Sari la conținut

nistea

INACTIV
  • Număr conținut

    59
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de nistea

  1. buna.

    interesant topic..adica e super tare pentru ca pe undeva ma regasesc si eu.

    am un motor de 125 si de obicei, cam o data pe luna ma iau si merg pana in ungaria (fac vreo 200-300 de km) ca sa imi revin.

    in fiecare an fac "marea evadare" - anul trecut a fost pana in brasov acum 2 ani la deva (1600 de km intr-o saptamana).

    stiu ca nu ma ridic la nivelul de a merge 2-3 ani cu motorul undeva, inca, desi cred ca o sa merg pana la urma indiferent cu ce (motor, dacie 1100, pe jos etc)

     

     

    cred si eu ca asta e adevaratul stil de viata "pe motor", sa mergi sa nu te intereseze unde dormi, ce motor ai si ce faci peste 200 de km.

    din pacate multi nu inteleg si isi bat joc de cei care simt ceva ca ei au 8362264234879786787234 de cai putere si nu stiu ce motoare.

     

    daca vrei sa pleci undeva, te iei cu motorul si ai plecat. ii lasi pe toti si te duci!

  2. Pe timp de vara 20w40 e ok. Iarna se recomanda 10w30 ceea ce inca nu e cazul. Schimbul il faci la 4000km pt uleuiul mineral (cel pe care il ai acum) si in jur de 5000 sau mai mult pt cel sintetic, depinde de ulei, ca idee - cand incepe sa intre in viteza mai greu ca de obicei sau apar alte ciudatenii (citeste posturile lui Icelord, de mai sus), e cazul sa schimbi uleiul. La uleiuri sintetice ai de ales intre 10w50, 15w50 si 20w50, primul e pt iarna, al doilea acopera o gama larga de temperaturi si e cel recomandat dar si un pic mai scump iar ultimul il pui doar daca traversezi vreun desert sau motorul pierde ulei pe la garnituri.

     

    merci.

     

    atunci o sa imi iau 15w50. totusi e motor mic si eu merg cu el cel putin o data pe an la un tur lung de 1600 in 2 saptamani.

  3. salutare!

    nu prea e on-topic, dar fiind posesor de virago poate ca merge.

    vreau sa aduc 2 motoare din Italia si vreau sa fac RAR-ul in Arad sau Oradea, sau alt oras aprope de granita. problema e ca am buletin de Constanta. asa ca ar trebui sa ma duc pana la mare sa fac RAR-ul. cine poate sa fie la RAR in ziua cand ajung cu motoarele si sa fie prezent pana se face RAR-ul? nu am o zi exacta, inca, depinde foarte mult de cine se ofera (in principal) si de turele mele de job (mai putin). inafara de multumirile mele eterne ofer si o bere, doua, trei, s.a.m.d.

    multumesc, Laur

     

     

    eu sunt din satu mare si te ajut daca ajungi pe aici si nu gasesti pe nimeni in oradea.

  4. pai vrei sa ai dosar penal?! daca faci accident si nu e vina ta.. si politia te prinde...... ...

    mai gandeste-te.. si mai asteapta dupa ce termini cu bacu` si dupa aceea sa dai scoala de moto pt A... nu e greu!

     

     

    o sa stea baietii sa imi verifice mie seria de la motor :lol:)

  5. buna.

    am un virago de 125 si am inteles de la "niste unii" ca as putea pune pe el un motor de 250.

    aveti ceva sfaturi?

    am doar A1 si nu vreau sa dau pentru A din lipsa de timp (bac, faculta alea alea) si ma cred ca asa ar fi perfect pentru drumurile mele de lungi (gen satu mare-brasov, in 2009 sau satu mare-deva in 2008).

    multumesc

     

     

    ma poaate ajuta si pe mine cineva?

  6. buna.

    am un virago de 125 si am inteles de la "niste unii" ca as putea pune pe el un motor de 250.

    aveti ceva sfaturi?

    am doar A1 si nu vreau sa dau pentru A din lipsa de timp (bac, faculta alea alea) si ma cred ca asa ar fi perfect pentru drumurile mele de lungi (gen satu mare-brasov, in 2009 sau satu mare-deva in 2008).

    multumesc

  7. Pai cum sa-ti zic, noi, de la draq de la tara(adeca Braila) facem 800 km doar pana la Arad. Noi anii trecuti am dormit in Arad. Anul asta vrem sa dormim ori la Venusz(lg Budapesta) ori in alta parte in Ungaria. Urmatoarea zi ajungem la destinatie.

    Intrunirea anul acesta este din 8 pana in 13 sept. e pacat sa nu stati toate zilele acolo, sunt o multime de locuri de vizitat, zona e dementiala. Iar Sambata este parada moto care se desfasoara pe o lungime de 100 km, cu participarea a circa 30-40000 motociclisti; e ceva cu adevarat maret. Merita.

     

    so........daca mai sunt alte nelamuriri.....va raspund cu placere.

     

     

    bani cam cat ar trebui?

    cat e cazarea?

    acolo unde se doarme?

  8. in general drumul se face in 2 zile, una traversezi Romania si alta ajungi la destinatie. depinde de stilul fiecaruia.

    Ca bani noi am mai dat ceva detalii, dar cred ca era in alt topic; ce sa zic, minim 500 euro de la A la Z, acum depinde cat si ce vrei sa te spargi in figuri, daca esti rezonabil si cu cam cam asta ar fi suma minima necesara. noi in general am plecat cu 1000euro de motor si familie. ne-am intors cu cate 100-200 acasa si am luat si cate ceva prostioare. deci....calculul si-l face fiecare dupa cum se stie.

     

     

    de la iesirea din romania sunt cam 700 de km. asta inseamna 1600 dus intors cu eventualele devieri de la traseu. se doarme in cort si pe drum si acolo?

  9. Pentru ca drumul propus este cu coborare pe Transalpina nu se poate atinge zona Deva - Hunedoara. Cetatea Devei este in reconditionare totala, singurul lucru care se poate face sa urci pentru o panorama a orasului Deva. La Hunedoara nu recomand, castelul este impozant de afara, dar inauntru este un chici romanesc; eu am plecat profund dezamagita pentru ca ti se spune ca poti vizita aproximativ 70%, dar de fapt vezi 4 camere mari si late zugravite in lavabil si cu spoturi unde se vand "suveniruri".

    Sarmisegetusa Regia se atinge prin drumul Orastie - Costesti; de la Costesti sunt 16 km de offroad din care ultimii 4 de drum forestier; nu se poate ajunge cu masina sau cu motoare cu garda joasa.

     

    Bafta!

     

     

    da-mi voie sa te contrazic vis-a-vis de drumul pana la sarmisegetusa :crack: pentru ca eu am fost in vara cu motorul meu - yamaha virago 125 - si am reusit sa urc linistit si la fel au facut si altii cu masinile. despre castel si cetate ai dreptate dar sarmi merita vazuta :crack:. eu va insotesc daca vreti prin ne-nv darsa imi ziceti daca suntei de acord sa stiu cum sa imi fac planurile pt vara. merci

  10. Baiete, daca incepi ceva, du asta pina la capat si daca iei pumni in ceafa, suporta-i ca un barbat.

     

    Da, recunosc ca am facut o prostie, coborindu-ma la nivelul tau. Mea culpa.

     

    Ne invirtim in jurul cozii, pe bune...

     

    Urmatorul subiect, va rog...

     

     

    nu tu te-ai coborat la nivelul meu..ci eu la nivelul tau, dar ma bucur ca am dat de petrol :( . cu ce ne invartim in jurul cozii? ziceai ca "o discutie, chiar in contradictoriu, poate fi constructiva si nu este sinonim cu cearta."

    batrane, hai noroc!

  11. Acuma, s-a schimbat titlul, dar e gresit scris. :(

     

    "Choppers, a way of life!" era mai potrivit... eu, personal, l-as fi numit "THE BIKER'S WAY" + subtitlul, care-i OK. Doar o parere...

     

     

     

     

    Cum zicea IceLord: ne dezbinam singuri!

     

    Problema e ca sint tot felul de ego-uri si uneori chiar alter ego-uri in joc, ceea ce complica treaba.

     

    Io, unu', n-as fraterniza automat cu cineva, doar pt. ca aratam asemanator, avem motociclete asemanatoare, sau traim aproximativ acelasi gen de viata. Nu vad de ce as face-o. Pina nu-l cunosti bine, pe celalalt, chiar daca ar fi vorba de 2 membrii ai aceluiasi club moto, de ex., nu cred nici ca-i indicata fraternizarea. Motive gasiti si in documentarele din post-urile anterioare, si in common sense-ul ce ar trebi fiecare sa-l aiba.

     

    Va garantez ca, tot de ex., Sonny Barger nu-si pune libertatea, sau viata, in mina unui Angel din Germania, sa zicem, ci doar in mina camarazilor de-o viata, sau macar de ceva decenii bune. De ce? Pt. ca astfel de indivizi se cunosc bine si au trecut impreuna prin suficiente evenimente, care sa intareasca camaraderia lor.

     

    Simplu. Restul e doar "strength in numbers" si politica de cadre.

     

    Bine, acuma daca "luptam" pt. o cauza comuna, ar fi frumos sa nu ne f u t e m reciproc, dar asta-i altceva.

     

    N-as lasa fara ajutor pe nimeni, daca consider ca acel ins merita ajutorul meu (motivele pro si contra sint subiective), ca-i chopper-ist, ca-i vitezan, ca-i conservar, sau ca-i simplu "civil". Asta n-are de-a face cu biker-ismele de nici un fel, ci cu altceva...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Bai, io te sfatuiesc sa iei si tu ceva vitamine, ca nu strica.

     

    Nu vreau sa fiu rau, dar mai intai invata cit de cit sa scrii coerent, sa se inteleaga mai usor incotro bati. Virgulele si altele de gen n-au fost inventate, doar ca sa te enerveze pe tine.

     

    Daca tu te ghidezi dupa imagine, ca sa cataloghezi oamenii, nu generaliza asta. Colegul tau poate stie mai multe, despre Biker's way, decit tine. E o posibilitate. Nu crezi?

    Eu ascult, tot mai mult, de-o vreme-ncoa', jive, dixieland, swing, neo-swing, blues, bluegrass, hillbilly, old timey, americana, rockabilly, neo-rockabilly, psychobilly si tot felul de genuri muzicale de care, sigur, nici n-ai auzit.

     

    Ma face asta mai "neveritabil"?

     

    Sint convins ca te "sparg" si in materie de rock "clasic", cu toate derivatele lui, la heavy metal, speed, thrash, doom, gothic, death, grind, grindcore, hardcore, etc.

     

    So... las-o moarta... la popa la poarta...

     

    Repet: o discutie, chiar in contradictoriu, poate fi constructiva si nu este sinonim cu cearta.

     

     

    1. daca nu intelegi nu am ce sa iti fac

    2. am uitat doar o virgula

    3. poti sa iti bagi rock-ul undeva. asa zic si eu ca sunt convins ca te "sparg" in materie de hip hop sau alte chestii care imi plac(ocultism, societati secrete..etc).

    4. bine ca tu esti o enciclopedie muzicala, un om care asculta "jive, dixieland, swing, neo-swing, blues, bluegrass, hillbilly, old timey, americana, rockabilly, neo-rockabilly, psychobilly" si eu sunt un amarat ce-l asculta pe paganini care saracu se zice ca a facut pact cu diavolol si in plus e si mort de cateva sute de ani.

    noroc nenea...la mai multe genuri de muzica :(

×
×
  • Creează nouă...