Sari la conținut

iuliuscaesar

Membru
  • Număr conținut

    78
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de iuliuscaesar

  1. Eu am renuntat sa-mi mai repar melcul, mi-am luat un vitezometru de pe Louis tip "bicicleta" care functioneaza mult mai exact si singurul lui dezavantaj pe care il vad (sau nu) este lipsa luminii din dispozitiv. Referitor la cauciucuri primele pe care le-am avut Metzeler Tourance de care am fost foarte multumit, am incercat de doua ori Haidenau K60 Scout, nu mi-au placut, acum am Metzeler Tourance Next si as inclina sa zic ca-mi plac.
  2. Salut, Are cineva idee cum schimb becul de far? O poza ar fi de ajutor. Am scos conectorul si cauciucul, dar nu resusesc sa desfac clema (model 97-99).
  3. Salutare Freewindisti Sry pt absenta indelungata de p-aci. Mi-am luat si eu side case-uri si urmeaza sa le fac cumva suporti. N-am vazut foarte bine prinderea din partea stanga fata a motocicletei pentru side case-uri, As vrea sa te intreb de unde ai luat teava rotunda si cum ai indoit-o. Acum am roata din fata la facut spitze, da; abia astept sa-mi scot capra/vaca la plimbare.
  4. Eu am ajuns ok, ca de obicei, mai obosit decat atunci cand am plecat. De Gabi m-am despartit la Casa Armatei, deci si el e ok. Multumim gazdelor pentru primirea calduroasa, cascavalul, rosiile si... altele.
  5. Multumesc Topgun, Suntem deja in legatura directa, iar nr de telefon este postat chiar la rubrica de dezmembrari. Respect!
  6. Discutia cu argumente imi place,asa ca mai inserez si eu cateva fitile Pentru mine este un motor f bun, as putea zice aproape perfect. Argumentele mele sunt urmatoarele: - este un motor cu care poti bate drumuri destul de dificile, fara a excela in enduro, am mers pe drumuri inexistente pe harta (poate nu era o harta buna ) - imbina bine enduro - touring. Ma simt bine pe ea ca pozitie la drum lung, daca te deranjeaza vantul poti achizitiona un parbriz mai inalt (am inteles k are ceva efect), eu n-am simtit nevoia si am aproape 2m in inaltime. Am mers cu el si la temperaturi negative, daca ai echipament potrivit nu-s probleme, oricum il poti dota cu handguard-uri pt protectie la vant si manere incalzite - puterea, da, spre deosebire de multe alte persoane, nu imi doresc motor puternic, iar la viteza de 90-120 km/h depasesc cu zvac fara probleme, cu pasager intr-adevar este mai lent; - nu in ultimul rand raportul pret/calitate bun si fiabilitate ridicata in timp. Concluzionand, e un motor cu care poti sa dai linistit in gropile din Bucuresti, sa mergi comod la drum lung, sa abordezi drumuri mai neumblate (fara a exagera ) si fiabil. Consumul si autonomia, cred k depind f mult de pilot si de starea motorului. Dezavantaje ar fi faptul k e mono si vibreaza (nu exagerat), cele 2 discuri din fata de la vstrom cred k au legatura cu greutatea lui mai mare, nu cu o eficienta mai mare a franei (pot bloca f rpd fata, iar sensibilitatea e ok). Ah, da, viteza a VI-a in care am bagat de atatea ori fara succes . Cu pasager la viteza de peste cam 110km/h se simte o lipsa de putere. Chiar daca vstromul l-a inlocuit, consider k sunt motoare diferite si, dupa cum ati mai zis si voi, depinde ce vrei sa faci cu el. Asfalt uscat si respect!
  7. N-as vrea sa ma bag si eu k musca... 1550 mi se pare f putin (mai ales cu daotarile de care vorbesti) si nu cred in pretul pietii deoarece nu sunt multe freewind-uri la vanzare, iar motorul este unul fiabil si la o adica ieftin la piese de schimb. Exista vanzator si cumparator. Din ce am vazut inainte de criza preturile (pt modele mai noi) erau afisate undeva peste 2000, unele erau 2400, deci chiar daca ar fi sa ne luam dupa asta 1700 mi se pare ok Sigur, acum depinde si de nr de km, an de fabricatie, conditie, aspect etc. Respect
  8. Votez si eu in perioada 1-15 august, plec din bucuresti, deci vom fi cel putn 2 Asfalt uscat Mesaj completat Inteleg k mergem pe un fel de macadam de la Brasov pana la Soveja?! goooood Mesaj completat Inteleg k mergem pe un fel de macadam de la Brasov pana la Soveja?! goooood
  9. Votez si eu in perioada 1-15 august plec din bucuresti, deci nu vei fi singur Asfalt uscat
  10. Am mers si cu transalp cand am ales motorul. Fara a incerca sa te conving sa te razgandesti, mi s-a parut mai greoi si mai putin manevrabil in aglomeratie, nu am mers la drum intins. Eu sper sa il mai tii si p-al nostru.
  11. O petrecere reusita din cate imi amintesc. La multi ani Cristi! Pentru cunoscatori, langa Fane era Gica de la scularie. Cat despre drumul judetean poate incercam o endureala mai usoara data viitoare
  12. Da, ghidonul este ok si vand si discul spate separat. Acum nu am poze, dar pot sa le postez candva sapt asta. Despre pret hai sa vorbim direct dupa ce vezi si pozele. In alta ordine de idei se arata o tura buc-buzau-bv-sighisoara si retur pe cheia, daca sunt amatori pentru un uichend pe 2 roti... Mesaj completat Da, ghidonul este ok si vand si discul spate separat. Acum nu am poze, dar pot sa le postez candva sapt asta. Despre pret hai sa vorbim direct dupa ce vezi si pozele. In alta ordine de idei se arata o tura buc-buzau-bv-sighisoara si retur pe cheia, daca sunt amatori pentru un uichend pe 2 roti... Mesaj completat Da, ghidonul este ok si vand si discul de frana spate separat. Iti trimit si niste poze candva sapt asta. Hai sa discutam direct despre pret dupa ce vezi pozele. In alta ordine de idei se arata la orizont o tura Buc-Buzau-BV-Sighisoara si retur pe Cheia, daca sunt amatori de un uichend pe 2 roti....
  13. Fara a iesi din randul nostru, dezmembrez un freewind lovit in fata, are tot ce tine partea din spate si de mijloc in regula, motorul din 97 are ceva probleme cum ar filipsa ambreiajului , ghidonul e ok, mai multe detalii puteti citi la dezmembrari /index.php?showtopic=549398. Vad ca anul acesta nu se mai arata doritori de organizare a intrunirii, eu imi reiterez intentia de a participa cu exceptia perioadei sfarsit de august - inceput de septembrie. Bun venit lui Shooty printre noi - un singur lucru as vrea sa-ti zic, daca mis-ar strica motorul, aceeasi optiune as face in cumpararea altuia. Intentionez sa fac o transalpina (am auzit ca se asfalteaza si vreau sa o mai prin odata) in primul uichend potrivit ca vreme (si cateva zile frumoas inainte).
  14. Salutare, scuze pentru absenta indelungata. Nu stiu de unde le poti achizitiona, da' pot sa-ti spun k le am sunt multumit de ele. Sezonul asta tre' sa le schimb si eu. Daca ai gasit spune-mi si mie pls. Despre data aintrunirii, m-as gandi ca o perioada potrivita ar fi luna iulie. Eu nu pot veni daca se face la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie, in rest orice data ar fi ok atata vreme cat o stabilim cat mai din timp. Am si eu problema cu kilometrajul - am o viteza de 0km/h oricnd, banuiesc k e de la nuca, va tin la curent cand il desfac. Cred k saptamana asta dau garajul pe gardul din fata blocului k loc de parcare.
  15. Probabil nu toti inteleg valoarea optionalelor si poate nu si le doresc pe toate. Prin urmare, daca ramane ceva sunt sigur ca nu vei avea probleme sa le vinzi amatorilor de pe acest forum. P.S. Este adevarat ca 600E pt un topcase e cam mult . Bafta la vanzare si imi pare rau ca iesi din randurile noastre.
  16. Da, cineva vrea sa vanda primul motor (butrosica) si altcineva vrea sa cumpere cauciucuri uzate. Eu unul l-as sfatui sa ia cauciucuri noi, fiindca de mai iei si tzeapa cu cele uzate. In afara de cazul in care te rod TARE banii, nu vad alta situatie. A mea a costat 2000 tot in germania undeva pe la 22000 de km din '97. Gasisem si in italia poate un pret mai bun, dar stiind ca mai umbla la kilometraj, am luat din germania. Si bine am facut, neamtul care mi-a vandut-o mi-a zis tot ce stia despre ea si mi-a dat si 5 E inapoi din inmatriculare (nefortat de nimeni), pentru ca 5 E era radierea de pe numele lui. Mie nu-mi plac de loc vitezanele, da' asa este, lumea e moarta dupa ele.
  17. Eu o pornesc cu socul tras. Ii mai dau si gaz din cand in cand, da' am remarcat ca porneste mai bine fara gaz. Daca nu ma insel asa scrie si in carte. Poate nu-i acelasi lucru, modelul meu e din '97, cred ca tu ai unul de dupa 2001, nush exact ce diferente sunt.
  18. Mie mi s-a intamplat sa nu porneasca atunci cand am terminat benzina si apoi am trecut pe rezerva. Am reusit sa o pornesc imediat impinsa, dar era motorul cald. Altfel la rece nu mi s-a intamplat sa nu porneasca, este drept ca azi a pornit mai greu (fiind ceva mai racoare), dar totusi fara probleme zic eu.
  19. Topcase-ul meu este Motot Detail, daca te ajuta. Am si eu nevoie de oglinda, am gasit tot originala (cica) la 480 RON. Sigur nu se potriveste nimic de la Louis?
  20. Dupa ce a fost dat jos surubul cu foarte multa greutate, la strangerea lui a cedat in momentul in care incepuse sa prinda, nu l-am strans aproape deloc pana sa cedeze, iar directia lui era buna. DA, cred ca nu am toate sculele necesare, in plus din cate stiu mai sunt necesare si niste garnituri care se schimba la datul baii jos, garnituri pe care nu le am. In concluzie, am gasit pe cineva care sa imi confectioneze un buson de 16 cu pas 1.5, din pacate nu am gasit un tarod cu acelasi pas (1.25). Problema fiind relativ urgenta (maine cel tarziu tre' sa fie gata), nu se gasesc prea usor busoane la dimensiunea respectiva (16 diametru, pas de 1.5 - sa zicem - si lungime 10). In continuare imi pun problema ramasitelor din baie, am citit ce mi-a sugerat A-L-E-X, daca mai aveti si alte idei le citesc cu interes. Uleiul nu este filtrat de filtrul de ulei inainte sa intre in motor? Va tin la curent cu solutia finala aleasa. Revin cu solutia aleasa: Am refiletat baia de ulei. Busonul vechi avea dimensiunea de 14, am dat o gaura de 14.5, dimensiunea finala fiind de 16. Din pacate din cauza lipsei sculelor necesare nu s-a putut utiliza pasul initial al busonului de 1.25, varianta finala avand 1.5. Multumesc pentru idei
  21. Incercand sa pun la loc busonul de scurgere al uleiului am obsrvat ca dau in gol de la o anumita putere (destul de mica). S-a dus filetul baii de ulei, filet pe care se insurubeaza busonul de scurgere. Motivul pentru care s-a dus este probabil o strangere excesiva la un schimb anterior (mai putin important). Solutii de rezolvare: 1. Utilizarea unui adeziv rezistent la temperaturi de pana la 200 grade C si rezistent la diferente de presiune importante (o solutie mai putin eleganta si probabil temporara). Problema in acest caz reprezinta gasirea unui astfel de adeziv. 2. Largirea gaurii, realizarea unui nou filet pe o metrica mai mare si confectionarea unui buson corespunzator. Aici ar fi greu de gasit un service corspunzator sau a sculelor necesare. 3. Utilizarea principiului de diblu (la fel de putin eleganta). Mi s-a sugerat lemn de fag, Ce material ar putea fi folosit pentru temperaturi ridicate si presiune mare? Orice varianta as alege, operatia ar trbui facuta pe motor (busonul de scurgere se afla sub motor), deoarece datul baii jos presupune multe alte operatii. Daca mai aveti alte solutii le citesc cu interes. Multumesc
  22. Am reusit si eu un 162, pe A3, 160 parca scrie la carte ca e maximum. La ceasul meu am remarcat o mica eroare, da' pana la 170... Nu prea merita sa mergi asa tare, dar la viteza mai normala (pt tipul asta de motor) stabilitatea mi s-a parut chiar ok si mie. M-as agata si eu la o intalnire. Ce parere aveti de al II-lea uichend din septembrie (12-13-14)? Daca sunteti amatori de cort, ca locatie as propune Obarsia Lotrului - Voineasa; o zona misto si potrivita pt un soft-enduro. Ar trebui si o alta alternativa de backup, in caz ca nu e vreme frumoasa.
  23. Si eu am avut un uichend interesant, am dat o tura care nu a iesit chiar cum era planul, ci a fost ceva putin peste asteptari. Traseul in final a fost: Bucuresti - Buzau - Berca - Beceni - Dumitresti - Candesti - Focsani - Lepsa - Ojdula - Targu Secuiesc - Brasov - Cheia - Bucuresti. Undeva pe la 110-120 km au fost lipsiti de asfalt, iar temperatura raului Ramnicul Sarat era destul de ridicata.
×
×
  • Creează nouă...