Sari la conținut

madme

EX+
  • Număr conținut

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

madme's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Oameni buni, am zis aseara ca nu mai intru, ba chiar am cerut sa mi se stearga contul. si asa voi si face. este ultimul post aici. intelegeti-ma va rog frumos: sunt un om normal, decent si nu o intepata cum au zis unii. ma rog, parerea lor si le-o respect total. am intrat aici ca sa incerc sa va impartasesc din durerea mea si altora, mai loviti de ceea ce s-a intamplat. nu va doresc moartea, nu i-o doresc nici unei muste. tocmai de aceea am dorit sa va spun unele lucruri, am sperat ca poate pentru aceia dintre voi care o calcati mai tare (si eu am calcat-o, stiu cum se simte asfaltul sub tine la 180-200km/h chiar daca sunt muiere) ca veti fi mai prudenti. ma bucur ca am ajuns sa va cunosc cat de cat, nu stiam de aceasta comunitate. ma bucur ca am avut ocazia sa vad ca exista oameni decenti si cu mult bun simt pe aici. le multumesc din tot sufletul acelora care m-au inteles, m-au ascultat si m-au sprijinit. le multumesc si acelora care m-au facut in toate felurile, eu - spre deosebire de unii dintre ei - stiu sa accept o critica si sa mi-o insusesc. da, nu stiu nimic despre motoare decat ca te pot omori mai usor decat o masina, uneori. nu stiu de tipuri, de caii lor putere, de anvelope, de frane, de kilometraje si altele asemenea. nu va contesc cunostintele, pasiunea si experienta. am intrat aici sa va deranjez doar ca un simplu om care face apel la constiintele voastre si ale noastre, ale tuturor soferilor, indiferent de 2/4/6/8/...100 roti. toti suntem uneori iresponsabili si toti putem cadea prada unui accident. sa ne fereasca Dumnezeu de asta. vreau sa mai clarific un lucru: imi pare foarte rau pentru motociclistul care a murit in accident. voi aprinde o lumanare pentru sufletul lui, asa cum am facut si pentru prietenii mei decedati in aceasta cumplita tragedie ce putea fi evitata. putea fi evitata, sunt convinsa! ambii soferi au avut vina lor, este incontestabil. va asigur ca cel din SUV este un om terminat, a mai ramas umbra din el. nu ii va fi usor nici lui. nici familiei lui Levente, sunt ferm convinsa. nici prietenilor si cunoscutilor lui. Dumnezeu sa il odihneasca in pace. si Dumnezeu sa ne invete pe toti cei care ne-am intalnit pe topicul asta sa fim prudenti. cred ca numai asta ne va mai salva la o adica. imi pare rau daca mi-am atras injuraturile voastre si ma considerati o nebuna, o nestiutoare sau o muiere fraiera. nu ma cunoasteti, e drept nici eu pe voi. nu am dorit sa starnesc un scandal. am crezut ca voi putea apela la constiinta voastra de oameni. cu unii am reusit, cu unii nu. dar eu mi-am facut datoria morala de a spune ca oricand gesturile noastre necontrolate, nejudecate ne pot afecta pe noi si pe cei din jur. va doresc tuturor sa aveti vieti frumoase, sa fiti sanatosi si sa nu ajungeti niciodata intr-o situatie atat de nefericita ca cei despre care am discutat!
  2. unul dintre putinii oameni civilizati de pe acest topic! este cazul sa spun eu "respect"! este clar ca daca ar fi avut centuri nu se ajungea aici. este la fel de clar ca poate soferul s-a panicat vazand un om venind spre el pe asfalt (cine nu s-ar panica? recunosc, nu stiu cum as reactiona la volan in asa situatie si nici nu doresc sa aflu) si probabil ca manevrele facute de el nu or fi fost cele mai inspirate dar cine stie? ancheta este in desfasurare si se vor afla date certe in scurt timp. dar asa cum a spus foarte decent Crivat, daca nu era acest biet motociclist care sa provoace totul, probabil ca azi dormeam cu totii linistiti si nu ne mai ocaram aici. cateodata, desi stiu cat de nebuni pot fi unii, ma cutremura lipsa lor de umanitate si de bun simt. cred ca voi pune punct aici comentariilor, oricum nu are rost si nu mai am energie sa ma cert cu unii si cu altii care se mai si lauda ca au familii si ca au o varsta dar iau in deradere suferinta unor semeni... eu va respect pe aceia dintre voi care dati dovada de bun simt si ponderare. va compatimesc pe cei care nu va puteti limita si deveniti pericole publice. si imi doresc sa nu fiu niciodata implicata in vreun eveniment rutier. cam atat am avut eu de spus. numai bine tuturor!
  3. ce-i drept, stimate domn(!) Broken Wing, am sesizat cat esti de inteligent! si cred ca nu sunt singura de aici care a vazut asta! dar ma rog, voi astia mai destepti aveti mereu un loc in fata! nu stiu cate notiuni ai tu de criminalistica, te asigur ca am mai multe decat tine si ca informatiile mele sunt mai corecte decat ale tale (vin de la sursa mai acurata) dar eu nu m-as hazarda sa fac afirmatii si scenarii ca tine, din ploiesti, ok? crede-ma ca prietenul tau motociclist avea o viteza muuuuuuuult prea mare pentru acel sector de drum pe care eu il stiu cu okii inchisi, ok? anyway crezi ce vrei, imi pari un inconstient pentru ca nu ai inteles nimic din ce am vrut sa zic. nu am specificat nici o secunda ca v-as vrea morti ori ceva similar (poate te simti tu cu vreo musca pe caciula????), ba chiar am spus ca ma bucur ca unii dintre voi sunt oameni cu simtul masurii si limite normale. eu am incercat sa va arat cum se vede tragedia traita live, fara perdele si fara sa o poti uita prea usor. cei ca tine nu vor intelege niciodata si poate vor avea de suferit de pe urma asta. eu nu am dorit niciodata raul nimanui, ba chiar sunt un om pasnic. pentru informatia ta, eu MEREU port centura, la fel si cei din masina mea. si ii evit pe cei ca tine! si ceea ce am scris mai sus a fost ca sa trag un semnal de alarma. pentru cine intelege, poate ii va salva viata ori destinul intr-un fel, pentru cine nu, egal!
  4. stiti ce vad eu in fata ochilor de doua zile? numai imaginea teribila a unei familii in pragul de a-si pierde mintile (ceea ce nici nu este exclus)! stiti ce simt eu cand ma uit la copilul meu? poate numai Katy intelege pentru ca are doua fete, poate mai sunt pe aici si alti parinti si ma inteleg... eu il rog pe Dumnezeu sa nu imi puna niciodata in cale o asa cruce de dus... pentru toti cei care visati viteza: VITEZA UCIDE, CHIAR UCIDE! pentru ce tot carnagiul asta? pentru ce sa ajunga acest coleg de-al vostru cu capul intr-o punga la spital (caci asa a ajuns amaratul, va spun sigur), pentru ce sa isi nenoroceasca viata, familia lui, alte familii si alte vieti zdrobite? are oare vreun sens? da, sunt de acord, zi de zi, minut de minut sunt accidente. unele provocate de soferi imbecili, neatenti, teribilisti, imprudenti, combinatia cea mai proasta: prost cu masina tare sau de motociclisti in aceeasi combinatie sordida. dar totusi, daca am fi mai civilizati, mai educati si mai constienti de ceea ce ne inconjoara, sigur nu ar mai fi atatea nenorociri. asa este, sa lasam mortii in pace dar oare ei ne vor lasa pe noi? mie nu imi iese din cap copilasul care a murit, cum isi tinea surioara de mana si avea grija de ea. n-am sa uit in veci aceste clipe si aceste momente, asa cum nici cei dragi lor nu le vor uita.
  5. multumesc Katy...tu esti deosebita si stii bine de ce spun asta. asa a vrut poate Dumnezeu, sa ne intalnim si aici. multumesc inca o data pentru sprijin. vreau sa va mai spun ca am citit toate postarile de pe acest topic si ma alina gandul ca unii dintre voi sunteti oameni simtiti si cu masura. insa ar fi bine sa fie tot mai multi asa. ceea ce nu se intampla. credeti-ma, eu ma voi gandi la randul meu de 200 ori inainte sa mai calc acceleratia masinii mele. suntem soferi cu totii, unii de autoturisme, altii de motoare, dar toti purtam aceeasi responsabilitate: vietilor celor din jur. nu este drept sa se intample asa ceva! credeti-ma pe cuvant: nu am avut curaj sa ma uit la copilas azi, nu vreti sa fi trait nici un minut durerea pe care au purtat-o azi pe umeri sute de persoane! paziti vietile noastre, sunt cele mai importante! restul este...dust in the wind!
  6. Buna seara tuturor celor care fac parte din aceasta comunitate, astazi pentru mine a fost poate cea mai urata, trista si infioratoare zi din viata mea! abia imi gasesc cuvintele sa va scriu... sunt din brasov, prietena cu familiile celor doi decedati in accidentul de pe dn 13. astazi am participat la inmormantarea baiatului de 9 ani pe care "colegul" vostru teribilist si inconstient l-a smuls din sanul familiei si al celor dragi... nu am cuvinte sa va spun in ce hal este familia caestui copil, un copil minunat pe care l-am cunoscut si care a lasat in urma lui o jale pe care nu va doresc niciodata sa o cunoasteti fratilor! sunt si eu mama si vreau sa va spun ca oricand, fara nici cel mai mic regret sau clipire de ochi, as omori pe unul dintre voi daca mi-ar face asa ceva! mama acestui copil este distrusa, este nenorocita pe viata! tatal copilului, cel care a scapat cu viata este grav ranit si se lupta pentrru viata lui, pe un pat de spital. in timp ce copilasul lui era inormantat astazi, el zacea sedat in spitall si isi traia cea mai cumplita drama a vietii lui! acest individ care a provocat accidentul a mai curmat o viata: o doamna, fosta colega de-a mea de serviciu, care a lasat in urma ei o fetita de 8 anisori orfana... suna bine? va place? ati auzit una si alta de la unele persoane...va spun eu cum sunt sute de oameni , colegi, prieteni, rude care au aflat de aceasta tragedie: suntem S O C A T I, suntem R E V O L T A T I si nu putem sa uitam ceea ce s-a intamplat! orice ati spune si orice ati face acum este tardiv! stiti la cat s-a oprit ceasul motocicletei colegului vostru? la 220 km/h!!!!!! oare acel individ era normal? eu va asigur ca nu asa cum multi nu sunt dintre cei care isi cumpara motoare! oare la ce va ajuta viteza? ce demosntrati? ca puteti muri in cateva fractiuni de secunda? stiu ca nu toti sunteti nebuni dar unii sigur nu le aveti pe toate acasa! fratilor, ganditi-va de 200 ori inainte sa calcalti acceleratia! ganditi-va la vietile nevinovate pe care le curmati intr-o fractiune de secunda! de ce a trebuit sa moara un copil nevinovat? de ce a trebuit sa moara o femeie nevinovata? cum poate acel imbecil (nu i-am retinut nick-ul si nici nu conteaza acum) sa se laude ca "se merge cu 200 la ora pe drumul ala?" cum? este posibil asa ceva? unii dintre voi sunt criminali in libertate...oricare ne poate omori... cand va aud amablandu-va motoarele pe strada, mi se strange sufletul si imi ingheata sangele in vene!!!! si eu sunt sofer, nu de motor - nu voi fi niciodata, nu va intelg pasiunea nebuna - insa ma consider responsabila de ceea ce fac! va rog sa judecati la aceste vorbe si sa nu mai puneti in pericol vietile celor din jur. ganditi-va ca ar putea fi copilul vostru in acel cosciug pe care azi l-am jelit si l-am dus pe ultimul drum... un copilas nevinovat pe care vreau sa mi-l amintesc asa vesel, cum il stiam eu si cum l-am vazut ultima data! Paul, sa iti fie tarana usoara! Claudia, sa te ierte Dumnezeu si sa odihneasca cu dreptii!
×
×
  • Creează nouă...