Sari la conținut

.Cosmin.

Membru
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de .Cosmin.

  1. unui suv ii pierzi foarte greu controlu ma dadeam la munte acum 10 ani cu g-class care nu avea nici un sistem, si acum ma dau dar sunt mult mai multe sisteme plus ca s-a lucrat foarte mult la centru de greutate de atunci.

    Cred că glumești, G-Klasse nu este SUV, când a fost proiectat G-Klasse nu se auzise de SUV încă. Aia e mașină pentru off-road și e Mercedes și se comportă ca atare, `nuff said.

    Q7 nu a fost proiectată pentru Autobahn decât în eventualitatea unui mers safe cu 130-140, cum se merge pe acolo de obicei. Să nu crezi că dacă nu există limite de viteză toată lumea merge cu 250-300km/h.

     

    well, n-a fost. a fost un autocar. iar ea a murit din greseala ei. toti gresim. unii inconstient, altii constient. unii au ghinion. nu e nici o filozofie in asta.

    dar dati-mi voie sa nu cred ca ea facea teribilisme pe sosea cu 3 machiti in masina fara centuri la 4 dimineata in drum spre bucuresti.

     

    indiferent ce-ati spune, fata asta n-o sa mai aibe posibilitatea sa va accidenteze familiile. asa ca ati scapat. cu totii. familiile va sunt salvate, ati reusit si a murit raul pe pamant. lasati-o moarta de treaba. n-aveti pe cine mai invata.

    Dl. Tsunami, toți greșim, așa e, dar la 24 de ani există ceea ce se numește maturitate. Maturitatea să accepți că nu poți conduce în condiții de siguranță un anume vehicul în anumite condiții cu o anumită viteză. Nu a spus nimeni că a fost teribilistă, ci doar imprudentă. Ceea ce pentru o femeie de 24 de ani este destul de rar.

     

     

    Revenind la accident, zona unde s-a produs accidentul, are asfaltul valurit (Hai Romania) si podetzul acela e f. ingust. .abia trec doua masini normale una pe langa alta.. .podetz ingust, asfalt ondulat si curba (FARA VIZIBILITATE) imediat dupa. . Deci au fost si conditiile de asa natura. . .Oricat de bine am conduce 99% din drum, mai ramane probabil , O SINGURA CURBA, de care am uitat, din cauza oboselii, si pe care nu am anticipat-o corect, din cauza noptii.

     

    In locul ala si cu 40 la ora risti sa te acrosezi cu celalalt de pe contrasens. . .da sa mai fie si un autobuz care ocupa toata banda. Ati vazut de multe ori vreun autocar care sta perfect pe banda lui pe serpentine? Nu ciupeste nici unul macar 20 cm de contrasens nu?!? Si Q7 este foarte lat, si daca ti-a jucat volanul intre maini pe asfalt ondulat, si aveai si ceva viteza. .e f. usor in locul ala sa te acrosezi.

    Așa este, domnule, pe acel podeț are loc numai o bicicletă, dar fără să-i vină alta din față. Iar Q7 are cauciucuri de gumă de mestecat și suspensii din acadele.

    "Adaptarea vitezei la condițiile de drum" spune totul. Repet, chiar dacă s-a urcat la volan ca să fie un șofer treaz pe locul ăla - dovadă de maturitate - ar fi trebuit și o doză de self-assessment care să îi spună cât de mult merge călcat pe coadă tancul ăla pe un drum ale cărui condiții nu sunt tocmai ideale.

     

     

    Discutia despre conditiile de drum de acolo am inceput-o tocmai pentru a arata ca i se putea intampla oricui (chiar si celor care urla mai tare ca inchizitia impotriva Ancai pe primele 18 pagini ale acestui topic). E usor de condamnat cineva dintr-o trasatura de condei, bazat doar pe consideratii generale. Da, a gresit grav, dar oricine din inchizitorii de aici probabil ca ar fi putut fi implicat in tragedia asta, cu masina aia. Si nu inteleg Thomas ce tot iei apararea la soferul de autocar. Si care e problema daca a gresit si el si nu a tinut perfect banda lui? Toata inversunarea asta a celor de pe aici este cauzata de un singur factor: Q7.

     

    Daca intra cu ATV-ul sub autobuz, nu mai o aruncati in flacarile iadului pe Anca. Dadeati cu ripuri si lacrimi si trandafiri cu ghiotura. A condus Q7, o calcatzi in picioare. . Nu o mai acuzati atata pentru ce s-a intamplat. A fost O FATALITATE!!!!

    Tu cred că nu înțelegi o chestie. Nu e vorba de Q7, este vorba de imprudență la volan și gata. Cu cât trebuie să mergi cu un Q7 ca să-l faci muci/terci/absolut-varză și în așa fel încât să moară 3/4 oameni? Nu mă lua că autobuzul venea cu 50/h și Q7 cu 50/h, că nu se adună vitezele să-ți dea 100/h VS un zid de beton.

    Da, bună treaba cu condițiile de drum, dar prudența la volan înseamnă să ridici piciorul drept de pe accelerație când drumul devine vălurit, ud, pavat cu capre/oi, într-un cuvânt nesigur.

     

     

    Lasati-o sa se odihneasca in liniste. . . nu o mai rascoliti atata ca e dincolo. . . .nu are cum sa va raspunda. Poate eventual sa va bantuie o perioada, sa nu mai dormiti noaptea vreo cateva luni, un an, pana o lasati in pace.. . ceea ce va si doresc din suflet. .Sa va perpeliti noapte, de noapte, de noapte, saptamani, luni, sa nu puteti inchide geana, sa va perpeliti lac de sudoare, toata noaptea, pana la sfarsitul anului. . sa auziti zgomote prin casa si cum va trage de picior o mana nevazuta, si va trage spre un Q7 sa il conduceti fara sa vedeti nimic, intr-o bezna absoluta pe marginea unei prapastii la 2000 de metri pe un drum ceva mai ingust decat masina, si sa va urle in creier voci din alta lume, vaiete si plansete si suspine si tanguiri. . .

     

    Sper sa ti se intample asa cum am scris mai sus. . :D

     

    Rekine, alooo, la 300 plus HP, nu e nevoie sa dai blana ca sa sari de la 50 la 120. :think: De fapt la 120 la ora, in Q7, ai impresia ca mergi cu 50.

    Domnule, ești nu cu mult mai tânăr decât tatăl meu, dar mă surprinzi prin afirmații de genul. Adică de ce naiba ai vitezometrul ăla în bord? Să nu bagi mâna în motor? Iar faza cu coșmarul este deja deplasată. Nu sunt de acord cu cei care spun "bine că a murit", "un nebun mai puțin" ș.a.m.d., este urât urât urât. Dar totuși...

     

     

     

    condoleante

    de ionut (8 septembrie 2008)

     

    Sunt socat de ce i s-a intamplat colegei mele anca. nici mie si nici colegilor mei nu ne vine sa credem ca anca nu mai este printre noi. anca era o soferita f buna dar, s-a grabit .....s-a grabit pt ca aflase teribila veste ca sora ei cu putin timp in urma nu mai era in viata. Dumnezeu sa o ierte...era o adevarata colega. Odihneste-te in pace ancuta

    "

    Chiar daca este adevarat din pacate a platit mult prea scump neatentia. Nu cred ca mai au rost atatea comentarii , dupa parerea mea inutile. Le urez tuturor apropiatilor celor 3 putere sa treaca peste acest eveniment.

     

     

    cu speranta ca intelegi ceva.bafta.

    Ce ar trebui să înțeleg de aici? Că dacă (Doamne Ferește!) îmi moare cineva drag trebuie să dau blană mașinii, eventual riscând să mai omor ceva oameni? De ce? Cu ce scop?

     

     

    ceea ce stim este ca a fost un accident in care au murit 3 tineri (mai mult sau mai putin vinovati) si altul a fost ranit grav.

    n-o condamn pe anca absolut deloc de moartea celorlalti

     

    foarte trist ca au murit tineri, foarte trist ca din ce in ce mai multi copii ajung sa sofeze sute de cai putere fara o scoala si o educatie in prealabil. de asta sunt si parintii vinovati. dar acum e tarziu pentru reparari la ei in familie. s-au produs niste lucruri ireversibile. pacat.

     

    noi ceilalti trebuie sa invatam pentru ca moartea lor sa nu fie cel putin in zadar.

     

    noapte buna

    Tsunami San, în general ești foarte acid. Acum nu. Ce ar trebui să învățăm dacă nu e vina ei și nu e de condamnat atitudinea? Eu nu cred că cineva de pe aici chiar dorește moartea cuiva, ci este înfierată imprudența la volan.

     

     

    Pentru că atunci când te urci la volan, ești responsabil de viețile celor din mașina pe care o conduci, fie că-ți place, fie că nu, la fel cum pe motocicletă ești responsabil de pasagerul din spate.

     

    Eu am mai spus-o, sunt conservar. Plănuiesc adăugarea de "A" pe plastic și o motocicletă. Ce am citit pe aici m-a făcut să conduc mult mai prudent, mult mai precaut, practic am început să aplic conduita preventivă "shit could happen, ochii-n paișpe". Este un lucru bun pe care forumul ăsta l-a realizat în privința mea. De aceea mă aștept ca majoritatea oamenilor de pe aici să fie cu atât mai atenți și mai precauți, cu atât mai prudenți, fie că sunt la volan fie pe motor.

     

    Nu o condamn pe fată, Doamne Ferește! Când am auzit prima oară de accident de la prietena mea, prima reacție a fost "Dumnezeu să-i ierte...". După ce am aflat aproximativ cum s-a întâmplat n-am izbucnit cu mânie "sa ardă-n focu` iadului", la naiba, nu se mai repară nimic cu atitudinea asta. Dar imprudența la volan trebuie condamnată, pusă la zid, biciuită, până nu mai rămâne nimic din ea. Nu persoana.

     

     

    R.I.P., sincere condoleanțe familiei :D :D

    Și multă sănătate tânărului care a scăpat cu viață.

  2. Io-te aci cam pe unde sunt exploziile de putere la câteva motoare. De remarcat R6 din 2003 care are puterea distribuită extrem de liniar de-a lungul turațiilor și o comparație R6 din 2006 cu CBR600 F4i din 2001, care au curbele de putere surprinzător de similare, cu un avantaj al R6-lui care are platoul de putere ceva mai sus în ture (dacă se întâmplă să scapi mâna-n gaz or smth).

     

    Pentru mine e pur theorycrafting, deși unii posesori mi-au confirmat chestiile din dynos :D

  3. Imi pare rau dar simt nevoia sa ma bag. Faza cu "imi iau ca ma tine" e puerila. Incalci legea.(punct)

     

     

    E născut în 1980, si având în vedere faptul că "testul special" nu există, se consideră că este suficient de matur pentru asta si nu, nu încalcă nicio lege (are peste 21 de ani). Cititi legea :unsure:

     

    P.S.: una este un hormonel de 18 ani căruia îi iau părintii motor de fite si alta este un om de 28 de ani care si-l ia pe munca lui si pentru că-si permite (poate de fite, nu cred că interesează pe nimeni atât timp cât nu merje fuljerache prin orase).

     

    Dar nu despre asta se discută aici...

  4. Pai de franat oricum franezi progresiv numai ca in functie de model, motoarele au frane mai puternice sau mai putin-puternice. Acrobatii nu fac pt ca nu e sanatos pt cutie sa faci wheelie si iti trebuie si drum calumea si experienta. La punctul 6 un touring altfel se comporta, un SS altfel (mai sensibil la gropi, la pietre), un ON/OFF (gen F650, Freewind, Africa Twin) altfel se aseaza la drum accidentat si altfel ia virajele. Deci ca o concluzie un SS pe langa faptul ca e mult mai brutal si violent ca orice alt motor, nu e facut pt drumurile noastre (pt oras e criminal - se incinge f tare, mergi maxim cu a2a in unele locuri, si asa in 4 mii de ture, e solicitant la gropi - iti rupi spinarea si consuma in draci!)

     

    Acum, sincer, nu te supăra că te întreb, văd că ai un CBR 600 F3, de ce n-o vinzi să-ti iei o CB500S? Sau ceva de genul :unsure:

  5. nu stiu cum sta legea in romania pentru depasirea mai multor vehicule intr-o singura manevra. ar trebui verificat. cei care stiu sa-si dea cu parerea si sa puna legea

     

    Nu există nicio prevedere legală care să îți interzică să depășești 1-2-3-4-5-6-7-8-9 mașini, dacă și numai dacă nu execuți o triplare. Acum nu îmi mai amintesc exact, dacă depășești și ai biciclist pe sensul celălalt, se consideră triplare? :unsure:

  6. Domnul Soso. Pe Silenti îl cunosc de pe multe forumuri, iar faptul că are una bucată SS sub fund și este încă întreg spune multe.

     

    Eu vorbesc din punctul de vedere al unui "conservar nenorocit" care n-a avut în viața lui un accident serios. Și am mers și cu 180/h și cu 200/h. Da, în conservă. A dracu`, poate și aia. M-am dat și pe serpentine la limita mașinii.

     

    Nu încerc să fiu lupul moralist aici, dar ți-am urmărit topicul de ceva timp, mai precis din momentul în care a fost deschis. Am citit discuții despre întâmplarea aceasta pe n+1 forumuri, unde erai porcărit ca vai de tine.

     

    "Dubistul" a avut partea lui de vină. Marea lor majoritate sunt niște tembeli, merg cu viteză extrem de mare pe serpentine, nu respectă regulile de circulație, per total sunt de evitat. Mai ales dacă ești pe 2 roți. Eu și pe 4 și tot mă feresc de ei ca dracu` de tămâie.

     

    Dar.

     

    Dar.

     

    Ai avut partea ta de vină, asta este adevărat 100%, orice ar spune alții. Dar numai tu poți să judeci și să tragi concluziile, ceea ce este important este să tragi o concluzie cu sânge rece și capul pe umeri. Nu te mai lega de Silenti, care a avut un ton ok până ai început să-l iei la mișto. Eu știu că există oameni cărora le fierbe sângele la 34 de ani la fel ca altora la 20, problema este că există soluții - Hungaroring, Nurburgring, au și turcii circuit, bla bla bla. A respinge argumente de genul acesta și a insista să transformi șoseaua și drumul public în pistă de motociclism sau automobilism viteză ESTE iresponsabil, și, din nou, nu ai argumente. Adrenalina NU este o justificare. Nu zic să nu te dai tare, mergi, frate, cu cât poți, dar nu pe lângă grătare, parcări și/sau restaurante, pentru că NU E SIGUR. În primul și în primul rând pentru tine, apoi pentru restul, sunt oameni cu copilași mici care vin la iarbă verde, scapă dracul de sub supraveghere și-ți intră sub roți. Și atunci, cum vei putea trăi cu asta?

     

    Multă sănătate. Minte mai multă nu-ți urez, pentru că la vârsta ta sunt sigur că ai destulă.

  7. Foarte frumos spus. Copy/paste -> print. Lipit pe perete.

     

    Deși deocamdată nu am motocicletă, A este în plan și de asemenea și una bucată căluț. Dar încă nu mă simt pregătit, prea multe reacții violente care se soldează cu forjatul între semafoare (cu 1.4 tone de metal), prea mulți nervi (cu prea multe înjurături, deja am început să mă repet cam des). Autocontrolul întâi, motorul după, deși cică am o vârstă la care sunt matur și responsabil. Mdea... :P

     

    P.S.: bine v-am găsit!

×
×
  • Creează nouă...