la punct, a 5a supapa cu luft de 0.25mm :| Inebunesc! Acum am nevoie/trebuie cuparat: lant distributie, rotile dintate de la axele cu came, patinele de la intinzator. Smecherie cu buton. Ii dau foc! Punct.

     

    Si eu cand zic ceva, ma tin de cuvant!

    Salut voios, totusi cred ca paguba nu-i chiar asa de mare,lantul si pinioanele nu se duc asa dintr-o data, poate s-a inmuiat doar patina ce intinde lantul si a sarit de la punct,remediezi-schimbi patina si-i ca noua...dealtfel te anunta cu ceva timp inainte printr-un cloncanit specific

     

    Postez inca un link cu un filmulet facut de Leslie in excursia noastra,ca sa fiu de rasul tuturor,impingand la biata Aprilica fara curent:

     

    Oricum Cristian te felicit pentru tura,si ca ai reusit s-o inchei unde altii ar fi urcat-o pe remorca si nu-si mai bateau capul,daca stiam ca treci prin Deva iti ieseam in cale...

    Am fost si eu pe transalpina duminica asta, iar daca mai veniti anul viitor si ne potrivim ca si timp,pot sa va arat niste trasee ce pleaca din transalpina spre Voineasa, numai sa fiti dispusi sa parasiti asfaltul...

  4. Salut baieti, stiti unde pot sa-mi verific seria motorului de pe un pegaso cube, eventual cu o poza unde ar putea fi? am citit in manual unde e, dar nu ma pricep intr-atat incat sa-mi dau seama unde sa ma uit.

    2gw7qxj.jpg

     

    adica din desenul asta, chiar nu inteleg ce e acolo :unsure:

    nu cred ca se vede fara sa desfaci ceva de pe el, cand i-am facut RAR-ul a cautat inginerul si n-a gasit, s-a documentat, dupa care a bagat camera de luat vederi din aceea cu tija pe langa carena printre furtune si a gasit-o.Uite poti lua ca reper parghia de la ambreiaj,in poza motorul e vazut din partea stanga.

  5. Pai nu stiu sincer daca merita efortul sa-ti faci chei speciale,pentru cele 4-5 min cat dureaza sa-ti dai jos rezervorul,iar daca motorul e bun,nu manca ulei, la bujie nu prea ai ce cauta,eu de un an jumate de cand am Aprilica am desfacut-o o singura data din curiozitate,iar la Hondita nu le-am vazut de trei ani,si nici n-am de gand pana nu da semne de oboseala...sau stiti vreun motiv pentru care trebuiesc desfacute si eu nu stiu?

  6. Salut!

    Am incercat astazi sa pornesc motocicleta ( pegaso 98) si face ca toti draci.

    Porneste, dar merge intrerupt, la relanti st foarte putin si la un rateu mai serios moare. Tinuta in sarcina da rateuri.

    Dupa 3-4 minute de functionare la 2500-3500 de ture una dintre galerii se inrosise . N-am mai observat pana acum sa se incinga in halul asta.

    Motorul a stat toata iarna in garaj nepornit si fara baterie. Am pornit-o acum vreo 2 saptamanicu bateria veche, ajutata cu cabluri.A pornit relativ usor cu cabluri si benzina proaspata si a mers bine.

    Greseala pe care am facut-o e ca m-am jucatputin cu butonul de pornit oprit dand niste rateuri.

    M-am gandit la bujie, dar n-am dat-o inca jos.

    Sa ma astept la ceva mai rau sau am sanse sa scap doar cu o bujie noua?

    s-ar putea sa scapi usor, goleste carburatoarele vezi sa nu ai apa in ele, fenomene asemanatoare mi s-au intamplat cand am trecut robinetul pe rezerva si a tras apa,le-am dat drumul la suruburile de golire pana a iesit apa dupa care si-a revenit

     

    Cum se comporta pegaso cu pasager si bagaje? Sta comod pasagerul pe ea sau e prea inghesuita pt ca mi se pare un pic cam scurta. Dar pe un forestier poate si cu ceva noroi?

    pegaso din 98 cel putin e foarte generos si comod pentru pasager,de fapt a si fost un criteriu important in alegerea lui,pasager pana-n 50 nu prea-l simte,(eu am 100 cu ciorapi)si cara bine,pacat ca cutiile originale sunt mult prea mici pentru ce poate duce...in schimb daca vrei sa mergi cu pasager nu recomand dominatorul, n-am avut loc suficient( eu 100 ea 70)

  7. Salut,vezi ca are doua parti, una electrica si mecanica iti trebuie o surubelnita mica sa poti desface partea electrica si un pistol de lipit pentru a lipi firu inapoi pe soclu.Eu am patito la a mea sa retezat firu si numai aveam contact.

    merci mult, asta era, :cheers: am rezolvat-o destul de usor... dar mi-a puiat mintea altceva, eventual puteti face si voi daca nu aveti deja, va ia maxim o jumatate de ora

    post-38004-0-12923000-1341870162_thumb.jpg

    post-38004-0-11183800-1341870204_thumb.jpg

    post-38004-0-67327700-1341870243_thumb.jpg

    post-38004-0-87637900-1341870277_thumb.jpg

    post-38004-0-71436800-1341870296_thumb.jpg

    post-38004-0-26149100-1341871111_thumb.jpg

  8. Salut. Am si eu o mica MARE problema. Se poate reduce consumul unui pegaso pe carburatie? Cu sau fara modificari ?

    Poate doar daca tragi husa pe el,acuma la modul serios am mai incercat una-alta la cuiele din carburator,reglaje,insa cu rezultate minime,cu un stil de mers potolit mai scutesti ceva dar pierzi din savoarea si placerea drumului.De fapt motorul asta (si nu numai)se incadreaza la sectorul hobby,daca vrei ceva util si cu consum mic inseamna ca ai facut o alegere gresita

  9. Salut,

     

    nu cred sa aiva nici o problema cu lichidul de racire. Adica... nu vrea sa porneasca sub nici o forma si spun asta pentru ca in afara de sunetul pe care il produce electromotorul, nimic nu se aude cum ca ar incerca sau ar fi inecata sau da rateuri... nici vorba de asa ceva.

    Singurul mod prin care porneste si sta pornita 2-3 secunde este injectand dintr-o seringa benzina in gurile de aer ale carburatorului. Cum nu mai injectez cum moare motorul si iarasi nu mai da nici un semn de revenire.

    Deci problema trebuie sa fie undeva la carburator. Cum spuneam, benzina primeste, aer, daca eu puteam respira in garaj inseamna ca si cu aerul era ok, dar benzina cumva nu ajunge in amestecul respectiv, asta intuiesc.

    Am vb aici in Sibiu la un service sa o duc spre sf de saptamana daca nu rezolv. Mai dati-mi sfaturi care va pricepeti cat mai am timp sa o repar fara cheltuiala.

    N-ai pomenit nimic de faptul ca ai tras socul,insa presupun ca da si atunci ar fi bine sa verifici daca cablul de soc este functional

  10. Apropo, ca mi-am adus aminte, cam la ce turatie puteti sa o tineti fara sa fie subturata, sa tremure si sa faca ca dracii? La mine in jur de 2500 e omenesc, iar pe la 3000 incepe sa ruleze rotund. Dar in general eu pe la 3000 o tin...

    Cand merg singur, cu sau fara pasager in vit5 o tin la consum,2500-2800 unde merge linistit dar sa nu-i ceri putere ca nu-i place,la depasiri schimb in trepte inferioare si-i dau.

    La mersul in coloana merg mai turat 3000-3500 pentru rezerva de putere

  11. Mai stiti cand injurat pegaselul, ca imi picase releul de pornire si frei-ul imediat dupa? Ei bine, astazi, am zis sa invart un pic motorul inainte sa o pornesc. La prima apasare de buton (trasesem acum ceva vreme socul si uitasem de el) m-a speriat: a luat-o din loc dupa atata timp cat a stat nepornita.

    Si uite asa incet incet se spulbera mitul ca Aprilia nu porneste pe frig,azi la -3gr la a doua cheie s-a balbait putin si s-a oprit dupa care i-am mai dat una si a ramas mergand :ok: data trecuta cand am vrut sa plec la" bikes on ice",mi-a scos peri albi,pana sa-mi dau seama ca era iesita mufa de la senzorul de aprindere...cine stie de cand era asa si eu dadeam vina pe frig si umezeala...

  12. Salutare tuturor, am posibilitate sa achizitionez o aprila pegaso 1997 insa are o problema si anume trebuieste schimbat rulment bolt vibroken. A schimbat cineva acel rulment sau sa-mi sugereze careva cum se schimba. Multumesc anticipat!

    Nu e treaba usoara dar nici imposibil de facut,totul e sa-l iei la un pret sa merite...ar trebui sa-i faci si un test de compresie,ca de-ti mai trebuie si piston, segmenti, garnituri... :nono: In principiu insa se desface motorul tot, se scoate si se depreseaza ambielajul,se masoara boltul cu micrometrul sa nu fie ovalizat,fiind rulment cu ace fara camasa interioara probabil e,cauti bolt si rulment, te sperie pretul, cauti ambielaj second sa se potriveasca!!!...plus manopera,caci inteleg ca nu lucrezi tu,un motor complet bun, poate fi mai ieftin decat reparatia.sa nu mai spun ca daca s-a dus ambielajul motorul asta a fost chinuit,sau mers cu ulei prost sau fara...

    mai oameni buni, nu am vazut pe nimeni la intrunirea de iarna" BIKES ON ICE", ma asteptam sa mai vina vreun Aprilist sa mai stam la o poveste... :makeout: :cheers:

  13. Am apucat sa il montez. Are prindere pe suruburile de la radiator, cu surubul care trece prin cadrul (deasupra surubului de golire ulei) si cu cate un surub de la fiecare scarita.

     

    Nu mi-am pozat moto cu crashbarul ca am scos carenele, ai aici o poza cu motocicleta celui de la care am luat crash-ul:

    /index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=750840

    multumesc ,imi place cum arata,teava pare groasa cel putin de 20-21,insa am vazut o scrijelitura in dreptul lampii de semnalizare,poate era bine sa fie cumva protejata si zona aceea nu crezi?daca insa urca prea sus poate pierde din estetica...daca ar fi fost sa ti-l faci tu l-ai fi facut asa? sau altfel?

×
×
  • Creează nouă...