Sari la conținut

AlexCobra

Membru
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de AlexCobra

  1. Ca tot suntem pe topiku cu variatoarele:primu variator,ala din fata,nu se poate pune unu mai mare,adica nu se gaseste?si daca da unde?ca m-ar interesa,am un suzuki address,are sprint de jar-manca in 3 secunde is la 60,fuge foarte bine,fara sa trag de ghidon se ridica intro roata,deci putere am la motor(scrie ca ii de 5,2 cp in talon)sau alte modalitatzi de a scade din sprint si de a creste viteza sau sprintu sa ramana la fel dar viteza sa imi creasca cu vreo 20 km/h(prinde 70-75 si simt ca motoru ar duce leger un 90 km/h)astept sfaturi :scratch:

  2. bada este un mod opresc motorul si pedalez si cand ajung la un deal pornesc motorul urc dealul porma il opresc si continui cu pedalatul atunci o sa am 0,3% :P

    Mandendre ei au calculat consumul la scuter sigur mers doar la maxim;) ce crezi altfel.Fii atent si eu la Hoinar pot sa fac un consum de 2,5 l /100 dar pot sa fac si un consum de 8l /suta daca pun 2 pe el si ma duc cu acceleratia trasa-n blana :angryfire:

  3. Bun topic, chiar vroiam sa discutam despre asta.

     

    Mai dragilor... am mai spus odata... cum sa consume bre un motoras de 49,5 cmc aproape 6%??? CUUUM??? Explicati-mi si mie, sa nu mor prost? Mergeti cu scuterul la arat??? Impingeti ziduri????? Aveti gaura in rezervor?????

    Un automobil care are o greutate totala de cca 10X cat un scuter (scuter+calaret = 160 kg, automobil = 1600 kg), si care are un motor de 40X mai mare (49.5cmc comparativ cu un motor de 2l), consuma in afara cam tot atat! In oras, consuma 8-9-10%, dar sa nu uitam ca are un motor de 40X mai mare !!! Si o greutate totala de 10 X !!! Acum, nu trebuie sa fii doctor docent in fizica pentru a avea idee despre ce este aceea inertie si a intelege ca este necesara o forta mult mai mica pentru a pune in miscare un scuter de 160 kg decat cea necesara pentru a deplasa 1600 kg !!!

    Nu stiu, mi se pare ca ori nu stiti sa calculati consumul, ori ... nu stiu, o explicatie logica nu gasesc!

    Iata, amicul de mai sus cu chinezul sau, spune ca-i consuma 2% (si am auzit pe multi ca asa le consuma).

     

    Un consum peste 3 % il consider mare, unul peste 4% este inadmisibil iar daca iti consuma 5 la suta... nu stiu, ori faceti misto, ori nu stiti sa calculati, ori rezervorul e gaurit, ori vi se fura din combustibil ori... ce sa mai zic? Poate conduceti vreun vapor, alta explicatie logica eu nu gasesc.

     

    Ii rog in mod deosebit pe cei ce spun ca le consuma mult, sa fie atenti la modul de calcul si, daca considera ca au calculat corect, sa ne spuna ce tip de motor au, care este stilul de mers, ce vechime are motorul si orice alta informatie utila. Acest subiect (al consumului) ma preocupa in mod deosebit!

     

    P.S. Ca sa va faceti o idee, ultima nava pe care am fost avea 12 clindri in linie si consuma... cat credeti? nu mai putin de 200 tone pe zi !!! Dar era vorba de un motor de 83.000 CP !!!

    Marinare aia e cu totu alta treaba.Sunt motoare in 4 timpi si pe do-oparte si de turatie mica.Eu am avut Mobra Hoinar de 50 in 2 timpi ccu rodaj facut tot stock si cand m-am dus cu 2 persoane pe el pe niste dealuri 5 litri de benzina n-o ajuns 50 de km(am avut si kilometraj original)deci? motoarele in 2 timpi nu se compara cu cele in 4t pt ca nu se compara! un motor de 250 in 2 timpi face putere cat unu de 600 in 4 timpi.Asta e motorul in 2 timpi - consum mare si uzura mare, dar la scuter motorul potrivit este acesta in 2 timpi

  4. Al meu inainte imi lua 2 sau putin peste. Acum imi ia 2,5; cred ca ar trebui sa-i curat filtrul de aer. :burnout:

    Daca vrei consumuri mici, ia-ti in 4 timpi.

    Motorul in 2 timpi e un compromis pentru greutate mica si se justifica la drujbe sau la cositoare de mana. La scuter daca motorul e cu cateva kg mai greu nu e o problema, deci mi se pare normal sa fie in 4 timpi.

    Daca tu vezi lucrurile altfel si iti iei in 2 timpi, atunci nu te plange de consum, de uzura mai rapida etc.

    Pt un consum mic merita 4 timpi dar... cel in 4 timpi e mort de-a binelea nu are umpik de viata prinde viteza extrem de greu pt ca 49 de cm3 e prea mic pentru 4 timpi si e slab rau de tot

×
×
  • Creează nouă...