Sari la conținut

testos

Membru
  • Număr conținut

    252
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de testos

  1. Salutare,

    Un ambreiaj patineaza: am verificat discurile de frictiune (cu ferodo), le-am masurat cu micrometrul si sunt in valorile date in manualul de reparatii. La fel discurile metalice si cele patru arcuri. Singurele piese care sunt cu uzura catre limita maxima sunt hub-ul si placa de presiune ("clutch hub" si "pressure plate" din manualul de reparatii).

    Este normal sa apara patinare? Uleiul folosit este de la Louis, Procycle 10w40.

    Pe unde as gasi un hub si o placa de presiune sh, dar bune, si pe la ce preturi?

    Multumesc

     

     

     

     

    uleiul procycle de la louis.... e bun si pt. barci, drujbe, , auto,plm..........e bun pt, orice..........deci e clar ca nu e special de moto......

    si io cred ca la motoru` asta merge orice....io am 15w40 de auto aral......am mai bagat si alte tipuri de ulei(chiar am completat si cu diesel)si nare nici p dreak......nu e un motor pretentios.......doar e un piston... racit pe aer (deci cu tolerante mai mari) ture mici......si bag ulei de auto de vreo 4 ani... si nu patineaza ambreiaju deloc.......(sau ffff putin, in ture si cu pasager,bagaj)da` poate fi devina si cei 60 ooo de km.........

    Mesaj completat

    de obicei motoarele cu racire pe aer nu este bine sa le lasi sa mearga fara sa circuli, adica sa mearga, motocicleta stand. In cateva minute nu se incing dar dupa aia da.

    Motorul nu se poate cala daca sta... Cand sta mai mult timp este recomandat sa opresti benzina, sa pui pe OFF. Cauta pe forum motivul... ca sunt topicuri garla.

    Succes!

     

     

     

     

     

    multe motoare nu au offf.......... au robinet vacuumatic......

    si savaju e un motor al dreak de rezistent, io i-am dat bornaut pana a explodat cauciucu, se inrosise motoru` si nu se cala....

  2. daca nu se aude ca o rasnita.... mai merge.... :laugh: io l-am schimbat la savage si e ffffff mica diferenta dintre lanturi......adik puse pe o bara..in lungime diferenta era de max. 1 mm...binee, la mine fiind un piston se amplifica sunetu...

    da` la tine nu e la un capat lantu?daca e asa desfaci capacu` si poate ambreiajul....noroc..

  3. trebuie desfacut capacul, altfel, degeaba ne dam cu presupusu`.....

    nu e greu, d-ai toba si cotul jos...si capacu` are cateva suruburi....nu strici nimic dak le desfaci io l-am desfacut de vreo doo ori,

    tre sa ai grija la garnitura, la mine s-a rupt si am dat cu silicon,.. e super ochei, :moron:

  4. daca ai 8000 km ai in vedere sa schimbi guma, eventual cu ceva mai moale, are dilodilly(pe mess) oferta buna la pereche Pirelli (~200 Euro). Iei de la el sau de la cine gasesti 2 noi, te duci la demontat, dejantat, verificat, pus la loc pe janta la Rabinu (0724452023), apoi langa el aproape la baietii cu aparat de echilibrat roti si montezi la loc.

     

     

     

     

    hai k le faci la reclama....... :cheers:

  5. ce sa va fac ma...???la suzuki are filtru(de benzina.) incorporat in robinet...ce sa-i faci ... :lol:

     

    filtru de aer.... se sufla k e de hartie....ulei bag dala de masina da` sa fie SAE,...pe fata am o camera de IJ...lichid de frana de dacie..(tip N..).. P spate am un cauciuc chinezesc de gelly,...cablu de frana innadit....roata sa se invarta...si are asa multe mii de km.... :D

  6. MERGEEEE daca nu sunt atinse atele.....si nu pierde aer....(presiunea nu sta doar in cauciuc.atele tin ..)

     

    io zic sa te duci la o vulcanizare si sa o umflii cam la 4 atm... si daca nu face poc..... mai merge mult si bine...

    si daca tot vrei sa-l schimbi....nu-l arunca.. cine stie cand mai ai nevoie...(sau altcineva..) :D

  7. Simptomele:

     

    N-am mai folosit motorul din toamna, porneste frumos, merge bine scos din viteza, trag ambreiajul, bag 1-a, iar cand las ambreiajul moare motorul. Am incercat si sa pornesc in a 2-a, aceeasi chestie. Daca incerc sa pornesc la turatie mare misca f putin din loc dar iar moare.

    Idei? Thx

     

     

     

    pai e normal sa MOARA motoru` cand da-i drumu` la ambreiaj, si NU accelerezi (in viteza 1..) :lol:

    e chiar asa de greu..? :what:

  8. e ciudat..e model f vechi , cu baleiaj simplu(de aia are capu` pistonului asa.)

    vezi poate poti adapta un cilindru cu piston + chiulasa ..de la altceva...cu aceeasi cursa, numa` sa se potriveasca la baleiaje..poate poti modifica ceva..sa measga si la prezoane...e complicata treaba.

    mai bine cumperi o motocositoare,motocultor chinezesc..(multifunctional..)e mai ieftin asa...(cred..)

    Mesaj completat

    Cilindrul arata f. bine, uzura este f. uniforma si nu este zgariat.

    Diametrul cilindrului este de 59,44 fata de 59,30-59,33 cat are pistonul.

     

    De ce segmentul dinspre capatul superior al pistonului este prevazut cu 2 stifturi dispuse la 180 grd. ?

    Exista segmenti care mai au o degajare opusa capetelor ?

     

     

    cred ca unul dintre stifturi a fost pus ulterior(de altcineva..)ca sa foloseasca acelasi segment de jos..

    oricum... cred ca poti incarca cu sudura partea aia de piston....refaci canalul pt. segment...iei alti segmenti...(de altceva...merg adaptati..f. usor....)

    Mesaj completat

    Problema nu este simpla. Mai intai examineaza cilindrul, cu siguranta trebuie alezat si aici depinde de ce piston gasesti deoarece alezarea trebuie facuta dupa piston. Stifturile de pe canalele segmentilor au rolul de a nu permite segmentilor sa se roteasca si sa fie rupti de catre ferestrele de baleiaj. Sfatul meu este sa cauti pe cineva care sa-ti toarne un alt piston cu cota majorata (ex.60mm daca camasa cilindrului permite), iar ambielajul se poate reconditiona. Dau sfatul asta deoarece chiar daca ai gasit un piston de 2 timpi chiar cu trei segmenti, chiar cu stifturile corect dispuse fata de axa boltului ce te faci fara tuguiul din capul pistonului care are un dublu rol, ridica gradul de compresie si determina o anumita deplasare a frontului de flacara pentru arderea amestecului si implicit o anumita desfasurare a timpului evacuare-admisie.

     

     

     

    capul pistonului e asa pentru a impregna o miscare circulara amestecului care intra prin fereastra de baleiaj...spre evacuare...

     

    oricum e ciudat si boltul , la un cap e plin.. la altu` gol... :cheers:

  9. Scuze...nu am stiu unde sa deschid topicul:)

     

    Da..o sa incerc si asta..stii cumva unde se gaseste cutia aia?nu de alta..da nu vreau sa caut sau sa bulesc ceva pe acolo..un sfat ar fi bun..

     

    Am strans putin sufa de la ambreaj...de sus de la surubu` de la maneta...acum am reusit sa o bag pe liber..de cateva ori...nici nu ma mai smuceste cand bag a1a...l-am lasat sa se incalzeasca...si iar nu mi-a intrat pe liber...trebuie sa mentionez ca a stat destul timp in garaj...am vazut ca sufa e ruginita...sa incerc sa-i bag niste ulei si pe tubu` sufei?e indicat?

     

     

     

    esti pe calea cea buna...mai ai de bibilit, de uns..(cablul..)verifica uleiul..mai strange cablul , vezi sa aiba si putin joc maneta..2-3 mm(dar nu la capat... ,la cablu..) :cheers:

  10. ORI POTI CUMPARA O FURCA SH DE VITEZANA YAMAHA ,SE POTRIVESTE....... dupa unii e o mie de euro.... (daco o ia din germania.. pe partea cealalta a globului...)

    oricum motoru` e sh... pune o furca , care se potriveste(vezi de la fazer, R6 mai vechi...)daca se incadreaza in bani... merge, TDM-ul e un motor foarte bun.. :cheers:

×
×
  • Creează nouă...