Sari la conținut

TVA

Membru
  • Număr conținut

    80
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Gura Humorului

TVA's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. am cautat seria asta pe realoem si nu am gasit nimic. Cand a fost cumparata garnitura mai exact? Si unde vine ea pusa? pe mine, unul, ma intereseaza cea dintre cotul care pleaca din cilindru si teava tobei; mi s-a dus garnitura de klingerit a3-a oara si parca as cumpara originala.
  2. Am zambit... Din nou, nu-mi ramane decat sa va dau dreptate. Motorul asta toarce si trage frumos de la 4000rot/min in sus. Am auzit si eu ca prinde 180km/h. Cu 150 mai merg si eu foarte rar. Eu fac Cruising cu 100-110km/h maxim. O tin undeva la 3800-4200rot/min. Despre reglaje...am sa va mai povestesc dupa ce mai mesteresc. Multumesc si toate bune!
  3. Buna ziua/seara, domnule Ivan! Din toata povestea am doua comentarii si o intrebare. Un comentariu e ca cei 5 km/h imi amintesc de 1 mai 2009 cand pe-o curba in Rarau am culcat dulaul si am crapat incuietoarea la un sidecase. Al doilea comentariu e ca 160 km/h mi se pare viteza de maxima necesitate intr-o depasire pentru F650, nicidecum viteza de tinut pentru cateva minute in sir(nici nu e rigida motocicleta, nici nu sunt cauciucuri de strada de obicei, nici monocilindrul asta nu e facut sa mearga in mod constant cu viteza maxima constructiva). Dar sa trecem la lucruri mai serioase: consumul ala de 5% ma intereseaza si pe mine... Momentan eu am cica reglajul facut la carburatoare. Relantiul imi e reglat sus din cauza ca sufa ce pleaca din surub a fost inlocuita cu una artizanala si la care impletitura de sarma s-a dat peste cap facandu-i rotatiile imposibile, chiar si cu patentul. Sezonul trecut facut reglajul, iar bujiile aratau bine. Dar cred ca imi consuma prea mult si oricum nu sta cu socul tras peste jumatate. Se ineaca. Si chiar si dupa mers normal...(socul il tin numai cateva secunde la pornire, iar eu nu plec niciodata cu motorul neincalzit de pe loc, decat daca arde ceva) langa motorul meu miroase a benzina ca la o Nepra... Acestea fiind spuse v-as ruga mult sa-mi uploadati o poza, ceva... dupa care sa refac saptamana viitoare reglajul la nivelul plutitoarelor(l-am facut vara trecuta dupa o carte tehnica frantuzeasca - motorul e adus din Franta) si pozitia recomandata pentru sigurantele de pe cuie si turele la jigleurul aer. Mai poate fi si altceva in neregula? Aerul e super deschis-cred ca mai multe ture decat scrie in carte. Daca bujiile arata caramizii totusi, atunci ma intreb daca nu e ceva in neregula, vreo piesa lipsa sau ceva pe traseul socului. Am sa verific si bujiile cat de curand. Toate bune! Vic
  4. Ma uitam mai azi prin mesajele vechi din telefon...si dau peste mesajul d-lui si doamnei Melciu care imi urau drum bun intr-o calatorie vara trecuta. Astazi ajungand pe motociclism.ro mi-a trasnit ca trebuie sa va urez un sezon plin de bucurii (si celorlalti de pe forum)! Si ar fi cazul sa ne punem in acord cu o intrevedere din aprilie incolo. Toate bune! Mesaj completat Motorul meu are vreo doua probleme de inceput de sezon: stop pe frana(fata si spate-detaliez imediat) si faptul ca ma bate gandul sa iau altceva. Trecand rapid peste a doua problema, a carei rezolvare numai eu pot sa mi-o dau, va voi intreba cum sa procedez pentru repararea contactului pe frana fata(se manifesta prin aprindere stop la prima calcare a levierului si ramane aprins pana la urmatoare apasari cu scop de "deblocare") si cum sa-l repar pe cel de pe spate care se aprinde numai cand trec prin pedala aia de frana(atat de jos face contactul)-evident neputand face asta si-n trafic...:-p sau de unde pot cumpara rezonabil piesa(second hand sau aftermarket la preturi mai bune)? Multam' baietani. In continuare am ceva suruburi/jigleure(asa se scrie?) noi sigilate pentru carburatoare ramase de pe o comanda de anul trecut pe care le pot da cuiva daca ii sunt necesare(am uploadat poze cu ele si seriile anterior...le puteti cauta) si astept cu drag intrebari despre pregatiri de sezon prin care sa fi trecut si eu deja, dar mai cu seama astept sa ne vedem pe strasse si la intruniri. Sper din tot sufletul ca enduristii sa-si pastreze spiritul si sa continuam sa tinem rata de accidente joasa, ca ma strange-n spate cand ma gandesc la cei ce au...stiti si voi ca sezonul a inceput urat de tot(Bucurestiul, acum Onestiul, mai stiu si-n Iasi accidente)... Asfalt uscat, dar mai ales constiinte limpezi(alea fac fata si pe ud)! Toate bune!
  5. Da...aia-i problema. Franatul pe fata il practic oricum 90%. Dar imi place sa fie totul functional... Deci daca ai vreo solutie pentru spate...contactul de la pistonas... Eu ma gandeam sa-l schimb, ca nu pare sa poata fi desfacut. Caut un releu second-hand...sau nou la un pret mai rezonabil decat cei 519 ron ai producatorului. Daca stie cineva si cum sa adaptez un cooler slim pe noul releu, pentru a evita supraincalzirea lui ulterioara... Si totusi cum ai rezolvat problema cu stopul pe frana?(Mersi de raspuns)...
  6. Salut, baieti! Doua baterii fierte si 20V la incarcare + o verificare a instalatiei m-au convins sa cumpar un releu regulator de tensiune nou. La BMW in Iasi e 519RON cu TVA si vine in 2 zile daca e in stoc la Bucuresti sau intr-o saptamana daca nu e. Bun, astea-s datele problemei, acum va rog sa-mi spuneti daca stiti alternative optime. O alta problema e stopul pe frana spate, care face contact numai cu pedala la fund. Multumesc! Astept raspunsuri cat de repede, ca sunt prins cu motorul frecat la 160km de casa si as vrea sa plec pe el, cu problema rezolvata.
  7. Multumesc! In mare voi, cei care ati mai facut schimbul de ulei, sunteti informati asupra faptului ca cel mineral e ok? Vreau sa stiu daca e recomandat si de producator. Si de unde anume pot lua Castrolul asta?
  8. Ok! Si pana la urma...am motor care merge bine fara probleme insa cu 61.000km la bord. Deci voi lua un semisintetic 20-50 fara esteri. Si cum vreau un pret rezonabil in jurul a 30-35 ron/litru...care sunt marcile recomandate de producator sa corespunda descrierii din experientele voastre? Sau sa iau mineral? In fine, de unde si ce-concret- as putea sa cumpar la descrierea facuta de mine? Multam!
  9. Weekendul viitor e intrunire la Radauti cred...ar fi mai bun acolo decat in Iasi. Multumesc de lamuriri cu privire la uleiuri. Azi am fost in garaj la un prieten si am gasit un cauciuc de la fost lui Pegaso...numa' bun pe spate exact la dimensiuni, ca tot veni vorba. El are acum zzr600 si KTM 450SX deci nu are nevoie de el si mi l-a oferit. Nu l-am luat, da' cred ca pot pune o vorba buna, ca-ntre motociclisti. Eu vineri si sambata pot fi la intrunire...daca veniti si aveti nevoie de ceva piese/accesorii pt motor...eu plec duminica in Anglia si va pot aduce, la ei fiind mai ok preturile. Sper sa ne vedem pe la intrunire, desi sunt fanul calatoriilor mai mult decat al adunarilor.
  10. Multumesc(CosX si Melciu...poate am ocazia sa ne cunoastem ...pe undeva prin ture)! Eu saptamana asta vreau sa-l cumpar si sa-l schimb, dar astept sa vad ce spuneti. Multumesc de sfat si astept sa-mi explicati care e treaba cu esterul. Stiu ca e conditionata alegerea uleiului de faptul ca lucreaza si cutia(e wet clutch parca)...si ca are si rol in racire. Sa inteleg ca e ok un 20-50 pe sezon estival, mineral sau semisintetic si la toamna s-o las cu 10-40 pana la primavara. Toate cele bune!
  11. Trebuie sa schimb uleiul la motor. Citind pe FAQ.f650.com m-am lamurit asupra unui 20-50 sau 15-40 pentru sezonul in care ne aflam. De intrat intra 2.1 sau 2.2 litri. Anterior am avut 10-40 Castrol cred. Facand reglaje la carburatie si avand des camera de ardere afumata cred ca e bine sa schimb uleiul actual. Va intreb ce ulei rezonabil ca pret(nu tintesc cel mai scump ulei) sugerati sa pun - argumentat. Eu am zis ca un 15-40 full sintetic ar fi bun. Spuneti-mi, va rog, voi cum ati tratat problema? Mersi anticipat!
  12. Sunteti super tari ba oameni buni! Cateodata scoateti niste perle de rade omul singur in fata monitorului si isi spune: uite, cu siguranta mai exista si baietani cum trebuie! Faina afirmatia cu femeile-oameni...chiar ...sa nu fim off-topic. Alta treaba ce voiam s-o spun e ca daca veniti la intrunirea din Radauti dati si voi de veste...nu ca nu ne-am vedea acolo da' poate o punem de-o treaba a garajului F650. Toate cele bune si pana la R1200GS visati frumos si aveti grija de/pe F-urile voastre!
  13. salut! In functie de ce tip de kit de lant ai achizitionat>>ce tip de inchidere ai...vei avea nevoie fie de o presa (de 520), fie il vei inchide cu siguranta. Lantul vechi iti sugerez sa-l tai sau sa-i desfaci zaua de inchidere, pentru a evita demontarea basculei spate. Pinioanele sunt usor de montat, strange-le bine. Sprijinitor central ai la motor, deci e ok. Grija la siguranta pinionului mic. Sa nu uiti sa-i pui inelele de cauciuc la zaua de inchidere din pachet...verifica daca nu faci tu treaba sa fie puse. intinde lantul dupa specificatiile de manual...fie masurand cota cat se lasa lantul intre pinioane, fie cat joc are o za pe pinionul mare. faq.f650.com pentru ceva imagini si cele 3 DVDuri celebre cu tot ce se face la F650 iti vor fi probabil de ajutor. Toate cele bune!
×
×
  • Creează nouă...